Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Erste Bundesliga 7-2-2015



1.FC Koln  vs  SC Paderborn 07 e.V.

Προϊστορία - Από το 2006 και μετά σε σύνολο 10 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

2-1-1 (6-3 γκόλ, με γηπεδούχο την Κολωνία)

2-3-1 (10-6 γκόλ, με γηπεδούχο την Πάντερμπορν)

Γήπεδο : Rhein Energie Stadion.

Κολωνία : Στον μεσοβδόμαδο αγώνα της υποδέχθηκε την Στουτγκάρδη με την οποία ήρθαν ισόπαλες με 0-0 σκόρ. Δεν μπορεί κανείς να πεί οτι ο αγώνας διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Αμφότερες οι ομάδες επέδειξαν πολύ καλή αμυντική λειτουργία, είχαν τις καλές στιγμές τους και στην επίθεση, όμως υπήρχαν πολλοί ποδοσφαιριστές συγκεντρωμένοι στον χώρο της μεσαίας γραμμής, κάτι που δυσκόλεψε το δημιουργικό μέρος και των δύο ως το τέλος. Δίκαιος ο βαθμός που πήρε, ο οποίος την έφερε στην 10η θέση του πίνακα με 23 βαθμούς.

Bet info : Τρέχει ένα σερί 5 αγώνων χωρίς ήττα, με επιμέρους 4/5 Νο γκόλ και 3/5 όπου σκοράρει τουλάχιστον 2 τέρματα.

Απουσίες : Ντέϋβερσον, Χέλμες.


Πάντερμπορν : Στον μεσοβδόμαδο αγώνα της υποδέχθηκε το Αμβούργο, από το οποίο έχασε μ 0-3 σκόρ. Έχασε πληρώνοντας με το ίδιο νόμισμα, καθώς είχε κερδίσει με το ίδιο σκόρ στο Αμβούργο. Το 1ο γκόλ ήρθε μετά από εξαιρετικά αυστηρό-εύστοχο πέναλτυ μόλις στο 2ο λεπτό. Της χάλασε πολύ την ψυχολογία αυτό, έχασε πολύ χρόνο στο παιχνίδι μέχρι να συνέλθει, και όταν το έκανε ήρθε και το 0-2 στο 72ο λεπτό. Άνοιξε πολύ το παιχνίδι στο τέλος και φυσιολογικά ήρθε το 0-3 στο 90ό λεπτό. Δεν δικαιούταν απολύτως τίποτα από αυτο το παιχνίδι, καθώς πραγματοποίησε μία κάπως παραπάνω από απαράδεκτη εμφάνιση. Υποχώρησε στην 14η θέση του πινακα με 19 βαθμούς, μόλις έναν πάνω από την ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες.

Bet info : Έρχεται από 3 συνχόμενες ήττες στις οποίες δεν σκόραρε ούτε ένα τέρμα, και επιμέρους 5/5 Νο γκόλ.

Απουσίες : Λούκ, Άμεντικ, Μπέρτελς, Πέπιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Τα πράγματα είναι κάπως παραπάνω από καθαρά σε αυτό το παιχνίδι. Η Κολωνία έστω και με λίγο ζόρι βρήκε για τα καλά τα πατήματά της, ενώ η Πάντερμπορν από την άλλη δείχνει να μήν έχει αντοχές να της περισσεύουν για να παλέψει αξιοπρεπώς. Η κατάσταση στην ουρά αρχίζει να ξεκαθαρίζει, και θεωρώ πως η Πάντερμπορν θα είναι η 2η από τις 3 ομάδες που θα ακολουθήσει την Χέρτα στην Τσβάϊτε Λίγκα. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι ο άσσος.  







1.FSV Mainz 05  vs  Hertha Berlin SC

Προϊστορία - Από το 2004 και μετά σε σύνολο 13 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

1-3-2 (7-11 γκόλ, με γηπεδούχο την Μάϊντς)

2-3-2 (10-9 γκόλ, με γηπεδούχο την Χέρτα Βερολίνου)

Γήπεδο : Coface Arena.

Μάϊντς : Στο μεσοβδομαδο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας το Αννόβερο, με το οποίο έφεραν ισοπα΄λια με 1-1 σκορ. Ήθελε μέν να κάνει παιχνίδι, όμως έπρεπε να προσέχει ταυτόχρονα και το πολύ ξύλο που έπαιζαν οι γηπεδούχοι, κάτι που τους βοήθησε να ανοίξουν το σκόρ στο 26ο λεπτό. Της πήγε λιγο καλύτερα ο ρυθμός στο 2ο μέρος και πίεσε πολύ στο κεντρο. Στην μοναδική καλή της δημιουργία που έκανε από τα πλάγια,έστω και με πολύ δόση τύχης, ήταν η στιγμή που ισοφάρισε με τον Έλκιν Σότο στο 77ο λεπτό, παίρνοντας παλληκαρίσια τον βαθμό της ισοπαλίας. Είναι στην 12η θέση του πίνακα με 22 βαθμούς.

Bet info : Έχει μόλις 2 νίκες στα 15 τελευταία.

Απουσίες : Πάρκ, Χοφφμανν, Νεντέλεφ.


Χέρτα : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Μπάγερ Λέβερκούζεν από την οποία έχασε με 0-1 σκόρ. Η παρουσία της στο γήπεδο ήταν απλά διακοσμητική. Χωρίς αρχή και τέλος, με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, και 11 παίκτες που έδιναν την εντύπωση οτι έπαιζαν κρυφτό πισω από τα λάθη τους, παρά ποδόσφαιρο για να βγάλουν το ψωμί τους για να ζήσουν. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός οτι δεν έκανε ούτε μία σοβαρή ευκαιρία της προκοπής στην αντίπαλη εστία. Πίκρανε πολύ αυτό το αποτελεσμα, καθώς την έφερε μέσα στην ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες, στην 17η θεση με 18 βαθμούς που οδηγεί στον απ ευθείας υποβιβασμό. Η ήττα αυτή έφερε και την άμεση απομάκρυνση του κόουτς Γιός Λούχουκάϋ, και χρέη προπονητή μέχρι νεοτέρας στην Χέρτα θα εκτελεί ο παλαίμαχος άσσος της ο Πάλ Ντάρνταϊ.

Bet info : Μόλις 3 φορές στα 15 τελευταία κράτησε καθαρή εστία.

Απουσίες : Γκέρσμπεκ, Χέϊτινγκα, Λάνγκαμπ, Μπάουμγιόχαν, Τσιγκερτσί, Καλού, Μπέν-Χατίρα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Παρά το αρκετά καλό ρόστερ που έχει, η Χέρτα φέτος δεν βλέπεται.Συν τοις άλλοις πορεύεται με πολλές απουσίες και τραυματισμούς. Καλός για υπηρεσιακός κόουτς ο Ντάρνταϊ όμως πολύ λίγος για να αναλάβει πάγκο έστω και έτσι με αυτές τις συνθήκες. Βασική μου επιλογή από αυτό το παχνίδι είναι ο άσσος.







VfL Wolfsburg  vs  TSG 1899 Hoffenheim

Προϊστορία - Από το 2008 και μετά σε σύνολο 14 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

3-2-1 (15-7 γκόλ, με γηπεδούχο την Βόλφσμπουργκ)

3-1-4 ( 18-17 γκόλ, με γηπεδούχο την Χόφφενχάϊμ)

Γήπεδο : Wolkswagen Arena.

Βόλφσμπουργκ : Στον μεσοβδόμαδο αγώνα της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, με την οποία ήρθαν ισόπαλες με 1-1 σκόρ. Μπορεί η ίδια να ήθελε να δείξει πράγματα στο γήπεδο, όμως κατάφερε και εγκλωβίστηκε στον υπνωτιστικό ρυθμό που μπόρεσε να επιβάλλει η Άϊντραχτ. Με το 1ο ημίχρονο να κυλά αρκετά ήσυχα, οι δύο ομάδες μπήκαν στο 2ο μέρος με μεγαλύτερη όρεξη για κάτι καλό. Μάταια όμως, με τις μόνες φάσεις που ξεχώρισαν να είναι το γκόλ με το οποίο η Άϊντραχτ πήρε το προβάδισμα στο  58ο λεπτό, και το πολύ ωραίο γκόλ του Κέβιν Ντε Μπρόϋνε με το οποίο η Βόλφσμπουργκ ισοφάρισε στο 88ο λεπτό. Εξακολουθεί να είναι 2η με 38 βαθμούς, 8 πόντους πίσω από την Μπάγερν.

Bet info : Είναι πολύ πιθανό να δούμε να κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα της Βόλφσμπουργκ ο νεοαφιχθείς από την Τσέλσι ο Αντρέ Σούρρλε. Επιμέρους έρχεται από ένα πολύ ωραίο σερί 11 αγώνων χωρίς ήττα με 27-12 γκόλ.

Απουσίες : Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα.


Χόφφενχάϊμ : Στον μεσοβδόμαδο αγώνα της υποδέχθηκε την Βέρντερ Βρέμης, απο την οποία έχασε με 1-2 σκόρ. Από την αρχή του αγώνα προσπαθούσε να επιβάλλει γρήγορο ρυθμό όμως η Βέρντερ δεν την άφηνε απαντώντας με κοντρόλ παιχνίδι και ορθολογική διαχείρηση. Αυτό μάλιστα ευνόησε την Βέρντερ στο να ανοίξει το σκόρ μόλις στο 8ο λεπτό. Η Χόφφενχάϊμ αντέδρασε σωστά και αρκετά αργότερα έφερε το μάτς στα ίσια με τον Έρμιν Μπίτσακσιτς στο 34ο λεπτό. Στο 2ο ημίχρονο επιχείρησε πάλι με τον ίδιο τρόπο, αλλα η Βέρντερ την "τιμώρησε" για 2η φορά στο52', βάζοντας το γκόλ που έκρινε τον αγώνα, και κρατώντας παραδόξως πολύ άνετα την διαχείρηση της νίκης μέχρι το τέλος. Παρέμεινε στην 7η θέση του πίνακα με 26 βαθμούς.

Bet info : Έρχεται από 2 συνεχόμενες ήττες και 4/5 όβερ.

Απουσίες : Σζάλαϋ, Μπέκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Η σχετικά βατή απόσταση που έχει η Βόλφσμπουργκ από την Μπάγερν, της δίνει ακόμα το δικαιωμα να κυκλοφορεί με τον άσσο σε αυτή την περίεργη απόδοση, ως δικαιολογημένα δυνατό φαβορί. Είναι όμως εξίσου τεχνική ομάδα όσο είναι και η Χόφφενχάϊμ, από την οποία περιμένω να δώ να κάνει ένα πολύ ανοιχτό παιχνίδι. Θα πάρω πολύ μεγάλο ρίσκο, με την βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι να είναι το σημείο της ισοπαλίας.







SC Freiburg  vs  Ballspiel Verein Borussia Dortmund

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 22 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

2-3-5 (14-21 γκόλ, με γηπδούχο την Φράϊμπουργκ)

9-1-2 (28-7 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπορούσσια Ντόρτμουντ)

Γήπεδο : MAGE SOLAR Stadion.

Φράϊμπουργκ :  Στον μεσοβδόμαδο αγώνα της αντιμετώπησε εκτός έδρας την Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ, από την οποία έχασε με 1-0 σκόρ. Η Μπορούσσια της έδωσε το δικαίωμα να δείξει τι θελει να κάνει, όμως οι παίκτες της "δεν το κατάλαβαν", παρασυρόμενοι από τον γρήγορο ρυθμό που έδιναν σιγά-σιγά τα "πουλάρια". Δέχθηκε το μοναδικό γκόλ που έκρινε τον αγώνα στο 23ο λεπτό και κατερρευσε ψυχολογικά και αγωνιστικά. Η Μπορούσσια δεν κυνήγησε το κάτι παραπάνω, κρατώντας άνετα το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος. Με την ήττα αυτή η Φράϊμπουργκ υποχώρησε στην 15η θέση του πίνακα με 18 βαθμούς.

Bet info : Έρχεται από 3/5 όβερ.

Απουσίες : Μπάτς, Ζιλλιέν, Μίτροβιτς, Στάνκο, Πέργκερ, Μεχμέντι.


Ντόρτμουντ : Στον μεσοβδόμαδο αγώνα της υποδέχθηκε την Άουγκσμπουργκ, από την οποία έχασε με 0-1 σκόρ. Αν και γηπεδούχος, βρισκόταν παραδόξως σε διαρκή θέση άμυνας, πραγματοποιώντας ίσως την πιο απαράδεκτη εμφάνιση που θα μπορούσε να κανει σε όλη την σεζόν ως τωρα. Δέχθηκε μέν το γκόλ της ήττας στο 50ό λεπτό, όμως έδειχνε τόσο ανίκανη για να αντιδράσει στην συνέχεια, καθώς δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ούτε στο ελάχιστο το αριθμητικό της πελονέκτημα μετά το 64ο λεπτό. Επέστρεψε και πάλι στην τελευταία θέση του πίνακα με 16 βαθμούς.

Bet info : Έρχεται από 5/5 under, 4/5 Νο γκόλ, ενώ στα 5 τελευταία έφερε 3 φορές το 1-0 σκόρ.

Απουσίες : Γκρόσκρόϊτς, Μπένντερ, Κέλ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Η Φράϊμπουργκ θα παραταχθεί πολύ πληγωμένη, ενώ η Ντόρτμουντ ακόμα προβάρει τα σάβανα για το νεκροταφείο, μη δείχνοντας στοιχειώδη διάθεση για να τα αποβάλλει απο πάνω της. Δεν μου περισσεύει δύναμη για να πλησιάσω οτιδήποτε από αυτό το μάτς. Θα το αφήσω στην άκρη και την κρίση σας.







Vfb Stutgart 1893 e.V.  vs  FC Bayern Munchen

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 35 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

4-3-11 (22-39 γκόλ, με γηπεδούχο την Στουτγκάρδη)

15-1-2 (42-15 γκόλ, με γηπδούχο την Μπάγερν Μονάχου)

Γήπεδο : Mercedes Benz Arena.

Στουτγκάρδη : Στον μεσοβδόμαδο αγώνα της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Κολωνία, με την οποία ήρθαν ισόπαλες με 0-0 σκόρ. Την βοήθησε αρκετά ο κοντρολλαρισμένος ρυθμός των γηπεδούχων, ώστε να αποδώσει πολύ καλά στην άμυνα. Είχε τις στιγμές της στην επίθεση, τις οποίες δεν κατάφερε να αξιοποιήσει, ενώ για πολύ ώρα τόσο αυτή όσο και η Κολωνία δεν μπορούσνα να δημιουργήσουν, καθώς συνοστίζονταν πολλοί παίκτες στον χώρο του κέντρου. Άξιος ο βαθμός που πήρε, ο οποίος την κρατά στην 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ έχοντας 18 βαθμούς, ισόβαθμη με την Φράϊμπουργκ και την Χέρτα.

Bet info : Έρχεται από 5/5 under  και 4/5 Νο γκόλ.

Απουσίες : Βλαχοδήμος, Ρούντιγκερ, Ντιντάβι, Ντιέ, Γκρουέθο, Γιαλτσίν, Αμπντελλαουέ.


Μπάγερν Μονάχου : Στον μεσοβδόμαδο αγώνα της υποδέχθηκε την Σάλκε με την οποία έφεραν ισοπαλία με 1-1 σκόρ. Το μάτς ξεκίνησε όπως αναμενόταν με πολύ ισορροπία, όμως τα σχέδια των Βαυαρών χάλασε η εντελώς βλακώδης αποβολή του Μπόατενγκ στο 17ο λεπτό. Απο εκείνο το σημείο κλείδωσε πολύ καλά την άμυνά της και προτίμησε να ζητήσει το μηδέν πίσω τουλάχιστον παρά να κυνηγήσει το κάτι καλό μπροστά. Προσωρινή λάμψη στο 20 ημίχρονο μιας και δεν ήταν καθόλου καλή αποτέλεσε το οτι κατάφερε να σκοράρει με τον Ρόμπεν στο 67ο λεπτό, για να απαντήσει η Σάλκε σχεδόν αμέσως στο 72ο λεπτό.ν Ήταν πολύ τυχερή παίρνοντας μάλλον κατα λάθος από την Σάλκε αυτόν τον βαθμό, ο οποίος την διατηρεί στην κορυφή της Έρστε Μπούντεσλίγκα με 46 βαθμούς.

Bet info : Έρχεται από 5/5 γκόλ-γκόλ και 4/5 όβερ.

Απουσίες : Μπόατενγκ, Χάβι Μαρτίνεθ, Λάμ, Ραφίνια, Ριμπερί, Τιάγκο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Παρά τις πολλές και καλές απουσίες που έχει η Μπάγερν, θεωρώ εν μέρει δικαιολογημένες αυτές τις αποδόσεις που κυκλοφορούν στα τρία βασικά σημεία του αγώνα, μιάς και η Μπάγερν έχει 2μισυ φορές τους βαθμούς της Στουτγκάρδης στο σύνολο. Μπορεί ως δηλωμένος οπαδός της Στουτγκάρδης να θέλω να δώ μία νίκη της ομάδας μου απέναντι στην μισητή ομάδα της Γερμανίας, όμως πιστεύω πως η Στουτγκάρδη δεν έχει ακόμα την αγωνιστική πειθώ για να κάνει κάτι τέτοιο, χωρίς όμως να αποκλείουμε εντελώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Παρά την πολύ μεγάλη δυσκολία του αγώνα, η βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι θα είναι ο άσσος για την Στουτγκάρδη μέν, αλλά με +2 γκόλ Ασιατικό Χάντικαπ, μία επιλογή την οποία βρίσκω σε εξαιρετικά ελκυστική απόδοση. Και αυτό διότι σε περίπτωση που έρθει η ήττα για την Στουτγκάρδη, να είναι μέχρι 2 γκόλ διαφορά, ώστε να πάρουμε το ποντάρισμά μας πίσω.







Hamburger SV  vs  Hannover 96

Προϊστορία - Από το 2002 και μετά σε σύνολο 25 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

5-5-2 (11-10 γκόλ, με γηπεδούχο το Αμβούργο)

8-4-1 (27-14 γκόλ, με γηπεδούχο το Αννόβερο)

Γήπεδο : Imtech Arena.

Αμβούργο :  Στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι του αντιμετώπισε εκτός έδρας την Πάντερμπορν, την οποία κέρδισε με 0-3 σκόρ. Άνοιξε το σκόρ με τον Φαν Ντερ Φάαρτ μόλις στο 2ο λεπτό, μετά από εύστοχη εκτέλεση ενός εξαιρετικά αυστηρού πλην όμως δίκαου πέναλτυ που πήρε. Συνέχισε να επιτίθεται "με το μαχαίρι στα δόντια", χωρίς να λυπάται καθόλου την ψυχολογία των γηπεδούχων, που κατέρρεε όλο και περισσότερο μετά το γκόλ, και με αυτό τοσκόρ πήγε στο διάλειμμα του ημιχρόνου. Στο 2ο ημίχρονο η Πάντερμπορν ανέβασε πολύ ψηλά την άμυνά της προκειμένου να ζητήσει την επιστροφή στο παιχνίδι. Αυτό διευκόλυνε ακόμα περισσότερο το έργο των "δεινόσαυρων", που με τους Μάρσελ Γιάνσεν στο 72ο και Ζόλταν Στίμπερ στο 90ό λεπτό ολοκλήρωσε μία μεγάλη και θριαμβευτική νίκη, πληρώνοντας την Πάντερμπορν με το ίδιο σκόρ, όμοιο με το οποίο είχε χάσει το μάτς του 1ου γύρου. Πολύ σημαντικο αυτό το τρίποντο, καθώς έφερε το Αμβούργο στην 13η θέση με 20 βαθμούς.

Bet info : Έρχεται από 5/5 Νο γκόλ, και 3/5 με σύνολο γκόλ από 2 έως 3.

Απουσίες : Κλέμπερ, Ντίκμάϊερ, Μπεχράμι, Χόλτμπυ, Λασόγγα.


Αννόβερο : Στο προηγούμενο παιχνίδι του υποδέχθηκε την Μάϊντς, με την οποία έφεραν ισοπαλία με 1-1 σκόρ. Όλα στο παιχνίδι ήταν δίκαια μοιρασμένα, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο. Στο 1ο ήταν καλύτερο το Αννόβερο, και σε αυτό συνετέλεσε το γεγονός οτι ξεκίνησε ο Τζίμμυ Μπριάν στο αρχικό σχήμα, ο οποίος και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκόρ στο 26ο λεπτό. Το 2ο ημίχρονο ήταν με το μέρος της Μάϊντς, η οποία είχε σύμμαχό της και την τύχη, που την βοήθησε να φέρει το μάτς στα ίσια στο 770 λεπτό. Με αυτόν τον βαθμό το Αννόβερο ανέβηκε στην 8η θέση του πίνακα με 25 βαθμούς.

Bet info : Έρχεται από 3ο σερί αγώνα χωρίς νίκη, ενώ στα 5 τελευταία έφερε 2 φορές το 1-0 σκόρ.

Απουσίες : Μίλλερ, Χόφφμανν, Αντρέασεν, Γιά-Κόναν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Εκκρεμεί απλήρωτος περσινός "απλήρωτος λογαριασμός" από το Αννόβερο προς το Αμβούργο. Οι "δεινόσαυροι" έχουν πάρει φόρα, και δεν νομίζω οτι θα λυπηθούν το συγκρότημα αυτού του ανεκδιήγητου κόουτς Ταϋφούν Κορκούτ, για τον οποίο πειστεύω πως θα είναι ο Νο2 προπονητής που θα δεί την πόρτα της απόλυσης μέσα στο 2015, μετά τον πρόσφατα απολυθέντα κόουτς της Άουγκσμπουργκ. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι ειναι ο άσσος.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου