Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Erste Bundesliga 13-2-2015




Ballspiel Verein Borussia Dortmund  vs  1.FSV Mainz 05


Προϊστορία - Από το 2004 και μετά σε σύνολο 17 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

4-4-0 (14-6 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπορούσσια Ντόρτμουντ)

3-2-4 (9-11 γκόλ, με γηπεδούχο την Μάϊντς)

Γήπεδο : Signal Iduna Park.

Ντόρτμουντ : Στο προηγούμενο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Φράϊμπουργκ, την οποία κέρδισε με 0-3 σκόρ. Το γκόλ του Μάρκο Ρόϊς νωρίς στο 9ο μόλις λεπτό, ανέδειξε αρχικά τα σοβαρά αμυντικά προβλήματα των γηπεδούχων, και απέβαλλε μεγάλο άγχος και βάρος απο τα πόδια των παικτών της Μπορούσσια. Στην συνέχεια μετά το γκόλ μέχρι το διάλειμμα, οι παίκτες του κόουτς Κλόππ επιχείρησαν να συμμαζέψουν κάπως το all in ποδόσφαιρο με το οποίο ξεκίνησαν, χωρίς η Φράϊμπουργκ να μπορεί να αντιδράσει. Με σαφώς πιο οργανωμένο πλάνο στο δεύτερο ημίχρονο, η παρουσία της Μπορούσσια στο γήπεδο γινόταν όλο και πιο επιβλητική. Τόσο, όσο χρειαζόταν στον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ για να βάλει δύο πολύ ωραία απο πλευράς εκτέλεσης γκόλ στο 56ο και 72ο λεπτό, κλειδώνοντας έτσι το περήφανο πέρασμα της Μπορούσσια από το Μπράϊσγκάου. Πολύ σημαντική αυτή η νικη, καθώς έφερε την ομάδα στην 16η θέση των μπαράζ με 19 βαθμούς.

Bet info : Έρχεται από 4/5 Νο γκόλ και 4/5 under.

Απουσίες : Μπλαστσικόφσκι, Σαχίν, Γκινντογκάν, Σμέλτσερ.


Μάϊντς : Στο προηγούμενο παιχνιδι της υποδέχθηκε την Χέρτα Βερολίνου, από την οποία έχασε με 0-2 σκόρ. Για την εξέλιξη του αποτελέσματος και την συμπεριφορά της Μάϊντς γενικότερα στο παιχνίδι, αποκλειστικός υπεύθυνος είναι μόνο ο πολύ επικύνδυνος διαιτητής του αγωνα ο Τουρκογερμανός Ντενίζ Αϊτεκίν. Με το πρώτο μισάωρο του αγωνα να κυλά με ωραίο ρυθμό και απο τις δύο ομάδες, φρόντισε με τον κατάλληλο τρόπο να "βάλει το χεράκι του" στο παιχνίδι και ν αάνει αισθητή την παρουσία του. Αρχικά στο 32ο εφευρεσε μια απίστευτη κόκκινη κάρτα για τον τερματοφύλακα της Μάϊντς τον Λορίς Κάριους, και ελάχιστα αργότερα στο 35' εφεύρεσε ένα ακόμα πιο απίστευτο πέναλτυ υπέρ της Χέρτα, με το οποίο άνοιξε το σκόρ, ενώ μεσα στον γενικότερο κενυρισμό της Μάϊντς έκανε και το 0-2 λιγο πριν τελειώσει το ημίχρονο στο 42ο λεπτό. Στο δεύτερο μέρος δεν παιζόταν σχεδόν καθολου μπάλλα, με τις δύο ομάδες να το σταματούν συνεχώς με φάουλ και παρατηρήσεις του διαιτητή με κίτρινες κάρτες. Πέρα για πέρα άδικο αποτέλεσμα για την Μάϊντς, το οποίο την έφερε στην 13η θέση του πίνακα με 22 βαθμούς.

Bet info : Έρχεται από 4/5 under.

Απουσίες : Κάριους, Μίλλερ, Χόφφμανν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Χωρίς τον Κάριους κάτω από τα δοκάρια, τα πράγματα για την Μάϊντς δυσκολεύουν πολύ. Πόσο μάλλον σε ένα πολύ σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Μπορούσσια Ντόρτμουντ, η οποία θα την υποδεχθεί με την ψυχολογία στα ύψη μετά το διπλό που έφερε. Βασική μου επιλογή από αυτο το παιχνίδι είναι ο άσσος για την Μορούσσια Ντόρτμουντ αλλά με -1,5 Γκόλ Ασιατικό Χάντικαπ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου