Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Erste und Zweite Bundesliga 30-11-2014



SV Sandhausen  vs  RasenBallsport Leipzig 

Η Ζάνντχάουζεν στο προηγούμενο παιχνίδι της, έπαιξε εκτός έδρας απέναντι στην Χαϊντενχάϊμ, από την οποία έχασε με 3-0 σκορ. Δεν ήταν κακή, δείχνοντας μάλιστα αρκετή προθυμία στο να ακολουθήσει το γρήγορο τέμπο που προσπάθησαν να επιβάλλουν οι γηπεδούχοι. Είχε μέν τις καλές στιγμές της, ήταν όμως σε τέτοια χρονικά σημεία του παιχνιδιού τα γκολ που σημειώθηκαν, που της κατέστρεψαν εντελώς την ψυχολογία, καθώς σημειώθηκαν στο 6ο, 46ο και 64ο λεπτό.

Η ΆρΜπέ Λειψίας στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Ζάνκτ Πάουλι, την οποία κερδισε με 4-1 σκορ. Φροντισε από την αρχή του αγώνα να δείξει στους "Παουλιάνερ" πως δεν αστειεύεται καθόλου. Φάνηκε εκ των υστέρων όσο προχωρούσε το παιχνίδι πως οι παίκτες της Ζάνκτ Πάουλι το αγνόησαν αυτό, και τελικά το πλήρωσαν. Η 'ΑρΜπέ βρήκε σε πολλά χρονικά σημεία του αγώνα την άμυνα των φιλοξενούμενων να "κοιμάται", με το 4-1 να είναι μάλλον τιμητικό καθώς θα μπορούσε να είχε ξεφύγει πολύ.  

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Παρατηρώντας το παιχνίδι και των δύο ομάδων στις τελευταίες εβδομάδες, βρήκα την Ζάνντχάουζεν να είναι καλυτερη στο τεχνικό κομμάτι, αρχίζοντας παράλληλα να βελτιώνει την συνοχή της. Η ΆρΜπέ από την άλλη ειναι μέν σοβαρή και καλή, όμως φαινεται να μήν μπορεί να μας δείξει κάτι παραπάνω, από αυτο το απόλυτα πειθαρχημένο πλανο που ακολουθει. Επιλογή μου από αυτό το παιχνίδι ειναι η διπλή ευκαιρία 1Χ.  




FC Sankt Pauli  vs  1.FC Kaiserslautern  

Η Ζάνκτ Πάουλι στο προηγούμενο παιχνίδι της έπαιξε εκτός έδρας απέναντι στην ΆρΜπέ Λειψίας, απο την οποία και εχασε με 4-1 σκόρ. Απο την αρχη του αγώνα ηθελε μέν να δειξει καποια πράγματα στην προσπαθεια που κάνει για να αποφύγει τα χειροτερα. Αυτο όμως δεν ήταν εύκολο καθώς η ΆρΜπέ διάβασε καλά το αρκετά προβλέψιμο παιχνίδι της, που γινόταν κυρίως απο τα άκρα. Η άμυνά της συνελήφθη πολλές φορές να "αρμενίζει" στο αρχιπέλαγος του ύπνου, δινοντας με μεγάλη ευκολία την "άδεια" στους επιθετικούς της ΆρΜπέ να δημιουργούν εύκολα φάσεις στην μεγάλη της περιοχή. Για το οτι το τελικο 4-1 σκόρ δεν ξέφυγε σε επίπεδα αρχαίας Ελληνικής τραγωδίας, θα πρέπει οι παικτες της "Πάουλι" να πούν ευχαριστω γενικότερα στους γηπεδουχους "κόκκινους ταύρους", που σεβάστηκαν το ειδικο βαρος φανέλας που έχει η ομάδα από το προάστειο του Αμβουργου. 

Η Κάϊζερσλάουτερν στο προηγουμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Ντάρμσταντ, με την οποία ήρθαν ισόπαλες με 0-0 σκορ. Η προσπάθεια που κατέβαλαν οι παικτες του κόουτς Ρουνιάϊτς ήταν πολύ καλή, όμως στάθηκε αδύνατον να διασπάσουν το πολύ καλά στημένο και οργανωμένο αμυντικό "μπετόν αρμέ" της ομάδα από το ομώνυμο προάστειο της Φρανκφούρτης. Το αποτέλεσμα μοίρασε δίκαια από έναν βαθμό και στις δύο ομάδες. Σαν σκόρ μπορεί να μήν ήταν αναμενόμενο για να αρέσει, όμως ήταν από τα 0-0 που δεν αφήνει εύκολα σε ησυχία όποιον το παρακολουθεί.  

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Η Πάουλι έχει πολλά προβλήματα σε όλες σχεδον τις γραμμές της. Μπορεί ως προσωπικότητα ο νεαρός προπονητής της ο Τόμας Μέγγλε να είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους φιλάθλους καθώς επι σειρά κάποιων ετών ήταν αρχηγός της ομάδας ώς ποδοσφαιριστής. Η προπονητική του πειθώ όμως δείχνει να ειναι πολυ περιορισμένη, και ο ίδιος αποδεικνύεται πολύ λίγος ως προπονητής, ωστε να βγάλει το ανεμοδαρμένο καράβι της Ζάνκτ Πάουλι έξω από τις ισχυρές φουρτουνες που περνάει φέτος στην ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες του υποβιβασμού. Από την άλλη ομως, νομίζω πως έφτασε αρκετά φυσιολογικά στην φετινή σεζόν, η χρονική περίοδος που θα μας έδειχνε οτι η μεγάλη Κάϊζερσλάουτερν παίζει στα ορια των φυσικών δυνάμεων των παικτών της. Αυτό φάνηκε κυρίως κατα την διάρκεια του Νοεμβρίου, καθώς αν και έπαιρνε καποια από τα καλά αποτελέσματα που ήθελε, εν τουτοις όμως έβγαζε πολυ μεγάλο ζόρι για να τα φερει στα μέτρα της και να τα κατακτήσει. Δεν παύει αυτό το παχνιδι, παρά την μεγάλη διαφορά των βαθμών που υπάρχει, να ειναι ένα μεγάλο ντέρμπυ ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες του Γερμανικού ποδοσφαίρου, με διαφορετικό ειδικο βάρος φανέλας για την κάθε μία. Μερικές φορές χρειάζεται και κάποιο ρίσκο, και έχω την αίσθηση πως η Πάουλι έχει μία από αυτές τις λίγες ευκαιρίες που ίσως της παρουσιαστουν, για να "βάλει φρένο" στην "Λάουτερν" και να πάρει μεγάλη βαθμολογική ανάσα για την συνέχεια. Η βασική μου επιλογή απο αυτο το πολύ δύσκολο παιχνιδι ειναι το 1 Draw No Bet για την Ζάνκτ Πάουλι. 




TSV 1860 Munchen  vs  FSV Frankfurt 1899 A.M. 

Η 1860 στο προηγούμενο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ουνιόν Μπερλίν, την οποία και κέρδισε με 1-4 σκόρ. Ευρισκόμενη εδώ και καιρό στην "εντατική" του βαθμολογικού  πίνακα της Zweite Bundesliga, επρεπε να φτάσει στο λίγο πριν της κάνουν το κλίσμα εισόδου στην ζώνη με τους μπελάδες, για να πραγματοποιήσει μία τοσο σπουδαία εμφάνιση σαν αυτή, παρά το γεγονός οτι αγωνιζόταν εκτός εδρας. Για καλη της τύχη, βρήκε την άμυνα της Ουνιον να είναι σε κατάσταση βαθέως ύπνου, και η ίδια να κάνει ότι θέλει και όποτε ήθελε στην μεγάλη περιοχή των πρώην Ανατολικογερμανών. Αν μή τι άλλο ήταν μία τεράστια και εμφατική νίκη, η οποία εφερε τα "Λιοντάρια" σε απόσταση 3 βαθμων πάνω από την ζώνη με τους μπελάδες.  

Η ΈφΈςΦάου από την Φρανκφούρτη στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Άϊντραχτ Μπράουνσβάϊγκ, από την οποία και έχασε με 0-3 σκόρ. Ενώ η ίδια επρεπε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να έχει το κουμάντο στο μάτς, δεν το έκανε αυτό, έδωσε πολλούς χώρους στους φιλοξενούμενους, και το πλήρωσε αυτό καθώς και τα 3 γκόλ της Μπράουνσβάϊγκ ήρθαν σε πολυ κομβικά χρονιά σημεία, στο 1ο στο 44ο και στο 87ο λεπτό, διαλύοντάς της εντελώς την ψυχολογία. Δεν είχε το δικαίωμα να ζητήσει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι, μιάς και η γενικότερη παρουσία της ήταν από αρκετά κακή έως επιεικώς απαράδεκτη. 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Τα προβλήματα της 1860 τα οποία την έχουν καθηλώσει εδώ και χρόνια στην Zweite Bundesliga χωρίς να μπορεί με αξιώσεις να σηκώσει κεφάλι και να επιστρέψει εκεί που της αξίζει, είναι πολύ χοντρά και γνωστά σε αυτούς που γνωρίζουν. Το ενδιαφέρον ομως σε αυτό το παιχνίδι έχει να κάνει με τον κόουτς της ΈφΈςΦάου, τον καθ' όλα συμπαθέστατο Μπέννο Μέλλμανν. Θα τον χαρακτήριζα ως τον χειρότερο ίσως "ποδοσφαιρικό μάγειρα" σε αυτή την κατηγορία. Νομίζω πως κάτι σοβαρό πρέπει να συμβαίνει στο μυαλό του, την ώρα που καταστρώνει τα πλάνα παράταξης της ομαδας του, σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν μπορώ αλλιώς να εξηγήσω τα "πολύ εύγευστα" ποδοσφαιρικά εδέσματα που κέρασε στους φιλάθλους της ΈφΈςΦάου με το προ μηνός σχεδον εκτός έδρας 5σφαιρο που "σκότωσε" την Γκρόϊτερ, και το προ δύο εβδομάδων μεγάλο διπλό που πήρε μέσα στην ΦάουΈφΆρ Άαλεν, βάζοντάς τα απέναντι σε αυτή την κρυόπλαστη φασολάδα νοσοκομείου που μας παρουσίασε η ΈφΈςΦάου με την Άϊντραχτ Μπράουνσβάϊγκ. Κάτω από αυτές τις συνθήκες σε αυτό το παιχνίδι, έχω την αίσθηση πως η Μόναχο 1860 έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πάρει την ευκαιρία νίκης που της παρουσιάζεται. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι ο άσσος.   







Vfl Wolfsburg  vs  VfL Borussia Monchengladbach  

Προϊστορία - Από το 2001 και μετά σε σύνολο 26 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

10-2-1 (23-9 γκόλ, με γηπεδούχο την Βόλφσμπουργκ)

6-3-4 (19-18 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ)

Γήπεδο : Wolkswagen Arena

Βόλφσμπουργκ : Στο προηγούμενο παιχνιδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Σάλκε, από την οποία έχασε με 3-2 σκόρ. Το 3-0 είχε ήδη διαμορφωθεί στο 25ο λεπτό, από μία Σάλκε που μπήκε με "άγριες" διαθέσεις. Ο Όλιτς έβαλε την Βόλφσμπουργκ στο παιχνίδι μειώνοντας στο 37ο λεπτό. Οι "λύκοι" όμως άργησαν πολυ να επανέλθουν στο παιχνιδι, με την εκ νέου μείωση του σκορ στο 74' από τον Δανό Νίκλας Μπένντνερ, που σημείωσε το 1ο του γκόλ στην Erste Bundesliga, να μήν επηρρεάζει καθόλου την Σάλκε, που κράτησε άνετα ως το τέλος. Ακολούθησε η εντός έδρας Ευρωπαϊκή υποχρέωση όπου υποδέχθηκε την Έβερτον από την οποία και έχασε με 0-2 σκόρ. Τα φιλοξενούμενα "ζαχαρωτά" κατάφεραν και στον επαναληπτικό να "γλυκάνουν" τους "λύκους" για μία ακόμα φορά, αφήνοντας την Βόλφσμπουργκ για τον τελευταίο κρίσιμο εκτός έδρας αγώνα με την Λιλ, να πρέπει ή να μήν χάσει, ή ακόμα κι αν γινει αυτό, η διαφορά των τερμάτων υπέρ της Γαλλικής ομάδας να μήν ξεπερνά τα 5 γκόλ.

Bet Info : Έρχεται από 2 συνεχόμενες ήττες, σταματώντας ένα δυνατό αήττητο 11 αγώνων.

Απουσίες : Φελίπε, Όχς, Λουΐς Γουστάβο, Ζαβάντα.


Γκλάντμπαχ : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, από την οποία έχασε με 1-3 σκόρ. Αν και ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με τον Νόρντβάϊτ μόλις στο 5ο λεπτό, η συνέχεια μόνο καλές εντυπώσεις δεν άφησε. Με τους παίκτες της να έχουν εμφανέστατα το μυαλό τους στην Ευρωπαϊκή αναμέτρηση που θα ακολουθούσε, έκανε μία σχεδόν απαράδεκτη και αποκαρδιωτική εμφάνιση, που δικαιολόγησε ακριβώς το βαρύ σκόρ με το οποίο έχασε. Στο μεσοβδόμαδο εκτός έδρας μάτς της Πέμπτης απέναντι στην Βιγιαρεάλ, αν και βρέθηκε 2 φορές πίσω στο σκόρ, εν τούτοις είχε τα ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα για να "απαντήσει" ισάριθμες φορές, για να πάρει μία περήφανη ισοπαλία μέσα σε μία πολύ δύσκολη έδρα, αποτέλεσμα που κρατά τα "πουλάρια" της Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ στην 1η θέση του 8ου ομίλου του Γιουρόπα Λίγκ, με την ομάδα να θέλει απλά να μήν χάσει στον τελευταίο αγώνα όπου και θα υποδεχθεί την Ζυρίχη, προκειμένου να εξαφαλιστεί και απο μαθηματικής απόψεως η πρόκριση στην επόμενη φάση.

Bet Info : Συμπλήρωσε 4 αγώνες χωρίς νίκη, στους οποίους δέχεται τουλάχιστον 2 γκόλ από τον αντίπαλο.

Απουσίες : Νταχούντ, Ξάκα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Σπουδαία κόντρα ανάμεσα στα δύο συμπαθέστατα "ζωάκια" της Erste Bundesliga, τους "λύκους" της Βόλφσμπουργκ και τα "πουλάρια" της Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ, μάτς το οποίο θα κουβαλά επάνω του αρκετό εσάνς από τις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των δύο ομάδων. Αμφότερες είναι στο κατόπι της Μπάγερν σε απόσταση 7 και 10 βαθμών αντίστοιχα, και μένει να δούμε αν το τελικό αποτέλεσμα φέρει ή όχι, κάποια από τις δύο ακόμα πιο κοντά στην "κόκκινη αρμάδα" του Μονάχου. Οι επιλογές μου απο αυτό το παιχνίδι είναι το γκόλ-γκόλ και το Over 2,5 goals.






Eintracht Frankfurt  vs  Ballspiel Verein Borussia Dortmund

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 22 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

2-5-4 (12-13 γκόλ, με γηπεδούχο την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης)

8-2-1 (30-8 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπορούσσια Ντόρτμουντ)

Γήπεδο : Commerzbank Arena

Άϊντραχτ : Στο προηγούμενο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Γκλάντμπαχ, την οποία και κέρδισε με 1-3 σκόρ. Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις και προσεγγίσεις, και παρά την άσχημη αγωνιστική της κατάσταση, επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά το πόσο ανισόρροπη ομάδα είναι φέτος υπο τις οδηγίες του κατα τα άλλα συμπαθέστατου Τόμας Σάαφ. Για να πούμε όμως και του στραβού το δίκαιο, ήταν εμφανέστατα καλύτερη στο παιχνίδι, απέναντι σε μία Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ η οποία φάνηκε να της "είπε" οτι "κάνε οτι θέλεις,έχω ζόρικο Ευρωπαϊκό να βγάλω σε λίγες μέρες". Η τεράστια αυτή νίκη με το ομολογουμένως βαρύ υπέρ της σκορ, έφερε την Άϊντραχτ σε απόσταση 4 βαθμών πάνω από την ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες, αλλά και την Μπορούσσια Ντόρτμουντ την οποία θα αντιμετωπίσει σε αυτό το παιχνίδι, η οποία είναι η πρώτη από τις 3 ομάδες ηγούμενη αυτής της στενάχωρης ζώνης.

Bet Info : Έχει ένα εντυπωσιακά αρνητικό 11/11 όπου δέχεται τουλάχιστον 1 γκόλ από τον αντίπαλο.

Απουσίες : Τράππ, Ντζάκπα, Γκέρεσκίχερ, Θαμπράνο, Ρόζεννταλ, Βάλντσμιντ, Βαλντέζ.


Ντόρτμουντ : Στο προηγούμενο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Πάντερμπορν, με την οποία ήρθαν ισόπαλες με 2-2 σκόρ. Η πολύ μεγάλη ανάγκη των βαθμών, έκανε την Μπορούσσια να ξεκινήσει πάρα πολυ ανοιχτά το παιχνίδι, με την άμυνά της να κινείται προς γενική έκπληξη όλων περίπου στα 40 μέτρα του γηπέδου. Αυτό το εξαιρετικά τολμηρό εχείρημα έφερε αποτελέσματα, καθώς με τον Ομπαμεγιάνγκ στο 12' και τον Ρόϊς στο 45' πήρε προβάδισμα 2 τερμάτων στο διάλειμμα του ημιχρόνου. Το ξεκίνημα του 2ου ημιχόνου όμως, την βρήκε να έχει εφησυχάσει απότομα, αγνοώντας εντελώς τις προθέσεις των γηπεδούχων. Είδε τους παίκες της Πάντερμπορν να της επιτίθενται σαν λυσσασμένα σκυλιά έτοιμα να "δαγκώσουν" τα πάντα στο περασμά τους, χωρίς η Μπορούσσια να δείχνει οτι μπορεί να απομακρύνει αξιοπρεπώς αυτές τις κατα κύματα επιθέσεις. Στο 60' η Πάντερμπορν χτύπησε το πρώτο καμπανάκι κινδύνου μειώνοντας σε 1-2, ενώ το απόλυτα εξουσιαστικό της ποδόσφαιρο έφερε την ισοφάριση στο 82ο λεπτό, με μία "Benteller Arena" να κοντεύει να σηκωθεί κυριολεκτικά στον αέρα, από τα έξαλλα πανηγύρια των φιλάθλων της Πάντερμπορν στις εξέδρες. Σαν μην έφτανε αυτή η άκρως απαράδεκτη εμφάνιση με την Πάντερμπορν, ακολούθησε μία ακόμα χειρότερη εκτός έδρας Ευρωπαϊκή αυτή την φορά εμφάνιση απέναντι Άρσεναλ, από την οποία έχασε με 2-0 σκόρ, σε ένα "μίνι κάζο" που πόνεσε σαφώς λιγότερο, καθώς η Μπορούσσια είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λίγκ.

Bet Info : Έρχεται από 7/10 όπου δέχεται τουλάχιστον 1 γκόλ από τον αντίπαλο.

Απουσίες : Χιούμμελς, Παπασταθόπουλος, Μπλαστσικόφσκι, Ρόϊς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Μου είναι πολυ δύσκολο να πιστέψω πως μετά απο το 1982 και τα 32 χρόνια της σχεδόν πλήρους  εμπειρίας μου στο Γερμανικό Ποδόσφαιρο, οτι θα έβλεπα για πρώτη φορά την μεγάλη Μπορούσσια Ντόρμτμουντ να σέρνεται μέσα στην ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες του υποβιβασμού, "ζητιανεύοντας" βαθμούς από κι αν προέρχονται, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα. Αν και μπορώ να γράψω πολλά, θα αποφύγω με κάθε τρόπο τις δυνατές συγκινήσεις που μπορεί να προκαλέσει ένα τέτοιο παιχνίδι, το οποίο θα αφήσω στην άκρη και την δική σας κρίση.

1 σχόλιο: