Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Erste und Zweite Bundesliga 2-11-2014




VfL Bochum 1848  vs  TSV 1860 Munchen  

Η Μπόχουμ εκτός έδρας απέναντι στην ΆρΜπέ Λειψίας ήταν καλή. Όσο χρειαζόταν τουλάχιστον για να αγωνιστεί αξιοπρεπώς,και να χάσει από εναν καλύτερο αντίπαλο με 2-0 σκόρ.Ο κόουτς Νόϊρουρερ είπε οτι η ομάδα είναι σε καλό δρόμο όμως θέλει δουλειά.Από την άλλη,κανείς δεν μπορεί να πεί κάτι περισσότερο για την 1860,απο το οτι πραγματικά δεν βλέπεται.Δεν φτάνει μόνο το οτι κατάφερε και έχασε εντός έδρας από την Άϊντραχτ Μπράουνσβάϊγκ με 1-2 ενώ είχε ανοίξει αυτή το σκόρ,ήρθε και το κερασάκι στην τουρτα των εντελώς απαράδεκτων εμφανίσεων για να δέσει το γλυκό,ο αγώνας Κυπέλλου στο μεσομβδόμαδο,όπου πάλι εντός έδρας έκανε ίσως την χειρότερη εμφάνιση της χρονιάς χάνοντας με το εντυπωσιακό 2-5 από την Φράϊμπουργκ.Παρά τις μεταπτώσεις της,νομίζω πως η Μπόχουμ ακόμα το μπορεί.Επιλογή μου απο το παιχνίδι αυτό ο άσσος.  


TSV Eintracht Braunschweig  vs  VfR Aalen  

Η Άϊντραχτ πετυχε μία πολυ σπουδαία εκτός έδρας νίκη επι της τραγικής Μόναχο 1860,και μάλιστα με ανατροπή αποτελέσματος σε 1-2 σκόρ.Μεσοβδόμαδα για το Κύπελλο όμως,ζορίστηκε πάρα πολύ εκτός έδρας,αλλά κατάφερε και ξεπέρασε το εμπόδιο των Κίκερς Βούρτσμπουργκ για να πάρει την πρόκριση με το πολύ φτωχό για τα μέτρα της 0-1 σκόρ.Η Άαλεν συνεχίζει να μήν μας τα λέει καλά στο πρωτάθλημα.Υποδέχθηκε την Ουνιόν Μπερλίν κι ενώ είχε αυτή το προβάδισμα στο σκόρ,αντιμετώπισε με επιπολαιότητα την συνέχεια του αγώνα και κατάφερε να χάσει με 1-2 σκόρ.Μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο όμως,φόρεσε το καλό της κουστούμι και πραγματοποιώντας μία απίστευτη εμφάνιση,κέρδισε με 2-0 σκόρ,βγάζοντας εκτός θεσμού το Αννόβερο.Και οι δύο ομάδες θέλουν τους βαθμούς σε αυτό το μάτς για διαφορετικούς λόγους και κίνητρα.Η επιλογή μου απο το παιχνίδι είναι το Γκόλ-Γκόλ.   


FSV Frankfurt 1899 A.M.  vs  FC Erzgebirge Aue  

Απίστευτα πράγματα έκανε η ΈφΈςΦάου από την Φρανκφούρτη στο προηγούμενο παιχνίδι της.Πηγε μέσα στο Φύρτ και με πάρα πολύ μεγάλη άγνοια κινδύνου και περίσσια διάθεση για μαγκιές υψηλότατου επιπέδου,διέλυσε κυριολεκτικά την Γκρόϊτερ με το εμφατικό 2-5 σκόρ,μία νίκη που δεν επιδέχεται αντιρρήσεων για το άξιο του αποτελέσματος.Οι μαγκιές όμως αυτές δεν είχαν το ίδιο αντίκτυπο και στο Κυπελλο μεσοβδόμαδα,όπου έχασε δικαιότατα από την μεγάλη Χόφφενχάϊμ με το σχεδόν ίδιο βαρύ 5-1 σκόρ.Η Άουε από την άλλη,στην προσπάθεια να αποφύγει τους μπελάδες,έκανε καλό παιχνίδι εκτός έδρας με την Ζάνντχάουζεν,με τις δύο ομάδες να μοιράζουν δίκαια τους βαθμούς στο 1-1 τελικό σκόρ.Ήταν εξίσου πολύ καλή και στο Κύπελλο μεσοβδόμαδα στο μεγάλο εκτός έδρας πρώην Ανατολικογερμανικό ντέρμπυ απέναντι στην ΆρΜπέ Λειψίας,από την οποία έχασε ηρωϊκά με 3-1 σκόρ στην παράταση.Μπορεί τα 5 γκόλ που έβαλε η ΈφΈςΦάου σαφώς να εντυπωσιάζουν,όμως απέναντι στην πολυ κωλοπετσωμένη άμυνα της Άουε δεν μπορεί να κάνει τις ίδιες εξυπνάδες.Η Άουε ήταν πολύ ζωηρή στα δύο τελευταία της μάτς,όμως δεν μπορεί αυτό το παιχνίδι τουλάχιστον απέναντι στην αρκετά πονηρή ΈφΈςΦάου,να το πάει τοσο ανοιχτά όπως σε αυτό του Κυπέλλου.Επιλογή μου από το παιχνίδι το Χ στο ημίχρονο.


VfL Borussia Monchengladbach  vs  TSG 1899 Hoffenheim  

Προϊστορία - Από το 2007 και μετά σε σύνολο 15 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

2-3-2 (10-10 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ)

6-2-0 (15-7 γκόλ, με γηπεδούχο την Χόφφενχάϊμ)

Γήπεδο : Stadion Im Borussia Park

Γκλάντμπαχ : Στον περασμένο αγώνα της υποδέχθηκε την Μπάγερν Μονάχου στο σούπερ ντέρμπυ κορυφής. Μπορεί το τελικό αποτέλεσμα 0-0 να μήν ήταν και τόσο αναμενόμενο,όμως ήταν τόσο έντονος ο ρυθμός και τόσες πολλές οι φάσεις που έκαναν και οι δυο ομάδες, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των φιλάθλων.Δίκαιο το αποτέλεσμα και για τις δύο ομάδες. Μεσοβδόμαδα ακολούθησε ο εκτός έδρας αγώνας για το Κύπελλο απέναντι στην Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, με την Μπορούσσια να παίρνει την πρόκριση, αρκετά εύκολα με 1-2 σκόρ.

Bet Info : Τρέχει ένα μεγάλο σερί από 12 αγώνες χωρίς ήττα.

Απουσίες : Ξάκα


Χόφφενχάϊμ : Στον περασμένο αγώνα της υποδέχθηκε την Πάντερμπορν. Ο κόουτς Μάρκους Γκίζντολ είχε διαβάσει πολύ καλά το παχνίδι του αντιπάλου, στήνοντας την ομάδα του με πολυ καλο τακτικό παιχνίδι και εντολές για μεγάλη υπομονή απέναντι στο πολυ ξυλο των Βεστφαλών. Αυτη η υπομονή απέδωσε στο 2ο ημίχρονο, καθώς με γκολ στο 79ο λεπτό η Χόφφενχάϊμ πηρε την νίκη με 1-0 σκορ. Μεσοβδόμαδα ακολούθησε η εντός έδρας υποχρέωση για το Κύπελλο όπου υποδέχθηκε την ΈφΈςΦάου από την Φρανκφούρτη, και χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, την προσπέρασε πολυ άνετα με 4-1 σκόρ.

Bet Info : Τρέχει ένα μεγάλο σερί από 14 αγώνες χωρίς ήττα.

Απουσίες : Κάστεελς, Γκράχλ, Σβάμπε, Κίμ, Σαλίχοβιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Και οι δυο ομάδες εξακολουθούν να είναι πολυ δυνατά στο κόλπο του τίτλου. Η Γκλάντμπαχ είναι πιθανό να κάνει συντήρηση δυνάμεων εν όψει Ευρώπης στο μεσοβδόμαδο που ακολουθεί. Θα μπορούσε αυτό να το εκμεταλλευτεί η Χόφφενχάϊμ, όμως οι πολλές απουσίες που έχει δεν της επιτρέπουν να το κάνει όπως θα ήθελε, με καλές πιθανότητες να πάει για πιο "συμμαζεμένο" παιχνίδι. Απόλυτα δίκαιο το μοίρασμα των αποδόσεων, με την επιλογή μου από αυτο το παιχνίδι να είναι η διπλή ευκαιρια 1Χ.



1.FC Koln  vs  Freiburg SC

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 18 αγώνων έχουμε τα εξής :

5-1-3 (12-9 γκόλ, με γηπεδούχο την Κολωνία)

5-4-0 (14-3 γκόλ, με γηπεδούχο την Φράϊμπουργκ)

Γήπεδο : Rhein Energie Stadion

Κολωνία : Στον προηγούμενο αγώνα της έπαιξε εκτός έδρας απέναντι στην Βέρντερ Βρέμης. Επιχείρησε για ένα ακομα παιχνίδι να πάει το παιχνιδι σε χαμηλό ρυθμό, κάτι που ακολουθησαν και οι γηπεδούχοι. Το γκόλ που σημείωσε ο Ούτζα για την Κολωνία στο 59' δεν φάνηκε να ξυπνάει καθόλου την Βέρντερ. Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος, δίνοντας μεγάλη βαθμολογική ανάσα στην Κολωνία, που απομακρύνθηκε 6 βαθμούς από την ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες. Ακολούθησε η μεοσβδομαδη εκτός έδρας υποχρέωση για το Κύπελλο απέναντι στην Ντούϊσμπουργκ, στο γειτονικό μίνι ντέρμπυ των "ζώων", καθώς το χαρακτηριστικό προσωνύμιο της Κολωνίας ειναι "τράγοι", ενώ αυτό της Ντούϊσμπουργκ είναι "ζέβρες". Τα "χρειάστηκε" αρκετά η Κολωνία σε αυτό το μάτς, το οποίο και έληξε με 0-0 στην κανονική διάρκεια, με το σκόρ αυτό να μένει και στην παράταση, και την Κολωνία να πέρνει με παρα πολυ μεγάλο ζόρι και άγχος την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτυ.

Bet Info : Έρχεται από 3 συνεχόμενες νίκες, κάτι που κάνει μόλις για 2η φορά μέσα στο 2014.

Απουσίες : Γκόλομπαρτ, Κάλας, Ρίσσε, Χέλμες.



Φράϊμπουργκ : Στον περασμένο αγώνα της έπαιξε εκτός έδρας στο σπίτι της Άουγκσμπουργκ. Αυτό που παρουσίασε δεν είχε σχεδον καμία σχέση με φυσιολογικό ποδόσφαιρο. Πολύ μέτρια και με κακή συνοχή σε όλες τις γραμμές, έχασε δικαια με 2-0 σκορ. Ακολούθησε και η μεσοβδόμαδη εκτός έδρας υποχρέωση για το Κύπελλο απέναντι στην Μόναχο 1860. Πολυ ωραίος ρυθμός και απο τις δύο ομάδες, που μπήκαν καλά στο παιχνίδι. Την διαφορά όμως την έκανε ο Μεχμέντι για την Φράϊμπουργκ, ο οποίος επιστρέφοντας μετά από σοβαρές μυϊκές ενοχλησεις, και σημειώνοντας 3 γκολ, οδήγησε την Φράϊμπουργκ σε μία επιβλητικά περήφανη νίκη-πρόκριση με 2-5 σκόρ.

Bet Info : Σημειώνει για 2η φορά τουλάχιστον 5 γκόλ, μετά απο 13 αγώνες στο καλοκαιρινο φιλικο με την Βίντερτουρ.

Απουσίες : Μπάτς, Ζιλιέν, Φίλλιπ, Στάνκο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Αυτό που καλείται να αντιμετωπίσει σε αυτόν τον αγώνα η Κολωνία είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με την Βέρντερ. Υπολογίζοντας μάλιστα και την κουραση που ήρθε από τον αγώνα του Κυπέλλου μαζί με την εκρηκτική επιστροφή του Μεχμέντι για την Φράϊμπουργκ, η Κολωνία ειναι αναγκασμένη να ανοίξει όπως και νάχει τον ρυθμό του μάτς. Επιλογή μου επιλογή μου από αυτό το παιχνίδι είναι το Over 2,5 Goals.



SC Paderborn 07 e.V.  vs  Hertha Berlin SC

Προϊστορία - Θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην Erste Bundesliga. Συναντήθηκαν 4 φορές σε δύο διαφορετικές σεζόν, όμως στο πλαίσιο της Zweite Bundesliga. Την πρώτη φορά στην σεζόν 2010-11 και οι δύο κέρδισαν στις έδρες τους, η Πάντερμπορν με 1-0 και η Χέρτα με 2-0 σκόρ. Την δεύτερη φορά στην σεζον 2012-13 η Χέρτα κέρδισε εκτός έδρας με 0-1 σκόρ, ενώ στο Βερολίνο ήρθαν ισόπαλες με 2-2 σκόρ.

Γήπεδο : Betnteler Arena.

Πάντερμπορν : Στον προηγούμενο αγώνα της έπαιξε εκτός έδρας απέναντι στην Χόφφενχάϊμ. Κατάφερε και παρέσυρε τους γηπεδούχους σε έναν παραδόξως χαμηλό για τα δεδομένα της ρυθμό. Δεν της χάλασε το χατίρι η Χόφφενχάϊμ που την ακολούθησε καλά, η οποία όμως ανεβάζοντας ελαφρώς τις στροφές στο δεύτερο μισό του 2ου ημιχρόνου, έβαλε το γκόλ που έδωσε στους γηπεδούχους την νίκη με 1-0 σκόρ, χωρίς ομως το αποτέλεσμα να αδικεί την Πάντερμπορν που ήταν σε γενικές γραμμές πολύ καλή.

Bet Info : Έχει ένα εντυπωσιακό 11/15 Over 2,5 Goals.

Απουσίες : Άμεντικ, Μπέρτελς.


Χέρτα : Στον προηγούμενο αγώνα της υποδέχθηκε το Αμβούργο. Είδε τους φιλοξενούμενους να κρατούν καλά τουλάχιστον στα πρώτα 45 λεπτά. Στο 2ο μέρος ξέφυγε πολυ ο ρυθμός, και με τον Ανίς Μπέν-Χατίρα σε μεγάλη μέρα, ο οποίος σημείωσε 2 τέρματα, με ένα ακόμα να έρχεται από τον Τζόν Χέϊτιγνκα, η Χέρτα έφτασε σε μία απόλυτα δίκαιη νίκη με 3-0 σκόρ, απέναντι σε ένα Αμβούργο που μοιάζει να "βρίσκεται ακομα στην εντατική". Ακολούθησε όμως η μεσοβδόμαδη εκτός έδρας υποχρέωση για το Κύπελλο απέναντι στην Αρμίνια Μπίλεφελντ. Όσο περήφανη ήταν η νίκη στο πρωτάθλημα άλλο τόσο πιο απαράδεκτη ήταν η εμφάνιση του Κυπέλλου. Μπορεί η Αρμίνια να έπαιξε αρκετά κλειστό και ενίοτε πολύ σκληρό παιχνίδι, όμως αυτό δεν ήταν σοβαρός λόγος για την σαφώς ανώτερη Χέρτα, ωστε να αντιδράσει τόσο άσχημα στο δημιουργικό παιχνίδι. Το 0-0 σκόρ τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση, οδήγησε τις δύο ομάδες στην διαδικασία των πέναλτυ, με την Αρμίνια Μπίλεφελντ να είναι πιο τυχερή και να παίρνει την τεράστια πρόκριση.

Bet Info : Το 0-0 σκόρ του Κυπέλλου ήταν η 5η φορά από την αρχή του 2014, όπου η Χέρτα Βερολίνου επαναλαμβάνει αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα.

Απουσίες : Μπούρχερτ, Γκέρσμπεκ, Λάνγκαμμπ, Φάν Ντεν Μπέργκ, Μπάουμγιόχαν, Τσιγκερτσί, Σούλτς, Μπέν-Χατίρα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Όσο εξελίσσεται το πρωτάθλημα, η Πάντερμπορν βρίσκεται εκεί που της αξίζει στον βαθμολογικό πίνακα, κάπου δηλαδή στην μέση, με απόσταση ασφαλείας από την ζώνη με τους μπελάδες, αλλά να μήν της επιτρέπεται από τα υπόλοιπα "βουνά" να βρίσκεται κοντά στα Ευρωπαϊκά εισητήρια. Από την άλλη, η απουσία του Μπέν-Χατίρα για την Χέρτα είναι μεγάλο πλήγμα, καθώς από τα πόδια του περνάει όλο σχεδον το δημιουργικό παιχνίδι της ομάδας του Βερολίνου. Νομίζω πως αυτήν ειδικά την απουσία οτι είναι σε θέση η Πάντερμπορν να την έχει ως πλεονέκτημα, αποκτώντας έτσι ευκαιρία νίκης σε αυτό το παιχνίδι. Εξαιρετικά ακριβές το μοίρασμα τον αποδόσεων στα τρία σημεία, το οποίο μιλάει στο 100% την γλώσσα της αλήθειας. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι ο άσσος για την Πάντερμπορν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου