Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Erste und Zweite Bundesliga 5-12-2014



Fortuna Dusseldorf  vs  SV Sandhausen 

Η Φορτούνα στο προηγούμενο παιχνίδι της, έχασε εκτός έδρας από την Άαλεν με 2-0 σκόρ. Κάποιες υπερβολικά επιπόλαιες εμπνεύσεις του Άξελ Μπέλλινγκχάουζεν στο κέντρο σε συνδυασμό με το μεγάλο πάθος των γηπεδούχων για το θετικό αποτέλεσμα, ήταν αυτά που εμπόδισαν την Φορτούνα να κάνει αυτό που ξέρει και να πάρει αυτό που θέλει. Δίκαιη η νίκη για τους γηπεδούχους, που τους έδωσε μεγάλη βαθμολογική ανάσα. 

Η Ζάνντχάουζεν στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την ΆρΜπέ Λειψίας, με την οποία ήρθαν ισόπαλες με 0-0 σκόρ. Τα λίγα πλεονεκτήματα που είχε στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, τα άφησε στην άκρη. Προκειμένου να συντηρήσει το ελάχιστο θετικό αποτέλεσμα, έπαιξε πολύ δυνατά και οριακά στην άμυνα, με την ισοπαλία που τελικά πήρε, να την φέρνει λίγο πιο πάνω από την ζώνη με τους μπελάδες.  

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Παρά την μεγάλη ψαλίδα που υπάρχει, νομίζω πως έχουμε να κάνουμε με ένα δικαιότατο μοίρασμα τιμών για τις αποδόσεις στα τρία βασικά σημεία του αγώνα, τηρουμένων βεβαίως και των αγωνιστικών αναλογιών που χωρίζουν παρασάγκας τις δύο ομάδες. Δύο οι βασικές επιλογές μου από αυτό το παιχνίδι, που είναι ο άσσος για την Φορτούνα και το Over 1,5 Fortuna Dusseldorf goals. 






VfL Bochum 1848  vs  FC Sankt Pauli

Η Μπόχουμ στο προηγούμενο παιχνίδι της έχασε εκτός έδρας από την Ίνγκολσταντ με 3-0 σκόρ. Ξεκίνησε το μάτς προβάλλοντας πολύ σοβαρές "ποδοσφαιρικές αντιρρήσεις" στους γηπεδούχους. Το γκόλ όμως που δέχθηκε στο μέσον περίπου του 1ου  ημιχρόνου, την έβγαλε εντελώς εκτός πορείας και της χάλασε την δημιουργική ψυχολογία. Το δεύτερο ημίχρονο την βρήκε να μήν μπορεί να ακολουθήσει καλά τον ρυθμό, κι έτσι ήρθε φυσιολογικά το 3-0, το οποίο την "ταξίδεψε" στην μέση του πίνακα, 6 πόντους πίσω από το κόλπο της ανόδου.

Η Ζάνκτ Πάουλι στο προηγούμενο παιχνίδι της έχασε εντός έδρας από την Κάϊζερσλάουτερν με 1-3 σκόρ. Το βαρύ όνομα της ομάδας γενικότερα απέναντι στο αξιοπρεπώς καλό ποδόσφαιρο, είναι δύο έννοιες που για τους "Παουλιάνερ" δεν συμβαδίζουν σε καμία περίπτωση στην φετινή σεζόν. Πήγε στο διάλειμμα του ημιχρόνου έχοντας δύο γκολ να "κάθονται" στην πλάτη της. Το δεύτερο μέρος την βρήκε να μειώνει προσωρινά, χωρίς όμως κάτι άλλο ιδιαίτερο, δείχνοντας απλά οτι υπάρχει στο γήπεδο. Ήρθε και το 3ο γκόλ λίγο πριν το τέλος, για να δέσει κανονικά το γλυκό, και να δώσει το δικαίωμα στην Ζάνκτ Πάουλι να κρατά "περήφανα" τα κλειδιά της τελευταίας θέσης του βαθμολογικού πίνακα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Είναι μεγάλο κρίμα για τέτοιες μεγάλες και τόσο cult ομάδες σαν την Ζάνκτ Πάουλι, να βρίσκονται σε τέτοια χάλια, με το κλίμα στο εσωτερικό της, να δείχνει πως γίνεται όλο και πιο μή αναστρέψιμο. Στο καθαρά στοιχηματικό μέρος αυτού του παιχνιδιού, βρίσκω όλους τους bookmakers που ασχολούνται με αυτό το παιχνίδι, να κάνουν το "ευχάριστο σφάλμα" να δίνουν τιμές για τον άσσο της Μπόχουμ, οι οποίες κινούνται από το 1,90 έως και οριακά γύρω από τις 2 μονάδες. Δεν νομίζω πως υπάρχε κάτι το ιδιαίτερο, το οποίο να κάνει τόσο "υποψιασμένες" τις τιμές. Βασική μου επιλογή από αυτό το παχνίδι είναι ο άσσος για την Μπόχουμ.







1.FC Heidenheim  vs  VfR Aalen

Η Χάϊντενχάϊμ στο προηγούμενο παιχνίδι της, ήρθε ισόπαλη εκτός έδρας απέναντι στην Γκρόϊτερ Φύρτ με 0-0 σκόρ. Άφησε στην άκρη τις λίγες και καλές δημιουργικές ικανότητες που γενικά έχει, και προτίμησε προκειμένου να συντηρήσει το ελάχιστο θετικό αποτέλεσμα, να κάνει εν γνώσει της ένα κακό μάτς, χωρίς παράλληλα να καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου. Παρά την μεγάλη πίεση που δέχθηκε, πήρε την ισοπαλία που την κρατά μέσα στο πολυπρόσωπο γκρούπ των ομάδων που ακόμα παίζουν δυνατά για την άνοδο.

Η ΦάουΈφΆρ Άαλεν στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Φορτούνα Ντύσσελντορφ, την οποία κέρδισε με 2-0 σκόρ. Η μεγάλη βαθμολογική ανάγκη οδήγησε την ομάδα στο να κάνει ένα πολύ ανοιχτό παιχνίδι, πιέζοντας ασφυκτικά τους αντιπάλους σε όλο σχεδόν το γήπεδο. Κατάφερε να αιφνιδιάσει την Φορτούνα κάνοντας το 1-0 στο 15' με ένα αρεκτά "περίεργο" γκόλ. Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο Νεϊμεντίν Ντάγκφους, ο οποίος είχε το γενικό πρόσταγμα στην δημιουργία φάσεων, ψάχνοντας παράλληλα για πολύ ώρα το γκόλ. Το κατάφερε τελικά στο 2ο ημίχρονο, και πιο συγκεκριμένα στο 59ο λεπτό, κάνοντας το 2-0 μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτυ. Όλως παραδόξως μετά από αυτό το γκόλ, η Άαλεν δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήμα στο να συντηρίσει αυτή την πολύ μεγάλη νίκη, η οποία την έβγαλε οριακά έξω από την ζώνη με τους μπελάδες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Υπάρχει ένα θυμόσοφο γνωμικό, το οποίο λέει πως "όταν σου δίνουν φυστίκια, πολεμάς με πιθήκους". Αυτό λοιπόν έχει να κάνει με την Χάϊντενχάϊμ, η οποία παίζει ίσως μακράν το πιο αξιοπρεπές ποδόσφαιρο όλων των ομάδων της Zweite Bundesliga, σύμφωνα με αυτά που μπορεί να προσφέρει το ρόστερ της. Δείχνει το "μπορεί" ακόμα για την άνοδο παραμένοντας στο κόλπο. Σαφώς και έχει το προβάδισμα λόγω έδρας, όμως αυτή η μεγάλη νίκη της Άαλεν, μας δίνει ένα κίνητρο για να αρχίσουμε να την υποψιαζόμαστε λίγο παραπάνω. Βασική μου επιλογή από το παιχνίδι είναι το γκόλ-γκόλ.






Ballspiel Verein Borussia Dortmund  vs  TSG 1899 Hoffenheim

Προϊστορία - Από το 2008 και μετά σε σύνολο 13 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

3-3-1 (12-8 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπορούσσια Ντόρτμουντ)

3-1-2 (10-8 γκόλ, με γηπεδούχο την Χόφφενχάϊμ)

Γήπεδο : Signal Iduna Park

Ντόρτμουντ : Στο προηγούμενο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, από την οποία και έχασε με 2-0 σκόρ. Το μεγάλο λάθος που έκανε από το πρώτο κι όλας λεπτό, ήταν να ανεβάσει πολύ ψηλά την άμυνά της πιέζοντας με προσωπικό μαρκάρισμα σχεδόν όλους τους παίκτες. Εκείνος που ξέφυγε από αυτό το σχεδόν, ήταν ο Μέϊερ, ο οποίος μόλις στο 5' σε κόντρα επίθεση με πολύ ωραίο transition, έκανε το 1-0 σκόρ. Από εκείνο το σημείο μέχρι το διάλειμμα του ημιχρόνου, η Μπορούσσια έχασε κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι. Στο δεύτερο ημίχρονο η Άϊντραχτ ισορρόπησε την κατάσταση, με τις ευκαιρίες των δυο ομάδων να διαδέχονται η μία την άλλη, και την Ντόρτμουντ να έχει την προσοχή της πίσω. Έμεινε όμως από δυνάμεις στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα, με αποτέλεσμα η Άϊντραχτ να "τιμωρήσει" για μία ακόμα φορά κάνοντας το 2-0 στο 75ο λεπτό, σκόρ το οποίο κράτησε εύκολα μέχρι το τέλος. Η ήττα αυτή έφερε την Μπορούσσια Ντόρτμουντ όχι μόνο να εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στην ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες του υποβιβασμού, αλλά για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, να κρατάει "περήφανα" τα κλειδιά της τελευταίας θέσης στον βαθμολογικό πινακα της Erste Bundesliga.

Bet Info : Χάνει 2ο συνεχόμενο αγώνα με το ίδιο σκόρ 2-0, κάτι που επαναλαμβάνεται με το ίδιο πάλι σκόρ μετά την 10-12-2005. Επιμέρους έρχεται από ενα 7/10 όπου δέχεται τουλάχιστον ένα γκόλ.

Απουσίες : Παπασταθόπουλος,Ρόϋς.


Χόφφενχάϊμ : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε το Αννόβερο, το οποίο κέρδισε με 4-3 σκόρ. Οι δύο ομάδες από την αρχή του αγώνα "εμπιστεύτηκαν" έναν από τους άγραφους νόμους του ποδοσφαίρου, που λέει οτι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Τον χορό των γκόλ άνοιξε η Χόφφενχάϊμ μόλίς στο 10' με τον Σβέγκλερ, και τον Φόλλανντ να τον ακολουθεί στο 37', κάνοντας το 2-0. Στο 43' λίγο πρίν το διάλειμμα, απάντησε το Αννόβερο κάνοντας το 2-1 σκόρ. Λίγο μετά την έναρξη του 2ου μέρους, το Αννόβερο είχε και 2η "ένσταση", κάνοντας το 2-2 στο 53ο λεπτό. Η Χόφφενχάϊμ όμως υπέβαλλε εκ νέου εις διπλούν "έφεση" για το σκόρ, κάνοντας με τον Πολάνσκι στο 59' και τον Σούλε στο 63' το 4-2 σκόρ. Η εκ νέου "ένσταση" που είχε το Αννόβερο, κάνοντας το 4-3 στο 86' δεν άλλαξε κάτι. Η Χόφφενχάϊμ πήρε μία μεγάλη νίκη, που την φέρνει στην 6η θέση, σε απόσταση ενός βαθμού πίσω από το Ευρωπαϊκό κόλπο.

Bet Info : Έρχεται από 4/4 όπου δέχεται τουλάχιστον 3 τέρματα από τον αντίπαλο.

Απουσίες : Κάστεελς,Σζάλαϋ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Η ιστορική Μπορούσσια Ντόρτμουντ είναι σε μεγάλη κρίση. Όσο η ομάδα διατηρείται πολύ κοντά στην έξοδο από την ζώνη με τους μπελάδες, δικαιούται να το παλέψει, όμως είναι γενικότερα πολύ άσχημο το παιχνίδι που κάνει στην φετινή Erste Bundesliga, μή μπορώντας να πείσει ακόμα και τους πιο αυστηρούς οπαδούς της. Η Χόφφενχάϊμ από την άλλη θα πάει να αντιμετωπίσει το παιχνίδι με ανεβασμένη ψυχολογία, μετά την μεγάλη νίκη που προηγήθηκε. Απο τεχνικής απόψεως έχει τον τρόπο να "σπάσει" την άμυνα των γηπεδούχων, και μένει να δούμε πως θα το κάνει αυτό, καθώς αναμένεται να δεχθεί τεράστια πίεση από την Μπορούσσια Ντόρτμουντ. Το μοίρασμα των τιμών που κάνουν οι εταιρείες στοιχημάτων για τις αποδόσεις στα τρία βασικά σημεία, μόνο ως αρκετά αστείο μπορεί να χαρακτηριστεί. Βασικές μου επιλογές από αυτό το μεγάλο παιχνίδι είναι ο άσσος για την Μπορούσσια Ντόρτμουντ και το Over 5,5 στις κίτρινες κάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου