Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Erste und Zweite Bundesliga 6-12-2014


1.FC Kaiserslautern  vs  FC Erzgebirge Aue 

Η "Λάουτερν" στο προηγούμενο παιχνίδι, κερδισε εκτός έδρας την Ζάνκτ Πάουλι με 1-3 σκόρ. Ήταν απλά απολαυστική σε ότι κι αν έκανε από πλευράς δημιουργικών εμπνεύσεων. Για καλή της τύχη βρήκε τους γηπεδούχους να είναι σε πολύ προβληματική κατάσταση, κάτι που έκανε ακομα πιο εύκολη την νίκη της απ' όσο δείχνει το σκορ. 

Η Άουε στο προηγούμενο παιχνίδι, υποδέχθηκε την Ουνιόν Μπερλίν, από την οποία έχασε με 1-2 σκόρ, στο μεγάλο πρώην Ανατολικογερμανικό ντέρμπυ. Με ένα πρώτο ημίχρονο να κυλάει σχετικά ησυχα, η Άουε μπήκε πιο καλά στο 2ο μέρος, ανοίγοντας αυτή το σκορ. Όμως κάποια απίστευτα άσχημα λάθη στην άμυνα στα 20 τελευταία λεπτά, την έκαναν να "πουλήσει" το παχνίδι με ανατροπή, και να δημιουργήσει ερωτήματα. 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Αυτή η Άουε έτσι όπως "τουμπάρισε" γενικότερα το παιχνίδι της δεν έχει δικαίωμα παραμονής, παρά την πολύ καλή δουλειά του κόουτς Τόμυ Στίπιτς. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι ο άσσος.






SV Darmstadt 98 e.V.  vs  SpVgg Greuther Furth 

Η Ντάρμσταντ στο προηγούμενο παιχνίδι υποδέχθηκε την Καρλσρούη, με την οποία ήρθαν ισόπαλες με 0-0 σκόρ. Δύναμη, πάθος, ένταση, προσωπικές μονομαχίες και ενίοτε σκληρό ποδοσφαιρο, ήταν τα στοχεία που κράτησαν τους επιθετικούς των δύο ομάδων μακριά από το να σκοράρουν με την ισοπαλία να έρχεται φυσιολογικά. 

Κάτι ανάλογο έκανε και η Γκρόϊτερ όταν και υποδεχθηκε την Χάϊντενχάϊμ, με την οποία ήρθαν ισόπαλες με 0-0 σκόρ επίσης. Η μόνη διαφορά σε σχέση με την ίδια ισοπαλία της Ντάρμσταντ ήταν, ότι "έπεφτε πολύ ξύλο" από την αρχή ως το τέλος, κατι που προκάλεσε εύλογες απορίες για το απόθεμα φυσικών δυνάμεων από όλους τους παίκτες. 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Βλέπω να επαναλαμβάνεται αν όχι σχεδόν ίδιο, αλλά κάτι αρκετά ανάλογο με το ύφος των αγώνων στα προηγούμενα παιχνίδια και των δύο ομάδων σε αυτό το μάτς. Θα το αφήσω στην άκρη. 








VfL Borussia Monchengladbach  vs  Hertha Berlin SC

Προϊστορία - Από το 2001 και μετά σε σύνολο 22 αγώνων έχουμε τα εξής :

4-4-2 (14-9 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ)

7-3-2 (23-9 γκόλ, με γηπεδούχο την Χέρτα Βερολίνου)

Γήπεδο : Stadion Im Borussia Park.

Γκλάντμπαχ : Στο προηγούμενο παχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Βόλφσμπουργκ, από την οποία έχασε με 1-0 σκόρ. Το αρκετά νευρικό ξεκίνημα που έκανε απο τα πρώτα λεπτά, επιβεβαιώθηκε πολύ νωρίς μόλις στο 10ο λεπτό όταν και δέχθηκε το γκόλ από τους γηπεδούχους "λύκους", το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Μετά το γκόλ, τα "πουλάρια" της Μπορούσσια άργησαν πάρα πολύ να "συνέλθουν" και να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Η ομάδα έκανε αρκετές και καλές φάσεις στην εστία του αντιπάλου, τόσο στο πρώτο όσο κα στο δεύτερο ημίχρονο. Το γεγονός οτι η Γκλάντμπαχ δεν κατάφερε να "απαντήσει" στο σκόρ, οφείλεται κυρίως στην μεγάλη επιπολαιότητα των παικτών της στο τελείωμα των φάσεων. Η ήττα αυτή έφερει την Γκλάντμπαχ στην 5η θέση του πίνακα, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να βγεί έξω από την Ευρωπαϊκή ζώνη.

Bet Info : Τρέχει ένα σερί 5 αγώνων χωρίς νίκη, στους οποίους παραδόξως σκόραρε μόλις 3 γκόλ.

Απουσίες : Στράντσλ, Νταχούντ, Μάρκς.


Χέρτα : Στο προηγούμενο παχνίδι της υποδέχθηκε την Μπάγερν Μονάχου,από την οποία έχασε με 0-1 σκόρ. Το έργο της ήταν από πολυ νωρίς δύσκολο, καθώς το φιλοξενούμενο "αστέρι του Νότου", είχε ανεβάσε πολύ ψηλά την άμυνα, και η Χέρτα έβγαζε μεγάλο ζόρι για να παίξει αξιοπρεπή άμυνα. Τό γκολ της Μπάγερν στο 27' έλυσε τον Γόρδιο δεσμό του ποιος θα ανοίξει τον χορό των γκόλ, με αυτό το 0-1 σκόρ να μένει ως το τέλος. Σε αυτό το παιχνίδι "μίλησαν" κυρίως οι άμυνες των δύο ομάδων, όπου της Μπάγερν δεν δέχθηκε σημαντικές "ενοχλήσεις", αλλά και αυτή της Χέρτα, λειτούργησε εξαιρετικά κρατώντας χαμηλά το σκόρ, παρά την ήττα. Το τελικό αποτέλεσμα σαφώς και δεν ήταν καλό για την Χέρτα, καθώς την έφερε ακόμα πιο κοντά στην ζώνη με τους μπελάδες, σε απόσταση 2 βαθμών.

Bet Info : Στα 10 τελευταία έφερε 3 φορές το 1-0 και 2 φορές το 2-0 σκόρ.

Απουσίες : Γκέρσμπεκ, Λάνγκαμμπ, Λούστενμπέργκερ, Μπάουμγιόχαν, Τσιγκερτσί, Στόκερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Για την Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ ακολουθεί στο προσεχές μεσοβδόμαδο, η πολύ σημαντική εντός έδρας Ευρωπαϊκή υποχρέωση, όπου θα υποδεχθεί την Ζυρίχη, στον τελευταίο αγώνα του 1ου ομίλου, στην φάση που εξελίσσεται το Γιουρόπα Λίγκ. Ουσιαστικό άγχος δεν δείχνει να έχει, καθώς είναι με το μέρος της η διαφορά των 2 βαθμών με την οποία υπερτερεί έναντι των Ελβετών, και το μόνο που έχει να κάνει γι αυτό το παχνίδι προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση είναι απλά να μήν χάσει. Από την άλλη μερά, η Χέρτα δεν θα έχει εύκολη αποστολή σε μία τόσο δύσκολη έδρα. Θέλοντας και μή, είναι υποχρεωμένη να πάει το παιχνίδι σε συντηρητικό ρυθμό, ενώ σε ενδεχόμενο να πάε το μάτς στα ίσια, θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Βασικές μου επιλογές από αυτό το παχνίδι είναι ο άσσος και το σύνολο γκόλ από 2 έως 3.







Hannover 96  vs  VfL Wolfsburg

Προϊστορία - Από το 2002 και μετά σε σύνολο 24 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

6-3-3 (19-16 γκόλ, με γηπεδούχο το Αννόβερο)

9-0-3 (23-17 γκόλ, με γηπεδούχο την Βόλφσμπουργκ)

Γήπεδο : HDI Arena.

Αννόβερο : Στο προηγούμενο παιχνίδι του αντιμετώπισε εκτός έδρας την Χόφφενχάϊμ, από την οποία έχασε με 4-3 σκόρ. Υποχρεώθηκε από τα πρώτα λεπτά να ακολουθήσει έναν πολυ γρήγορο ρυθμό. Κράτησε καλά στα πρώτα 15 λεπτά. Είδε την Χόφφενχάϊμ να ανοίγει στο σκόρ στο 19' και αργότερα στο 37' να κάνει το 2-0. Αντέδρασε καλά μειώνοντας σε 2-1 στο 43ο λεπτό με τον Στίνντλ, σκόρ με το οποίο πήγε στο διάλειμμα του ημιχρόνου. Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τους παίκτες του Ταϊφούν Κορκούτ να μπαίνουν πολύ δυνατά, με τον Χοζέλου στο 52' να βάζει το γκόλ που έφερε το μάτς στα ίσια. Αυτό "θύμωσε" αρκετά την Χόφφενχάϊμ, η οποία στα επόμενα 11 λεπτά μέχρι το 63', είχε πάρει εκ νέου προβάδισμα 2 τερμάτων, έχοντας κάνει το 4-2 σκόρ. Άργησε πολυ για να ξαναμπεί στο παχνίδι, καθώς το μόνο που κατάφερε να κάνε ήταν να μειώσει και παλι με τον Στίνντλ στο 86ο λεπτό. Δίκαιη η νίκη για τους γηπεδούχους, ένα αποτέλεσμα που τους έφερε να "καβαλήσουν" το Αννόβερο στην βαθμολογία κατα ένα βαθμό, αλλάζοντας θέσεις στην 7η και 8η αντίστοιχα.

Bet Info : Δεν είναι σε καθόλου καλη φόρμα, έχοντας κάνει 2 φορές από 3 συνεχόμενες ήττες στα 10 τελευταία.

Απουσίες : Μίλλερ, Χόφφμανν, Πάνντερ, Στανκεβίτσιους, Αντρέασεν.


Βόλφσμπουργκ : Στο προηγούμενο παχνίδι της υποδέχθηκε την Γκλάντμπαχ, την οποία κέρδισε με 1-0 σκόρ, στο μεγάλο ντέρμπυ της Ευρωπαϊκής ζώνης. Οι "λύκοι" μπήκαν με μεγάλη όρεξη και διάθεση για πίεση διαρκείας στο παιχνίδι. Αυτό τους το εγχείρημα έφερε πολύ νωρίς αποτέλέσματα, καθώς μόλις στο 10ο λεπτό, ο Ρόμπιν Κνόχε έβαλε το γκόλ που έγραψε το 1-0, ένα σκόρ που έμελλε να διατηρηθεί ως το τέλος του αγώνα. Η συνέχεια του παιχνιδιού είχε αρκετές φάσεις και για τις δύο ομάδες. Η νευρικότητα των παικτών της Γκλάντμπαχ όμως, ήταν αυτή που επέτρεψε στην Βολφσμπουργκ να συμπεριφερθεί άψογα στην άμυνα, και να συντηρήσει άριστα το σκόρ. Η νίκη αυτή διατήρησε την Βόλφσμπουργκ σε απόσταση 7 βαθμών πίσω από την Μπάγερν.

Bet Info : Είναι μόλις η 2η φορά που κερδίζει με 1-0 σκόρ στα τελευταία 87 παιχνίδια της, μετα τις 9-2-2013. Επιμέρους έρχεται από 8 νίκες στα 10 τελευταία.

Απουσίες : Φελίπε, Όχς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Έχουμε να κάνουμε με το Niedersachsen Derby του Γερμανικού Ποδοσφαίρου, καθώς οι ομώνυμες πόλεις του Αννόβερου και της Βόλφσμπουργκ εδράζουν αρκετά κοντά μεταξύ τους στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Κάτω Σαξωνίας. Το Αννόβερο έχει μία σχεδόν μόνιμη τάση να παίρνει υπερβολικά ρίσκα σε κάθε παιχνίδι, κάτι που θα το πλήρωνε πολύ ακριβά, αν δεν είχε τόσο πολύ καλή θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Από την άλλη μεριά περιμένω να δώ μία Βόλφσμπουργκ να αντιμετωπίζει αρκετά "κουμπωμένη" το μάτς, καθώς ακολουθεί η μεσοβδόμαδη Ευρωπαϊκή της εκτός έδρας υποχρέωση απέναντι στην Λίλ, έχοντας ως μοναδικό καθήκον να μήν χάσει, προκειμένου να είναι αυτή που θα προκριθεί στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λίγκ. Δεν μπορώ να πώ πως βρίσκω ιδιαίτερες στοιχηματικές δυσκολίες, με την βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι να είναι το σύνολο γκόλ από 2 έως 3.







VfB Stuttgart 1893 e.V.  vs  FC Schalke 04

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 31 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

10-3-3 (27-11 γκόλ, με γηπεδούχο την Στουτγκάρδη)

10-2-3 (29-16 γκόλ, με γηπεδουχο την Σάλκε)

Γήπεδο : Mercedes Benz Arena

Στουτγκάρδη : Στο προηγούμενο παιχνίδι της, αντιμετώπισε εκτός έδρας την Φράϊμπουργκ, την οποία κέρδισε με 1-4 σκόρ. Η ακαριαία αλλαγή που έγινε στον πάγκο, με την για 2η φορά έλευση του Χιούουμπ Στέφενς, έφερε άμεσα αποτελέσματα, τόσο στην ψυχολογία των παικτών, όσο και σε αυτό που απέδωσαν μέσα στο γήπεδο. Χωρίς διάθεση υπερβολής η Στουτγκάρδη ήταν χάρμα ιδέσθαι από την αρχή έως το τέλος του αγώνα. Πέρασε ένα πάρα πολύ δύσκολο πρώτο 25λεπτο, με τους γηπεδούχους να χάνουν σωρεία κλασικών ευκαιριών, οι οποίες είτε απο καθαρή ατυχία, είτε επειδή ήταν σε απίστευτη μέρα ο τερματοφύλακας Σβέν Ουλράϊχ, δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν. Λίγο αργότερα αρχής γενομένης από το 31ο λεπτό, τον λόγο πήρε ο αρχηγός Μάρτιν Χάρνικ, ο οποίος μετά από πολυ δύσκολη προσωπική ενέργεια έκανε το 0-1 σκόρ. Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω, και με ένα πολυ "κρύο" για την Στουτγκάρδη γκόλ στο 43' έφεραν το μάτς στα ίσια και πήγαν στο διάλειμμα του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν κατα πολύ τα πράγματα. Η ευχάριστη έκπληξη για την Στουτγκάρδη άκουγε στο όνομα του μόλις 19 ετών πολυτάλαντου επιτελικού μέσου από το Εκουαδόρ, του Κάρλος Γκρουέζο, ο οποίος μετά απο οργανωμένη αντεπίθεση στο 52', παρέσυρε τους πάντες στον αέρα με το ύψος του κάνοντας το 1-2, και μαζί και την ομάδα του σε έναν έξαλλο ρυθμό παιχνιδιού. Τον Γκρουέζο ζήλεψε ο "βενιαμίν" της 11άδας, ο 18χρονος εκρηκτικός μεσοεπιθετικός Τίμο Βέρνερ, ο οποίος έκανε στο 68' το 1-3, ενώ το απόλυτα εμφατικό παιχνίδι της Στουτγκάρδης έκλεισε και πάλι ο Χάρνικ, κάνοντας στο 76' το 1-4 ενώ λίγο πρίν στο 70' είχε προηγηθεί κόκκινη για τους γηπεδούχους. Η τεράστια αυτή νίκη έφερε την Στουτγκάρδη στην 16η θέση των μπαράζ, η οποία είναι και η πρώτη από τις 3 θέσεις που συνθέτουν την ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες του υποβιβασμού.

Bet Info : Νίκησε για 2η φορά στο 2014 με 1-4 σκόρ μετά την 11-1-2014. Επιμέρους έρχεται από 3/5 όβερ 3,5 γκόλ.

Απουσίες : Νίντερμάϊερ, Χόλτσχάουζερ, Αμπντελλαουέ, Ιμπίσεβιτς.


Σάλκε : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Μάϊντς, την οποία κέρδισε με 4-1 σκόρ. Οι διαθέσεις των παικτών του Ντομένικο Ντι Ματέο ήταν κάτι παραπάνω από εμφανείς, οι οποίες ήθελαν να ενημερώσουν άτυπα τους παίκτες της Μάϊντς οτι "απαγορεύεται η πρόσβαση" στο θετικό αποτέλεσμα. Δεν άργησε να φανεί αυτό καθώς μόλις στο 9' ο Χούνντελάαρ άνοιξε το σκόρ, διπλασιάζοντας μάλιστα τα τέρματα της ομάδας του στο 25', μιάς και η Σάλκε είχε ξεκινήσει με διαθέσεις για απόλυτα εξουσιαστικό ποδόσφαιρο. Μετά από μία προσωρινή στιγμή αμυντικής αδράνειας, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 στο 44ο λεπτό. Το 2ο ημιχρονο βρήκε την Σάλκε να συνεχίζει με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό το ποδόσφαιρο πολυ υψηλής πρωτοβουλίας, και τον μεσοεπιθετικό Τρανκίλλο Μπαρνέττα να κάνει το 3-1 στο 54ο λεπτό. Ο ψαρομάλλης Χούνντελάαρ με γκολ που έβαλε λίγο αργότερα στο 61, έκανε χατ-τρίκ, κλείνοντας έτσι μία μεγάλη εμφάνιση για την Σάλκε, η οποία την έφερε στην 6η θέση του πίνακα.

Bet Info : Έρχεται από ένα όχι καλό 7/10 όπου ο αντίπαλος σκοράρει τουλάχιστον 1 γκόλ.

Απουσίες : Γκίφερ, Φελίπε Σαντάνα, Κολάζινατς, Μάτιπ, Μπόατενγκ, Ντράξλερ, Γκορέτσκα, Χέγκερ, Σάμ, Ομπάζι, Φαρφάν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Μόνο θετικά και αισιόδοξα μυνήματα για το μέλλον άφησε η τελευταία εμφάνιση για την ομάδα της Στουτγκάρδης. Ιδιαίτερο μάτς για τον κόουτς Στέφενς, που αντιμετωπίζει την ομάδα με την οποία "δοξασε" το προπονητικό του όνομα. Η Σάλκε δείχνει οτι αρχίζει να συνέρχεται, παραμένοντας στο Ευρωπαϊκό κόλπο, πλην όμως εξακολουθεί να δείχνει οτι θέλει πολυ δουλειά ακομα. Οι βασικές μου επιλογές από αυτό το παιχνίδι είναι το γκολ-γκολ και το όβερ.









1.FC Koln  vs  FC Augsburg

Προϊστορία - Απο το 2006 και μετά σε σύνολο 7 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

2-1-0 (7-1 γκόλ, με γηπεδούχο την Κολωνία)

2-0-2 (5-6 γκόλ, με γηπεδούχο την Άουγκσμπουργκ)

Γήπεδο : Rhein Energie Stadion

Κολωνία : Στο προηγούμενο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Μπάγερ Λέβερκούζεν, από την οποία έχασε με 5-1 σκόρ, στο μεγάλο γειτονικό ντέρμπυ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Δεν ετοιμάστηκε καθόλου καλά για ένα τόσο ιδιαίτερο παιχνίδι, με τις αντοχές της να φτάνουν μόνο για τα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα. Ξεκίνησε μάλλον εντυπωσιακά, κάνοντας το "λάθος" να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με τον Ματτίας Λέμαν. Το δεύτερο "λάθος" που έκανε, ήταν μία ουσιαστικά άτακτη και βιαστική υποχώρηση, προκειμένου να ηρεμήσει τον ρυθμό και να συντηρήσει το αποτέλεσμα. Μέχρι λοιπόν να βρεί τις θέσεις της, προκειμένου να το κάνει αυτό, ήρθε η πρώτη "ασπιρίνη" από την Λέβερκούζεν στο 26ο λεπτό όπου και ισοφάρισε σε 1-1 σκόρ, το οποίο κράτησε με πολύ κόπο η Κολωνία μέχρι το διάλειμμα του ημιχρονου. Η εξέλιξη του δεύτερου ημιχρόνου ήταν σε αποκλειστική ευθύνη της Μπάγερ Λέβερκούζεν, η οποία παρέδωσε σεμινάρια πολύ επιθετικού ποδοσφαίρου, και με 4 ακόμα γκολ στο 61', 79', 88' και 90', έκλεισε για λογαριασμό της μία πολυ μεγάλη εμφάνιση γι αυτήν και άλλο τόσο απίστευτα απαράδεκτη για τους "τράγους" της Κολωνίας.

Bet Info : Η τελευταία φορά που έχασε με το ίδιο ακριβώς 5-1 σκόρ ήταν στις 13-8-2011 απέναντι στην Σάλκε. Έρχεται από ένα επιμέρους 3/5 όπου δέχεται τουλάχιστον 2 γκόλ.

Απουσιες : Λέμανν, Ναγκαζάβα, Χέλμες.


Άουγκσμπουργκ : Στο προηγουμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε το Αμβούργο, το οποίο κέρδισε με 3-1 σκόρ. Η ίδια ήθελε να ανοίξει απο νωρίς τον ρυθμό, κάτι που δεν της το επέτρεπαν οι φιλοξενούμενοι, που παρατάχθηκαν με σύνθετη ζώνη άμυνας. Ιδιαίτερα καλές φάσεις δεν υπήρχαν, πλήν αυτής στο 45' όπου το Αμβούργο άνοιξε το σκορ, πριν πάει στο διάλειμμα του ημιχρόνου. Δεν πτοήθηκε η Άουγκσμπουργκ, και στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε την ολική επαναφορά. Αρχικά ισοφάρισε σχεδον αμέσως στο 50' με τον ευρισκόμενο σε παραδόξως καλή κατάσταση Χαλίλ Αλτίντοπ, ενώ λίγο αργότερα στο 62' ο Ραούλ Μπομπαντίγια έκανε το 2-1, με ένα γκολ στο οποίο πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του μέχρι να σκοράρει. Την εμφατική αντίδραση της Άουγκσμπουργκ έκλεισε ο αρχηγός Πόλ Φερχάεγκ, οποίος για πολλή ώρα έψαχνε το γκολ, κάτι που το καταφερε με απ ευθείας εκτέλεση φάουλ στο 70ό λεπτό του αγώνα. Η νίκη αυτη της εδωσε τεράστια βαθμολογική ώθηση, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορια της στην Erste Bundesliga, βρέθηκε έστω και προσωρινά στην 4η προνομιούχο θέση, που οδηγει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ.

Bet Info : Εχει 4 νίκες στα 5 τελευταία, στα οποία δέχθηκε μολις 2 γκολ.

Απουσίες : Χίτζ, Φίλπ, Ράϊνχαρντ, Μόραβεκ, Πάρκερ, Ματάβζ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Η μεγάλη νίκη της Κολωνίας πριν λίγες εβδομάδες στο Χοφφενχάϊμ ήταν απλά ένα προσκαιρο αγωνιστικο διάλειμμά της. Και αυτό διότι επέστρεψε σε αυτό που ξερει παραδοσιακά να κάνει πολύ καλά, το οποίο είναι η πλέον αλλοπρόσαλλη διαχείρηση φυσικών δυνάμεων και παιχνιδιου. Έχω την αίσθηση πως αυτο το μάτς ή θα έχει ύψος ή θα έχει βάθος, χωρίς δυνατότητα για μία μέση συμβιβαστικη κατάσταση. Βασική επιλογή μου από αυτό το παιχνίδι είναι το 2 Draw No Bet για την Άουγκσμπουργκ.








SC Paderborn 07 e.V.  vs  Freiburg SC

Προϊστορία - Από το 2004 και μετα σε σύνολο 7 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

1-3-0 (6-5 γκόλ, με γηπεδούχο την Πάντερμπορν)

2-0-1 (2-1 γκόλ, με γηπεδούχο την Φράϊμπουργκ)

Γήπεδο : Benteler Arena

Πάντερμπορν : Στο προηγούμενο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Βέρντερ Βρέμης, από την οποία έχασε με 4-0 σκορ. Έδειξε από την αρχη του παιχνιδιού οτι όντως κάτι ήθελε από αυτό το παιχνίδι, ομως όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, η Βέρντερ το ήθελε περισσότερο. Άντεξε μολις για 10 λεπτά, καθώς στο 10' η Βερντερ άνοιξε το σκορ. το γκόλ αυτό αν και πολυ νωρίς, άφησε το στίγμα του στην ψυχολογία των παικτών του κόουτς Μπράϊτενράϊτερ, κάνοντάς τους να αποδεχθούν από τόσο νωρίς το πεπρωμένο τους στον αγώνα. Η Πάντερμπορν κατάφερε αν μή τι αλλο και φρέναρε κάπως τον ρυθμό μεχρι να έρθει το διάλειμμα του ημιχρόνου. Το πρώτο 5λεπτο του δευτερου ημιχρονου έκρινε και τον αγωνα, καθώς η Βέρντερ μέσα σε 2 λεπτά στο 48' και στο 50' έκανε το 3-0 απέναντι στην άμυνα της Πάντερμπορν, η οποία κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου. Το παχνίδι απέκτησε μετά καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Βέρντερ να κλείνει την νίκη της με ένα γκολ ακόμα στο 80ό λεπτό, ένα αποτέλεσμα που έφερε την Πάντερμπορν λίγο πιο κάτω από το μέσον του πίνακα, σε απόσταση 4 βαθμών πάνω από την ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες του υποβιβασμού.

Bet Info : Έρχεται από ένα εντυπωσιακά αρνητικό 10/10 όπου δέχεται τουλάχιστον 1 γκόλ.

Απουσίες : Άμεντικ, Μπέρτελς, Πέπιτς.


Φράϊμπουργκ : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Στουτγκάρδη, από την οποία εχασε με 1-4 σκορ. Πέταξε στα σκουπίδια την παλληκαρίσια ισοπαλία που πήρε μέσα στο Μάϊντς, με τον χειρότερο τρόπο που θα μπορούσε να το κάνει. Το ξεκίνημα του αγώνα την βρήκε να επιτίθεται με μεγάλη όρεξη για να οδηγήσει τόσο τον αγώνα σε ψηλό τέμπο, όσο και το σκόρ σε πολλά γκόλ. Στο πρώτο μισάωρο του αγώνα έχασε μία σειρά από πολυ μεγάλες και κλασικότατες ευκαιρίες, βρίσκοντας ομως διαρκώς τον "τοίχο" του εκπληκτικού τερματοφύλακα της Στουτγκάρδης. Αρχής γενομένης από το 31ο λεπτό όταν και οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκόρ, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση εις βάρος της. Η προσωρινή ισοφάριση σε 1-1 από τον Βλάντιμιρ Νταρίντα στο 42' ήταν μία ένεση παρηγοριάς για την μεγάλη της προσπάθεια, χωρίς να ξέρει τί τήν περίμενε. Στο δεύτερο ημίχρονο είδε μία Στουτγκάρδη και τα αμούστακα παιδαρέλια της, να της επιτίθενται με τέτοια λύσσα, που της στάθηκε εντελώς αδύνατον να αντιμετωπίσει όποιαδήποτε φάση δημιουργούσαν οι φιλοξενούμενοι. Ήρθαν ακομα δύο γκόλ για την Στουτγκάρδη στο 52' και στο 68' για να κάνουν το 1-3, ενώ 2 λεπτά αργότερα στο 70' ηρθε η πολύ ανόητη αποβολή του Στέφαν Μίτροβιτς, σε μία φαση οπου θα μπορούσε κάν να μήν είχε εμπλακεί, με τον προπονητή του τον Κρίστιαν Στραϊχ να του τα "ψέλνει" σε πολυ έντονο ύφος κατα την αποχώρησή του στα αποδυτήρια. Το πάρτυ των φιλοξενούμενων έκλεισε μία και καλή στο 76' όταν και σημειώθηκε το 1-4 σκόρ, ένα αποτέλεσμα το οποίο έφερε την Φράϊμπουργκ ισόβαθμη με την Στουτγκάρδη στους 12 βαθμούς, έχοντας όμως το πολυ οριακό προβάδιμα να είναι αυτή η πρώτη ομάδα έξω από την ζώνη με τους μπελαδες, καθώς έχει κατα 3 γκόλ παρά το αρνητικό πρόσιμο, καλύτερη συνολική διαφορά τερμάτων.

Bet Info : Έρχεται από 3/5 όπου ο αντίπαλος σκοράρει τουλάχιστον 2 τέρματα.

Απουσίες : Μπάτς, Ζιλλιέν, Μίτροβιτς, Φίλιππ, Στάνκο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Ξαφνικά εκεί που η Πάντερμπορν έφτασε να μυρίζει το εσάνς εισόδου στην ζώνη με τα Ευρωπαϊκά εισητήρια, πήγε σε μία άλλη κατάσταση με πλήρως αντίστροφο κλίμα, όπου άρχισαν να της έρχονται απο μακριά οι βαριές μυρωδιές από την ζώνη με τους πολυ μεγάλους μπελάδες του υποβιβασμού, αναγκάζοντας την πλέον, να είναι υποχρεωμένη να σηκώσει τα μανίκια ψηλά, προκειμένου να μήν δεί τα χειρότερα. Από την άλλη η Φράϊμπουργκ αρχίζει να μας δείχνει οτι είναι περισσότερο ομάδα ψυχολογίας και παρόρμησης, μή ικανή να παιξει ένα σωστό και ορθολογικό ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Η αποτέλεσματικότητα των φάσεων που δημιουργεί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο καλη ή όχι είναι ενίοτε η κατάσταση του Μεχμέντι, από τα πόδια του οποίου περνούν πολλές από τις επιθέσεις της. Αμφότερες προέρχονται από πολυ ηχηρές ποδοσφαιρικές "σφαλιάρες", και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε το μάτς αυτό στην άκρη μέχρι να συνέλθουν λίγο.








FC Bayern Munchen  vs  FC Bayer 04 Leverkusen

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 31 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

13-2-1 (38-11 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπάγερν Μονάχου)

4-4-7 (22-25 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπάγερ Λέβερκούζεν)

Γήπεδο : Allianz Arena

Μπάγερν : Στο προηγούμενο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Χέρτα Βερολίνου, την οποία κέρδισε με 0-1 σκόρ. Δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα στο να πάρει αυτό που ήθελε, με τον Ρόμπεν να σημειώνει το μοναδικό γκόλ που έκρινε τον αγώνα στο 27ο λεπτό. Αυτό που αποτέλεσε είδηση για τον αγώνα ήταν οι αυστηρές εντολές του Πέπ Γκουαρδιόλα, ωστε να εφαρμοστούν στο ακέραιο τα αμυντικά πλάνα που είχε οργανώσει, προκειμένου να δεί την συμπεριφορά του κάθε ποδοσφαιριστή του ξεχωριστά, κάτω απο οποιεσδήποτε συνθήκες άμυνας της ομάδας.

Bet Info : Έρχεται από 11/15 No Goal.

Απουσίες : Ρέϊνα, Στάρκε, Μπάντστούμπερ, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Λάμ, Τιάγκο, Πιζάρρο.


Λέβερκούζεν : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Κολωνία, την οποία κέρδισε με 5-1 σκόρ, στο μεγάλο γειτονικό ντέρμπυ του ευρύτερου γεωγραφικού διαμερίσματος της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Μόλις στο 4' "πάγωσε" η "Μπάϋ Αρένα" από το γκόλ που έβαλε η Κολωνία, κάνοντας το 0-1 σκόρ. Η Μπάγερ ανέλαβε άμεσα τα ηνία, οδηγώντας το παιχνιδι της σε ένα πολύ γρήγορο και εμφατικά εξουσιαστικό ποδόσφαιρο. Η πίεσή της προς την αντίπαλη εστία ήταν τοσο μεγάλη, που οι φιλοξενούμενοι "τράγοι" άντεξαν μεχρι το 25ο λεπτό. Στο 26' ο Μπελλαράμπι έφερε το μάτς στα ίσια κάνοντας το 1-1, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στο διάλειμμα του ημιχρόνου. Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε μία παράσταση με μοναδικό πρωταγωνιστή την Μπάγερ Λέβερκούζεν που έκανε ότι ήθελε και όπως το ήθελε στο γήπεδο. Το "τσάμικο" των γκόλ συνέχισαν οι Καλχάνογλου με απ ευθείας φάουλ στο 61, Ντρμιτς με δύο συνεχόμενα γκόλ στο 79' και 88', ενώ ο Μπελλαράμπι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το βαρύ υπέρ της Μπάγερ 5-1 σκόρ, σχεδόν με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. Η νίκη αυτή έφερε την Μπάγερ στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Bet Info : Έρχεται από 3/5 γκόλ-γκόλ και όβερ.

Απουσίες : Παπαδόπουλος, Ράϊναρτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Η ιλαροτραγική κατάσταση με τις αποδόσεις στα τρία βασικά σημεία του αγώνα όποτε βρίσκουμε την Μπάγερν Μονάχου να αγωνίζεται ως γηπεδούχος, συνεχίζεται για ένα ακόμα παιχνίδι. Τα έχει όλα με το μέρος της, και μένει να δουμε πως θα διαχειριστεί την "σχεδόν συνονόματή" της από το Λέβερκούζεν, η οποία αν μή τι άλλο θα πάει στο Μόναχο, με ανεβασμένη ψυχολογία και άγνοια κινδύνου, ξέροντας πάνω απ όλα τί θα βρεί μπροστά της. Η βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το Over 2,5 goals.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου