Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Erste und Zweite Bundsliga 6-2-2015




SpVgg Greuther Furth  vs  FC Ingolstadt 04

Στις 20 Δεκεμβριου η Γκρόϊτερ έπαιξε εκτός με την Νυρμβέργη φέρνοντας 0-0, κλείνοντας το 2014. Στο διάστημα της χειμερινής διακοπής έδωσε 3 φιλικά. Αρχικα κέρδισε την Τούν με 3-0, τους Γιούνγκ Μπόϋς με 2-4, ενω στο τελευταίο έχασε από την Άουγκσμπουργκ με 1-2 σκόρ.Είναι στην 12η θέση του πίνακα με 23 βαθμούς, 6 πάνω από την ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες.

Η τελευταία υποχρέωση των "σάντσερ" από το Ίνγκολσταντ ήταν το εκτός 2-2 που πήραν από την Ντάρμσταντ στις 21 Δεκεμβρίου. Στα 4 φιλικά που έδωσε στην περίοδο της διακοπής, έχασε με 0-1 απο την Λουκέρνη, έφερε 1-1 με την Ριέκα, ενώ κέρδισε με 0-6 την Γκρασχόπερς και με 0-2 την Λίντσερ. Οδηγεί την κούρσα της Τσβάϊτε Λίγκα με 40 βαθμούς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Χρειάζεται υπομονή, μιάς και οι ομάδες έρχονται από μεγάλο διάστημα χωρίς επίσημες υποχρεώσεις. Για την Γκρόϊτερ έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό η υπόθεση άνοδος, και σε αυτό το μάτς έχει μία καλή ευκαιρία για να θεμελιώσει ακόμα καλυτερες βάσεις για μία άνετη παραμονή. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το 1 Draw No Bet υπέρ της Γκρόϊτερ.






VfR Aalen  vs  SV Darmstadt 98 e.V.

Το τελευταίο επίσημο μάτς της Άαλεν ήταν το εκτός 3-1 με το οποίο έχασε απο την Ζάνκτ Πάουλι στις 20 Δεκεμβρίου. Έκτοτε στην χειμερινή διακοπή έδωσε μόνο ένα φιλικό, χάνοντας από ΤΣΣΚΑ Σόφιας με 1-0 σκόρ. Βρίσκεται στην 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ, έχοντας μαζέψει 17 βαθμούς.

Το τελευταίο επίσημο μάτς της Ντάρμσταντ ήταν το εντός έδρας 2-2 που έφερε στις 21 Δεκεμβρίου απέναντι στην Ίνγκολσταντ. Έκτοτε στο διάστημα της χειμερινής διακοπής δεν έδωσε κάποιο φιλικό αγώνα προετοιμασίας. Βρίσκεται στην 3η θέση του πίνακα με 33 βαθμούς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Η Άαλεν ξεκινάει τις υποχρεώσεις της για το 2015 κατ ευθείαν απο τα βαθιά, απέναντι σε μία σκληροτράχηλη Ντάρμσταντ η οποία αναμένεται να μήν χαρίσει τίτα σε κανέναν ως το τέλος της σεζόν.Μεγάλο ντέρμπυ ανάμεσα σε επιβίωση και άνοδο. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το γκόλ-γκόλ.







FC Erzgebirge Aue  vs  RasenBallsport Leipzig

Η Άουε τελείωσε τις υποχρεώσεις της για το 2014 με το εκτός έδρας 1-1 που πήρε από την Μπόχουμ στις 21 Δεκεμβρίου. Στο διάστημα της χειμερινής διακοπής έδωσε μόνο ένα φιλικό προετοιμασίας, όπου κέρδισε την Διναμό Βουκουρεστίου με 0-1 σκόρ. Ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της για το 2015 από την τελευταία θέση του πίνακα με 14 βαθμούς.

Η ΆρΜπέ Λειψείας έκλεισε το 2014 με το εντός έδρας 1-1 που έφερε υποδεχόμενη την Μόναχο 1860. Δεν έδωσε κάποιο φιλικό μάτς προετοιμασίας στο διάστημα της χειμερινής διακοπής, προτιμώντας να ετοιμαστεί επι Γερμανικού εδάφους. Ανοίγει το καλεντάρι των υποχρεώσεών της για το 2015, από την 7η θέση του πίνακα με 29 βαθμούς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Πολύ μεγάλο ντέρμπυ της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Το ταξίδι για την Άουε θα είναι πολύ δύσκολο ως το τέλος. Στην φάση που βρίσκεται το πρωτάθλημα, σαφώς και υπάρχουν τα περιθώρια για ανατροπή σκηνικού και δικαίωμα υποψηφιότητας για παραμονή, και αυτό που με πείθει για κάτι τέτοιο είναι η πολύ καλή δουλειά που έχει κανει ο κόουτς Τόμι Στίπιτς, αν και δεν είχε το τιμόνι της Άουε από την αρχή της σεζόν. Από την άλλη μεριά η ΆρΜπέ διατηρεί ακόμα ζωντανές τις ελπίδες της για το κόλπο της ανόδου, αν και βρίσκεται 4 πόντους πίσω από αυτήν, και αρκετές ομάδες που είναι πάνω από αυτήν και ακόμα ενδιαφέρονται. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το Over 1,5 FC Erzgebirge Aue goals.





FC Schalke 04  vs  VfL Borussia Monchengladbach

Προϊστορία - Από το 2001 και μετά σε σύνολο 28 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

9-4-1 (29-13 γκόλ με γηπεδούχο την Σάλκε)

8-3-3 (21-11 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ)

Γήπεδο : Veltins Arena.

Σάλκε : Στον μεσοβδόμαδο αγώνα της  αντιμετώπισε εκτός έδρας την Μπάγερν Μονάχου, με την οποία ήρθαν ισόπαλες με 1-1 σκόρ. Δεν φοβήθηκε καθόλου τους γηπεδούχους κοιτάζοντάς τους κατ ευθείαν στα μάτια σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Είχε μάλιστα την τύχη να αγωνιστεί με αριθμητικό πλεονέκτημα απο το 17ο λεπτό, λόγω της απερίσκεπτης και εντελώς βαλκώδους αποβολής του Μπόατενγκ. Είδε όμως την Μπαγερν να αμύνεται εξαιρετικά και να κρατά το παιχνίδι σε χαμηλό ρυθμό. Οι Βαυαροί μάλιστα ήταν αυτοί που στο 2ο ημίχρονο τόλμησαν περισσότερο, και κατάφεραν να ανοίξουν το σκόρ στο 67ο λεπτό. Δεν το άφησε να πέσει κάτω ατό η Σάλκε και πολύ λίγο αργότερα στο 72ο λεπτό με τον αρχηγό της τον Μπένεντικτ Χέβεντες έφερε το μάτς στα ίσια, κρατώντας το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος. Δίκαιος ο βαθμός που πήρε, που την έφερε στην 6η θέση του πίνακα με 31 βαθμούς.

Bet info : Έρχεται από 3/5 γκόλ-γκόλ μαζί με σύνολο γκόλ από 2 έως 3.

Απουσίες : Γκορέτσκα,Φαρφάν, Ομπάζι.


Γκλάντμπαχ : Στον μεσοβδόμαδο αγώνα της υποδέχθηκε την Φράϊμπουργκ, την οποία κέρδισε με 1-0 σκόρ. Απο το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή μπήκε με μεγάλη ορμή και διάθεση, όμως ξεδίπλωνε με πολύ περίεργο τρόπο τις επιθέσεις της, απέναντι σε μία Φράϊμπουργκ που αμυνοταν με εξίσου πιο περίεργο τρόπο. Ευτυχώς για τα "πουλάρια" η λύση ήρθε σχετικά νωρίς στο 23ο λεπτό από τον εξαιρετικό Πάτρικ Χέρμανν, ο οποίος με πολυ καλή προσπάθεια κατάφερε να "ξεκλειδώσει" αυτό το αμυντικό συνοθύλλευμα που είχαν στήσει τα "γεράκια" από το Μπράϊσγκάου. Μετά το γκόλ δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα στο να συντηρήσει το υπέρ της προβάδισμα μέχρι το τέλος, αν και δεν ήταν σοβαρό ποδόσφαιρο αυτό που απέδωσε, αναγκάζοντας αρκετές φορές τον κόουτς Λουσιέν Φάβρ να "βάλει τις φωνές" στους παίκτες του στην διάρκεια του μάτς. Πολύ σημαντικό το 3ποντο για την Μπορούσσια καθώς την έφερε μόνη της πλέον στην 3η θέση του πίνακα με 33 βαθμούς.

Bet info : Στα 5 τελευταία έφερε 3 φορές το 1-0 σκόρ, ενώ μόλις για 4η φορά στα 15 τελευταία κράτησε καθαρή εστία.

Απουσίες : Βένντ, Ξάκα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Τεράστιο ντέρμπυ στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ανάμεσα σε δύο ομάδες με όνομα βαρύ σαν ιστορία και ακόμα πιο ειδικό βάρος φανέλας να τις συνοδεύει. Κι όλα αυτά με θέα τους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ της επόμενης σεζόν. Έχω την αίσθηση πως ήρθε η ώρα για την Σάλκε να "κανει στην άκρη" και γιατί όχι να μείνει εκτός Ευρώπης, καθώς περνάει μεταβατική περίοδο "αναστήλωσης" και ανασύνταξης με τον Ντομένικο Ντι Ματέο στο τιμόνι του πάγκου. Όχι ότι παίζει κάποιο ποδόσφαιρο που τρελλαίνει, αλλά με αυτά που αποδίδει μέχρι τώρα, δεν της είναι αρκετά για να περπατήσει με αξιοπρέπεια στα Ευρωπαϊκά σαλόνια. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το 2 Draw No Bet υπέρ της Γκλάντμπαχ.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου