Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Erste und Zweite Bundesliga 7-12-2014


Karlsruher SC  vs  TSV Eintracht Braunschweig

Η Καρλσρούη στο προηγούμενο παιχνίδι της,ήρθε ισόπαλη εκτός έδρας απέναντι στην Ντάρμσταντ με 0-0 σκόρ.Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας,καθώς ήταν πολύ κλειστό με μετρημένες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Η Άϊντραχτ Μπράουνσβάϊγκ στο προηγούμενο παιχνίδι κέρδισε εντός έδρας την Νυρεμβέργη με 1-0.Αν και παραδόξως το γκόλ που σημείωσε ήταν αρκετά ως πολύ τυχερό, εν τούτοις επιβεβαίωσε την μεγάλη άνοδό της μέσα στον Νοέμβριο,που την έφερε μόλις ένα βαθμό πίσω από την προνομιούχο τριάδα,σχεδόν από το πουθενά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Στο "Βίλντπαρκ" η Καρλσρούη είναι παραδοσιακά δυνατή,άρχισε όμως να έχει ένα θεματάκι με το σκοράρισμα,καθως βγάζει αρκετό ζόρι μεχρι να έρθει το γκόλ.Αυτό που πρέπει να καταλογίσω ως θετικό στον κόουτς της Άϊντραχτ τον Τόρστεν Λίμπερκνεχτ,είναι πως μπόρεσε να βρεί τον τρόπο για τους παίκτες του να ξεπεράσουν την απουσία του Κουμπέλα,και να οδηγεί πλέον την ομάδα σε θέση να είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα.Η επιλογή μου από αυτό το παιχνίδι είναι το γκόλ-γκόλ.






1.FC Union Berlin  vs  FSV Frankfurt 1899 A.M.

Η Ουνιόν στο προηγούμενο παιχνίδι έπαιξε εκτός έδρας με την Άουε,την οποία κέρδισε με 1-2 σκόρ.Δεν άξιζε να πάρει κάτι από αυτό το μάτς,όμως παρά το γεγονός οτι βρέθηκε πίσω στο σκόρ από την αρχή σχεδόν του 2ου ημιχρόνου,εκμεταλλεύτηκε άριστα τον βαθύ ύπνο που είχαν οι γηπεδούχοι στην συνέχεια,παίρνοντας μία μεγάλη νίκη που την κρατά έξω από την ζώνη με τους μπελάδες.

Η ΈφΈςΦάου στο προηγούμενο παιχνίδι κέρδισε εκτός έδρας την 1860 με 0-2 σκόρ.Το παιχνίδι δεν της πήγε καθόλου,δεχόμενη μεγάλη πίεση.Όταν αποφάσισε να προσεγγίσει με πονηρό ποδόσφαιρο,όλα της πήγαν καλά,και πήρε μία σπουδαία νίκη η οποία την κρατά 3 πόντους πάνω από την ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Έτσι όπως ήρθαν οι νίκες και για τις δύο ομάδες στα προηγούμενα παιχνίδια τους,οι συνθήκες αυτού του αγώνα γίνονται κάπως πιο περίεργες.Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το γκόλ-γκόλ.








RaseballSport Leipzig  vs  FC Ingolstadt 04

Η ΆρΜπέ στο προηγούμενο παιχνίδι της,"κόλλησε" εκτός έδρας με την Ζάννχτάουζεν και έφερε 0-0 σκόρ.Δεν ήταν κακή στο παιχνίδι της,έδειξε όμως οτι έχει ένα θέμα όταν βρίσκει μπροστά της πολύ καλά οργανωμένες άμυνες.Το αποτέλεσμα αυτό την απομάκρυνε 2 βαθμούς πίσω από την προνομιούχο τριάδα.

Η Ίνγκολσταντ στο προηγούμενο παιχνίδι υποδέχθηκε την Μπόχουμ,την οποία κερδισε με 3-0 σκόρ.Το παιχνίδι πήγε από την αρχή σε υψηλό ρυθμό,όμως οι "σάντσερ" δεν περίμεναν ούτε οι ίδιοι οτι θα έχουν τόσο περιορισμένου επιπέδου αντιδράσεις από έναν πολύ έμπειρο αντίπαλο,και πήραν πολύ εύκολα την νίκη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Πάρα πολύ μεγάλο ντέρμπυ,το οποίο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον δείκτη αγωνιστικής πειθούς των δύο ομάδων ως προς το θέμα της ανόδου.Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το Over 1,5 RB Leipzig Goals.








Hamburger SV  vs  1.FSV Mainz 05


Προϊστορία - Από το 2004 και μετά σε σύνολο 16 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

3-2-3 (10-11 γκόλ, με γηπεδούχο το Αμβούργο)

2-3-3 (8-10 γκόλ, με γηπεδούχο την Μάϊντς)

Γήπεδο : Imtech Arena

Αμβούργο : Στο προηγούμενο παιχνίδι του αντιμετώπισε εκτός έδρας την Άουγκσμπουργκ, από την οποία έχασε με 3-1 σκόρ. Η άσχημη βαθμολογική κατάσταση των "δεινόσαυρων", υποχρέωσε την ομάδα για έναν ακόμα αγώνα, να παίξει με την δοκιμασμένη συνταγή του πολύ ξύλου. Το εγχείρημα αυτό απέδωσε τουλάχιστον για τα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα, όταν σχεδόν με την λήξη του ημιχρόνου ο Φαν Ντερ Φάαρτ έβαλε το γκόλ με το οποίο έγραψε το 0-1 σκόρ. Δυστυχώς όμως το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Το Αμβούργο προκειμένου να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα, "ξέχασε" τι πάει να πεί σωστές θέσεις παικτών μέσα στο γήπεδο, σωστή συνοχή σε όλες τις γραμμές, και στοιχειώδης διαχείρηση στην κυκλοφορία της μπάλλας. Η Άουγκσμπουργκ μέσα σε 20 λεπτά κατάφερε και έκανε την ολική επαναφορά κάνοντας το 3-1, σκόρ το οποίο κράτησε πολύ άνετα μέχρι το τέλος, χωρίς να ενοχληθεί ιδιαίτερα από το εντελώς αποδιοργανωμένο Αμβούργο, το οποίο μετά από αυτό το παιχνίδι, έστησε το αντίσκηνό του στην 17η προτελευταία θέση, μέσα στην ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες.

Bet Info : Έρχεται από 3/5 No goal, φέρνοντας 2 φορές το 2-0 σκόρ.

Απουσίες : Γιάνσεν, Μπάϊστερ.




Μάϊντς : Στο προηγούμενο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Σάλκε, από την οποία έχασε με 4-1 σκόρ. Δεν είχε καμία επαφή με σοβαρό ποδόσφαιρο αυτό που παρουσίασε στο γήπεδο, πέρα από ένα συνοθύλλευμα 11 παικτών που με εξαίρεση τον τερματοφύλακα, όλοι οι υπόλοιποι έψαχναν να βρούν τις θέσεις τους. Η ατυχία της εγινε ακόμα μεγαλύτερη, έχοντας "τρακάρει" επάνω στον "Ιπτάμενο Ολλανδό" τον Κλάας Γιάν Χούνντελάαρ, ο οποίος την "τιμώρησε" με χάτ-τρίκ στο 9ο, στο 25ο και 61ο λεπτό. Κάπου ανάμεσα και μάλλον κατα τύχη, παρενεβλήθη η προσωρινή μείωση του σκόρ από τον συνήθη ύποπτο το Σίντζι Οκαζάκι στο 44ο λεπτό, ενώ ανάμεσα στα γκόλ του Χούνντελάαρ "μπήκε σφήνα" ένα ακομα γκολ από τον Μπαρνέττα, κλείνοντας έτσι την δίκαιη νίκη για τους γηπεδούχους, με την Μάϊντς να πλησιάζει πλέον την ζώνη με τους μπελάδες σε απόσταση 4 βαθμών.

Bet Info : Έρχεται από ένα όχι κομψό 4/5 όπου δέχεται τουλάχιστον 2 γκόλ.

Απουσίες : Σλίκ, Μπάουμγκάρντλινγκερ, Μόριτζ, Χόφφμανν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Το χάλι σε σχεδόν όλους τους τομείς για τους "δεινόσαυρους" από το Αμβούργο είναι κάτι παραπάνω από εμφανές εδώ και καιρό, με ιδιαίτερα χοντρό πρόβλημα στην επίθεση, η οποία συγκαταλέγεται δικαιότατα μέσα στις 10 χειρότερες της Ευρώπης, στην φάση που τρέχουν όλα τα πρωταθλήματα. Είναι άραγε ευκαιρία νίκης μήπως για το Αμβούργο αυτο το παιχνίδι απέναντι σε μία Μάϊντς που παραπέει, και έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε Οκαζάκι και σια ο.ε  ? Μπορεί το Αμβουργο να καταλάβει οτι δεν λύνονται όλα τα προβλήματα παίζοντας πολύ ξύλο ? Κι απ την άλλη, θα ζήσει η Μάϊντς ή δεν θα ζήσει μετά από αυτη την συνεχιζομενη κατρακύλα? Αυτα τα κατα τα αλλα "Σεξπηρικού" ύφους ερωτήματα και κάποια ακόμα που αφορούν και τις δύο ομάδες, αναμένεται να απαντηθούν κατα την διάρκεια του αγώνα, με την βασική μου επιλογή να είναι ο συνδυασμός του άσσου με το Over 2,5 goals.









Eintracht Frankfurt  vs  SV Werder Bremen


Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 20 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής : 

3-2-5 (10-17 γκόλ, με γηπεδούχο την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης) 

4-3-3 (19-13 γκόλ, με γηπεδούχο την Βέρντερ Βρέμης  

Γήπεδο : Commerzbank Arena  

Άϊντραχτ Φρανκφούρτης : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδεχθηκε την Μπορούσσια Ντόρτμουντ, την οποία κέρδισε με 2-0 σκόρ. Ήταν η μέρα της, και ότι σχεδίασε στο γήπεδο της βγήκε. Τα έξαλλα πανυγήρια των φιλάθλων ξεκίνησαν μόλις στο 5ο λεπτό, όταν σε μία υποδειγματική αντεπίθεση ο Άλεξ Μέϊερ "ξεκλείδωσε" με άνεση την εστία της Ντόρτμουντ κάνοντας το 1-0 σκόρ. Η συνέχεια σχεδον μεχρι λίγο πρίν το διάλειμμα ανήκε στην Ντόρτμουντ, η οποία έπαιξε πολυ νευρικά και πολυ επιπόλαια στις καλές ευκαιρίες που έκανε. Στην διάρκεια του 2ου ημιχρόνου, ο εκνευρισμός της Μπορούσσια Ντόρτμουντ γινόταν όλο και μεγαλύτερος όσο δεν μπορούσε να σκοράρει, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Χάρις Σεφέροβιτς στο 78' όπου και έκανε το 2-0 σκόρ, με την Ντόρτμουντ απλά να υπάρχει στο γήπεδο μέχρι το τέλος του αγώνα. Αυτη ήταν και η πιο περήφανη νίκη που έκανε η Άϊντραχτ από την αρχή της φετινής σεζόν, η οποία την έφερε σε απόσταση 2 βαθμών από την Ευρωπαϊκή ζώνη. 
Bet Info : Έρχεται από 3/5 No goal. 

Απουσίες : Τράππ, Ντζάκπα, Γκέρεσκίχερ, Θαμπράνο, Ρόζεννταλ, Βάλντσμιντ, Βαλντέζ.


Βέρντερ Βρέμης : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Πάντερμπορν, την οποία κέρδισε με 4-0 σκόρ. Το γρήγορο γκόλ που σημείωσε στο 10' με τον Γιουνούζοβιτς, έστειλε σαφές μύνημα στους φιλοξενούμενους Βεστφαλούς, για το τί θα ακολουθούσε. Η Πάντερμπορν δεχόταν μεγάλη πίεση, κάτι ασυνήθιστο για τα δεδομένα της, και κατάφερε να κρατήσει προσωρινά το σκόρ μέχρι το διάλειμμα του ημιχρόνου, με πολύ κόπο και ζόρι. Οι παίκτες του Βίκτορ Σκρίπνικ ήταν σε μεγάλη μέρα, καθώς στο 48' με τον Σέλκε και στο 50' με τον Μπάρτελς ανέβασαν τον δείκτη του σκόρ στο 3-0, απέναντι σε μία Πάντερμπορν ανήμπορη να αντιδράσει. Η Βέρντερ παρά το προβάδισμά της δεν σταμάτησε να πιέζει, με το κερασάκι στην τούρτα να το βάζει ο Αϊτσιτσέκ στο 80', κάνοντας το τελικό 4-0 σκόρ, μία νίκη που έφερε την Βέρντερ σε απόσταση μόλις ενός βαθμού έξω από την ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες του υποβιβασμού.  

Bet Info : Έρχεται από 7/10 No goal, με επιμέρους 5 νίκες στα 6 τελευταία. 

Απουσίες : Μπούς, Γκάλβες, Ομπρανιάκ,Φον Χάακε, Ντι Σάνντο.  

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Πολύ ιδιαίτερο μάτς για τον προπονητή της Άϊντραχτ Φρανκφούρτης τον Τόμας Σάαφ, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του γενικότερα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την μεγάλη του αγάπη την Βέρντερ, την οποία επι σειρά πολλών ετών τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής την υπηρέτησε. Κάπου στο μυαλό μου, κυκλοφορεί η σκέψη πως επειδή ο Σάαφ γνωρίζει σαφέστατα τι συμβαίνει στην ομάδα της Βρέμης, ίσως λόγω της βαθμολογικής άνεσης που έχει η Άϊντραχτ, αλλά και της μεγάλης αναταραχής που υπάρχει στην Βέρντερ, να θέλει να κάνει ένα πρόωρο "Χριστουγεννιάτικο Δώρο" στην ιδιαίτερη συμπάθειά του. Αφήνω το μάτς στην άκρη και την δική σας κρίση.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου