Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Erste und Zweite Bundesliga 31-10-2014



Fortuna Dusseldorf  vs  FC Ingolstadt 04  

Η Φορτούνα στο τελευταίο της μάτς έπαιξε απέναντι στην Κάϊζερσλάουτερν. Ήταν γενικότερα εξαιρετική στο παιχνίδι της, δείχνοντας την φοβερά καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.Δεν έπαιζε μόνη της όμως,καθώς η εμπειρία της Λάουτερν ήταν αυτή που την βοήθησε να φέρει το μάτς στα ίσια έστω και στα χασομέρια,με το 1-1 να είναι δίκαιο και για τις δύο.Από την άλλη,η εκπληκτική φέτος Ίνγκολσταντ συνεχίζει απτόητη την πολύ τρελλή της πορεία γιατί οχι και προς την άνοδο.Τα "τρομερά μωρά" της Audi,χωρίς ιδιαίτερα βαθύ ρόστερ,αποδίδουν εξαιρετικο ποδόσφαιρο υπο τις οδηγίες του Ράλφ Χάζενχούττλ,με την ομάδα να εξακολουθεί να οδηγεί αήττητη την κούρσα μετά από 11 αγώνες.Το ακόμα πιο εκπλητικό για τους φιλοξενούμενους "σάντσερ",είναι πως έρχονται απο 4 συνεχόμενες νίκες με 1-0 σκόρ,ενώ πριν απο αυτές,προηγήθηκαν 2 επίσης συνεχόμενες ισοπαλίες με το ίδιο 1-1 σκόρ,κάτι που δείχνει οτι η Ίνγκολσταντ διδάσκει φέτος σε σεμινάρια για υπομονή,τακτική,αμυντική συμπεριφορά και δημιουργικό παιχνίδι χωρίς υπερβολές.  

Αν πρίν μερικά χρόνια,μου έλεγε κάποιος οτι εν έτει 2014 θα είχα την τύχη να ζήσω σούπερ ντέρμπυ κορυφής στην Zweite Bundesliga μεταξύ της Φορτούνα Ντύσσελντορφ και της Ίνγκολσταντ,το πιο πιθανό θα ήταν να τον αξιολογήσω από ανόητο ως επιεικώς ηλίθιο.Νά που όμως συμβαίνει αυτό,και για λόγους καθαρά τηλεοπτικού ενδιαφέροντος,θα αφήσω στην άκρη οποιαδήποτε σκέψη για στοιχηματική επιλογή που αφορά αυτό το μάτς.  

1.FC Union Berlin  vs  SpVgg Greuther Furth 

Σπουδαία νίκη-βάλσαμο πέτυχε εκτός έδρας η Ουνιόν απέναντι στην ΦάουΈφΆρ Άαλεν.Ξεκίνησε άσχημα στο παιχνίδι,ευρισκόμενη πίσω στο σκόρ,όμως στο 2ο ημίχρονο με αντεπίθεση διαρκείας πέτυχε την ολική επαναφορά στο τελικό υπέρ της 1-2,αποτέλεσμα που την έφερε προσωρινά έξω από την ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες.Από την άλλη,αν αυτό το αίσχος που είδα την περασμένη εβδομάδα εντός έδρας με φιλοξενούμενη την ΈφΈςΦάου από την Φρανκφούρτη λέγεται Γκρόϊτερ Φύρτ,οφείλω να παραδεχθώ ευθέως πως το "δίπλωμα" μεγάλης εμπειρίας που έχω γύρω από το Γερμανικό Ποδόσφαιρο,οτι χρειάζεται μετά απο καιρό μία γενναία αναθεώρηση.Μία Γκρόϊτερ απίστευτα κακή και τραγικά απαράδεκτη,απέναντι σε μία υπέρ του δέοντος αφηνιασμένη ΈφΈςΦάου,η οποία έπαιξε με τέτοια λύσσα,σαν να ήταν στον τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ,έτοιμη να κατακτήσει το τροπαιο.Το φοβερό σκόρ 2-5 υπέρ της ΈφΈςΦάου δεν επιδέχεται καμίας αντίρρησης.

Η Ουνιόν παρα το πολυ προβληματικό της προφίλ,βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά της στην κατηγορία,ενώ η Γκρόϊτερ έχει ξεμείνει απο δημιουργικές ιδέες χάνοντας πολλά λάδια,και έχοντας απομακρυνθεί κάπως από την ζώνη της ανόδου.Επειδή το μάτς αυτό είναι πολυ περίεργο και ανοιχτό για τα τρία σημεία,θα έχω ως επιλογή μου το Γκόλ-Γκόλ.



Karlsruher SC  vs  SV Sandhausen  

Σόκ και δεος την περασμένη εβδομαδα στο "Μιλέρντοορ" του Αμβούργου,με την Καρλσρουη να παίζει πάρα πολυ καλά απέναντι σε μία κυκλοθυμική ομολογουμένως Ζάνκτ Πάουλι,και να παίρνει τελικά μία παρα πολυ σπουδαία εκτός έδρας νίκη με το επιβλητικό 0-4 σκόρ.Από την άλλη αν και εντός έδρας,το γεγονός οτι η Ζάνντχάουζεν κατάφερε και "σταμάτησε" με το 1-1 σκορ την Άουε,είναι μάλλον είδηση μεγέθους,καθώς δεν παίζει καλά σε όλη την διάρκεια του Οκτωβρίου.Της ήρθε πάντως κουτί ο βαθμός πήρε,δεν της επέτρεψε όμως να απομακρυνθεί όπως θα ήθελε από την ζώνη με τους μπελάδες.

Άντε τώρα να την πιάσεις την Καρλσρούη μετά από μία τέτοια νίκη,και ειδικά τώρα που ήρθε σε απόσταση μόλις τριών πόντων από την προνομιούχο τριάδα της ανόδου.Χωρίς περεταίρω πολλά σχόλια,η βασική μου επιλογή είναι ο άσσος.



FC Schalke 04  vs  FC Augsburg  

Προϊστορία - Από το 2010 και μετά σε συνολο 7 αγώνων έχουμε τα εξής :

3-0-0 (10-3 γκόλ, με γηπεδούχο την Σάλκε)

0-2-2 (2-4 γκόλ, με γηπεδούχο την Άουγκσμπουργκ)

Γήπεδο : Veltins Arena

Σάλκε : Την περασμένη εβδομάδα έπαιξε εκτός έδρας απέναντι στην Μπάγερ Λέβερκούζεν. Το πλάνο του Ντομένικο Ντι Ματέο ήταν απο την αρχή του αγώνα πολυ επιθετικό, ανεβάζοντας την άμυνα σχεδον στα 30 μέτρα του γηπέδου.  Αργά η γρήγορα θα το πλήρωνε αυτό η Σάλκε, με την τιμωρία να έρχεται στο 53ο λεπτό, σημείο όπου η Μπάγερ έβαλε το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση με τελικο αποτέλεσμα 1-0 σκόρ, με τους γηπεδούχους να κρατούν με άνεση το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος.

Bet Info : Στα 15 τελευταία έφερε 5 φορές το 2-1 σκόρ και 4 φορές το 1-1 σκόρ.

Απουσίες : Φελίπε Σαντάνα, Κολάζινατς, Φαρφάν.


Άουγκσμπουργκ : Την περασμένη εβδομάδα υποδέχθηκε την Φράϊμπουργκ. Απέναντι σε έναν φοβισμένο αντίπαλο, οι παίκτες του Μάρκους Βάϊντσίερλ ξεδίπλωσαν με περίσσια άνεση το δημιουργικό τους ταλέντο. Με τον Τομπίας Βέρνερ να οργανώνει και τους Αλτίντοπ και Φερχάεγκ να εκτελούν, η Άουγκσμπουργκ έφτασε αρκετά εύκολα στην νίκη με τελικό 2-0 σκόρ, περισσότερο εύκολα απ' όσο δείχνει.

Bet Info : Έρχεται από 4/5 Under 2,5 Goals και No Goal.

Απουσίες : Ντε Γιόνγκ, Σούστερ, Μόραβεκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Η Σάλκε επιχειρεί να μαζέψει τα κομμάτια της και να συνέλθει, βρίσκοντας μπροστά της μία Άουγκσμπουργκ με την οποία είναι σχεδόν αγκαζέ στον πίνακα. Αυτό που ίσως κάνει για την Σάλκε λίγο πιο δύσκολη αυτή την αναμέτρηση, είναι οτι ακολουθεί Ευρωπαϊκή υποχρέωση το προσεχές μεσοβδόμαδο στην Λισσαβώνα με την Σπόρτινγκ. Οι αποδόσεις στα τρία σημεία, θα έλεγα οτι περισσότερο υποστηρίζουν την φανέλα της Σάλκε παρά την αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων. Επιλογή μου από αυτό το παιχνίδι ειναι το Over 1,5 Schalke Goals. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου