Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Erste und Zweite Bundesliga 14-12-2014




FC Sankt Pauli  vs  SV Darmstadt 98 e.V.

Η "Πάουλι" κατάφερε στο προηγούμενο παιχνίδι της και στάθηκε όρθια εκτός έδρας απέναντι στην Μπόχουμ. Παρά την πολύ δύσκολη βαθμολογική της θέση, πήγε αποφασισμένη να δείξει τα δόντια της. Τρείς φορές ήταν που πήρε αυτή το προβάδισμα, όμως εξίσου ισάριθμες φορές βρήκε τον τρόπο η Μπόχουμ να απαντήσει. Πολύ ωραίο παιχνίδι, στο οποίο αν μή τι άλλο η Ζάνκτ Πάουλι μας έδειξε οτι ακόμα ζεί, και μπορεί να προσπαθήσει για να βγεί έξω από την ζώνη με τους μπελάδες.

Η Ντάρμσταντ στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Γκρόϊτερ Φύρτ, με την οποία ήρθαν ισόπαλες με 0-0 σκόρ, το οποίο το φέρνει για 3ο συνεχόμενο αγώνα. Συνεχίζει να μας δείχνει οτι ο τρόπος προσέγγισής της σε όλους σχεδόν τους αγώνες, γίνεται με υπερβολικά σκληρή άμυνα η οποία ενίοτε συνοδεύεται με πολύ ξύλο.Αυτές οι 3 ισοπαλίες όμως,φανέρωσαν με τον καλύτερο τρόπο οτι,η μηχανή των δημιουργικών της εμπνεύσεων,άρχισε να χάνει πολλά λάδια κοντεύοντας να στερέψει.Παρ όλα αυτά παραμένει κοντά στην προνομιούχο τριάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Αντέχουν στο πολύ ξύλο οι "Παουλιάνερ",και μένει να δούμε πως θα αντιμετωπίσουν αυτό το αμυντικό μπετόν αρμέ της Ντάρμσταντ,εκμεταλλευόμενοι παράλληλα τις επιθετικές τους αδυναμίες.Δύο οι επιλογές μου από αυτο το παιχνίδι που ειναι το 1 Draw No Bet και το γκόλ-γκόλ.





FC Ingolstadt 04  vs  1.FC Kaiserslautern

Η Ίνγκολσταντ στο προηγούμενο παιχνίδι της κέρδισε εκτός έδρας την ΆρΜπέ Λειψίας με 0-1 σκόρ.Είδε οτι άρχισαν να έρχονται κι άλλες "γειτόνισσες" στον βαθμολογικό πίνακα,και προκειμένου να διατηρηθεί ζεστά στο κόλπο της ανόδου μιάς και οδηγεί την κούρσα,άφησε στην άκρη τις τεχνικές αρετές της και το γύρισε στο κλειστό και "πονηρό" ποδόσφαιρο.Πήρε αυτό που ήθελε τελικά,με το γκόλ που έκρινε τον αγώνα να έρχεται μόλις στο 9ο λεπτό.Δέχθηκε πίεση για να ισοφαριστεί,όμως κράτησε πολύ καλά πίσω.

Η "ΈφΤσέΚά" στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Άουε, την οποία κέρδισε με 3-0 σκόρ.Από το πρώτο λεπτό μπήκε αποφασισμένη να "καθαρίσει" με συνοπτικές διαδικασίες το παιχνίδι,και αυτό ακριβώς έκανε.Η Κάϊζερσλάουτερν κμεταλλεύτηκε άριστα τα χοντρά αμυντικά προβλήματα των πρώην Ανατολικογερμανών,με τα τρία γκόλ που σημείωσε να έρχονται όλα στο πρώτο ημίχρονο,χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μετά,μέχρι το τέλος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Αυτό το μάτς θα κρίνει πολλά για τις ικανότητες των δύο ομάδων ως προς την διατήρησή τους στό κόλπο της ανόδου.Νομίζω πως άνετα μπορούμε να το ερμηνεύσουμε ώς ενθουσιασμό απέναντι σε πολύ μεγάλη εμπειρία.Περιμένω να δώ πολλά από αυτές τις δύο ομάδες,είτε αυτά είναι καλά είτε άσχημα.Από στοιχηματικής απόψεως δεν θα ρισκάρω πολύ.Κατέληξα να πάω σε μία σχετικά χαμηλού βεληνεκούς βασική επιλογή, η οποία είναι το Χ στο ημίχρονο.






VfR Aalen  vs  1.FC Nurnberg

Η ΦάουΈφΆρ στο προηγούμενο παιχνίδι της κέρδισε εκτός έδρας την Χάϊντενχάϊμ με 0-1 σκόρ.Άφησε στην άκρη το αλλοπρόσαλλο παιχνίδι των τελευταίων αγώνων και συγκεντρώθηκε πολύ στην άμυνα.Της "κάθισε κουτί" η αποβολή για τους γηπεδούχους στο 44ο λεπτό, και λίγο αργότερα στο 50' ήταν αυτή που έβαλε το γκόλ που έκρινε τον αγώνα και τις έδωσε μία τεράστια νίκη. Το αποτέλεσμα αυτο της έδωσε μεγάλη ώθηση,καθώς μετά απο αρκετούς αγώνες την έφερε έστω και κατα έναν βαθμό πάνω από την ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες του υποβιβασμού.

Η Νυρεμβέργη στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την 1860 Μόναχο, την οποία κέρδισε με 2-1 σκόρ.Όλα έγιναν στο 1ο ημίχρονο με την Νυρεμβέργη να κάνει το 2-0 στο 17' και την 1860 να απαντά λίγο αργότερα στο 28ο λεπτό.Το 2ο μέρος προϊδέαζε για καλό ποδόσφαιρο,όμως ήρθε η αποβολή για την 1860 στο 58ο λεπτό που την "πλήγωσε" πολύ και τα παράτησε μέχρι το τέλος.Η Νυρεμβέργη σεβάστηκε την ιστορική φανέλα του αντιπάλου της,και προτίμησε να συντηρήσει όπως φάνηκε στην συνέχεια,άνετα το σκόρ μέχρι το τέλος,χωρίς να ψάχνει ιδιαίτερα το 3ο τέρμα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Θα χαρακτήριζα αυτό το μάτς ως το μεγάλο ντέρμπυ των προσωρινά ανακουφισμένων.Με ανεβασμένη ψυχολογία θα μπεί η ΦάουΈφΆρ Άαλεν,όμως σε όποια κατάσταση κι αν είναι η Νυρεμβέργη,άπαντες θα πρέπει να την προσέχουν και να την σέβονται.Έχω την αίσθηση πως,μάλλον η μεγάλη εμπειρία της Νυρεμβέργης αναμένεται να ειναι ο παράγων που θα κάνει την διαφορά στο παιχνίδι,και όχι τόσο οι αγωνιστικές διαφορές που μπορεί να έχουν κατα την διάρκεια του αγώνα.Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το 2 Draw No Bet υπέρ της Νυρεμβέργης.







FC Bayer 04 Leverkusen  vs  VfL Borussia Monchengladbach

Προϊστορία - Από το 2001 και μετά σε σύνολο 25 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

8-2-2 (33-16 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπάγερ Λέβερκούζεν)

0-8-5 (12-20 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ)

Γήπεδο : Bay Arena

Λέβερκούζεν : Στο προηγούμενο παιχνίδι της έπαιξε εκτός έδρας απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, από την οποία έχασε με 1-0. Πήγε με αέρα ντίβας στο Μόναχο, προερχόμενη από την εμφατική νίκη επι της Κολωνίας, χωρίς να φοβηθεί καθόλου την Μπάγερν. Ήταν γενικότερα πολύ καλή στο παιχνίδι της, σε τέτοιο σημείο μάλιστα που στην μόνη φάση που λύγισε, ήταν όταν στο 51ο λεπτό ο Ριμπερί την "τιμώρησε" με το γκόλ που έκρινε τον αγώνα. Σαφώς και δικαιούται να ζητά κάτι παραπάνω από τον αγώνα, όμως παρά την ήττα παρέμεινε στην 4η θέση. Μεσοβδόμαδα ακολούθησε η εκτός έδρας Ευρωπαϊκή υποχρέωση απέναντι στην Μπενφίκα. Ο σκοπός αγίασε τα μέσα, ωστε να παίξει ένα μεθοδικά επαγγελματικό μπετόν αρμέ, το οποίο της έδωσε αυτό που ήθελε, καθώς πήρε το 0-0 που της εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λίγκ, αφήνοντας την πρωτιά του 3ου Ομίλου στους καταϊδρωμένους Γάλλους της Μονακό.

Bet Info : Στα 10 τελευταία έφερε 4 φορές το 1-0 και 3 φορές το 0-0 σκόρ.

Απουσίες : Ντονάτι, Παπαδόπουλος, Ράϊναρτς.


Γκλάντμπαχ : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Χέρτα Βερολίνου, την οποία κέρδισε με 3-2 σκόρ. Μετά από έναν άσχημο Νοέμβριο, επανήλθε σε συνθήκες εξουσιαστικού ποδοσφαίρου. Άνοιξε το σκόρ με τον Γιάντσκε μόλις στο 9', ακολούθησε η προσωρινή ισοφάριση στο 45', όμως στο 2ο ημίχρονο έβαλε τα πράγματα στην θέση τους για να πάρει αυτό που ήθελε. Αρχικά με τον Ράφαελ Στο 53' και στην συνέχεια με τον Χαζάρντ στο 83' πήρε προβάδισμα 2 γκόλ, ενώ η Χέρτα κατάφερε απλά να μειώσει λίγο πριν το τελικό σφύριγμα. Μεσοβδόμαδα ακολούθησε η εντός έδρας Ευρωπαϊκή υποχρέωση όπου υποδέχθηκε την Ζυρίχη, την οποία κέρδισε με 3-0 σκόρ, έχοντας μεγάλους πρωταγωνιστές τους Πάτρικ Χέρμανν και Μπράνιμιρ Χργκότα.

Bet Info : Το 3-0 σκόρ της τελυεταίας της νίκης, εμφανίστηκε μόλις 3 φορές στο 2014, ενώ επιμέρους έρχεται από ένα 4/5 όπου δέχεται τουλάχιστον 1 γκόλ.

Απουσίες : Νταχούντ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Μεγάλο ντέρμπυ της Βορειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Η Μπάγερ Λέβερκούζεν θέλει απο την μία να συνεχίσει την εκπληκτική παράδοση που έχει απέναντι στην Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ τοσο εντός όσο και εκτός έδρας, προκειμένου να μήν απωλέσει κι άλλους βαθμούς. Κάτι ανάλογο θέλει να κάνει και η Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ, η οποία μαζί με την Μπάγερ Λέβερκούζεν θα έχουν ως κοινό στόχο, να βάλουν στην μέση την Άουγκσμπουργκ, ή ακόμα και να την εκτοπίσουν, που έχει τρελλάνει τους πάντες στην 3η θέση που βρίσκεται. Οι βασικές μου επιλογές από αυτό το παιχνίδι είναι το γκόλ-γκόλ και το όβερ.






VfL Wolfsburg  vs  SC Paderborn 07 e.V.

Προϊστορία - Συναντήθηκαν 2 φορές μέχρι τώρα, την μία σε αγώνα Κυπέλλου και την άλλη σε φιλικό, και τις δύο στην έδρα της Πάντερμπορν. Στον πρώτο αγώνα που έγινε στο 2005 η Βόλφσμπουργκ είχε κερδίσει με 0-2 σκόρ, ενώ στον φιλικό αγώνα που έγινε στο 2006 ήρθαν ισόπαλες με 0-0 σκόρ.

Γήπεδο : Volkswagen Arena.

Βόλφσμπουργκ : Στο προηγούμενο παιχνίδι της έπαιξε εκτός έδρας με το Αννόβερο, το οποίο κέρδισε με 1-3 σκόρ. Το ξεκίνημα του παιχνιδιού την βρήκε να ανοίγει το σκόρ μόλις στο 4' με εκπληκτική προσωπική ενέργεια του Κέβιν Ντε Μπρόϊνε. Το Αννόβερο μετά το 25ο λεπτό ανέκτησε κάπως την κυκλοφορία, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει λίγο πριν το σφύριγμα του ημιχρόνου. Το 2ο μέρος ανήκε σχεδόν ολόκληρο στην Βόλφσμουργκ. Ο Βέλγος "μαέστρος" Ντε Μπρόϊνε με κάποιες εξαιρετικές εμπνεύσεις του, έφτιαξε τις φάσεις όπου στο 69' με τον Μπάς Ντόστ και στο 85' με τον Μάξ Άρνολντ, μπήκαν τα γκόλ που κλείδωσαν την νίκη με 1-3 σκόρ. Το αποτέλεσμα αυτό κράτησε την Βόλφσμπουργκ "ζεστή" στην 2η θέση και στο κατόπι της Μπάγερν, όντας 7 πόντους πίσω της. Ακολούθησε η εκτός έδρας Ευρωπαϊκή υποχρέωση απέναντι στην Λίλ.Οι "Λυκοι" της Βόλφσμπουργκ δεν φοβήκαν να κοιτάξουν στα μάτια τα "μπουλντόγκ" της Λίλ,και με πρωταγωνιστές τον πρώην μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ τον Ανντελίνο Βιεϊρίνια και τον Ρικάρντο Ροντρίγκες που σημείωσε δύο γκόλ, πήρε μία εμφατικά περήφανη πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λίγκ, κερδίζοντας με 0-3 σκόρ.

Bet Info : Έχει 8 νίκες στα 10 τελευταία, εκ των οποίων οι 3 είναι συνεχόμενες.

Απουσίες : Φελίπε, Όχς, Σεγκουΐν, Ζαβάντα.


Πάντερμπορν : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Φράϊμπουργκ, με την οποία ήρθαν ισόπαλες με 1-1 σκόρ. Απο την αρχή σχεδόν του αγώνα, κατάφερε και "έφαγε το δόλωμα" του υπνωτιστικού ποδοσφαίρου που μπόρεσε να επιβάλλει η Φράϊμπουργκ. Σαν να μήν έφτανε αυτό, ευρισκόμενη σε κατάσταση ύπνου, είδε τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν αυτοί το σκόρ στο 18ο λεπτό μετά από πολυ αυστηρό πέναλτυ. Όταν επιτέλους αποφάσισε να μαζέψει τα κομμάτια της στο δεύτερο ημίχρονο, δείχνοντας οτι μπόρεσε να ξυπνήσει από το αγωνιστικό λήθαργο, ήταν ήδη πολύ αργά, και το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν, να ισοφαρίσει σε 1-1 μετα κόπων και βασάνων με τον Ελίας Κατσούνγκα στο 89ο λεπτό.

Bet Info : Έρχεται από 4/5 γκόλ-γκόλ και όβερ.

Απουσίες : Μπίρχερ, Άμεντικ, Μπέρτελς, Νούμπελ, Βέλκερ, Πέπιτς, Μάϊερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Ο ενθουσιασμός των πρώτων αγωνιστικών και η άγνοια κινδύνου, αρχίζουν σιγά σιγά να τελειώνουν από το καλάθι της Πάντερμπορν, την οποία οι αγριεμένοι "Λύκοι" της Βόλφσμπουργκ θα περιμένουν για να "δαγκώσουν". Βασική μου επιλογή από το παιχνίδι είναι ο συνδυασμός του άσσου με το όβερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου