Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Erste Bundesliga 3-2-2015



VfL Borussia Monchengladbach  vs  Freiburg SC


Προϊστορία - Από το 2004 και μετά σε σύνολο 15 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

3-3-1 (10-7 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ)

5-2-1 (15-6 γκόλ, με γηπεδούχο την Φράϊμπουργκ)

Γήπεδο : Stadion Im Borussia Park.

Γκλάντμπαχ : Στο παιχνιδι του Σαββατοκύριακου έπαιξε εκτός έδρας με την Στουτγκάρδη, την οποία κέρδισε με 0-1 σκόρ. Καμία από τις δύο ομάδες δεν έπαιξε καλά. Η Γκλάντμπαχ όμως ήταν αυτή που στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως εκμεταλλεύτηκε την φοβία των γηπεδούχων, και με τον Πάτρικ Χέρμανν στο 71' έβαλε το γκόλ που της χάρισε το μεγάλο κι δίκαιο τρίποντο. Ανέβηκε στην 3η θέση του πίνακα με 30 βαθμούς, ισόβαθμη με την Σάλκε, όμως πλεονεκτεί έναντί της με καλύτερη συνολική διαφορά τερμάτων.

Bet info : Έρχεται από 3/5 γκόλ-γκόλ και όβερ .

Απουσίες : Χργκότα, Βένντ.



Φράϊμπουργκ : Στο παιχνίδι του Σαββατοκύριακου υποδέχθηκε την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, την οποία κέρδισε με 4-1 σκόρ. Βρέθηκε πίσω στο σκόρ μόλις στο 1ο λεπτό. Είδε όμως την Άϊντραχτ να μην κυνηγά το κάτι παραπάνω, κι έτσι έπαιρνε περισσότερους χώρους όσο περνούσε η ώρα. Ισοφάρισε με τον Νταρίντα μετά από εύστοχο πέναλτυ-δώρο της Άϊντραχτ στο 61', και μετά τον λόγο πήρε ο Νίλς Πέτερσεν ο οποίος ήταν σε πολύ μεγάλη μέρα. Κάνοντας αυθεντικό χάτ-τρίκ στο 63'-69' και 88' οδήγησε τα "γεράκια" σε μία μεγάλη νίκη που έφερε την ομάδα στην 13η θέση του πίνακα με 18 βαθμούς, μόλις έναν έξω απο την ζώνη με τους μπελάδες.

Bet info : Έρχεται από 4/5 όβερ, έχοντας φέρει 2 φορές το ίδιο 4-1 σκόρ.

Απουσίες : Ζιλλιέν, Στάνκο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το μάτς. Από την μία η Γκλάντμπαχ να θέλει να μείνει στην 3η θέση και να συνεχίσει να έχει απο κάτω της την Σάλκε, και από την άλλη η Φράϊμπουργκ η οποία θα πάει στο "Μπορούσσια Πάρκ" με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την μεγάλη νίκη που πέτυχε. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το όβερ.








FC Bayern Munchen  vs  FC Schalke 04

Προϊστορία - Από το 2005 και μετά σε σύνολο 24 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

7-2-2 (24-6 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπάγερν)

1-4-8 (9-24 γκόλ, με γηπεδούχο την Σάλκε)

Γήπεδο : Allianz Arena.

Μπάγερν : Την περασμένη Παρασκευή αντιμετώπισε εκτός έδρας την Βόλφσμπουργκ, από την οποία έχασε με 4-1 σκόρ. Το μάτς διεξήχθη σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα για τους "Λύκους" καθώς στις 10 Ιανουαρίου "έφυγε" από την ζωή ο μόλις 20 ετών Τζούνιορ Μαλάνντα, και προς τιμήν του αυτή την αγωνιστική ολες οι ομάδες της Έρστε Μπούντεσλίγκα φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια. Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος η Μπάγερν ήταν επιεικώς απαράδεκτη σε όλο το παιχνίδι. Είδε την Βόφλσμπουργκ να ξεκινάει με τεράστια ορμή από το πρώτο κι όλας σφύριγμα του διαιτητή, κι όμως δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει τον ρυθμό. Μέχρι το 53ο λεπτό είχε βρεθεί πίσω στο σκόρ με 3-0 σκόρ, ενώ το γεγονός οτι μόνο ο Χουάν Μπερνάτ στάθηκε καλύτερα από όλους τους συμπαίκτες του μειώνοντας προσωρινά στο 55' είναι είδηση.Η νίκη για τους "Λύκους" έκλεισε με το 4ο γκόλ στο 73ο λεπτό. Παραμένει στην κορυφή του πίνακα, όμως με την διαφορά της από την 2η πάντα Βόφλσμπουργκ να έχει μειωθεί στους 8 βαθμούς.

Bet info : Η προηγούμενη φορά που έχασε εκτός έδρας με 4-1 σκόρ ήταν στις 8-3-2006 από την Μίλαν. Επιμέρους έρχεται από 4/4 γκόλ-γκόλ και όβερ.

Απουσίες : Λάμ, Ραφίνια, Ριμπερί.



Σάλκε : Στο παιχνίδι του Σαββατοκύριακου υποδέχθηκε το Αννόβερο, το οποίο κέρδισε με 1-0 σκόρ. Παρά τις πολλές και καλές απουσίες που είχε, σταθηκε πιο σωστά από τον αντίπαλο στο γήπεδο.Οι οδηγίες του κόουτς Ντομένικο Ντι Ματέο για κοντρολαρισμένο παιχνίδι χωρίς υπερβολές ήταν σαφείς. Το γκόλ του Χόγκερ στο 32ο λεπτό ήταν αρκετό στην Σάλκε για να εξασφαλίσει την νίκη, με το τελικό σκόρ να μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, αν η Σάλκε ήταν πιο αποτελεσματική σε κάποιες ευκαιρίες που έκανε κυρίως στο 20 ημίχρονο. Βρίσκεται στην 5η θέση του πίνακα με 30 βαθμούς ισόβαθμη με την 4η Γκλάντμπαχ, έναντι της οποίας μειονεκτεί στην συνολική διαφορά των τερμάτων.

Bet info : Στα 5 τελευταία έφερε 3 φορές το 2-1 σκόρ.

Απουσίες : Χούντελάαρ, Γκορέτσκα, Φαρφάν, Ομπάζι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Αυτό που σίγουρα περιμένω να δώ σε αυτό το μάτς είναι, την Μπάγερν να αντιδρά μετά από αυτο το πολύ χοντρό κάζο με την Βόλφσμπουργκ. Το αν θα το κάνει με εμφατικό τρόπο δεν αποκλείεται, όμως δεν θα έιναι εύκολο καθως συνεχίζει να παρατάσεται με πειραματική 11άδα. Από την άλλη αυτό για το οποίο με πείθει η Σάλκε είναι, ότι υπο τις οδηγίες του Ντι Ματέο βρίσκεται σε σαφώς καλύτερο δρόμο, παρά το όχι και τόσο ελκυστικό ποδόσφαιρο που παίζει. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το όβερ.







Hannover 96  vs 1.FSV Mainz 05

Προϊστορία - Από το 2005 και μετά σε σύνολο 16 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

3-5-0 (13-7 γκόλ, με γηπεδούχο το Αννόβερο)

3-3-2 (7-5 γκόλ, με γηπεδούχο την Μάϊντς)

Γήπεδο : HDI Arena.

Αννόβερο : Στον αγώνα του Σαββατοκύριακου αντιμετώπισε εκτός έδρας την Σάλκε, από την οποία έχασε με 1-0 σκόρ. Όλα όσα θα ήθελε να βρεί μπροστά της η ομάδα, τα είχε περίσσια. Από ανοιχτούς χώρους, χαλαρά μαρκαρίσματα, μέχρι και σφυρίγματα απο τον διαιτητή πήρε. Κι όμως παρά τα "δώρα" που πολλές φορές επιχείρησε να δώσει η Σάλκε, οι παίκτες του κόουτς Ταϋφούν Κορκούτ έμοιαζαν σαν ανδρείκελα που απλά περιφέρονταν στο γήπεδο, μή ξέροντας τι να κάνουν και πώς να κινηθούν. Το γκόλ που δέχθηκε στο 32ο λεπτό ήταν αρκετό για να βγεί τελείως εκτός πορείας μέχρι το τέλος. Παρέμεινε στην 8η θέση του πίνακα με 24 βαθμούς.

Bet info : Στα 5 τελευταία έφερε 3 φορές το 1-0 σκόρ.

Απουσίες : Στίντλ, Μπριάν, Χοζέλου.


Μάϊντς : Στο παιχνίδι του Σαββατοκύριακου υποδέχθηκε την Πάντερμπορν, την οποία κέρδισε με 5-0 σκόρ. Ήταν ίσως μακράν η πιο επιβλητική και αρχοντική εμφάνιση που έκανε, από την ημέρα που το τιμόνι της ομάδας ανέλαβε ο κόουτς Κάσπερ Χιούλμανντ. Καταλυτικό ρόλο σε αυτή την εμφάνιση έπαιξε και ο "επαναπατρισμός" του Γερμανοτυνήσιου δαιμόνιου play maker Σάμμυ Αλλάγκουϊ, μετά το πέρασμά του από την Γκρόϊτερ Φύρτ και την Χέρτα Βερολίνου. Παρά την ασταμάτητη βροχή που έπεφτε, αυτό δεν εμπόδισε την Μάϊντς να χορεύει στο νερό, αι με τον Γιουνούς Μαλλί ο οποίος έβαλε τα πρώτα 2 γκόλ, να πάρει ισχυρό προβάδιμα μέχρι στο 46ο λεπτό. Το 3-0 έγινε απο τον πρώην παίκτη του Αστέρα Τρίπολης τον Πάμπλο Ντε Μπλάσις στο 69ο λεπτό. Δεν θα μπορούσε βαβαίως να λείπει ο Αλλάγκουϊ που έκανε το 4-0 στο 82', ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Γιοχάννες Γκάϊς με εύστοχο πέναλτυ στο 87ο λεπτό. Μεγάλη αναμφίβολα νίκη που έφερε την Μάϊντς στην 11η θέση του πίνακα με 21 βαθμούς, σε απόσταση όμως μόλις τεσσάρων βαθμών πάνω από την ζώνη με τους μπελάδες.

Bet info : Η προηγούμενη φορά που κέρδισε εντός έδρας με 5-0 σκόρ ήταν στις 18-1-2012 όταν είχε υποδεχθεί σε φιλικό αγώνα την Μπόχουμ. Επιμέρους είναι μόλις η 4η φορά στα 15 τελευταία που κράτησε καθαρή εστία.

Απουσίες : Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Πολύ παράξενο μάτς. Από την μία έχουμε το Αννόβερο όπου με τρίποντο "χαϊδεύει" υπο προϋποθέσεις την Ευρώπη, αλλά εξακολουθεί να ψάχνεται, κι από την άλλη έχουμε την εμφανώς ανανεωμένη Μάϊντς να είναι έτοιμη για όλα, προκειμένου να αποφύγει με κάθε τρόπο τα χειρότερα. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το όβερ.







Eintracht Frankfurt  vs  VfL Wolfsburg

Προϊστορία - Από το 2005 και μετά σε σύνολο 17 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

1-4-3 (11-13 γκόλ, με γηπεδούχο την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης)

3-5-1 (15-13 γκόλ, με γηπεδούχο την Βόλφσμπουργκ)

Γήπεδο : Commerzbank Arena.

Άϊντραχτ Φρανκφούρτης : Στο παιχνίδι του Σαββατοκύριακου αντιμετώπισε εκτός έδρας την Φράϊμπουργκ, από την οποία έχασε με 4-1 σκόρ. Ξεκίνησε με γκόλ από τα αποδυτήρια με τον Μάρκο Ρούςς να σκοράρει μόλις στο 1ο λεπτό. Αυτό που επιχείρησε να κάνει μέχρι το τέλος ήταν, να κλειστεί πίσω προκειμένου να διαφυλάξει το προβάδισμα και να ψαχνει τον Άλεξ Μέϊερ στην κόντρα με μεγάλες μπαλιές κυρίως. Η Φραϊμπουργκ της το επέτρεψε αυτό μέχρι το 60ό λεπτό. Απο εκείνο το σημείο και για τα επόμενα 10 λεπτά η Άϊντραχτ "τα είδε ολα" απο την απίστευτη αντεπίθεση της Φραϊμπουργκ, η οποία μέχρι το 69ο λεπτό γύρισε το μάτς σε 3-1 σκόρ, ενώ την τελευταία κλωτσιά στον πισινό της απαράδεκτης Άϊντραχτ την έδωσε με το 4-1 στο 88ο λεπτό. Βρίσκεται στην μέση του πίνακα στην 9η θέση με 23 βαθμούς, 6 πάνω από την ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες.

Bet info : Η προηγούμενη φορά που έχασε εκτός έδρας με 4-1 σκόρ ήταν στις 27-10 2013 από την Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ. Επιμέρους έρχεται από 3/5 οβερ 4,5 γκόλ.

Απουσίες : Ντζάκπα, Βάλντσμιντ, Βαλντέζ.


Βόλφσμπουργκ : Την περασμένη Παρασκευή υποδέχθηκε την Μπάγερν Μονάχου, την οποία κέρδισε με 4-1 σκόρ. Το μάτς είχε πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα για την Βόλφσμπουργκ, καθώς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του  20χρονου Βέλγου ταλαντούχου φόρ του Τζούνιορ Μαλάνντα, που "έφυγε" στις 10 Ιανουαρίου.  Στις εξέδρες των επισήμων κάθονταν μάλιστα και οι γονείς του, οι οποίοι δάκρυσαν όταν είδαν 40.οοο φιλάθλους στην κατάμεστη "Φολκσβάγκεν Αρένα" να χειροκροτούν όρθιοι το αδικοχαμένο παιδί τους. Οι παίκτες των "Λύκων" πραγματοποίησαν μία άκρως απίστευτη εμφάνιση, την οποία στο τέλος του αγώνα έτρεξαν προς το μέρος που κάθονταν οι γονείς του μικρού για να την αφιερώσουν. Ήταν ένα προσωπικό σούπερ σόου των Ντόστ και Ντε Μπρόϊνε, μαζί ξεφτίλησαν τους υπερφίαλους Βαυαρούς. Ο πρώτος έβαλε τα 2 πρωτα γκόλ στο 4' και στο 45', ενώ ο Βέλγος τα άλλα δύο στο 53' και στο 73ο λεπτο, ενώ ενδιάμεσα είχε μειώσει η Μπάγερν στο 55ο λεπτό.

Bet info : Έρχεται από 5 συνεχόμενες νίκες που είχαν όλες γκόλ-γκόλ και όβερ.

Απουσίες : Ζαβάντα, Όχς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Είμαι πολύ περίεργος να δώ το πώς αυτή η "υπνωτισμένη" Άϊντραχτ θα καταφέρει να φρενάρει την Βόλφσμπουργκ, ειδικά σε μία φάση του πρωταθήματος που οι "Λύκοι" πλησίασαν στους 8 βαθμούς την Μπάγερν και δείχνουν έτοιμοι να μήν σταματήσουν πουθενά. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το όβερ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου