Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Erste und Zweite Bundesliga 1-11-2014



1.FC Nurnberg  vs  FC Sankt Pauli 

Η Νυρεμβέργη εκτός έδρας με την Ντάρμσταντ δεν ήταν σε καλή μέρα.Βρήκε τους γηπεδουχους να παίζουν πολύ ξύλο για έναν ακομα αγώνα,προτίμησε όμως να κάνει παχνίδι υπομονής,που δεν της βγήκε και έχασε δίκαια με 3-0 σκόρ.Ούτε η Πάουλι όμως είναι σε καλη κατάσταση.Αρχικά έκανε μία αποκαρδιωτική εντός έδρας εμφάνιση με την Καρλσρούη,χωρίς να δειξει κάτι ιδιαίτερο και έχασε δίκαια με 0-4 σκορ.Μεσοβδόμαδα ήρθε και η μάλλον εντός προγράμματος και εντός έδρας "φυσιολογική ήττα" από την Μπορούσσια Ντόρτμουντ για το Κύπελλο με 0-3,για να την επαναφέρει στην ζωφερή πραγματικότητα μίας πολύ δύσκολης σεζον όπως είναι η φετινή,και να την αφήσει οριακά εκτός της ζώνης με τους μεγάλους μπελάδες.  

Η απόσταση των δύο βαθμών που έχουν μεταξύ τους και το οτι είναι κοντα στην επικύνδυνη ζώνη δεν της επιτρέπει να εφησυχάσουν.Δεν είναι μέν καλά,με την Νυρεμβέργη όμως να δείχνει οτι μπορεί να πείσει κάπως για την καλύτερη συμπεριφορά της στην άμυνα.Επιλογή μου απο αυτό το παχνίδι το σύνολο γκόλ από 2 έως 3.  


1.FC Heidenheim  vs  SV Darmstadt 98 e.V.  

Δυσκολη η περασμένη εβδομάδα για την Χάϊντενχάϊμ.Ξεκίνησε με εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Ίνγκολσταντ,όπου αν και στάθηκε πολύ καλά στο γήπεδο,δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα με 1-0 από τους πρωτοπόρους "σάντσερ".Ήρθε και η μεσοβδόμαδη εκτός έδρας αναμέτρηση με την Βόλφσμπουργκ.Έκανε μάλλον το λάθος να ανοίξει αυτή το σκόρ,με αποτέλεσμα να "θυμώσουν οι λυκοι", που χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα,έβαλαν τα πράγματα στην θέση τους με το ευρύ 4-1 σκόρ.Η Ντάρμσταντ από την άλλη υποδεχομενη την Νυρεμβέργη ήταν πολύ καλά διαβασμένη στο παιχνίδι του αντιπάλου.Έδωσε χώρους για να μήν ζοριστεί στην κυκλοφορία προτιμώντας να χτυπήσει στην κόντρα,αλλά παίζοντας ταυτόχρονα και πολύ ξύλο όπως άλλωστε κάνει.Το 3-0 με το οποιο κέρδισε,ήρθε περισσότερο φυσιολογικά,απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έδειξε οτι μπορεί να αντιδράσει με αγωνιστική αξιοπρέπεια.

Απο τεχνικής και τακτικής απόψεως οι δύο ομάδες είναι σχεδον ισοδύναμες.Το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα θα κρίνει σε κάποιο βαθμό την πιθανή συμμετοχή τους στην προνομιούχο ζώνη της ανόδου.Επιλογή μου από αυτό το παιχνίδι είναι το Γκόλ-Γκόλ.  

Hamburger SV  vs  FC Bayer 04 Leverkusen  

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 31 αγώνων έχουμε τα εξής :

8-4-4 (25-21 γκόλ, με γηπεδούχο το Αμβούργο)

7-4-4 (30-19 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπάγερ Λέβερκούζεν)

Γήπεδο : Imtech Arena

Αμβούργο : Στον περασμένο αγώνα έπαιξε εκτός έδρας απέναντι στην Χέρτα. Με τον Λασσόγγα εμφανώς "τρακαρισμένο" μιάς και αντιμετώπιζε την παλιά του ομάδα, αλλά και όντας καλά μαρκαρισμένος, οι "δεινόσαυροι" δεν μπορούσαν μόνο με τον Φάν Ντερ Φάαρτ, να κάνουν και πολλά πράγματα. Το Αμβούργο αν και ήθελε να δείξει πολλά πράγματα είχε παρ αυτά πολύ κακή απόδοση. Ο καλός φίλος του Λασσόγγα ο Ανίς Μπέν-Χατίρα με δύο προσωπικά του τέρματα κι ένα ακόμα από τον Χέϊτινγκα, οδήγησαν την Χέρτα σε μία άξια νίκη με 3-0 σκόρ, βυθίζοντας το Αμβούργο σε ακόμα μεγαλύτερο αγωνιστικό "πένθος". Σαν να μήν έφταναν αυτά, ήρθε και η μεσοβδόμαδη εντός έδρας αναμέτρηση για το Κύπελλο απέναντι στην Μπάγερν, όπου η απαράδεκτη αγωνιστική συμπεριφορά για το Αμβούργο συνεχίστηκε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, κάτι που διευκόλυνε την Μπάγερν στο να πάρει πολύ εύκολα την νίκη με 1-4 σκόρ.

Bet Info : Έρχεται από 7/10 No Goal.

Απουσίες : Άντλερ, Ράϊκοβιτς, Μπάϊστερ, Γίρατσεκ.


Λέβερκούζεν : Στο περασμένο αγώνα υποδέχθηκε την Σάλκε σε ένα από τα πολλά μεγάλα γειτονικά ντέρμπυ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Η Μπάγερ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το λάθος των φιλοξενούμενων να ανεβάσουν πολύ ψηλά την άμυνά τους. Το οριακό 1-0 σκόρ με το οποίο κέρδισε τον αγώνα, εμφανίστηκε πιο εύκολα απ όσο δείχνει, με την Μπάγερ Λέβερκούζεν να χάνει σωρεία ευκαιριών. Μεσοβδόμαδα ακολούθησε ο εκτός έδρας αγώνας Κυπέλλου απέναντι στο ιστορικό Μαγδεβούργο. Οι δύο ομάδες σκόραραν από ένα γκόλ στην αρχή της κανονικής διάρκειας του αγώνα, κι επίσης από ένα γκόλ στην διάρκεια της παράτασης, με το 2-2 σκόρ να οδηγεί της ομάδες στην διαδικασία των πέναλτυ. Με την Μπάγερ να έχει χάσει το 2ο από τα 5 πέναλτυ που εκτέλεσε άρχισαν να κάνουν την εμφάνισής τους οι μαύρες πλερέζες του αποκλεισμού για την ομάδα της φαρμακοεργατούπολης. Κανένας απολύτως όμως, δεν υπολόγισε στον τερματοφύλακα της Μπάγερ Λέβερκούζεν, τον Μπέρνντ Λένο, ο οποίος μπόρεσε και έγινε ο σούπερ ήρωας της ομάδας του, καθώς κατάφερε και απέκρουσε 3 συνεχόμενα πέναλτυ του Μαγδεβούργου, αφήνοντας εντελώς εμβρόντητους τους πρώην Ανατολικογερμανούς και δίνοντας την τεράστια έτσι όπως εξελίχθηκε πρόκριση στην ομάδα του με επιμέρους σκόρ 2-4 σε αυτή την διαδικασία. Ο τηλεπτικός φακός αποθανάτισε όλο το τίμ της Μπάγερ μαζί με τους αναπληρωματικούς να τρέχουν πανηγυρίζοντας σε ολο το γήπεδο όντας σε έξαλλη κατάσταση χαράς μετά από αυτην την απίστευτη εξέλιξη που έζησαν.

Bet Info : Έφτασε αισίως τους 8 αγώνες χωρίς ήττα.

Απουσίες : Σόν, Κάστρο, Ράϊναρτς, Ρόλφες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα για το Αμβούργο σε όλες τις γραμμές, αλλά και στα αποδυτήρια γενικότερα όπου το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο. Με βαριά την καρδιά θα επιχειρήσω να "στεναχωρήσω" τους ιστορικούς "δεινόσαυρους" του Γερμανικού Ποδοσφαίρου, με την επιλογή μου να είναι η διπλή ευκαιρία Χ2.


VfB Stuttgart 1893 e.V.  vs  VfL Wolfsburg  

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 29 αγώνων έχουμε τα εξής :

9-3-2 (24-12 γκόλ, με γηπεδούχο την Στουτγκάρδη)

8-2-5 (26-16 γκόλ, με γηπεδούχο την Στουτγκάρδη)

Γήπεδο : Mercedes Benz Arena

Στουτγκάρδη : Στο προηγούμενο αγώνα της έπαιξε εκτός έδρας με την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης. Από τα πρώτα κι όλας λεπτά δεν έδειξε διάθεση να παίξει άμυνα, με την Άϊντραχτ να "συμφωνεί" να την ακολουθήσει σε πολύ τρελλό ρυθμό παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκόρ στο 21', με την Στουτγκάρδη να αντιδρά εξαιρετικά και να παίρνει το προσωρινό προβάδισμα έχοντας κάνει το 1-3 ως το 51ο λεπτό. Εξίσου πολύ δυνατή ήταν η αντίδραση και της Άϊντραχτ σχεδόν αμέσως, όπου μέχρι το 65' πήρε και πάλι αυτη το προβάδισμα με 4-3, και τους φιλάθλους στο  γήπεδο να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα. Η Στουτγκάρδη όμως είχε διαφορετική απόψη για το τελικό αποτέλεσμα, και πραγματοποιώντας μία απίστευτα λυσσασμένη αντεπίθεση πήρε μία τεράστια νίκη με το φοβερό υπέρ της 4-5 σκόρ, αποτέλεσμα που την έφερε σε απόσταση 3 βαθμών από την ζώνη με τους μπελάδες.

Bet Info : Η νίκη επι της Άϊντραχτ ήταν μόλις το 4ο μάτς σε όλο το 2014 μέχρι τώρα, που η Στουτγκάρδη κατάφερε να σκοράρει τουλάχιστον 4 τέρματα.

Απουσίες : Ούλράϊχ, Ντιντάβι, Αμπντελλαουέ, Τζίντσεκ, Ιμπίσεβιτς.


Βόλφσμπουργκ : Στον περασμένο της αγώνα υποδέχθηκε την Μάϊντς. Ο κόουτς Ντίντερ Χέκινγκ είχε διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι του αντιπάλου, φροντίζοντας με τον καλύτερο τρόπο να έχει πάντα μπλοκαρισμένο τον Οκαζάκι, που είναι ο ιθύνων νούς στις επιθέσεις της φετινής Μάϊντς. Το γκόλ του πολύ ανανεωμένου παραδόξως Νάλντο στο 15ο λεπτό ανοιξε τον δρόμο της Βόλφσμπουργκ προς την νίκη. Από εκείνο το σημείο και μετά ανέβηκε κατακόρυφα ο ρυθμός των "λύκων" με την Μάϊντς να μήν μπορεί να κάνει φάση της προκοπής. Δύο γκολ ακόμα από τον Πέρισιτς στο 59ο λεπτό και τον Καλιγκιούρι στο 87ο, έκλεισαν πολύ καλά την δίκαιη και εντυπωσιακή νίκη της Βόλφσμπουργκ με 3-0 σκόρ. Ακολούθησε όμως και ο μεσοβδόμαδος αγώνας Κυπέλλου, όπου η Βόλφσμπουργκ υποδέχθηκε την Χάϊντενχάϊμ. Οι νεοφώτιστοι της Zweite Bundesliga έκαναν μάλλον το λάθος να ανοίξει το σκόρ μόλις στο 12ο λεπτό του αγώνα. Αυτό το γκόλ φαίνεται πως "θύμωσε" την Βόλφσμπουργκ, η οποια με πρωταγνιστές κυρίως τον Λουΐς Γουστάβο και τον Καλιγκιούρι για 2 συνεχόμενο μάτς, έβαλε τα πράγματα στην θέση τους, παίροντας την νίκη-πρόκριση με επιβλητική ανατροπη στο τελικό 4-1 σκόρ.

Bet Info : Τρέχει ένα σερί από 5 συνεχόμενες νίκες.

Απουσίες : Φελίπε, Όχς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Δεν βλέπω κανέναν απολύτως σοβαρό λόγο ωστε να μήν πάω στο Over 2,5 goals, το οποίο είναι και η βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι. 



Hannover 96  vs  Eintracht Frankfurt  

Προϊστορία - Από το 2001 και μετά σε σύνολο 21 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

6-4-1 (17-8 γκόλ, με γηπεδούχο το Αννόβερο)

4-3-3 (16-12 γκόλ, με γηπεδούχο την Άϊντραχτ Φρανκφούτης)

Γήπεδο : HDI Arena

Αννόβερο : Στον προηγούμενο αγώνα έπαιξε εκτός έδρας απέναντι στην Μπορούσσια Ντόρτμουντ. Μετά απο 4 αγώνες αμυντικής ανομβρίας, οι παίκτες του ανισόρροπου Ταϊφούν Κορκούτ έκαναν αριστοτεχνικό παιχνιδι. Η πολυ καλή ανασταλτική εμφάνιση του Αννόβερου, εξαργυρώθηκε δικαιότατα  με γκόλ του Κιγιοτάκε στο 61ο λεπτό, με το 0-1 να μένει ως το τέλος, και το Αννόβερο να παίρνει μία τεράστιας σημασίας βαθμολογική νίκη, που αφ ενός έφερε την ομάδα σε απόσταση 8 βαθμών από την ζώνη με τους μπελάδες, αφήνοντας την πολυ κακή Μπορούσσια μόλις 1 βαθμό πάνω από αυτήν. Τις χαρές και τα πανηγυρικά μεθεόρτια αυτής της πολύ μεγάλης νίκης ήρθε να επισκιάσει η μεσοβδόμαδη εκτός έδρας αναμέτρηση για το Κύπελλο απέναντι στην ΦάουΈφΆρ Άαλεν. Αντιμετώπισε παρα πολύ επιπόλαια τον αγώνα, με την Άαλεν να τιμωρεί δίκαια το Αννόβερο παίρνοντας την μεγάλη νίκη-πρόκριση με 2-0 σκόρ.

Bet Info : Έρχεται από 5/5 No Goal.

Απουσίες : Χόφφμανν, Μίλλερ, Στανκεβίτσιους, Σουλεϊμανί, Στίνντλ.


Άϊντραχτ Φρανκφούρτης : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Στουτγκάρδη. Κανείς στην κατάμεστη "Κομμέρτσμπανκ Αρένα" δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα γινόταν. Δύο ομάδες που μπήκαν στο γήπεδο με μοναδικό σκοπό να δώσουν τόσο στο παιχνίδι αλλα όσο και στο σκόρ έναν πολύ "χέβυ μέταλ" ρυθμό. Την αρχή έκανε η Άϊντραχτ ανοίγοντας το σκόρ,κάτι που θύμωσε την Στουτγκάρδη η οποία ανέτρεψε προσωρινά σε 1-3, με την Άϊντραχτ να το γυρίζει εκ νέου σε 4-3, αλλά την Στουτγκάρδη να κάνει το μάτς της χρονιάς της ανατρέποντας και πάλι για 3η φορά στο τελικό 4-5 σκόρ, την Άϊντραχτ να τελειώνει τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Σεφέροβιτς, κατατάσσονταας το παιχνίδι ως μακράν το καλύτερο μάτς της χρονιάς. Το παραμύθι όμως δεν σταμάτησε εδώ καθώς ακολούθησε ο μεσοβδόμαδος αγώνας Κυπέλλου όπου υποδέχθηκε την Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ. Βρέθηκε πίσω στο σκόρ μολις στο 17ο λεπτό, ήρθε και το 2ο γκόλ για την Γκλάντμπαχ στο 67ο λεπτό, και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Όταν η Άϊντραχτ αποφάσισε να θυμηθεί οτι παίζει ποδόσφαιρο στο γήπεδο και όχι τόμπολα, το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να μειώσει στο 89ο λεπτο στο τελικό 1-2 σκόρ, κλείνοντας έτσι μία κακή εμφάνιση, με την Γκλάντμπαχ να παίρνει μία σπουδαία πρόκριση.

Bet Info : Είναι η 2η φορά μετά τον φετινό Ιούλιο που χάνει 3 συνεχομενα μάτς.

Απουσίες : Σεφέροβιτς, Τράππ, Ντζάκπα, Γκέρεσκίχερ, Θαμπράνο, Φλούμ, Λανιγκ, Ρόζενταλ,Βάλντσμιντ,Βαλντέζ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Μεγάλο παραδόξως ντέρμπυ ανάμεσα σε δύο ομαδες που μπορούν να "διαλύσουν" τους πάντες, αλλά και με ταυτόχρονα μεγάλες τάσεις αυτοκαταστροφής χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Αφήνω το μάτς στην άκρη και την δική σας κριση. 



1.FSV Mainz 05  vs  SV Werder Bremen 

Προϊστορία - Από το 2004 και μετά σε σύνολο 16 αγώνων έχουμε τα εξής :

2-2-4 (10-16 γκόλ, με γηπεδούχο την Μάϊντς)

4-1-3 (13-11 γκόλ, με γηπεδούχο την Βέρντερ Βρέμης)

Γήπεδο : Coface Arena

Μάϊντς : Στον προηγούμενο αγώνα της έπαιξε εκτός έδρας στο σπίτι της Βόλφσμπουργκ. Το γκόλ που δέχθηκε νωρίς στο 15ο λεπτό μόλις, την αποσυντόνησε εντελώς, καθώς προσπάθησε πολύ ανορθόδοξα να αντιδράσει, με κύριο εκφραστή τον στενά επιτηρούμενο Οκαζάκι. Η Βόλφσμπουργκ σημείωσε στο 2ο ημίχρονο ακόμα 2 γκολ στο 59ο και 87ο λεπτό, παίρνοντας δίκαια την νίκη με μεγαλύτερη ευκολία απ όσο δείχνει το τελικό 3-0 σκόρ, απέναντι σε μία Μάϊντς, που δεν ανταποκρίθηκε καλά στις απαιτήσεις του παιχνιδιού.

Bet Info : Ηττήθηκε μετά από 8 συνεχόμενα μάτς με θετικό αποτέλεσμα.

Απουσίες : Ζένντνερ, Χόφφμαν, Μόριτς.


Βέρντερ Βρέμης : Στον περασμένο αγώνα της υποδέχθηκε τους "τράγους" από την Κολωνία. Δυστυχώς για έναν ακόμα αγώνα επιβεβαίωσε την πολυ κακή κατάσταση που βρίσκεται. Απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων, η Βέρντερ έκανε λίγες ουσιαστικές ευκαιρίες, που δεν είχαν όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όσο περνούσαν τα λεπτά ανέβαινε κι άλλο η απόδοση της Κολωνίας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν το γκόλ που ήρθε στο 59ο λεπτό από τον Ούτζα, έναν συμπαθητικό μαυρούκο που πρέπει να "δούν" πιο στενά κάποιες ομάδες που έχουν πρόβλημα στην θέση του σέντερ φόρ. Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον περήφανο λαό της Βέρντερ στις κερκίδες να αναρωτάται τί είναι αυτό που έχει βρεί την ομάδα τους στην φετινή Erste Bundesliga, και δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Προς γενική ανακούφιση όλων όσων είναι γύρω από την Βέρντερ, ακολούθησε ο μεσοβδόμαδος εκτός έδρας  αγώνας Κυπέλλου απέναντι στην πρώην Ανατολικογερμανίδα την Τσέμνιτσερ. Και αυτό διότι, αμέσως μετά την ήττα από την Κολωνία, η διοίκηση της Βέρντερ απομάκρυνε άμεσα τον πολυ επικύνδυνο προπονητή Ρόμπιν Ντούττ, δίνοντας το τιμόνι του πάγκου στον αρκετά άγνωστο στο ευρύ κοινό της Γερμανίας, πλήν ομως πολλά υποσχόμενο Ουκρανό κόουτς τον Βίκτορ Σκρίπνικ. Η αναστροφή του αγωνιστικού κλίματος της Βέρντερ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής,απέναντι στην Τσέμνιτσερ, η οποία στον προηγούμενο γύρο του Κυπελλου είχε αποκλείσει την Μάϊντς. Δεν μπορεί κανείς να πεί οτι η Βέρντερ τρέλλανε κόσμο με το ποδόσφαιρο που έπαιξε σε αυτό το παιχνίδι κυπέλλου. Ήταν όμως αρκούντως πιο σοβαρή και συγκεντρωμένη ωστε να πάρει την σπουδαία νίκη-πρόκριση με το τελικό 0-2 σκόρ, μία νίκη που ήρθε μετά απο μεγάλο αρνητικό σερί 9 αγώνων.

Bet Info : Έρχεται από ένα άσχημο 9/15 όπου ο αντίπαλος σκοράρει τουλάχιστον 2 τέρματα.

Απουσίες : Μπούς, Ζάνντερ, Μπάργκφρέντε, Φον Χάακε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Αυτή η Βέρντερ του Κυπέλλου μάλιστα, αξίζει να ζήσει και να "ζήσει" παραμένοντας στην Erste Bundesliga. Βέβαια ο δρόμος είναι ακόμα πολύ μακρύς με όλα τα περιθώρια να υπάρχουν διαθέσιμα για να αφήσει πίσω της το πολύ άσχημο αγωνιστικό προφίλ με το οποίο ξεκίνησε. Από την άλλη, αν ο σερβιτόρος του εστιατορίου του αγώνα δεν γράψει στο δελτίο παραγγελίας, Οκαζάκι για την Μάϊντς, αρχίζουν οι δημιουργικοί μπελάδες για την ομάδα από το Ράϊνλανντ Πφάλτς.Δικαιότατο το μοίρασμα των αποδόσεων στα 3 σημεία τηρουμένων όλων των αναλογιών. Έχω την αίσθηση πως στο εκτός έδρας επίσημο ντεμπούτο του Σκρίπνικ στο πρωτάθλημα οτι αυτή η πολυ πληγωμένη Βερντερ, οτι μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Δεν εχω διάθεση να ρισκάρω πολυ, με την επιλογή μου απο αυτό το παιχνίδι να είναι η διπλή ευκαιρία Χ2.




FC Bayern Munchen  vs Ballspiel Verein Borussia Dortmund 


Προϊστορία : Από το 2000 και μετά σε σύνολο 37 αγώνων έχουμε τα εξής :

10-3-3 (39-19 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπάγερν Μονάχου)

9-7-5 (31-27 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπορούσσια Ντόρτμουντ)

Γήπεδο : Allianz Arena

Μπάγερν : Στον προηγούμενο αγώνα της έπαιξε εκτός έδρας απέναντι στην Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ. Το παιχνίδι είχε τεράστια βαθμολογική σημασία και για τις δύο ομάδες, με το αποτέλεσμα ανάλογα με την εξέλιξή του να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση της σαλατιέρας του πρωταθλητή. Χάθηκαν εκατέρωθεν πάρα πολλές ευκαιρίες, με τις δύο ομάδες να έχουν στις τάξεις τους, τους δύο ίσως καλύτερους τερματοφύλακες της φετινής Erste Bundesliga, τον Ζόμμερ για την Γκλάντμπαχ και τον Νόϊερ για την Μπάγερν. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά  του αγώνα, η μπίλλια του τελικού αποτελέσματος κατέληξε απόλυτα δικαιότατα στο 0-0 σκόρ, ένα 0-0 όμως που είναι από αυτά που δεν επιτρέπουν σε καμία απολύτως περίπτωση οποιονδήποτε φίλαθλο να εφησυχάσει, με την αμείωτη ένταση και τον πάρα πολυ καλό ρυθμό που έδωσαν άξια και οι δυο ομάδες,οι οποίες παρέμειναν σε 1η και 2η θέση αντίστοιχα στον πίνακα,με την διαφορά των 4 βαθμών να εξακολουθεί να τις χωρίζει. Για την Μπάγερν ακολούθησε ο μεσοβδομαδος εκτός έδρας αγώνας Κυπέλλου απέναντι στο Αμβούργο. Παρά το γεγονός οτι η Μπάγερν παρατάχθηκε με ένα αρκετά ως πολύ περίεργο αρχικό σχήμα, εν τούτοις δεν αντιμετώπισε προβλήματα ωστε να πάρει πολύ άνετα την νίκη με το ευρύ 1-4 σκόρ, και τον Ριμπερί να υποδέχεται μία "παράξενη επίθεση με κασκόλ" από μαινόμενο φίλαθλο του Αμβούργου, ο οποίος εκτός απο το κινούμενο κασκόλ έκανε και άσεμνες χειρονομίες.

Bet Info : Συμπλήρωσε αισίως ένα τεράστιο σερί από 14 αγώνες χωρίς ήττα.

Απουσίες : Ρέϊνα, Στάρκε, Μπάντστούμπερ, Χάβι Μαρτίνεθ, Σβάϊνστάϊγκερ, Τιάγκο.


Ντόρμτουντ : Στο περασμένο της μάτς υποδέχθηκε το Αννόβερο. Μπορεί το "Ζίγκναλ Ιντούνα Πάρκ" να ήταν κατάμεστο από φιλάθλους, η Ντόρτμουντ όμως για μία ακόμα φορά έδειξε να μήν είναι καθόλου καλά, και να πλέει σε πελάγη αγωνιστικής αφασίας. Το οτι το Αννόβερο παίζοντας σαφώς καλύτερα, με παραδόξως εξαιρετικό transition και κερδίζοντας μόλις με 0-1 σκόρ, μάλλον την κολακεύει καθώς ήταν τόσο απαράδεκτη, που δεν είχε δικαίωμα να ζητήσει κάτι θετικό απο αυτό το παιχνίδι, το αποτέλεσμα του οποίου την κρατάει προς γενική έκπληξη όλων, οριακά έξω από την ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες του υποβιβασμού. Πάλι καλά που ακολούθησε και ο μεσοβδόμαδος εκτός έδρας αγώνας για το Κύπελλο, όπου η Μπορούσσια θυμήθηκε οτι έχει "αγωνιστικά δόντια" για να δειξει. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αν και σε πολύ δύσκολη έδρα, όπως αυτή της Ζάνκτ Πάουλι στην οποία και φιλοξενήθηκε, πήρε την νίκη-πρόκριση με 0-3 σκόρ, σκορπώντας αν μή τι άλλο ψείγματα χαμόγελων στους οπαδούς της.

Bet Info : Έρχεται από 4/5 No Goal.

Απουσίες : Σμέλτσερ, Μπλαστσικόφσκι, Σαχίν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Το οτι ακολουθούν Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και για τις δύο ομάδες στο προσεχές μεσοβδόμαδο, νομίζω πως ελάχιστη σημασία έχει σε ένα τόσο τεράστιο ντέρμπυ. Υπο άλλες συνθήκες οι αποδόσεις στα τρία σημεία δεν θα είχαν καμία απολύτως επαφή με την αλήθεια, όμως όλες οι εταιρείες που ασχολούνται με αυτό το παιχνίδι μοιράζουν δίκαια τις τιμές, σεβόμενες τα μάλλα την φανέλα της Μπορούσσια Ντόρτμουντ. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι η νίκη της Μπάγερν με διαφορά τουλάχιστον 2 τερμάτων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου