Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Erste und Zweite Bundesliga 24-10-2014



RasenBallsport Leipzig  vs  VfL Bochum 1848  

Η ΆρΜπέ την περασμένη εβδομάδα έπαιξε εκτός έδρας απέναντι στην Νυρεμβέργη.Οι γηπεδούχοι μπήκαν με πολυ καλή συνοχή στο παιχνίδι τους, και έδειξαν στην νεοφώτιστη ΑρΜπέ το πώς είναι να αντέχει μία ομάδα τους κραδασμούς ενός τόσο δύσκολου πρωταθλήματος.Δίκαιη η νίκη με 1-0 για την Νυρεμβέργη.Από την άλλη,η Μπόχουμ υποδέχθηκε σε ένα πολυ δύσκολο μάτς την Ντάρμσταντ.Άρεσαν και οι δύο ομάδες τόσο αμυντικά όσο και δημιουργικά,με το καρπούζι να κοβεται δίκαια στην μέση με σκόρ 1-1,το οποίο σκορ το φέρνει για 4η συνεχόμενη φορά σε εντός έδρας παιχνίδι.  

Το μάτς αυτό αναμένεται να έχει πολλές και καλές λεπομέρεις που έχουν να κάνουν με τις τεχνικές ικανότητες των δύο ομάδων.Δεν βλέπω τον λόγο για υπερβολές σε ποντάρισμα,με την βασική μου επιλογή να είναι το Γκόλ-Γκολ.  


VfR Aalen  vs 1.FC Union Berlin 

Η Άαλεν στο περασμένο ματς φιλοξενήθηκε από την Καρλσρούη.Οι γηπεδούχοι ήταν πολυ καλά διαβασμένοι,μιας και για την Άαλεν είχε μεσολαβήσει το φιλικό με το οποίο είχε διαλύσει την Άουγκσμπουργκ με 7-1 σκόρ.Μετά από μία τόσο έντονη "καταιγίδα" για την Άαλεν,ήρθε η απόλυτη νηνεμία,με τις δύο ομάδες να τελειώνουν πολύ ήσυχα τον αγώνα με 0-0 σκόρ.Η Ουνιόν στο περασμένο παιχνίδι υποδέχθηκε την Ζάντχάουζεν.Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις δημιουργικές φοβίες των φιλοξενουμενων,παίρνοντας άξια την νίκη με 3-1 σκόρ,αποτέλεσμα που την έφερε έξω από την ζώνη με τους μπελάδες.  

Η Άαλεν προέρχεται από δύο τελείως διαφορετικά μάτς,το ένα με πολλά γκολ και το άλλο με καθόλου γκόλ,αφήνοντας ερωτήματα για το πως μπορεί να αντιμετωπίσει έναν ανανεωμένο αντίπαλό όπως η Ουνιόν που έχει πιο σταθερή πορεία.Η Ουνιόν δείχνει να έχει καλύτερη ψυχολογία,με τους παίκτες της να προσπαθούν να δείξουν στον προπονητή τους οτι αξίζουν να μείνουν στην κατηγορία.Οι αποδόσεις είναι πολυ καλά μοιρασμένες,αν και αυτές της Ουνιόν θα μπορουσαν να είναι ελάχιστα πιο χαμηλές.Βασική μου επιλογή από το παιχνίδι είναι το Γκόλ-Γκόλ.  


Spiel Vereinigung Greuther Furth  vs  FSV Frankfurt  

Η Γκρόϊτερ στο προγημενο παιχνίδι έπαιξε εκτός έδρας με την Άϊντραχτ Μπράουνσβάϊγκ.Το μάτς είχε πολυ ωραίο ρυθμό και εναλλασόμενες συγκινήσεις και για τις δύο ομάδες,που αποζημίωσαν τους φιλάθλους με πολυ ωραίο θέαμα.Την τύχη με το μέρος της πάντως είχε η Αϊντραχτ καθώς ισοφάρισε στο τελικό 2-2 στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων,παρά το οτι ο διαιτητής είχε δειξει λιγότερα,στην τελευταία κυριολεκτικά φάση του αγώνα.Από την άλλη η ΈφΈςΦάου από την Φρανκφούρτη υποδέχθηκε την Ίνγκολσταντ,σε ένα ιδιαίτερο μάτς για τον κόουτς Μπέννο Μέλμανν,ο οποίος μέχρι πρότινος προπονούσε τον Βαυαρικό σύλλογο.Ένα γκόλ για την Ίνγκολσταντ αρκετά νωρίς στο παιχνίδι,της ήταν αρκετό για να βγάλει εντελώς εκτός πορείας την ΈφΈςΦάου,αναγκάζοντάς την σε ήττα με 0-1 σκόρ,και παραμονή στην τελευταία θέση του πίνακα για μία ακομα εβδομάδα.   

Δεν νομίζω πως μία απλά συγκεντρωμένη Γκρόϊτερ οτι θα αντιμετωπίσει προβληματα απέναντι στην παραπαίουσα ΈφΈςΦάου.Σαφές προβάδισμα στον άσσο,που είναι και η βασική μου επιλογή από το παιχνίδι.    



SV Werder Bremen  vs  1.FC Koln   

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 16 αγώνων έχουμε τα εξής :

7-1-0 (23-9 γκόλ, με γηπεδούχο την Βέρντερ Βρέμης)

2-3-3 (8-11 γκόλ, με γηπεδούχο την Κολωνία)

Γήπεδο : Weser Stadion

Βέρντερ Βρέμης : Την περασμένη εβδομάδα της έτυχε εκτός έδρας να βρεθεί στο πέρασμα του κόκκινου ανεμοστρόβιλου που λέγεται Μπάγερν Μονάχου. Η Μπάγερν λοιπόν σκόρπισε στην κυριολεξία την Βέρντερ με το πολύ βαρύ 6-0. Δεν είναι τόσο το ευρύ σκόρ με το οποίο έχασε, όσο το οτι ελάχιστοι παίκτες μπόρεσαν να ξεχωρίσουν με την προσπάθειά τους μέσα από αυτό το απίστευτο χάλι που παρουσιάζει η ιστορική ομάδα. Χαρακτηριστικό ήταν το στιγμιότυπο την ώρα που σημειώθηκε το 2ο γκόλ της Μπάγερν, το οποίο ήρθε από απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσάμπι Αλόνσο. Έξι παίκτες της Βέρντερ στήθηκαν στο τείχος, κι ενώ όλοι γνωρίζουν οτι ο Ισπανός μέσος δεν κάνει και τα πιο τεχνικά χτυπήματα, εν τούτοις οι παικτες του τείχους προτίμησαν να κάνουν όλοι ένα ελαφρύ πηδηματάκι προς τα πάνω. Αυτό ήταν αρκετό για τον Αλόνσο ωστε να στείλει την μπάλλα απο κάτω τους ακριβώς για να πάει κατ ευθείαν στα δίχτυα, αφήνοντας εμβρόντητο τον τερματοφύλακα Βόλφ, ο οποίος οριόταν στους συμπαίκτες του σε έξαλλη κατάσταση, γι αυτή την "χοντράδα" που έκαναν.

Bet Info : Έρχεται από ένα πολύ αρνητικό 10/15 όπου ο αντίπαλος σκοράρει τουλάχιστον 2 τέρματα.

Απουσίες : Στρέμπινγκερ, Ζάνντερ, Μπάργκφρέντε, Γκέμπρε Σελασσιέ, Φον Χάακε.

Κολωνία : Την περασμένη εβδομάδα υποδέχθηκε στο μεγάλο γειτονικό ντέρμπυ μίσους την Μπορούσσια Ντόρτμουντ. Οι γηπεδούχοι "τράγοι" παρά τα χάλια τους, μπόρεσαν να δείξουν μεγαλύτερο θάρρος και αποφασιστικότητα στις προσπάθειές τους. Αυτά τα δύο στοιχεία ακριβώς ήταν που απέναντι στις πολλές και μή ευκόλως εξηγήσιμες αδυναμίες της Ντόρτμουντ, που οδήγησαν την Κολωνία σε μία τεράστια νίκη με 2-1 σκόρ, αποτέλεσμα που έφερε τους "τράγους" για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν έξω από την ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες.

Bet Info : Στους τελευταίους 10 αγώνες έφερε 3 φορές το 0-0 σκόρ, κι απο 2 φορές τα 2-0 και 3-2 σκόρ.

Απουσίες : Σούνεν, Γκόλομπαρτ, Χέλμες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Ο προπονητής της Βέρντερ ο Ρόμπιν Ντούττ την γλύτωσε πολύ φτηνά, επειδή τον έσωσε η παρέμβαση του αθλητικού διευθυντή της ομάδας, του τεράστιου Κλάους Άλλοφς. Αν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιους παίκτες μέσα από την ομάδα, είναι βεβαίως ο αρχηγός Κλέμενς Φριτς, ο Γιουνούζοβιτς, ο πολύ καλός Ιταλός αμυντικός Καλντιρόλα, ενώ όλα τα λεφτά είναι ο επιθετικός Φράνκο Ντι Σάντο, ο οποίος έχει πάρει πάνω του όλες τις επιθετικές πρωτοβουλίες της Βέρντερ, προσπαθώντας αν μή τι άλλο αξιοπρεπέστατα. Όμως και η Κολωνία δεν πάει πίσω. Μπορεί μέν να είναι όντως τεράστια η νίκη που έκανε, αλλά αυτό δεν χρυσώνει το χάπι της μεγάλης επιθετικής δυστοκίας που έχει, με τις ποιοτικές μεταγραφές στην front line εν όψει χειμερινής διακοπής, να είναι ως κάτι παραπάνω από επιβεβλημένες. Δεν μπορώ να ξέρω αν χαρακτηριστώ ανόητος ή γραφικός, αλλά δεν βλέπω να χάνει βαθμούς η Κολωνία σε αυτό το παιχνίδι, από το οποίο βασική μου επιλογή είναι η διπλή ευκαρία Χ2.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου