Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Erste Bundesliga 8-2-2015




SV Werder Bremen  vs  FC Bayer 04 Leverkusen

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 33 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

8-5-3 (32-29 γκόλ, με γηπεδούχο την Βέρντερ Βρέμης)

7-5-4 (22-18 γκόλ, με γηπεδούχο την Λέβερκούζεν)

Γήπεδο : Weser Stadion.

Βέρντερ Βρέμης : Στο προηγούμενο παιχνίδι της αντιμετώπισε την Χόφφενχάϊμ εκτός έδρας την οποία κέρδισε με 1-2 σκόρ. Όπως άλλωστε είπε και στην συνέντευξη τύπου ο κόουτς Βίκτορ Σκρίπνικ, οι εντολές που είχε δώσει στους παίκτες του ήταν,να παίξουν όσο πιο απλό ποδόσφαιρο γινόταν, και να χτυπήσουν κυρίως στην κόντρα. Την υλοποίηση αυτών των εντολών ανέλαβε σε πρώτη φάση ο εξαιρετικά φορμαρισμένος και άρτι επανακάμψας Φράνκο Ντι Σάνντο, ο οποίος άνοιξε το σκόρ στο 8ο λεπτό. Για λίγα λεπτά στη συνέχεια η Βέρντερ έδωσε χώρους, με αποτελέσμα η Χόφφενχάϊμ να ισοφαρίσει στο 34ο λεπτό, μετά απο οργανωμένη επίθεση, σκόρ με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στο διάλειμμα.  Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε την Βέρντερ να αρνείται πεισματικά να παραδωθεί,κάτι που έφερε αποτελέσματα,καθώς με τον Μπάργκφρέντε ξαναπήρε το προβάδισμα στο 52ο λεπτό. Αυτό το γκόλ έφερε μεγάλο εκνευρισμό στην Χόφφενχάϊμ, η οποία φλυαρώντας πολύ στο παιχνίδι της δεν "επέστρεψε" όπως θα ήθελε, και απο την άλλη η Βέρντερ μπόρεσε να το κρατήσει άνετα μέχρι το τέλος. Σπουδαίας νίκης το τρίποντο αυτό για την Βέρντερ καθώς την έφερε στην 11η θέση του πίνακα με 23 βαθμούς 5 βαθμούς πάνω απο την ζώνη με τους μπελάδες.

Bet info : Έρχεται απο 4/5 γκόλ-γκόλ και όβερ.

Απουσίες : Πρέντλ, Φον Χάακε, Γιλντιρίμ.


Λέβερκούζεν : Στο προηγούμενο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Χέρτα Βερολίνου, την οποία κέρδισε με 0-1 σκόρ. Το αποτέλεσμα ήταν πέρα για πέρα δίκαιο για την Μπάγερ, με την ροή του παιχνιδιού να μοιάζει περισσότερο με "επαγγελματικό κλέψιμο" αποτελέσματος παρά με στοιχειώδη της Χέρτα για να ανταποκριθεί στο παιχνίδι.Η Μπάγερ έλεγχε με χαρακτηριστική ευκολία τον ρυθμό σε όλο το μάτς και με τον μεγάλο Κίζλινγκ έβαλε το γκόλ της νίκης στο 49ο λεπτό, απέναντι σε μία επιεικώς απαράδεκτη Χέρτα, η οποία δεν έκαν ούτε μία φάση της προκοπής μπροστά στην εστία της Μπάγερ. Ηνίκη αυτή έφερε την Λέβερκούζεν μόνη της στην 5η θέση του πίνακα με 32 βαθμούς.

Bet info : Έρχεται από 3/5 μ σύνολο γκόλ από 2 έως 3.

Απουσίες : Ρόλφες, Κρούζε, Ράϊναρτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Η Βέρντερ έχει ανασάνει για τα καλά στην βαθμολογία, ενώ η Μπάγερ θέλει πάσει θυσία να μείνει στην Ευρωπαϊκη ζώνη, και να διεκδικήσει με όσες πιθανότητες έχει την είσοδό της στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι ειναι το όβερ 1,5 Bayer Leverkusen goals.








FC Augsburg  vs  Eintracht Frankfurt


Προϊστορία - Από το 2005 και μετά σε σύνολο 8 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

2-0-2 (4-3 γκόλ, με γηπεδούχο την Άουγκσμπουργκ)

1-1-2 (7-7 γκόλ, με γηπεδούχο την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης)

Γήπεδο : SGL Arena.

Άουγκσμπουργκ : Στην μεσοβδόμαδη υποχρέωσή της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Μπορούσσια Ντόρτμουντ, την οποία κέρδισε με 0-1 σκόρ. Έκανε ίσως την καλύτερη εκτός έδρας εμφάνισή της στα τελευταία δύο χρόνια, με το ελάχιστο δυνατό σκόρ που θα μπορούσε να φέρει. Εξαιρετική στο ανασταλτικό κομμάτι, με πολύ καλή συνοχή σε όλες της τις γραμμές και άριστο transition τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.Εκτελούσε απλά ότι της υπαγόρευε το παιχνίδι της Μπορούσσια, δηλαδή να παρακολουθεί με υπομονή και σύνεση τα σφάλματα του αντιπάλου, και να χτυπήσει σε σημείο που να δημιουργήσει πρόβλημα στον αντίπαλο, ώστε να μην έχει δυνατότητα επισροφής στο παιχνίδι. Αυτό ακριβώς έκανε και με τον Ραούλ Μπομπαντίγια στο 50ό λεπτό έβαλε το "μεγάλο γκόλ" που έκρινε την νίκη. Της ήρθε δύσκολο τέστ όταν έμεινε με 10 παίκτες στο 64 λεπτό, μετά την αχρείαστη αποβολή του Κριστόφ Γιάνκερ. Το ξεπέρασε με επιτυχία, καθώς παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα δέχθηκε ελάχιστη πίεση απο την Μπορούσσια και κράτησε πολύ άνετα μέχρι το τέλος. Τεράστιας σημασίας η νίκη αυτή για την Άουγκσμπουργκ, καθώς την έφερε να ισοβαθμεί με την 4η Γκλάντμπαχ στους 33 βαθμούς, αν και με 1 μάτς λιγότερο, και υπο τις προϋποθέσεις του ελάχιστου θετικού αποτελέσματος στο μάτς που έρχεται με την Άϊντραχτ, να μπεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην χρυσοφόρα ζώνη που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λίγκ.

Bet info : Την συνοδεύει ένα εκπληκτικό σταστιστικό, καθώς σε 29 συνεχόμενους αγώνες είτε σε φιλικό είτε σε οποιαδήποτε διοργάνωση δεν έχει δεί ακόμα το χρώμα της ισοπαλίας. Η τελευταία φορά που έφερε ισόπαλο αποτέλεσμα ήταν στις 19-4-2014 όταν έφερε 0-0 υποδεχόμενη την Χέρτα Βερολίνου. Επιμέρους έρχεται από 4/5 γκόλ-γκόλ κι όβερ, έχοντας φερει 3 φορές το 2-1 σκόρ.

Απουσίες : Χίτζ, Μπάμπα, Χόνγκ, Γιάνκερ, Ράϊνχαρντ, Ρίντερ, Εκίν, Έσσβάϊν, Μόραβεκ, Ματάβζ, Μέλντερς.


Άϊντραχτ Φρανκφούρτης : Στην μεσοβδόμαδη υποχρέωσή της υποδέχθηκε στην Βόλφσμπουργκ, με την οποία ήρθαν ισόπαλες με 1-1 σκόρ. Ο κόουτς Τόμας Σάαφ προκειμένου να περιορίσει τα πλούσια τεχνικά χαρίσματα που έχει η Βολφσμπουργκ σε σχέση με την ομάδα του, παρέταξε την Αϊντραχτ με ένα ιδιαίτερα "κλειστό" 4-5-1 σύστημα, αφήνοντας ως μοναδική αιχμή του δόρατος τον ούτως ή άλλως πολύ επικύνδυνο Άλεξ Μέϊερ. Αυτό το "κλείδωμα" βοήθησε την Άϊντραχτ ωστε να βγάλει λευκό το πρώτο ημίχρονο. Με το ξεκίνημα του 2ου ημχρόνου αύξησε καθετα τον ρυθμό της, κυρίως στο επιθετικό transition, και αυτό την βοήθησε  να ανοίξειτο σκόρ με τον Στέφαν Άϊγκνερ στο 58ο λεπτό. Είδε τους "Λύκους" να μην πτοούνται απο το γκόλ, και να αναλαμβάνουν τα ηνία της κυλοφορίας και της διαχείρησης, πιέζοντας χαρακτηριστικά. Τα δέκα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν αυτά που "πρόδωσαν" την Άϊντραχτ καθώς "έμεινε" από φυσικές δυνάμεις, κάτι που βοήθησε ακόμα περισσότερο την Βόλφσμπουργκ, ωστε με τον Κέβιν Ντε Μπρόϊνε να φτάσει δίκαια στην ισοφάριση στο 88ο λεπτό. Χρήσιμος ο βαθμός που πήρε η Άϊντραχτ, καθώς την έφερε στην 9η θέση του πίνακα με 24 βαθμούς.

Bet info : Έρχεται από 3 ισοπαλίες στα 5 τελευταία, φέρνοντας 2 φορές το 1-1 σκόρ.

Απουσίες : Ντζάκπα, Γκέρεσκίχερ, Βάλντσμιντ, Βαλντέζ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Το πλέον ευχάριστο που μπορώ να πω ως βαμμένος Γερμανόφιλος στο ποδόσφαιρο είναι, το ότι όσο περνάνε τα χρόνια και εξελίσσεται το Γερμανικό Ποδόσφαιρο, όλο και κάτι καινούργιο θα βλέπουμε σε κάθε νέα σεζόν απο πλευράς όχι και τόσο προβεβλημένων ομάδων, πέρα σαφώς απο τις παραδοσιακές δυνάμεις που κάθε χρόνο κοσμούν με την παρουσία τους ένα τόσο πολύ δύσκολο πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Erste Bundesliga. Θέλω να εστιάσω κυρίως στο καθαρά στοιχηματικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ξεκινώντας λοιπόν απο τις αποδόσεις που προσφέρονται στον άσσο, παρατηρώ πως κειμένονται απο το 1,90 ως βάση και σε κάποιες λίγε εταιρείες ξεπερνούν κατ ελάχιστα τις 2 μονάδες. Το θεωρώ αρκετά φυσιολογικό αυτό στα όρια της λογικής, καθώς οι bookmakers μας δείχνουν πρόθεση να υποστηρίξουν συμπαθητικά την Άουγκσμπουργκ ως ελαφρύ φαβορί, βάσει του πολύ ζωηρού Ευρωπαϊκού ενδαφέροντος που έχει, μετρώντας όμως παράλληλα και το ποδοσφαιρικό ανάστημα που έχει ο αντίπαλος που βρίσκεται απέναντί της. Περνάω τώρα στο σημείο της ισοπαλίας. Το βλέπω να κυκλοφορεί με βάση το 3,50, ενώ σε κάποιες εταιρείες είδα να φτάνει έως και το θεόρατο 3,90, μία απόδοση την οποία θεωρώ πως είναι απλά τεράστια για τα Γερμανικά δεδομένα, για ένα σημείο που έχει εξαιρετικά σοβαρές πιθανότητες επαλήθευσης, ειδικά ανάμεσα σε δύο τόσο έμπειρες ομάδες. Να περάσουμε τώρα στις αποδόσεις για το διπλό. Το είδα να ξεκινάει με τιμή βάσης το 3,60 που το αξιολογώ ως οριακά φυσιολογικό, ενώ σε κάποιες εταιρείες το είδα να φτάνει έως και το πολύ προκλητικά επικύνδυνο 4,40. Βλέποντας μια τέτοια απόδοση, αρχίζω να αισθάνομαι οτι οι bookmakers αφ ενός μεν προσπαθούν να μου πιάσουν διακριτικά τον πισινό, κι αφ εταίρου προσπαθούν να με πείσουν οτι μία τεράστια ποδοσφαιρική σχολή όπως είναι η ομάδα της Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, οτι ειναι "οπωσδήποτε αδιάφορη" επειδή έτσι το θέλουν τα συμφέροντα των εταιρειών ή αν θέλετε για τα μπάζα ή για πέταμα. Η κατάληξη της στοιχηματικής μου σκέψης γύρω από αυτό το παιχνίδι δεν είναι απόρροια στοιχηματικής αντίρρησης αλλά ρεαλισμού ως προς το τι μπορούν να κάνουν οι δύο ομάδες που διαγωνίζονται σε αυτό το μάτς. Είμαι πολύ περίεργος να δώ αν τελικά θα είναι η Άϊντραχτ η ομάδα που θα αναγκάσει την Άουγκσμπουργκ να "κόψει το καρπούζι" στη μέση, μετά από αυτό το εντυπωσιακό σερί αγώνων. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το διπλό για την Άϊντραχτ Φρανφούρτης αλλά με + 0,75 γκόλ Ασιατικό Χάντικαπ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου