Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Erste Bundesliga 21-2-2015



FC Augsburg  vs  FC Bayer 04 Leverkusen

Προϊστορία - Από το 2008 και μετά σε σύνολο 9 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

1-0-4 (5-12 γκόλ, με γηπεδούχο την Άουγκσμπουργκ)

4-0-0 (9-3 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπάγερ Λέβερκούζεν)

Γήπεδο : SGL Arena.

Άουγκσμπουργκ : Στο προηγούμενο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Βέρντερ Βρέμης, από την οποία έχασε με 3-2 σκόρ. Ολα τα λεφτά ήταν στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα. Η Άουγκσμπουργκ αγνοώντας τελείως την άνοδο της Βέρντερ στα τελευταία μάτς, ξεκίνησε με μεγάλη άγνοια ποδοσφαιρικού κινδύνου, αντιμετωπίζοντας τους γηπεδούχους ως ομάδα αλάνας. Απέναντι σε αυτή την υπερφίαλη συμπεριφορά, η Βέρντερ φρόντισε να απαντήσει ανοίγοντας το σκόρ στο 16ο λεπτό. Δεν άργησε να μιλήσει το θράσος της Άουγκσμπουργκ, η οποία μετά από αρκετή δόση περιπέτειας ισοφάρισε με τον Κλάβαν στο 210 λεπτό. Λίγο κράτησε η χαρά αυτού του γκόλ, καθώς η Βέρντερ ανέκτησε εκ νέου το προβάδισμα, και με πιεση διαρκείας κατάφερε να το διευρύνει σε 3-1 στο 45ο λεπτό, με την λήξη του ημιχρόνου.Το 2ο μέρος βρήκε την Άουγκσμπουργκ αποδιοργανωμένη και την Βέρντερ να παίζει με πιο ανεβασμένες στροφές. Δεν μπόρεσε όμως να κάνει κάτι πιο αξιοπρεπές, από το να μειώσει στο τελικό 3-2 με γκόλ του Τομπίας Βέρνερ στο 79ο λεπτό. Παρέμεινε στην 5η θέση του πίνακα με 34 βαθμούς.

Bet info : Έρχεται από 3/5 γκόλ-γκόλ και όβερ.

Απουσίες : Ράϊνχαρντ, Φόϊλνερ, Ματάβς, Μέλντερς.


Λέβερκούζεν : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Βόλφσμπουργκ, απο την οποία έχασε με 4-5 σκόρ. Ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιρικός σεναριογράφος, δεν υπήρχε περίπτωση να φανταστεί τέτοια εξέλιξη-θρίλλερ στο παιχνίδι. Βρέθηκε με 0-3 πίσω στο σκόρ στα πρώτα 30 λεπτα του αγώνα. Ξεκίνησε την μεγάλη της αντεπίθεση στο 2ο μέρος, όπου με τον Κορεάτη Σόν να βάζει δύο τέρματα, την έφερε στο 2-3 σκόρ στο 62ο. λεπτό, για να απαντήσει ακαριαία στο 63ο η Βόλφσμπουργκ κάνοντας το 2-4 σκόρ. Η μεγάλη λύσσα και δίψα της Λέβερκούζεν για το αποτέλεσμα την πείσμωσε ακόμα περισσότερο και κάνοντας ένα απίστευτο all-in παιχνίδι, αρχικά με τον Μπελλαράμπι στο 67ο και στην συνέχεια και πάλι με τον Σόν στο 72ο λεπτό, κατάφερε το ακαρόρθωτο φερνοντας το μάτς στο ίσιο εκπηκτικό 4-4 σκόρ. Η Μπάγερ ομως λογάριασε χωρίς τον Ντόστ ο οποίος για λογαριασμο της Βόλφσμπουργκ εξαπέλυσε το τελευταίο από τα 4 βέλη που είχε στην φαρέτρα του στο 90ό λεπτό, για να χαρίσει στην ομάδα του, μία απίστευτη σε εξέλιξη νίκη που την διατηρεί στην 2η θέση του πίνακα με 44 βαθμούς, σε απόσταση 8 βαθμών πάντα πίσω από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου.

Bet info : Από το 1979 όταν και έπαιξε για πρώτη φορά στην Έρστε Μπούντεσλίγκα, χάνει εντός έδρας με αυτό το τεράστιο σκόρ. Επιμέρους έρχεται απο ένα παραδόξως εντυπωσιακό 9/15 under 2.5 goals.

Απουσίες : Γέβντάϊ, Σπάχιτς, Κρούζε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Ο πιο επιεικής επίλογος που μπορώ να κανω για το συγκεκριμένο παιχνίδι ειναι, πως έχουμε να κάνουμε με τον ορισμό της ποδοσφαιρικής ανωμαλίας στην φετινή Erste Bundesliga. Από όπου και να το πιάσει κανείς αυτό το παιχνίδι κάνει τζίζ με πολλά βόλτ να καίνε. Με πολύ φόβο αποφάσισα να έχω ως βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι το όβερ.  








SC Paderborn 07 e.V.  vs  FC Bayern Munchen

Προϊστορία - Είχαν συναντηθεί σε φιλικό στις 27-8-2001 με γηπεδούχο την  Πάντερμπορν, με το μάτς να βρίσκει νικήτρια την Μπάγερν Μονάχου με 1-5 σκόρ. Είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες συναντώνται σε οποιαδήποτε από τις 4 πρώτες κατηγορίες του επαγγελματικού Γερμανικού Ποδοσφαίρου. Το μάτς του πρώτου γύρου της φετινής Έρστε Μπούντεσλίγκα βρήκε νικήτρια την Μπάγερν Μονάχου με 4-0 σκόρ.

Γήπεδο : Benteler Arena.

Πάντερμπορν : Στο προηγούμενο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας το Αννόβερο, το οποίο κέρδισε με 1-2 σκόρ,. στην μίνι έκπληξη της αγωνιστικής. Το Αννόβερο ήταν αυτό που κυριάρχησε από το ξεκίνημα, με πολύ καλη διαχείρηση στην κυκλοφορία, με την Πάντερμπορν όμως ένεκα των βαθμών να αμύνεται μαζικά. Η υπεροχή του Αννόβερου το έφερε να ανοίξει το σκόρ στο 66ο λεπτό. Μετά από αρκετές ομολογουμένως αγωμιστικές, ο παράγων τύχη ήταν αυτός που βοήθησε τα μάλλα την Πάντερμπορν, καθώς δύο φάσεις που ήταν ελεγχόμενες και εξόφθαλμα προκλητικές από πλευράς εποπτών γραμμής στο 72ο και 79ο λεπτό, ήταν αυτές που έδωσαν το δικαίωμα στους Λάκιτς και Μέχα να σκοράρουν κα να δώσουν στην Πάντερμπορν μία ανέλπιστη νίκη. Σημαντικό το τρίποντο που πήρε, το οποίο την έφερε στην 12η θέση του πίνακα με 23 βαθμούς.

Bet info : Μόλις 3 φορές στα 10 τελευταία κράτησε καθαρή εστία.

Απουσίες : Άμεντικ, Μπέρτελς.


Μπάγερν : Προέρχεται από την εκτός έδρας Ευρωπαϊκή της υποχρέωση απέναντι στην Σαχτιόρ Ντόνετσκ, με την οποία ήρθαν ισόπαλες με 0-0 σκόρ. Οι γηπεδούχοι ακολούθησαν ένα συγκεκριμένο πλάνο με αποκλειστικά αμυντικούς προσανατολισμούς, καθώς το συγκεκριμένο μάτς με την Μπάγερν ήταν το 1ο επίσημο που έδινε μετά από 2 μήνες αγωνιστικής απραξίας λόγω χειμερινής διακοπής. Το ρόλο του "κλειδαρά" για την Μπάγερν ανέλαβαν να παίξουν οι Ρόμπεν, Ριμπερί και Μίλλερ, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι το ιδιαίτερα καλό. Τα παιχνίδι έγινε πολύ σκληρό, με πολλά φάουλ και από τις δύο ομάδες,  με αποκορύφωμα την αποβολή του Τσάμπι Αλόνσο στο 65ο λεπτό, σε ένα παιχνίδι όπου ο Ισπανός άσσος συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λίγκ. Αυτή ήταν και η μόνη φάση που ξεχωρισε από ένα παιχνίδι που σε καμία περίπτωση δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τους δύο προπονητές να δηλώνουν παραδόξως στην συνέντευξη τύπου ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα.

Bet info : Φέρνει το 0-0 σκόρ για 3η φορά στην σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει. Επιμέρους έρχεται από 3/5 under.

Απουσίες : Χάβι Μαρτίνεθ, Λάμ, Γκαουντίνο, Τιάγκο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα της Μπάγερν, η οποία με εξαίρεση την εμφάνιση απέναντι στο Αμβούργο, δεν παίζει καθόλου καλά από το ξεκίνημα του 2015. Θεωρώ πως θα βρεί ζόρια απέναντι στην ελαφρώς ανανεωμένη Πάντερμπορν, την οποία περιμένω να δώ να προσπαθεί να βγάλει όφελος από την πιθανή Ευρωπαϊκή κούραση των Βαυαρών. Θα ρισκάρω κάπως και θα έχω ως βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνιδι το Over 2,5 FC Bayern goals.  








1.FSV Mainz 05  vs  Eintracht Frankfurt

Προϊστορία - Από το 2001 και μετά σε σύνολο 17 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

3-5-0 (14-9 γκόλ, με γηπεδούχο την Μάϊντς)

4-4-1 (10-6 γκόλ, με γηπεδούχο την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης)

Γήπεδο : Coface Arena.

Μάϊντς : Στο προηγούμενο παιχνίδι της αντμετώπισε εκτός έδρας την Μπορούσσια Ντόρτμουντ, από την οποία έχασε με 4-2 σκόρ. Το ιπτάμενο ξεκίνημα που έκανε σκοράροντας μόλις στο 1ο λεπτό με τον Έλκιν Σότο, της "έβαλε πολύ αέρα στα μυαλά". Δειχνοντας περίσσιο θάρρος και θράσος, κατάφερε τουλάχιστον να κρατήσει αυτό το προβάδισμα μεχρι το διάλειμμα του ημιχρονου. Ήταν σειρά της Μπρούσσια να ξεκινήσει εκρηκτικά στο δεύτερο μερος, η οποία δίκαια ανέτρεψε το αποτέλεσμα στο 55ο λεπτό. Κι όμως η Μάϊντς βρήκε το κουράγιο, και "αυθαδίασε" για 2η φορά στο παιχνίδι, καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτο το 56ο, κατάφερε με τον Γιουνούς Μαλλί να φέρει το μάτς στα ίσια βάζοντας φωτιά στην εξέλιξη. Απέναντι στην φωτιά αυτή, η Μπορούσσια Ντόρτμουντ είχε τους "κατάλληλους πυροσβεστήρες", σβήνοντάς την με γκόλ που σημείωσε στο 71ο και 78ο λεπτο, παίρνοντας άξια και καθόλου τυχερά την νίκη. Πλέον η Μάϊντς ειναι ισόβαθμη με την Ντόρτμουντ στην 14η θέση του πίνακα με 22 βαθμούς, όμως μειονεκτεί έναντι της στην συνολική διαφορά των τερμάτων.

Bet info : Μόλις 3 φορές στα 15 τελευταία κράτησε καθαρή εστία.

Απουσίες : Σλίκ, Μόριτς, Νεντέλεφ.



Άϊντραχτ Φρανκφούρτης : Στο προηγούμενο παιχνιδι της υποδέχθηκε την Σάλκε, την οποία κέρδισε με 1-0 σκόρ. Σαν παιχνιδι ήταν πολυ ισορροπημένο, με λίγες ουσιαστικες διαφορες να υπάρχουν στο παιχνίδι των δύο ομάδων. Με την Σάλκε να ειναι ελαφρώς καλύτερη στην διαχείρηση, η Αϊντραχτ προτίμησε το αργό τεμπο των φιλοξενούμενων, μιας και στο προγραμμά τους ακολουθούσε Ευρωπαικό παιχνίδι, και δεν ήθελαν να ρισκάρουν. Την ακολούθησε πολύ υπομονετικά, μέχρι την φαση στην οποια κρίθηκε όλος ο αγωνας, οταν ο Λούκας Πιαθόν κατάφερε στο 64ο λεπτό να ξεκλειδώσει την άμυνα της Σαλκε βαζοντας το νικητήριο γκόλ, το οποίο προκάλεσε έξαλλους πανηγυρισμούς στις κερκίδες της "Κομμέρτσμπανκ Αρένα". Πέρα για πέρα δίκαιη και πανάξια η νίκη για την Άϊντραχτ, η οποία την έφερε στην 9η θέση του πίνακα με 28 βαθμούς.

Bet info : Έρχεται από 3/5 γκόλ-γκόλ.

Απουσίες : Ντζάκπα, Χασέμπε, Βάλντσμιντ, Βαλντέζ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Η γλώσσα της αλήθειας απότυπωμένη σωστά και καθαρά, μέσα από τις αποδόσεις που δίδονται στα 3 βασικά σημεια του αγώνα. Με "εξαφανισμένο" εδώ και καιρό τον Οκαζάκι θα είναι δύσκολο τέστ για την Μάϊντς, εξίσου δύσκολο αναμένεται να ειναι και για τον αρχηγό της Άϊντραχτ τον Άλεξ Μέϊερ, ο οποίος παιζει ως μοναδική αιχμή του δόρατος, στους τελευταίους αγώνες της ομάδας του. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι ειναι το γκόλ-γκόλ.  









FC Schalke 04  vs  SV Werder Bremen

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 32 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

10-5-2 (29-16 γκόλ, με γηπεδούχο την Σάλκε)

6-4-5 (22-19 γκόλ, με γηπεδούχο την Βέρντερ Βρέμης)

Γήπεδο : Veltins Arena.

Σάλκε : Προέρχεται από την εντός έδρας Ευρωπαϊκή της υποχρέωση με την Ρεάλ Μαδρίτης, από την οποία έχασε με 0-2 σκόρ. Στάθηκε αξιοπρεπέστατα στο γήπεδο, στην άτυπη "Ιταλική" κόντρα των δύο προπονητών. Στο πρώτο γκόλ που δέχθηκε από τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 26ο λεπτό, εξετέθη χαρακτηριστικά στο κέντρο σχεδόν της άμυνας, με τον Πορτογάλο άσσο να λειτουργεί ως φόρ περιοχής. Η προσπάθειά της ήταν αρκετά πιο αξιόλογη στο 2ο ημίχρονο, με αποκορύφωμα την τεράστια ευκαιρία που έχασε ο Ουτσίντα στο 78ο λεπτό, βλέποντας την μπάλλα να σταματα στο δοκάρι του Κασίγιας. Ο παράγων τύχη όμως είχε άλλη άποψη για την Σάλκε, καθώς στην αμέσως επόμενη επιθεσή της η Ρεάλ, μετά από μικρό σλάλομ του Ρονάλντο, ο Μαρσέλο ήταν αυτός που σημείωσε το 2ο γκόλ των "Μερένχες", με εκπληκτικό διαγώνιο βόλ-πλανέ. Πέρα από το δίκαιο του αποτελέσματος υπέρ της Ρεάλ, το πρόσωπο που ξεχώρισε για την Σάλκε ήταν ο 19χρονος εντελώς άβγαλτος τερματοφύλακάς της ο Τίμον Βέλλενρόϊτερ, ο οποίος θα το θυμάται για πολύ καιρό το ντεμπούτο του με την φανέλα της Σάλκε σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι, καθώς πραγματοπίησε σειρά από σπουδαίες επεμβάσεις κατα την διάρκεια του αγώνα. Στον βαθμολογικό πινακα του πρωταθλήματος, η Σάλκε είναι στην 4η θέση με 34 βαθμούς.

Bet info : Έρχεται από 5/5 under έχοντας φέρει 3 φορές το 1-0 σκόρ.

Απουσίες : Φάρμανν, Ντράξλερ, Φαρφάν, Χούνντελάαρ, Ομπάζι.


Βέρντερ Βρέμης : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Άουγκσμπουργκ, την οποία κέρδισε με 3-2 σκόρ. Σε μία από τις λιγες προωθήσεις που κάνει γενικότερα ο ανασταλτικός χάφ Ασάνε Λουκίμια, ήταν αυτός που έκανε το 1-0 για την Βέρντερ στο 16', ενώ από καθαρή ολιγωρία η ομάδα δέχθηκε την ισοφάριση στο 21ο λεπτό. Τον λόγο πήρε σχεδόν αμέσως ο συνηθης ύποπτος των τελευταίων αγωνιστικών για την Βέρντερ, ο Φράνκο Ντι Σάνντο, ο οποίος με εύστοχο πεναλτυ έκανε στο 23' το 2-1. Τις βάσεις για την νίκη θεμελίωσε μετά από ωραίο σόλο, ο Θίοντορ Γκέμπρε-Σελασιέ στο 45' ελάχιστα πριν την λήξη του ημιχρόνου. Με την ψυχολογία των παικτών της Άουγκσμπουργκ να έχει σχεδόν διαλυθεί, το έργο των παικτών του κόουτς Βίκτορ Σκρίπνικ απέκτησε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα μέχρι το τέλος στο 2ο κυρίως ημίχρονο.Εξαίρεση αποτελεί η φάση του 79ου λεπτού, όπου η Άουγκσμπουργκ μείωσε στο τελικό 3-2 σκόρ. Από εκεί που η Βέρντερ ήταν εντελώς για βρούβες, έφτασε τώρα στην 8η θέση με 29 βαθμούς, έτοιμη να θέσει υποψηφιοτητα για την 6η μαγική "Ευρωπαϊκή" θέση την οποία κατέχει η Μπάγερ Λέβερκούζεν, έχοντας 32 βαθμούς.

Bet info : Έρχεται από 5 συνεχόμενες νίκες, στις οποίες σκοράρει τουλαχιστον 2 τέρματα.

Απουσίες : Γκάλβες, Φον Χάακε, Μπάργκφρέντε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Ο πολλά υποσχόμενος κίπερ Βέλλενρόϊτερ της Σάλκε αναμένεται να εχει αρκετή δουλειά, έχοντας απέναντί του κυρίως τον Φράνκο Ντι Σάνντο, αλλά γενικότερα το "πονηρά ανεβασμένο" και πολύ καλό παιχνίδι που μας προσφέρει η Βέντερ. Η αρκετά κοντινή απόσταση των 5 βαθμών μόλις, που έχουν οι δύο ομάδες στον πίνακα, με κάνει να μην δέχομαι αυτήν την ανισομέρεια που υπάρχει στις αποδόσεις που έχουν τα τρία βασικά σημεία του αγωνα, τις οποίες θα ήθελα να είναι σαφώς πιο ισορροπημένες. Λογικό ως φαβορί η Σάλκε, όμως και η πολύ καλή Βέρντερ των τελευταίων αγωνιστικών δεν ειναι και για πέταμα εντελώς. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι ειναι το γκόλ-γκόλ.






Freiburg SC  vs  TSG 1899 Hoffenheim

Προϊστορία - Από το 2006 και μετά σε σύνολο 15 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

4-2-2 (15-14 γκόλ, με γηπεδούχο την Φράϊμπουργκ)

2-4-1 (12-10 γκόλ, με γηπεδούχο την Χόφφενχάϊμ)

Γήπεδο : Schwarzwald Stadion.

Φράϊμπουργκ : Στ προηγούμενο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Χέρτα Βερολίνου, από την οποία έχασε με 0-2 σκόρ. Η Χέρτα επιχείρησε να διαχειριστεί το παιχνίδι με τον ίδιο πονηρό τρόπο, όπως στο προηγούμενο άδικο διπλό που είχε βγάλει. Κρυβόταν συνεχώς πίσω από τις αποφάσεις του διαιτητή, και περίμενε τα κατάλληλα σφυρίγματα που θα την ευνοούσαν. Η Φράϊμπουργκ διέθεσε αρκετή υπομονή προκειμένου να δεί μέχρι πού θα το πάει η Χέρτα, ενώ παράλληλα ξεκλείδωνε την άμυνά της που όσο περνούσαν τα λεπτά, κοιμόταν όλο και περισσότερο. Ο μικρός Φέλιξ Κλάους ήταν αυτός που στο 14ο έκανε το 0-1, προειδοποιώντας την Χέρτα για να συνέλθει, και με αυτό το σκόρ οι δύο ομάδες πήγαν στο διάλειμμα. Οι πολλές προειδοποιήσεις της Φραιμπουργκ δεν κατάφεραν να "ταράξουν τον ύπνο" της Χερτα, και αρκετά νωρίς στο 52ο λεπτό έκανε το 0-2 με τον Μαξιμίλλιαν Φίλιππ. Δεν ζήτησε το κάτι παραπάνω μέχρι το τέλος, κρατώντας με άνεση το αποτέλεσμα. Με αυτό το τρίποντο τα "γεράκια" βρέθηκαν στην 16η θέση του πίνακα με 21 βαθμούς.

Bet info : έρχεται από 4/5 Νο γκόλ.

Απουσίες : Ζιλιέν, Μίτροβιτς, Φράντς, Μέλλερ, Μεχμέντι, Πέτερσεν.


Χόφφενχάϊμ : Στο προηγούμενο παιχνιδι της υποδέχθηκε την Στουτγκάρδη, την οποία κέρδισε με 2-1 σκόρ, στο 2ο τη ταξει "Ντερμπυ Της Σουηβίας". Από το ξεκίνημα του ως το τέλος, το παιχνίδι είχε πολύ ισορροπία. Η Χόφφενχάϊμ σταδιακά εκμεταλλευόταν την δικαιολογημένη φοβία που κουβαλούσαν οι "γείτονες" και παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο, άνοιξε το σκόρ με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο στο 30ό λεπτό. Αντέδρασε σωστά η Στουτγκάρδη, και με μελετημένες κόντρες έφτασε στην ισοφάριση στο 39ο λεπτό. Στα πρώτα 25 από τα υπόλοιπα 50 λεπτα που απέμειναν οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κυριάρχησαν στο γήπεδο, με την Χόφφενχάϊμ να παιρνει τα ηνια απο το 65' μεχρι το τέλος. Πιο τυχερή στάθηκε η Χόφφενχάϊμ καθώς κόντρα στην ροή του αγώνα, πέτυχε το γκόλ της νίκης με ένα πρώην παιδί της Στουτγκάρδης τον Σεμπάστιαν Ρούντυ στο 90ό λεπτό. Διατηρήθηκε στην 7η θέση του πίνακα με 29 βαθμούς.

Bet info : Έρχεται από 5/5 όβερ με επιμέρους 4/5 γκόλ-γκόλ, ενω στα 5 τελευταία έφερε από 2 φορές τα 2-1 και 3-1 σκόρ.

Απουσίες : Σούλε, Ζούμπερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Για την Φράϊμπουργκ ειναι ίσως μία από τις τελευταίες ευκαιρίες που έχει, ώστε να απομακρυνθεί από την ζώνη με τους μπελάδες, καθώς το μενού των επόμενων 10 αγώνων της είναι ιδιαίτερα βαρύ. Αρκετά πιο βατό είναι το πρόγραμμα της Χόφφενχάϊμ, η οποία θα έχει εξίσου μία απο τις τελευταίες της ευκαιρίες ωστε να ζητήσει το ένα από τα δύο εισητήρια που οδηγούν στο Γιουρόπα Λίγκ. Περιμένοντας να δώ ένα μάτς χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες σκοπιμότητες, θα έχω ως βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι το όβερ.  








1.FC Koln  vs  Hannover 96

Προϊστορία - Από το 2003 και μετά σε σύνολο 16 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

3-0-4 (11-11 γκόλ, με γηπεδούχο την Κολωνία)

6-1-2 (13-8 γκόλ, με γηπεδούχο το Αννόβερο)

Γήπεδο : Rhein Energie Stadion.

Κολωνία : Στο προηγούμενο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Μπορούσσια Μένχενγκλαντμπαχ, απο την οποία έχασε με 1-0 σκόρ, στο μεγάλο ντέρμπυ της Κάτω Κοιλάδας του ποταμού Ρήνου. Ένταση και μεγάλο πάθος στις προσωπικές μονομαχίες, ήταν τα στοχεία που χαρακτήρισαν το παιχνίδι σε όλη τηνδιάρκειά του. Δεν έγιναν πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η πιο χαρακτηριστική όλων ήταν αυτή που έκρινε τον αγώνα, με το γκόλ της ήττας για την Κολωνία να έρχεται ακριβώς στο 9οό λεπτό. Η Κολωνία παρέμεινε στην 11η θέση του πίνακα με 24 βαθμούς.

Bet info : Έρχεται από 4/5 under έχοντας φέρει 2 φορές το 0-0 σκόρ.

Απουσίες : Βάλλενμπορν, Χέλμες.


Αννόβερο : Στο προηγούμενο παιχνίδι του υποδέχθηκε την Πάντερμπορν, από την οποία έχασε με 1-2 σκόρ. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, είχε ως πρωταγωνιστή τον αμυντικό της τον Μαρσέλο. Αυτή την φορά η παρουσία του ήταν καταλυτική, και στην προσπάθεια που έκανε για να εξιλεωθεί από το κάζο του πορηγούμενου αγώνα της ομάδας του, ήταν αυτός που άνοιξε το σκόρ στο 66ο λεπτό. Δεν έφτανε όμως μόνο η άνοδος του Μαρσέλο στο παιχνίδι. Η άμυνα της ομάδας σε δύο χαρακτηριστικές φάσεις στο 72ο και 79ο λεπτό, συνελήφθη σε κατάσταση παραβιασμένου κυλικείου, όπου και δέχθηκε με χαρακτηριστική εξίοσυ άνεση τα δύο γκόλ που την οδήγησαν στην ήττα. Ένα αποτέλεσμα το οποίο έφερε την ομάδα στην 10η θέση του πίνακα με 25 βαθμούς.

Bet info : Έφτασε τους 5 αγώνες χωρίς νίκη, με επιμέρους 3/5 γκόλ-γκόλ και όβερ.

Απουσίες : Μίλλερ, Χόφφμανν, Σούλτς, Γιά-Κόναν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Αυτό που έχω να ξεχωρίσω σε αυτό το παιχνιδι είναι, η σταθερή αμυντική φιλοσοφία την οποία ακολουθεί η Κολωνία από την αρχή της σεζόν. Σαφώς η εδώ και καιρό απουσία του Χέλμες την επηρεάζει, όμως μας έχει δείξει οτι μπορεί να σταθεί αξιόλογα και αξιοπρεπέστατα στην φετινή Erste Bundesliga ακόμα και χωρίς αυτόν στο γήπεδο. Από την άλλη μεριά βλέπω πως το Αννόβερο παρά την "θέση ασφαλείας" που έχει στον πίνακα, οτι αρχίζει σιγά-σιγά να μας παρουσιάζει και πάλι τα συμπτώματα της περσινής "Οξείας Κορκουτίασης", η οποία προέρχεται από τις "άρρωστες εμπνεύσεις" τις οποίες κατεβάζει στις τελευταίες αγωνιστικές της ομάδας το μυαλό αυτού του πραγματικά ανεκδιήγητου προπονητή που έχει, ο οποίος ακούει στο όνομα Ταϋφούν Κορκούτ. Με παροπλισμένο εδώ και καιρό τον αρχηγό Λάρς Στίνντλ κι έναν Τζίμμυ Μπριάν να προσπαθεί να παίξει τον ρόλο του Τιραμόλα στην ομάδα, το Αννόβερο δεν δικαιούται να ζητά κάτι πιο αξιοπρεπές. Βασικές μου επιλογές από αυτό το παιχνιδι ειναι ο άσσος για την Κολωνία και το anytime scorer Anthony Ujah.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου