Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Erste und Zweite Bundesliga 25-10-2014



1.FC Kaiserslautern  vs  Fortuna Dusseldorf  

Απολυτη ισορροπία υπήρχε στο εκτός έδρας ραντεβού της "Λάουτερν" απεναντι στην Χάϊντενχάϊμ.Ωραίος ρυθμός και δημιουργικότητα απο τις δύο ομάδες,καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες,και το καρπούζι να κόβεται δίκαια στην μέση με το 1-1 σκόρ.Από την άλλη,η Φορτούνα μετά το εντός έδρας ραντεβού με την Ζάνκτ Πάουλι,κερδίζοντας το μάτς με 1-0 έδειξε οτι εχει πάρει μεγάλη φόρα και με την νίκη της σε αυτό το μάτς,έβαλε τις βάσεις για πολύ σοβαρή υποψηφιότητα στην υπόθεση άνοδος.  

Έμπειρες ομάδες και οι δύο,με μεγάλες ικανότητες στην διαχείρηση δύσκολων παιχνιδιών και καταστάσεων.Ειναι μαζί στον πίνακα και δεν πιστεύω πως θα πάρουν ιδιαίτερα ρίσκα ωστε να "χαθούν" η μία με την άλλη.Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το Γκόλ-Γκόλ.   



FC Sankt Pauli  vs  Karlsruhe SC   

Οι "πειρατές" της Παουλι εκτός έδρας απέναντι στην Φορτούνα Ντύσσελντοφ παρά την ήττα τους με 1-0 σκορ έδειξαν αν μη τι άλλο σημάδια βελτίωσης στο παιχνίδι τους,και πως η ομάδα χρειάζεται βεβαίως πολύ δουλειά ακόμα μέχρι να αποφύγουν εντελώς την ζώνη με τους μπελάδες.Στην απέναντι πλευρά,η Καρλσρούη υποδεχόμενη την ΦάουΈφΆρ Άαλεν ήταν αρκετά "περίεργη" στο παιχνίδι της.Ενώ είχε τις τεχνικές προϋποθέσεις να πάρει την νίκη,προτίμησε περισσότερο να καταστρέψει όλα τα δημιουργικά πλάνα του αντιπάλου,παρά η ίδια να αξιοποιήσει τις δικές της ικανότητες.Χωρίς να ζοριστούν ιδιαίτερα οι δύο ομάδες,έφτασαν δίκαια στο 0-0 και μοίρασαν τους βαθμούς.  

Τις δύο ομάδες χωρίζει μία απόσταση 4 και 1 βαθμών απο την ζώνη με τους μπελάδες. Δεν θα είναι εύκολο το μάτς,στο οποίο περιμένω πολύ προσεκτικό παιχνίδι και απο τις δυο.Βασικές μου επιλογές,το Χ στο ημίχρονο και το σύνολο γκόλ από 2 έως 3.  


Ballspiel Verein Borussia Dortmund  vs  Hannover 96  

Προϊστορία - Από το 2002 και μετά σε σύνολο 27 αγώνων έχουμε τα εξής :

8-3-3 (33-17 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπορούσσια Ντόρτμουντ)

4-4-5 (18-26 γκόλ, με γηπεδούχο το Αννόβερο)

Γήπεδο : Signal Iduna Park

Ντόρτμουντ : Την περασμένη εβδομάδα έπαιξε εκτός έδρας στο σπίτι της Κολωνίας. Όλα της πήγαν στραβά στο παιχνίδι της από την αρχη ως το τέλος, κατι που εν μέρει ήταν ελαφρώς δικαιολογημένο, μιάς και οι παίκτες του κόουτς Κλόππ είχαν εμφανώς το μυαλό τους στον μεσοβδόμαδο Ευρωπαϊκό αγώνα που ακολουθούσε. Η Κολωνία έκανε μεγάλη εμφάνιση και πήρε άξια την νίκη με 2-1 σκόρ, το οποίο βγήκε πιο εύκολα από όσο δείχνει. Στο μεσοβδόμαδο μάτς όμως εκτός έδρας απέναντι στην Γαλατάσαράϋ, η Μπορούσσια φρόντεσε με τον καλύτερο τρόπο να δειξει τα δόντια της. Δεν φοβήθηκε καθόλου την πολύ θερμή έδρα, και έχοντας σε μεγάλη μέρα και τους 4 επιθετικούς που χρησιμοποίησε, με τον Μάρκο Ρόϊς να δημιουργεί πολύ ωραία αλλά και να σκοράρει, έκανε μία επιβλητικά αρχοντική εμφάνιση και πήρε ένα σπουδαίο διπλό με 0-4 σκόρ, το οποίο αν δεν έριχνε ρυθμούς στο δεύτερο μέρος, θα ήταν αρκετά μεγαλύτερο.

Bet Info : Το μάτς με την Γαλατάσαράϋ ήταν μόλις το 3ο στα 10 τελευταία όπου κράτησε ανέπαφη την εστία της.

Απουσίες : Αλομέροβιτς, Σμέλτσερ, Μπλαστσικόφσκι, Κίρχ, Σαχίν.


Αννόβερο : Την περασμένη εβδομάδα υποδέχθηκε την Γκλάντμπαχ. Τα πολλά προβλήματα στην άμυνα κυρίως αλλά και η πολύ κακή συνοχή σε όλες τις γραμμές, ήταν αυτά που φάνηκαν και με το παραπάνω σε έναν ακομα αγώνα. Η Γκλάντμπαχ χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα, παρα μόνο σε μετρημένες φάσεις και στα δυο ημίχρονα, πήρε την νίκη με 0-3 σκορ αρκετά εύκολα, με τον κόουτς των γηπεδούχων Ταϊφούν Κορκούτ να χαζεύει αποσβολωμένος τους παίκτες του να είναί ανήμποροι να αντιδράσουν έστω και δημιουργικά κάπως.

Bet Info :  Έχει 4 ήττες στα τελυεταία 5 μάτς, στις οποίες δεν σκόραρε ούτε 1 τέρμα.

Απουσίες : Χόφφμανν, Σανέ, Αντρέασεν, Στίνντλ, Σουλεϊμανί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Αν μή τι άλλο η επιστροφή του Μάρκο Ρόϊς για την Ντόρτμουντ έδωσε τεράστια ώθηση στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας, με τον ίδιο να "βρίσκεται" πολύ άνετα με τους Μκχιταριάν,Ομπαμεγιάνγκ και τον Ράμος. Δεν νομίζω όμως πως αυτη η επιστροφή πως είναι ο σούπερ καταλυτικός παράγων, ωστε όλες οι εταιρείες στοιχημάτων να βγούν με αποδόσεις σημείων, που μόνο ως επιεικώς αισχρές μπορούν να χαρακτηριστούν. Σαφώς σαφέστατα και η Ντόρτμουντ έχει το προβάδισμα, αλλά δεν είναι μάτς για να βάλει κανείς το σπίτι του πάνω στον άσσο. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι αλλά με αρκετά μεγάλο ρίσκο είναι, το Over 2,5 Borussia Dortmund Goals.


Eintracht Frankfurt  vs  VfB Stuttgart 1893 e.V.  

Προϊστορία – Από το 2000 και μετά σε σύνολο 20 αγώνων έχουμε τα εξής :

2-2-6 (9-22 γκόλ, με γηπεδούχο την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης)

6-2-2 (20-11 γκόλ, με γηπεδούχο την Στουτγκάρδη)

Γήπεδο : Commerzbank Arena

Άϊντραχτ Φρανκφούρτης : Την περασμένη εβδομάδα έπαιξε εκτός έδρας στο σπίτι της Πάντερμπορν. Είχε ως στόχο να πάει σε χαμηλό ρυθμό το παιχνίδι. Το κατάφερε μέχρι τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, όπου και άνοιξε το σκόρ με τον πολυ φορμαρισμένο Άλεξ Μέϊερ. Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση διαρκείας έκαναν την ολική επαναφορά παίρνοντας δικαιότατα την νίκη με 3-1 σκόρ, απέναντι σε μία Άϊντραχτ που δεν ήταν κακή, αλλά δεν μπορούσε το κάτι παραπάνω για να αντιμετωπίσει το παιχνίδι με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια.

Bet Info : Στα τελευταία 10 παιχνίδια έφερε από 3 φορές τα 1-0 και 2-2 σκόρ.

Απουσίες : Τράππ, Τσάντλερ, Ντζάκπα, Γκέρεσκίχερ, Θαμπράνο, Φλούμ, Κίττελ, Βαλντέζ, Βάλντσμιντ.


Στουτγκάρδη : Την περασμένη εβδομάδα υποδέχθηκε την Μπάγερ Λέβερκούζεν. Το πρώτο ημίχρονο έμοιαζε με αρχαία Ελληνική τραγωδία για την Στουτγκάρδη η οποία ήταν εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, τελειώνοντάς το με 0-3 σκορ. Στο δεύτερο μέρος όμως έγιναν φοβερά και τρομερά πράγματα. Οι παίκτες της Στουτγκάρδης μπήκαν κυριολεκτικά με το μαχαίρι στα δόντια, και μετά από μία εμφάνιση επιπέδου Τσάμπιονς Λίγκ, κατάφεραν με απίστευτη απόδοση να φέρουν το μάτς στα ίσια και να πάρουν πανάξια την ισοπαλία με 3-3 τελικό σκόρ, αναγκάζοντας τους φιλάθλους που γέμισαν την Μερτσέντες Μπέντς Αρένα να σηκωθούν όλοι όρθιοι για να χειροκροτήσουν την επική ημιανατροπή από τα «μωρά» του κόουτς Άρμιν Φέε.

Bet Info : Έρχεται από ένα πολύ αρνητικό 8/10 όπου ο αντίπαλος σκοράρει τουλάχιστον 2 τέρματα.

Απουσίες : Ντιντάβι, Χόλτσχάουζερ, Σάραρερ, Γιαλτσίν, Αμπντελλαουέ, Τζίντσεκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Αυτο το παιχνίδι είναι ίσως ανάμεσα στις δύο πιο «ανώμαλες» δημιουργικά ομάδες, ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο. Μάτς για όλα, με τα τρία σημεία εξίσου πιθανά. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το Γκόλ-Γκόλ.



FC Augsburg  vs  SC Freiburg

Προϊστορία – Από το 2006 σε σύνολο 13 αγώνων έχουμε τα εξής :

3-3-1 (10-8 γκόλ, με γηπεδούχο την Άουγκσμπουργκ)

5-0-1 (9-4 γκόλ, με γηπεδούχο την Φράϊμπουργκ)

Γήπεδο : SGL Arena

Άουγκσμπουργκ : Την περασμένη εβδομαδα έπαιξε εκτός έδρας στο σπίτι της Μάϊντς. Οι παίκτες της έμοιαζαν να τα έχουν εντελώς χαμένα από το πρώτο κι όλας λεπτό, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Αυτή την νωθρότητα εκμεταλλεύτηκε η Μάϊντς, η οποία με δύο γρήγορα γκόλ στο 1ο μέρος «καθάρισε» την μπουγάδα. Η μείωση του σκόρ από τον πάντα επικύνδυνο Τομπίας Βέρνερ της Άουγκσμπουργκ ήταν απλά μία όαση μέσα στο πολυ κακό παιχνίδι που έκανε η ομαδα του.

Bet Info : Στα τελευταία 10 μάτς έφερε 5 φορές το 1-0 σκόρ.

Απουσίες : Ντε Γιόνγκ, Ράϊνχαρντ, Μόραβεκ, Βέρνερ, Μέλντερς.


Φράϊμπουργκ : Την περασμένη εβδομάδα υποδέχθηκε την Βόλφσμπουργκ. Τα «γεράκια» έκαναν το λάθος να δώσουν απο την αρχή του αγώνα στους φιλοξενούμενους «λύκους». Τέτοια λαθη όταν γίνονται απέναντι σε μία πολυ τεχνική ομάδα όπως  είναι η Βόλφσμπουργκ, πληρώνονται φυσιολογικά. Οι φιλοξενουμενοι με δύο γκόλ στο 8ο και στο 66ο λεπτό ήταν αρκετά για να πάρει η Βόλφσμπουργκ άνετα την νίκη, βλέποντας την Φράϊμπουργκ να μειώνει στις καθυστερήσεις στο τελικό 1-2 σκορ.

Bet Info : Έρχεται απο σερί 8 αγώνων χωρίς νίκη, με επιμέρους 5/8 Γκόλ-Γκόλ.

Απουσίες : Ζουλιέν, Στάνκο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Μου είναι δύσκολο να φανταστώ το πώς θα καταφέρει να βρεί η Φράϊμπουργκ τον δρόμο προς την παραμονή, παίζοντας τόσο άσχημο ποδόσφαιρο. Όχι οτι η Άουγκσμπουργκ ξύπνησε ξαφνικά και τρελλαινει κόσμο, αλλά αν μή τι άλλο αντιμετωπίζει όλα τα παιχνίδια της με σαφώς μεγαλύτερη σοβαρότητα. Έχει επαφή με την πραγματικότητα αυτή η αρκετά μεγάλη ψαλίδα που υπάρχει στις τιμές των αποδόσεων στα τρία βασικά σημεία του αγώνα. Βασικές μου επιλογές από αυτό το παιχνίδι είναι, ο άσσος για την Άουγκσμπουργκ και το Over 1,5 Augsburg Goals.  



TSG 1899 Hoffenheim  vs  SC Paderborn 07 e.V.

Προϊστορία : Συναντήθηκαν στην σεζόν 2007-2008 με την Χόφφενχάϊμ να κερδίζει και τους δύο αγώνες, με 1-0 εντός έδρας και 0-2 εκτός έδρας.

Γήπεδο : Wirsol Rhein Neckar Arena

Χόφφενχάϊμ : Την περασμένη εβδομάδα αντιμετώπισε εκτός έδρας το Αμβούργο. Ξεδίπλωσε πολύ ωραία το παιχνίδι της, ανοίγοντας μάλιστα αυτή το σκόρ στο 15ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 31ο λεπτό, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες για το διάλλειμα του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος αν και το προσπάθησε πολύ ωραία, δεν μπόρεσε να παραβιάσει εκ νέου την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των «δεινόσαυρων», με το 1-1 αν μένει μέχρι το τέλος, κόβοντας δίκαια το καρπούζι στην μέση για τις δύο ομάδες.

Bet Info : Στα 10 τελευταία παιχνίδια έφερε 4 φορές το 1-1 σκόρ και 2 φορές το 2-0 σκόρ.

Απουσίες : Κάστεελς, Σβάμπε, Κίμ, Σαλιχοβιτς.


Πάντερμπορν : Την περασμένη εβδομάδα υποδέχθηκε την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης. Στο πρώτο μέρος υπήρχε αρκετή ισορροπία, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να «μυρίσουν» η μία τα χνώτα της άλλης. Στο δεύτερο μέρος η Άϊντραχτ μπήκε λίγο πιο ζωηρά και άνοιξε το σκορ στο 56ο λεπτό. Αυτό το γκολ ξύπνησε για τα καλά την Πάντερμπορν, η οποία παίζοντας πολυ ωραίο ποδόσφαιρο με αντεπίθεση διαρκείας, έκανε την ολική επαναφορά. Απέναντι σε μία Άϊντραχτ η οποία ήταν πολυ μέτρια στην διαχείρηση των φυσικών δυνάμεων, σκόραρε εις τριπλούν για να πάρει μία πολύ μεγάλη νίκη με 3-1 σκόρ, ένα αποτέλεσμα που την επανέφερε σε θέση να μπορεί να υποβάλλει εκ νέου αίτηση για τα Ευρωπαϊκά εισητήρια.

Bet Info : Έρχεται από ένα μάλλον καθόλου τιμητικό 6/10 όπου ο αντίπαλος σκοράρει τουλάχιστον τέρματα.

Απουσίες : Άμεντικ, Μπέρτελς, Βέμμερ, Μπάκαλορτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Στο Αμβούργο μπορεί να «έκλεισε ελαφρώς» το μάτι η Χόφφενχάϊμ, εδώ όμως δεν αναμένεται να «χαρίσει» ούτε κάστανο. Είναι πολύ δυνατή όταν αγωνίζεται στο Ζίνσχάϊμ, κι αν η Πάντερμπορν θέλει να ζητήσει κάτι από αυτό το μάτς, θα πρέπει να παίξει μία σκάλα καλύτερα από την Χόφφενχάϊμ, κάτι το οποίο μάλλον δεν πρόκειται να δούμε. Αρκετές οι σκέψεις μου γύρω από αυτό το παιχνίδι, με τις βασικές μου επιλογές να ειναι ο άσσος για την Χόφφενχάϊμ, το over 1,5 Half Time Goals, το Over 1,5 Hoffenheim Goals, ενώ με αρκετά μεγαλύτερο θάρρος θα πάω στο σύνολο γκόλ από 4 έως 6.



Hertha Berlin SC  vs  Hamburger SV

Προϊστορία – Από το 2000 και μετά σε σύνολο 27 αγώνων έχουμε τα εξής :

8-2-2 (28-11 γκόλ, με γηπεδούχο την Χέρτα Βερολίνου)

9-3-3 (23-16 γκόλ, με γηπεδούχο την Κολωνία)

Γήπεδο : Olympia Stadion

Χέρτα : Την περασμένη εβδομάδα έπαιξε εκτός έδρας στο σπίτι της Σάλκε. Δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να «παρακολουθήσει» αξιοπρεπώς τους γηπεδούχους, που είχαν νέο προπονητή στον πάγκο, χάνοντας τελικά πολύ πιο εύκολα από όσο δείχνει το υπέρ της Σάλκε 2-0 σκόρ. το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό με τις μεγάλες μεταπτώσεις στο παιχνίδι της, την έφεραν να είναι μόλις 2 βαθμούς πάνω από την ζώνη με τους μπελάδες.

Bet Info : Στα τελευταία 10 μάτς έφερε απο 2 φορές τα 1-0 και 2-2 σκόρ.

Απουσίες : Γκέρσμπεκ, Λάνγκαμμπ, Μπάουμγιόχαν, Τσιγκερτσί.


Αμβούργο : Την περασμένη εβδομάδα υποδέχθηκε την Χόφφενχάϊμ. Είδε τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν αυτοί το σκόρ αλλά δεν το έβαλε κάτω, απαντώντας σε 1-1 με τον πολύ φορμαρισμένο Λασσόγγα πρίν το ημίχρονο. Μέ την έναρξη του δεύτερου μέρους και έως το τέλος, το Αμβούργο ήταν πολύ καλό στην κυκλοφορία της μπάλλας όσο και στην δημιουργία φάσεων στην αντίπαλη περιοχή. Το 1-1 έμεινε ως το τέλος, αποτέλεσμα που αδικεί αρκετά το Αμβούργο, που έκανε σπουδαία προσπάθεια σε όλη την διάρκεια του αγώνα χωρίς να υστερήσει πουθενά.

Bet Info : Στους 10 τελευταίους αγώνες έφερε από φορές τα 0-0, 1-0 και 2-0 σκόρ.

Απουσίες : Άντλερ, Ντίκμάϊερ, Ράϊκοβιτς, Μπάϊστερ, Ιλίτσεβιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Ιδιαίτερο μάτς για τον πολύ φορμαρισμένο σέντερ φόρ του Αμβούργου τον Πιέρ Μισέλ Λασσόγγα, καθώς θα βρεί μπροστά του την πρώην ομάδα του και τον φίλο του τον Ανίς Μπέν-Χατίρα. Κοινός αγωνιστικός παρονομαστής και για τις δύο ομάδες είναι το οτι αμφότερες «χάνουν πολλά λάδια» στο παιχνίδι τους. Απο τεχνικής και δημιουργικής απόψεως βρίσκω το Αμβούργο να έχει ένα καλύτερο προβάδισμα, μιάς και η επιστροφή του εμβληματικού μέσου Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ έδωσε μεγάλη ώθηση και όρεξη στο δημιουργικό κομμάτι του Αμβούργου. Ο αγώνας αυτός δεν προσφέρεται για σοβαρό ποντάρισμα. Παρ όλα αυτά όμως η βασική μου επιλογή είναι το Γκόλ-Γκόλ.  



FC Bayer 04 Leverkusen  vs  FC Schalke 04

Προϊστορία – Από το 2000 και μετά σε σύνολο 32 αγώνων έχουμε τα εξής : 6-1-8 (18-23 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπάγερ Λέβερκούζεν) 4-7-6 (28-28 γκόλ, με γηπεδούχο την Σάλκε)

Γήπεδο : Bay Arena

Λέβερκούζεν : Την περασμένη εβδομάδα έπαιξε εκτός έδρας στο σπίτι της Στουτγκάρδης. Ούτε και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της δεν περίμεναν τέτοιο ξεκίνημα στο παιχνίδι, όπου είχαν καθολική υπεροχή σε όλους τους τομείς απέναντι σε μία Στουτγκάρδη που φαινόταν να «κοιμάται». Το πολύ υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο που έπαιξε, την έφερε μάλιστα να προηγείται με 0-3 σκόρ στο διάλλειμα του ημιχρόνου. Δεν ήξερε όμως τι την περίμενε στο 2ο μέρος για να πάρει τα μέτρα της. Η Στουτγκάρδη με μία πολύ τρελλή και μανιασμένη αντεπίθεση διαρκείας, όχι μόνο κατάφερε την μεγάλη ημιανατροπή σε 3-3 σκόρ μέσα σε 20 μόλις λεπτά, αλλά φόβισε τόσο πολυ την Μπάγερ, που έμοιαζε να έχει κάνει άτακτη υποχώρηση, μή ξέροντας τι είναι αυτό που την βρήκε. Το 3-3 έμεινε μέχρι το τέλος με τις δύο ομάδες να μοιράζονται άξια τους βαθμούς. Στον μεσοβδόμαδο αγώνα που ακολούθησε υποδέχθηκε την Ζενίτ. Δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να ξεκινήσει πολύ δυνατά το παιχνίδι έχοντας ως στόχο μόνο την νίκη που θα της έδινε το δικαίωμα να «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση. Στο πρώτο ημίχρονο ηταν ισορροπημένη και ελεγχόμενη η κατάσταση και για τις δύο ομάδες. Στο δεύτερο μέρος όμως η Μπάγερ ανέβασε πολύ τον ρυθμό της, και δεν άργησε να έρθει αυτό που ζητούσε. Μέσα σε 5 λεπτά από το 58′ μέχρι το 63′ έβαλε 2 γκόλ τα οποία έκαναν το 2-0 σκόρ, που έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα. Η είδηση είναι πως τα γκόλ σημειώθηκαν απο παίκτες που δεν «φαίνονται» τόσο πολυ στο παιχνίδι της ομάδας. Το πρώτο τέρμα ήρθε από τον Ντονάτι, ενώ το 2ο το σημείωσε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με εξαιρετικά δύσκολη κεφαλιά ανάμεσα από αμυντικούς, ο οποίος άρτει επανακάμψας από τραυματισμό, έδειξε να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Παρά την αποβολή του Γουένντελ για την Μπάγερ, η Ζενίτ δεν μπόρεσε να αντιδράσει καλά, με την νίκη να είναι απόλυτα δίκαιη για την Μπάγερ.

Bet Info : Έρχεται από 6/10 Γκόλ-Γκόλ.

Απουσίες : Κάστρο, Ρόλφες.


Σάλκε : Την περασμένη εβδομάδα υποδέχθηκε την Χέρτα. Με τον Ντομένικο Ντι Ματέο πλέον στον πάγκο, οι φίλοι της δημιούργησαν ένα εξαιρετικά θερμό κλίμα ωστε να καλοσωρίσουν με πολλά χειροκροτήματα τον νέεο κόουτς της ομάδας. Όσο περνούσαν τα λεπτά η πίεση της Σάλκε ήταν διαρκής και αυξανόμενη, της οποίας το αποτέλεσμα δεν άργησε να έρθει. Αρχικά με τον Χούντελάαρ στο 19ο και στην συνέχεια με τον Ντράξλερ στο 65ο λεπτό, η Σάλκε έκανε το 2-0 σκόρ, που έμεινε μέχρι το τέλος, ρίχνοντας αρκετά τους ρυθμούς εν όψει του Ευρωπαϊκού αγώνα που ερχόταν. Στο μεσοβδόμαδο που που πέρασε λοιπόν, υποδέχθηκε την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Είδε τα φιλοξενούμενα «λιοντάρια» να ανοίγουν το σκόρ, αλλά η αποβολή του Μαουρίτσιο στο 33′, ήταν η αφορμή για να κάνει την μεγάλη ανατροπη σε 3-1 σκόρ μέχρι το 60ό λεπτό. Η Σπόρτινγκ δεν πτοήθηκε καθόλου και με αντεπίθεση διαρκείας, με τον Αντριέν Σίλβα σε μεγάλη μέρα, έφερε το μάτς στα ίσια στο 78ο λεπτό. Στα τελευταία λεπτά το μάτς άνοιξε τόσο πολύ, που εύκολα κάποιος θα το χαρακτήριζε «ροντέο». Η λύτρωση για την Σάλκε ήρθε τελικά στο 90ό λεπτό, σημείο στο οποίο ο Έρικ-Μαξίμ Τσούπο-Μότινγκ έκανε το τελικό 4-3 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτυ, προκαλώντας έξαλλους πανηγυρισμούς στις εξέδρες της «Βέλτινς Αρένα», με τον Ντομένικο Ντι Ματέο να χειροκροτεί πανευτυχής τους πάντες, μιάς και στο Ευρωπαϊκό του ντεμπούτο έκανε και την πρώτη του νίκη.

Bet Info : Η Σάλκε σκόραρε 4 τέρματα τουλάχιστον μετά από 18 αγώνες, από εκείνο το καλοκαιρινο φιλικό με την Ρόζενχάϊμ όπου είχε βάλει 11 γκόλ. Στα 10 τελευταία μάτς, έφερε 3 φορές το 1-1 σκόρ και 2 φορές το 2-1 σκόρ.

Απουσίες : Γκίφερ, Φελίπε Σαντάνα, Γκορέτσκα, Κολάζινατς, Φαρφάν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Τεράστιο γειτονικό ντέρμπυ στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Κοινός παρονομαστής και για τις δύο ομάδες είναι η Ευρωπαϊκή κούραση από λίγο έως πολύ θα έχουν οι παίκτες τους, λόγω των μεσοβδόμαδων υποχρεώσεων. Η Σάλκε μετά την νίκη με την Χέρτα «έφυγε» σε απόσταση 6 βαθμών από την ζώνη με τους μπελάδες, φτάνοντας μόλις 2 πίσω απο την Μπάγερ, κι έχοντας αναθαρρήσει αρκετά ως προς τις σκέψεις για κάποιο από τα Ευρωπαϊκά εισητήρια. Κοιτώντας τις τιμές στα τρία βασικά σημεία του αγώνα που προσφέρουν όλες οι εταιρείες που ασχολούνται με αυτό το παιχνίδι, θα έλεγα παραδοξως οτι αυτή η ανισομέρεια που υπάρχει, πως είναι σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη. Σε κάθε άλλη περίπτωση δηλαδή οι αποδόσεις θα έπρεπε να είναι σαφέστατα πιο ισορροπημένες μιάς και οι δύο ομάδες είναι πολύ κοντά στον πίνακα. Το οτι οι αποδόσεις για το διπλό της Σάλκε φτάνουν σε κάποιες εταιρείες να πλησιάζουν αρκετά κοντά στις 5 μονάδες, κουβαλούν το απόλυτα λογικό επιχείρημα οτι μέχρι πρίν το μάτς με την Χέρτα, η Σάλκε ήταν προ των πυλών της εισόδου στην ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες, παλεύοντας με τα κύματα. Η ταπεινή μου άποψη για την Σάλκε λέει πως, ναί μεν σέβομαι την τεράστια αγωνιστική επαναφορά που έκανε σε λιγότερο από μία εβδομάδα και μάλιστα με καινούργιο προπονητή, όμως εξακολουθώ να πιστεύω πως θέλει πολύ δουλειά μπροστά στην επίθεση, όπου δεν έχει το ανάλογα καλό βάθος εναλλακτικών λύσεων σε περίπτωση που έρθουν τραυματισμοί για να τους αντιμετωπίσει με την ανάλογη αξιοπρέπεια. Σκαλίζοντας την ζυγαριά αξιολόγησης αυτού του αγώνα, κατέληξα σε μία αρκετά σοφή βασική επιλογή από αυτό το παιχνίδι που είναι το Γκόλ-Γκόλ.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου