Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Erste Bundesliga 22-2-2015



VfL Wolfsburg  vs  Hertha Berlin SC

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 27 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

7-3-4 (26-20 γκόλ, με γηπεδούχο την Βόλφσμπουργκ)

7-3-3 (21-17 γκόλ, με γηπεδούχο την Χέρτα Βερολίνου)

Γήπεδο : Wolkswagen Arena.

Βόλφσμπουργκ : Προέρχεται από την εντός έδρας Ευρωπαϊκή της υποχρέωση όπου υποδέχθηκε την Σπόρτινγκ Λισαβώνας, την οποία κέρδισε με 2-0 σκόρ. Για ένα ακόμα παιχνίδι, πόσο μάλλον υψηλού ενδιαφέροντος όπως ήταν αυτό, είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον φοβερό Ολλανδό της φόρ, τον Μπάς Ντόστ. Ο εν λόγω στράϊκερ ευρισκόμενος σε απίστευτα δαιμονιώδη φόρμα, ήταν αυτός που μετά το επιβλητικό καρέ των τερμάτων που πέτυχε στο 4-5 επί της Μπάγερ Λέβερκούζεν, πήρε τους "Λύκους" από το χέρι και έδειξε και σε αυτό το μάτς τον δρόμο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιρουρόπα Λίγκ παράλληλα με την μεγάλη του κλάση, καθως σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του στο 46ο και 63ο λεπτό αντίστοιχα. Αν μη τι άλλο με την απόδοσή του στους τελευταίους αγώνες έχει κάνει κάτι παραπάνω από υπερήφανο τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας τον τεράστιο Κλαόυς Άλλοφς, καθώς κατόπιν προσωπικής του επιλογής, έγινε η μεταγραφή του Ντόστ από την Χέερενφέεν στην Βόλφσμπουργκ το 2012. Βαθμολογικά στον πίνακα του πρωταθληματος δεν άλλαξε κάτι για την Βόλφαμπουργκ, η οποία συνεχίζει να ακολουθεί την Μπάγερν σε απόσταση 8 βαθμών.

Bet info : Το αήττητο σερί της αρχίζει να γίνεται πολύ μεγάλο, φτάνοντας αισίως στον αριθμό 14. Επιμέρους σε αυτό το σερί έρχεται από το ομολογουμένως εντυπωσιακό 11/14 όπου σημειώνει τουλάχιστον 2 γκόλ, φέρνοντας παράλληλα 8/14 γκόλ-γκόλ και όβερ.

Απουσίες : Φελίπε, Πέρισιτς, Ζαβάντα.


Χέρτα : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Φράϊμπουργκ, από την οποία έχασε με 0-2 σκόρ. Με τον υπηρεσιακό της κόουτς Πάλ Ντάρνταϊ να κάνει εκ νέου πειράματα στο αρχικό σχήμα, δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Ο βασικός της στόχος ήταν να κάνει το ίδιο ανορθόδοξο παιχνίδι που έκανε και κέρδισε μέσα στο Μάϊντς, κρυβόμενη πίσω από τα σφυρίγματα του διαιτητή, μήπως και της δώσει κάτι καλό για να έχει να πορεύεται. Μιά του κλέφτη, δυό του κλέφτη, και εξαντλήθηκε η υπομονή που έκανε για χάρη της η φιλοξενούμενη Φράϊμπουργκ, η οποία είχε ανοίξει νωρίς το σκόρ στο 14ο λεπτό, και το καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες, κάνοντας το 0-2 στο 52ο λεπτό, μία ήττα η οποία έφερε πολύ γκρίνια στις κερκίδες, με ευθείες μομφές προς το πρόσωπο του κόουτς Ντάρνταϊ. Η Χέρτα εξακολουθεί να "κοιμάται" στην 17η προτελευταία θέση του πίνακα με 21 βαθμούς.

Bet info : Έρχεται από 5/5 under, έχοντας φέρει 3 φορές το 2-0 και 2 φορές το 1-0 σκόρ.

Απουσίες : Γκέρσμπεκ, Μπάουμγιόχαν, Μπέν-Χατίρα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Παρά το γεγονός οτι είναι η μοναδική ομάδα που εκπροσωπεί την πρωτεύουσα της Γερμανίας στην Erste Bundesliga, αυτό το πράγμα που λέγεται Χέρτα Βερολίνου, απαγορεύεται δια ροπάλου να αγωνίζεται σε αυτή την κατηγορία. Βασική μου επιλογή απο αυτό το παιχνίδι είναι το συνδιαστικό στοίχημα που περιλαμβάνει τον άσσο για την Βόλφσμπουργκ μαζί με το όβερ 2,5 στην κανονική διάρκεια του αγώνα.








Hamburger SV  vs  VfL Borussia Monchengladbach

Προϊστορία - Από το 2001 και μετά σε σύνολο 27 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

6-5-3 (19-15 γκόλ, με γηπεδούχο το Αμβούργο)

7-3-3 (21-12 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ)

Γήπεδο : Imtech Arena.

Αμβούργο : Στο προηγούμενο παιχνίδι του αντιμετώπισε εκτός έδρας την Μπάγερν Μονάχου, από την οποία κυριολεκτικά διαλύθηκε με το αρχοντικά εππιβλητικό και πολύ βαρύ 8-0 σκόρ. Το μάτς δεν χρήζει κάν στοιχειώδους κριτικής, αφού η διαφορά των δύο 0μάδων κατα την διάρκεια του παιχνδιού ήταν τεράστια. Χαρακτηριστικές δε ήταν οι φορές που ο φακός του τηλεοπτικού σταθαμού Sky αποθανάτισε τον κόουτς Γιόζεφ Ζίννμπάουερ να παρακολουθεί αποσβολωμένος την απαράδεκτη εμφάνιση των παικτών του, μη θέλοντας να μιλήσει σε κανέναν. Παρά το σόκ αυτό παραμένει στην 13η θέση του πίνακα με 23 βαθμόύς.

Bet info : Ειναι η πρώτη φορά από το 1963 που ξεκίνησε να συμμετέχει ως ιδρυτική ομάδα της Erste Bundesliga, που χάνει με το συγκεκριμένο πολύ βαρύ 8-0 σκόρ. Επιμέρους έρχεται από 7/15 όπου δέχεται τουλάχιστον 2 γκόλ.

Απουσίες : Γιάνσεν, Μπερχράμι, Χόλτμπυ, Λασόγγα.


Γκλάντμπαχ : Προέρχεται από την εκτός έδρας Ευρωπαϊκή της υποχρέωση απέναντι στην Σεβίλλη, από την οποία έχασε με 1-0 σκόρ. Δεν φοβήθηκε, αλλά προκειμένου να τιθασεύσει το γρήγορο και τεχνικό παιχνίδι της ομάδας από την Ανδαλουσία, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα αμυντικά της καθήκοντα. Είχε μεγαλύτερη κατοχή μπάλλας, ομως αυτο δεν την βοήθησε ιδιαίτερα, ενώ όσες πολύ καλές φάσεις δημιούργησε, ιδιαίτερα με τον Όσκαρ Βένντ που ήταν στην μέρα του, σταματησαν όλες πάνω στον εκπληκτικό κίπερ της Σεβίλλης τον Σέρχιο Ρίκο. Μη μπορώντας περισσοτερο, η Σεβιλλη ανέλαβε τα ηνία στο 2ο μέρος και σημείωσε με ευκολία το γκόλ της νίκης με τον Ιμπόρρα στο 70ό λεπτό. Βαθμολογικά στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 3η θέση με 36 βαθμούς.

Bet info : Έρχεται από 5/5 under έχοντας φέρει και στα 5 μάτς το 1-0 σκόρ!!!

Απουσίες : Ξάκα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Εκ μέρους των bookmakers και παρά τα απίστευτα χάλια που έχει το Αμβούργο, υπάρχει αν μη τι άλλο ακομα στοιχηματικός σεβασμός στην πιο βαριά φανέλα της Erste Bundesliga, καθώς για όσους δεν γνωρίζουν, το Αμβούργο είναι η μοναδική ομάδα της Erste Bundesliga, η οποία από το 1963 που ήταν η χρονιά ίδρυσής της ως 1η κατηγορία του Γερμανικού Ποδοσφαίρου, δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ εδώ και 52 ολόκληρα χρόνια. Για να είμαστε όμως πανω απ όλα ρεαλιστές από αγωνιστικής απόψεως, αυτό που περιμένω να δώ από το Αμβούργο προκειμένου να μετριάσει κάπως το βαρύ ρεζιλίκι από την Μπάγερν είναι, να προσπαθήσει να παίξει όσο πιο αμυντικά γίνεται, ρίχοντας παράλληλα πολύ τον ρυθμό, με πρόθεση να εκμεταλλευτεί την όποια κούραση την οποία πιθανόν να κουβαλούν στα πόδια τους οι παίκτες της Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ από το Ευρωπαϊκό τους παιχνίδι. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το Under 2,5 goals.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου