Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Erste und Zweite Bundesliga 13-12-2014


TSV Eintracht Braunschweig  vs  1.FC Union Berlin

Η Άϊντραχτ Μπράουνσβάϊγκ στο προηγούμενο παιχνίδι της αγωνίστηκε εκτός έδρας απέναντι στην Καρλσρούη, από την οποία και έχασε με 1-0 σκόρ. Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα ισορροπημένο, με την μία ομάδα να προσέχει την άλλη,και αμφότερες να αντιδρούν καλά,όποτε η πίεση στις εστίες ανέβαινε.Αρκετές και καλές ήταν οι ευκαιρίες που έκαναν οι δύο ομάδες, με το γκόλ όμως που σημειώθηκε στο 39', να είναι αυτό που έκρινε τον αγώνα, καθώς το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος. Δεν αδικείται από το αποτέλεσμα η Άϊντραχτ Μπράουνσβάϊγκ, η οποία είδε την Καρλσρούη να την ξεπερνά κατα μόλις 1 βαθμό στον πίνακα,και να μπαίνει στην προνομιούχο τριάδα.

Η νίκη της Ουνιόν πριν δύο εβδομάδες στο πρώην μεγάλο Ανατολικογερμανικό ντέρμπυ εκτός έδρας απέναντι στον ύπνο της Άουε,είχε και συνέχεια.Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την ΈφΈςΦάου από την Φρανκφούρτη,την οποία κέρδισε με 2-1 σκόρ.Ήταν ίσως το πρώτο παιχνίδι μετά την αποχώρηση του περσινού προπονητή της Ουνιόν,του Ούβε Νόϊχάουζ,που είδα την Ουνιόν να παίζει με ολοκληρωμένη αμυντική λειτουργία και σωστή συνοχή σε όλες τις γραμμές της,από την αρχή ως το τέλος του αγώνα.Δίκαιη πέρα για πέρα η νίκη της,που την έφερε 5 πόντους πάνω από την ζώνη με τους μπελάδες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Η Μπράουνσβάϊγκ φέτος δεν αστειεύεται καθόλου απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο υποδέχεται στο "Αϊντραχτ Στάντιον.Από την άλλη,φαίνεται πως ζωήρεψε αρκετά η Ουνιόν,και σίγουρα περιμένω να την δώ να ψάχνει βαθμούς με ακομα μεγαλύτερο θάρρος,ώστε να απομακρυνθεί σε ακόμα πιο ασφαλές σημείο στον βαθμολογικό πίνακα,μακριά από την ζώνη με τους μπελάδες.Κατέληξα σε μία σκέψη μεσαίου ρίσκου, με την επιλογή μου από το παχνίδι να είναι το Over 1,5 Eintracht Braunschweig goals.





TSV 1860 Munchen  vs  Karlsruher SC

Η 1860 στο προηγούμενο παιχνίδι της έπαιξε εκτός έδρας απέναντι στην Νυρεμβέργη, από την οποία έχασε με 2-1 σκόρ. Βρέθηκε στο 17ο λεπτό να έχει δεχθεί δύο γκολ από τους γηπεδούχους στην πλάτη της, και επιχειρώντας να ξαναμπεί στο παιχνίδι κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 28',σκ αλλά μέχρι εκεί ήταν οι δυνάμεις της. Με αυτό το σκόρ πήγε στο διάλειμμα του ημιχρόνου,το οποίο και έμεινε αργότερα ως το τέλος.Όμως λίγο αργότερα στο 2ο ημίχρονο στο 58ο λεπτό κατέρρευσε εντελώς μετά την αποβολή του Άνγκχα.Αυτό που είδα από την 1860 στην συνέχεια ως το τέλος του μάτς,έφερε στην μνήμη μου το γνωστό βιβλίο του Αντώνη Σαμαράκη "Ζητείται ελπίς".Πράγματι κάτι ζητούσε η 1860 στο γήπεδο,όμως ήταν τοσο απαράδεκτη η εμφάνισή της,με το τελικό αποτέλεσμα να την αφήνει να είναι μόνη της πλέον στην 16η πλέον θέση του πίνακα,όντας η πρώτη ομάδα που ηγείται της 3θέσιας ζώνης με τους μεγάλους μπελάδες του υποβιβασμού.

Η Καρλσρούη στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Άϊντραχτ Μπράουνσβάϊγκ, την οποία κέρδισε με 1-0 σκόρ. Σε ένα μάτς γεμάτο από σχεδόν απόλυτα ισορροπημένες αγωνιστικές λεπτομέρειες, το γκόλ που σημείωσε ο Μάνουελ Τόρρες στο 39ο λεπτό, ήταν αυτό που έκανε την τελική διαφορά στο σκόρ. Η νίκη αυτή αναμένεται να φέρει κι άλλο κόσμο στο "Βίλντπαρκ Στάντιον" για τους επόμενους αγώνες της,καθώς την οδήγησε στην 3η προνομιούχο θέση της ανόδου.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Όπως και να έχει το πράγμα, τα ιστορικά "λιοντάρια" της 1860 από το Μόναχο, είναι υποχρεωμένα να επιτεθούν όχι μόνο σε αυτό το μάτς,αλλά γενικότερα έως το τέλος της σεζόν,αν δεν θέλουν να ζήσουν οδυνηρές στιγμές καθόδου στην Trei Liga της Γερμανίας.Από την άλλη μπορώ να πώ πως εμπιστεύομαι αρκετά την προπονητική ευφυΐα του προπονητή της Καρλσρούης του Μάρκους Καουτσίνσκι,τον οποίο περιμένω να στήσει προσεκτικά την ομαδα του στο "Αλλιάντς Αρένα",με το γνωστό πλέον επαγγελματικό μπετόν αρμέ που ξέρει να παίζει καλά η Καρλσρούη όταν το χρειάζεται.Και μάλλον θα το κάνει,καθώς αναμένεται να δεχθεί πολύ μεγάλη πίεση από την 1860 Μόναχο.Δεν θέλω να ξεφύγω πολύ,έχοντας ως βασική επιλογή από αυτό το παιχνίδι, το γκόλ-γκόλ.





FC Schalke 04  vs  1.FC Koln

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε συνολο 18 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

7-1-0 (19-5 γκόλ, με γηπεδούχο την Σάλκε)

3-4-3 (14-17 γκόλ, με γηπεδούχο την Κολωνία)

Γήπεδο : Veltins Arena

Σάλκε : Στο προηγούμενο παχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Στουτγκάρδη, την οποία κέρδισε με 0-4 σκόρ. Το παιχνίδι της πήγε τόσο πολύ, που στον δρόμο της για την νίκη τα βρήκε όλα ανοιχτά μπροστά της από τους γηπεδούχους. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο ΈρικΜαξίμ ΤσούποΜότινγκ ο οποίος κάνοντας χάτ-τρίκ, μαζί με ένα ακόμα γκολ από τον Μάξ Μέϊερ οδήγησαν την Σάλκε σε μία περήφανη νίκη, αποτέλεσμα που έφερε τους "Κένιγκσμπλάουεν" στην 5η θέση του πίνακα, μέσα στην Ευρωπαϊκή ζώνη.Στην μεσοβδόμαδη εκτός έδρας υποχρέωσή της για το Τσάμπιονς Λίγκ, πέτυχε μία μεγάλη νίκη στην έδρα της Μάριμπορ με 0-1 σκόρ, η οποία σε συνδυασμό με την ήττα της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας από την Τσέλσι,έφερε την Σάλκε στην επόμενη φάση του κορυφαίου διασυλλογικού θεσμού της Ευρώπης.

Bet Info : Έρχεται από 3/5 No goal.

Απουσίες : Κολάζινατς,Μπόατενγκ,Μάτιπ,Ντράξλερ,Γκορέτσκα,Ομπάζι,Φαρφάν.


Κολωνία : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Άουγκσμπουργκ, από την οποία έχασε με 1-2 σκόρ. Με αρκετά ζωηρές διαθέσεις, ήταν αυτή που άνοιξε το σκόρ στο 13ο λεπτό με τον Ούτζα. Δεν σταμάτησε όμως να πιέζει, προκειμένου να αυξήσει τον δείκτη του υπέρ της σκόρ. Για κακή της τύχη όμως, εκτός από τους πολύ φορμαρισμένους αντιπάλους, είχε να αντιμετωπίσει και τον διαιτητή του αγώνα, που με τις αποφάσεις του βοήθησε πολύ τους φιλοξενούμενους να πάρουν την νίκη. Το αποτέλεσμα αυτό κράτησε την Κολωνία στους 15 βαθμούς, μόλις 3 βαθμούς πάνω από την ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες.

Bet Info : Έρχεται από 4/4 γκόλ-γκόλ και όβερ.

Απουσίες : Χέλμες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Η Σάλκε παρά τους προβληματισμούς που ενίοτε προκαλεί, βρήκε τα πατήματά της στο πρωτάθλημα, και βάζει πλέον τις βάσεις για να παραμείνει στην Ευωπαϊκή ζώνη. Τα πατήματα της Κολωνίας είναι εξίσου καλά και αξιοπρόσεκτα, όμως δεν μπορεί να περιμένει τον Ούτζα να πάρει πάνω του όλο το επιθετικό βάρος της ομάδας. Η βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι ο συνδυασμός του άσσου μαζί με το όβερ.







FC Augsburg  vs  FC Bayern Munchen

Προϊστορία - Από το 2008 και μετά σε σύνολο 9 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

1-0-5 (3-10 γκόλ, με γηπεδούχο την Άουγκσμπουργκ)

3-0-0 (8-1 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπάγερν Μονάχου)

Γήπεδο : SGL Arena.

Άουγκσμπουργκ : Στο προηγούμενο παιχνίδι της έπαιξε εκτός έδρας απέναντι στην Κολωνία, την οποία κέρδισε με 1-2 σκόρ. Παρά το οτι βρέθηκε πίσω στο σκόρ από νωρίς στο πρώτο ημίχρονο, εκμεταλλεύτηκε αφ ενός μέν τις κακές θέσεις των ποδοσφαιριστών της Κολωνίας, και αφετέρου την γενικότερα κακή διαχείρηση φυσικών δυνάμεων των γηπεδούχων. Αυτό την οδήγησε σε μία πολυ καλή απόδοση ειδικά στο 2ο μέρος, όπου αρχικά με τον Τζούρτζιτς στο 53' αλλά και τον Έσσβάϊν στο 90ό λεπτό, κατάφερε να πετύχει μία τεράστια εκτός έδρας νίκη, η οποία κόντρα σε όλους και όλα την φέρνει προσωρινά στην 3η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λίγκ.

Bet Info : Έρχεται από 4 συνεχόμενες νίκες, ενώ έχει και 3/5 όβερ.

Απουσίες : Χίτζ, Φίλπ, Μόραβεκ, Πάρκερ, Ματάβς.


Μπάγερν : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Μπάγερ Λέβερκούζεν, την οποία κέρδισε με 1-0 σκόρ. Η εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν αμφίρροπη έτσι όπως την διαμόρφωσαν και οι δυο ομάδες, με την Μπάγερν παραδόξως να είναι περισσότερες φορές σε θέση άμυνας παρά επίθεσης, απέναντι στην εξαιρετικά πολύ δυνατή Μπάγερ Λέβερκούζεν. Το γκόλ που έκρινε τον αγώνα σημείωσε ο Φράνκ Ριμπερί στο 51', ένα αποτέλεσμα που κρατά την Μπάγερν στην κορυφή, σε απόσταση 7 βαθμών από την διώκτρια Βόλφσμπουργκ.Μεσοβδόμαδα έχοντας εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λίγκ, υποδέχθηκε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την οποία κέρδισε αρκετά άνετα με 3-0 σκόρ, κλείνοντας έτσι νικηφόρα την πρώτη φάση του θεσμού.

Bet Info : Έρχεται από 4/5 No goal.

Απουσίες : Ρέϊνα, Στάρκε, Αλάμπα, Μπάντστούμπερ, Χάβι Μαρτίνεζ, Λάμ, Τιάγκο, Πιζάρρο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Μίνι ντέρμπυ ανάμεσα στις δύο ομάδες, που εδράζουν στο ευρύ γεωγραφικό διαμέρισμα της Βαυαρίας. Όποιος θυμάται τί έγινε στον περσινό αγώνα, η Μπάγερν είχε παραταχθεί με πολυ μικτή εντεκάδα, και έκανε ότι πιο αστείο μπορούσε ωστε να "βοηθήσει" τους συντοπίτες της Άουγκσμπουργκ προκειμένου να σωθούν, όπερ και εγένετο αργότερα στο τέλος της σεζον. Φέτος όμως τα κόζια είναι διαφορετικά, όχι μονο επειδή η Μπάγερν άρχισε να αισθάνεται την ανάσα των "λύκων" της Βολφσμπουργκ στον πίνακα, αλλά σίγουρα δεν θέλει να δεί τα "δανεικά" που έδωσε στην Άουγκσμπουργκ, να ξαναπληρώνονται εις διπλούν, πόσο μάλλον τώρα που η Άουγκσμπουργκ έχει πάρει πολύ μεγάλη φόρα, ωστε να ψαλιδίσει ακομα περισσότερο για λογαριασμό της, την διαφορά των 12 βαθμών που μέχρι τώρα την χωρίζουν από την Μπάγερν. Μου κάνουν εντύπωση οι παραδόξως ψηλές για τα δεδομένα του αγώνα τιμές που προσφέρονται στο όβερ 2,5 γκολ, το οποιο θα είναι και η επιλογή μου από το παιχνίδι.








Hertha Berlin SC  vs  Ballspiel Verein Borussia Dortmund

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 27 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

4-2-6 (13-17 γκόλ, με γηπεδούχο την Χέρτα Βερολίνου)

5-6-4 (24-19 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπορούσσια Ντόρτμουντ)

Γήπεδο : Olympia Stadion

Χέρτα : Στο προηγουμενο παιχνίδι της έπαιξε εκτός έδρας απέναντι στην Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ, από την οποία έχασε με 3-2 σκορ. Βρέθηκε πίσω στο σκορ μολις στο 90 λεπτό και ισοφάρισε με πολύ ζόρι με τον Σίμπερ, επάνω στην ληξη του ημιχρονου. Στο δεύτερο ημίχρονο επιχείρησε να μπεί ζωηρά, όμως το γκόλ που έβαλε η Γκλάντμπαχ στο 53' την έκανε να καταρρεύσει. Μή μπορώντας πλέον να αντιμετωπίσει το εξουσιαστικό ποδόσφαιρο των γηπεδούχων, δέχθηκε και το τρίτο γκολ στο στο 83', καταφέρνοντας να μειώσει εκ νέου στο 91ο λεπτό με εύστοχο πέναλτυ του Σάλομον Καλού. Κατάφερε και "κόλλησε" στον πίνακα, όπου είναι αγκαζέ με την Ντόρτμουντ στους 14 πόντους, μολις ένα βαθμό πάνω από την ζώνη με τους μπελάδες.

Bet Info : Έρχεται από 9/10 όπου δέχεται τουλάχιστον ένα γκολ.

Απουσίες : Γκέρσμπεκ, Λάννγκαμπ, Λούστενμπέργκερ, Μπάουμγιόχαν, Τσιγκερτσί, Στόκερ.


Ντόρτμουντ : Στο προηγούμενο παιχνιδι της υποδέχθηκε την Χόφφενχάϊμ, την οποια κέρδισε με 1-0. Προς γενική ικανοποίηση των φίλων της που γέμισαν το "Ζίγκναλ Ιντούνα Πάρκ", έκανε μεγάλο παιχνίδι, βγάζοντας και την ψυχή της στο γήπεδο, παρά το φτωχο σκορ. Σκόραρε με τον Γκίνντογκάν στο 17' το μοναδικό γκολ του μάτς, πηρε τα σφυρίγματα που δικαιούταν, είχε αρκετές και πολυ καλές ευκαιρίες που δημιούργησε, όμως οι φιλοξενουμενοι ήταν αυτοί που αντιδρώντας όπως έπρεπε, καθόρισαν και το εύρος που ηθελαν να έχει το σκορ, ώστε να πάει χαμηλά. Ακολούθησε η εντός έδρας Ευρωπαϊκη της υποχρέωση απέναντι στην Άντερλεχτ, με την οποία ήρθαν ισόπαλες με 1-1 σκόρ, σε ένα ματς όπου η πρόκριση είχε ηδη κριθεί, και έμοιαζε περισσότερο με αγγαρεία.

Bet Info : Έρχεται από 4/5 όπου δέχεται τουλάχιστον ένα γκόλ.

Απουσίες : Αλομέροβιτς, Παπασταθόπουλος, Ρόϋς, Γί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Δυνατό crash test και για τις δύο ομάδες, που ως αγώνας θα μπορούσε άνετα να κουβαλά τον χαρακτηρισμό "ο θάνατός σου η ζωή μου". Οι αυτοκτονικές τάσεις που έχει η Χέρτα μετά από κάθε εντυπωσιακό της ξεκίνημα σε οποιαδήποτε σεζόν, δεν είναι κάτι το παράξενο, μία κατάσταση που άλλωστε μας έχει συνηθίσει να την χειρίζεται με "χαρακτηριστική δεξιοτεχνία". Βρίσκω την Μπορούσσια Ντόρτμουντ να έχει πάρει πολυ μεγάλη ώθηση στην ψυχολογία, και μένει να δούμε αν η τελευταία της νίκη, μπορεί να αποτελέσει το εφαλτηριο ωστε να μας παρουσιάσει κάτι σαφώς καλύτερο. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το γκόλ-γκόλ.








SV Werder Bremen  vs  Hannover 96

Προϊστορία - Από το 2002 και μετά σε σύνολο 26 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

8-3-2 (31-9 γκόλ, με γηπεδούχο την Βέρντερ Βρέμης)

4-3-6 (26-37 γκόλ, με γηπεδούχο το Αννόβερο)

Γήπεδο : Weser Stadion

Βέρντερ Βρέμης : Στο προηγουμενο παιχνίδι της έπαιξε εκτός έδρας με την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, απο την οποία έχασε με 5-2 σκόρ. Πέρα από το γεγονός οτι ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι καθώς αντιμετώπιζε για πρώτη φορά τον αγαπημένο της προπονητή Τομας Σάαφ ως αντίπαλο πλέον, ήταν και μία άτυπη "φιλική μάχη" μεταξύ δύο καλών φίλων όπως δήλωσε και ο προπονητής της ο Βίκτορ Σκρίπνικ. Ήταν σε πολυ άσχημη μέρα η Βερντερ, με το δημιουργικό της γίγνεσθαι να μήν λειτουργεί καθόλου κακλά. Η ήττα αυτή την κράτησε μέσα στην ζώνη με τους μπελάδες, στην δυάδα του απ ευθείας υποβιβασμού. Και αυτό διότι αν και είναι ισόβαθμη με την 16η Φράϊμπουργκ, εν τούτοις μειονεκτεί λόγω χειρότερης συνολικής διαφοράς τερμάτων.

Bet Info : Η προηγούμενη φορά που έχασε με 5-2 σκόρ ήταν στις 26-4-2014 εκτός έδρας απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Επιμέρους έρχεται από 4/5 No goal.

Απουσίες : Μπούς, Πρέντλ, Φον Χάακε, Ντι Σάνντο.


Αννόβερο : Στο προηγούμενο παιχνίδι υποδέχθηκε την Βόλφσμπουργκ, από την οποία έχασε με 1-3 σκόρ. Πέρα από τον σαφώς καλύτερο αντίπαλο που είχε να αντιμετωπίσει, στάθηκε αδύνατον να "φρενάρει" τον Κέβιν Ντε Μπρόϊνε της Βόλφσμπουργκ, ο οποίος άνοιξε το σκόρ μόλις στο 4' και αργότερα λειτούργησε καταλυτικά για να πάρουν οι φιλοξενούμενοι "Λύκοι" μια σπουδαία νίκη στο επονομαζόμενο "Νίντερζάξεν Ντέρμπυ". Αυτός που κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα στην γενικότερα κάκιστη εικόνα των παικτών του κόουτς Ταϋφούν Κορκούτ, ήταν ο Χοζέλου ο οποίος είχει ισοφαρίσει προσωρινά σχεδόν με την λήξη του ημιχρόνου. Ο κόουτς Κορκούτ στην συνέντευξη τύπου παραδέχθηκε "οτι έγιναν πολλά λάθη, που πρέπει να διορθωθούν". Η ήττα αυτή διατήρησε το Αννόβερο σε μία μετέωρη κατάσταση, καθως ειναι 4 βαθμούς πίσω από την Ευρωπαϊκή ζώνη, αλλά είναι και 6 βαθμούς πάνω από την ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες.

Bet Info : Έρχεται από 4 συνεχόμενες ήττες, όπου στις 3 τελευταίες δέχεται τουλάχιστον 3 γκόλ.

Απουσίες : Μίλλερ, Χόφφμανν, Αντρέασεν, Σόμπιετς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Άρχισαν οι γνωστές "αρρώστιες" για το Αννόβερο, οι οποίες όπως και πέρσι δεν αποκλείεται να εμφανίσουν για μία ακόμα σεζόν, τα γνωστά συμπτώματα της με πολύ άγχος αποφυγής της ζώνης με τους μεγάλους μπελάδες. Έχω την αίσθηση πως ο προπονητής της Βέρντερ ο Βίκτορ Σκρίπνικ έχει την προπονητική ευφυΐα ωστε να εκμεταλλευτεί αυτή την ανακατοσούρα που επικρατεί στο Αννόβερο, με σκοπό να πάρει η Βέρντερ το τρίποντο που τόσο χρειάζεται. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι ειναι ο άσσος.







Freiburg SC  vs  Hamburger SV

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 19 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

2-5-2 (8-10 γκόλ, με γηπεδούχο την Φράϊμπουργκ)

5-2-3 (20-10 γκόλ, με γηπεδούχο το Αμβούργο)

Γήπεδο : MAGE Solar Stadion

Φράϊμπουργκ : Στο προηγούμενο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Πάντερμπορν, με την οποία ήρθαν ισόπαλες με 1-1 σκόρ. Κατάφερε στο 18' να ανοίξει το σκορ με εύστοχο πέναλτυ του ευρισκόμενου σε πολυ καλή κατάσταση Βλάντιμιρ Νταρίντα. Όλως παραδόξως κόντρα στην παραδοσιακά "ζημιάρικη" φιλοσοφία των γηπεδούχων, ήταν η Φράϊμπουργκ που έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και κατοχής. Άντε σχεδόν ως το τέλος, καθώς ήρθε η κρυάδα της ισοφάρισης στο 89ο λεπτό. Της άφησε πικρή γεύση αυτό το ισόπαλο αποτέλεσμα, καθώς παρέμεινε στην 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής.

Bet Info : Έρχεται από 3/3 γκόλ-γκόλ.

Απουσίες : Ζιλλιέν, Μίτροβιτς, Φίλιππ, Στάνκο.


Αμβούργο : Στο προηγούμενο παιχνίδι του υποδέχθηκε την Μάϊντς, την οποία κέρδισε με 2-1 σκόρ. Φάνηκε πως του αρέσουν τα δύσκολα, καθώς ο μεγάλος Ράφαελ Φαν Ντερ Φααρτ ήταν ο μεγάλος μαέστρος σε όλο το δημιουργικό κομμάτι για το Αμβούργο, από την αρχή έως το τέλος του αγώνα. Από δική του δημιουργία άνοιξε το σκορ με γκόλ που σημείωσε ο πολλά υποσχόμενος Κλέμπερ Ράϊς στο 32ο λεπτό, ενω οι προσπάθειες του Ολλανδού μαέστρου επιβραβεύθηκαν στο 54ο λεπτό, σημείο στο οποίο με δικό του γκόλ έγινε το 2-0 για τους "δεινόσαυρους". Το Αμβούργο κράτησε με άνεση το προβάδισμα αυτό έως το τέλος, χωρίς να ανησυχήσει καθόλου από την μείωση του σκόρ στο 90ό λεπτό. Η νίκη αυτή έφερε για πρώτη φορά στην σεζόν το Αμβούργο, έξω από την ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες, σε απόσταση 2 βαθμών από αυτήν.

Bet Info : Έρχεται από 3/5 με σύνολο γκόλ από 2 έως 3.

Απουσίες : Άντλερ, Γιάνσεν, Βέστερμανν, Μπάϊστερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Η "ζεστή" αγκαλιά της ζώνης με τους μπελάδες, εξακολουθεί να ενοχλεί χαρακτηριστικά και τις δυο ομαδες, θερμαίνοντας ταυτόχρονα τον πισινό τους. Αφήνω το μάτς στην άκρη και την κρίση σας.









1.FSV Mainz 05  vs  VfB Stuttgart 1893 e.V.

Προϊστορία - Από το 2004 και μετά σε σύνολο 17 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

4-2-3 (16-13 γκόλ, με γηπεδούχο την Μάϊντς)

5-2-1 (18-10 γκόλ, με γηπεδούχο την Στουτγκάρδη)

Γήπεδο : Coface Arena.

Μάϊντς : Στο προηγούμενο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας το Αμβούργο, από το οποίο έχασε με 2-1 σκόρ. Η παρουσία της Μάϊντς στο γήπεδο ήταν "απλά διακριτική". Προσπαθούσε μέν να βρεί τα πατήματά της στο γήπεδο, όμως κατάφερε να εγκλωβιστεί στην σύνθετη ζώνη άμυνας που έπαιξαν οι "δεινόσαυροι" στα 35 περίπου μέτρα του γηπέδου, χωρίς να ειναι σε θέση να κάνει μία σοβαρή φάση της προκοπής. Ο μονος που κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα σε αυτήν την γενικότερα μέτρια εμφάνιση ήταν ο Οκαζάκι, ο οποίος μείωσε πολυ αργά όμως στο 91'. Με την ήττα αυτή η Μάϊντς υποχώρησε πολυ στον πίνακα, φτάνοντας να είναι μόλις 3 βαθμούς πάνω από την ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες.

Bet Info : Συμπλήρωσε 6 αγώνες χωρίς νίκη, ενω έρχεται από επιμέρους 3/3 γκόλ-γκόλ και όβερ.

Απουσίες : Ζένντνερ, Μπούνγκερτ, Ρόσσμπαχ, Μπάουμγκάρντλινγκερ, Χόφφμανν, Σλίκ, Μόριτζ, Νεντέλεφ.


Στουτγκάρδη : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Σάλκε, από την οποία έχασε με 0-4. Βρέθηκε πίσω στο σκόρ μόλις στο 1ο λεπτό, και απ ευθείας παρέδωσε τα όπλα του αγώνα, χωρίς σε καμία στιγμή να πείσει οτι μπορεί να συνυπάρξει με την Σάλκε στο ίδιο γήπεδο. Μία πέρα για πέρα τραγική εμφάνιση που εκνεύρισε ακόμα και τον πολύ ήσυχο Χιούουμπ Στεφενς, που "τα έψαλλε" σε καθένα ξεχωριστά κατα την είσοδό των παικτών στα αποδυτήρια. Το αποτέλεσμα αυτό κρατά την Στουτγκάρδη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς είναι η τελευταία ομάδα στον βαθμολογικό πίνακα.

Bet Info : Έρχεται από ένα εντελώς άκομψο 6/10 όπου δέχεται τουλάχιστον 3 γκόλ.

Απουσίες : Βλαχοδήμος, Λάϊμπολντ, Ρούντιγκερ, Χόλτσχάουζερ, Γιαλτσίν, Αμπντελλαουέ, Ιμπίσεβιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Η Μάϊντς ότι βαθμό μαζέψει από εδώ και πέρα μόνο καλό θα της κάνει, καθως είναι εμφανές οτι δεν την μπορεί την Ευρωπαϊκή ζώνη για φέτος. Ανάλογη βαρύτητα έχει η συλλογή βαθμών για την ιστορική Στουτγκάρδη, η οποία θα πάει για να χτυπήσει το παιχνίδι, με άγνοια κινδύνου. Επιλογή μου από το παιχνίδι είναι το γκόλ-γκόλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου