Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Erste und Zweite Bundesliga 26-10-2014




SV Sandhausen  vs  FC Erzgebirge Aue  

Η Ζάνντχάουζεν στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ουνιόν Μπερλίν δεν ήταν καλή.Επιχείρησε να είναι προσεκτική στο αμυντικό της πλάνο,όμως η πολυ μεγάλη πίεση από τους γηπεδούχους,φανέρωσε και τις δημιουργικές της αδυναμίες.Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πάρει δίκαια η Ουνιόν την νίκη με 3-1 σκόρ.Η έλευση του νέου κόουτς Τόμι Στίπιτς στην Άουε και η πολυ καλή δουλειά που κάνει με εντελώς ανανεωμένο παικτικό προφίλ,δεν άργησαν να φανουν,κάτι που έγινε στο εντός έδρας παιχνίδι με την 1860 Μόναχο.Οι παίκτες της Άουε ήταν απλά καταιγιστικοί στο δημιουργικό τους παιχνίδι,κάνοντας πολλές και πολύ καλές φάσεις,γεμίζοντας πολύ ωραία την αντίπαλη περιοχή.Απέναντι σε μία εντελώς κοιμισμένη 1860 δεν είχαν πρόβλημα να φτάσουν στην νίκη με το εμφατικό 4-1 σκόρ,αποτέλεσμα που έφερε την ομάδα πολύ κοντά στο να ζητήσουν την έξοδο από την ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες.  

Δεν βρίσκω κάποια ιδιαίτερη ανισομέρεια στο μοίρασμα των αποδόσεων.Έχω όμως την αίσθηση πως,οι αρκετά περισσότερες τεχνικές αρετές που έχει η Άουε,οτι μπορούν να κάνουν την διαφορά και να την οδηγήσουν παράλληλα σε ένα ακόμα θετικό και χρήσιμο αποτέλεσμα.Με αρκετό ρίσκο,θα πάρω ως βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι το διπλό μέν για την Άουε,αλλά με + 0,75 Γκόλ Ασιατικό Χάντικαπ.   


TSV 1860 Munchen  vs  TSV Eintracht Braunschweig  

Η 1860 στο προηγούμενο παιχνίδι έπαιξε εκτός έδρας απέναντι στην Άουε.Τι κι αν ήταν εκτός έδρας το παιχνίδι,τα ιστορικά "λιοντάρια" του Μονάχου ήταν εντελώς εκτός τόπου,χρόνου και γηπεδου,πραγματοποιώντας μία ακόμα απαράδεκτη και πλήρως αποκαρδιωτική εμφάνιση για το μέγεθος και το ειδικό βάρος φανέλας της ομάδας.Μηδενός εξαιρουμένου η απόδοση όλων των παικτών της ήταν ελάχιστα καλύτερη από αισχρη,με το πολύ βαρύ 4-1 υπέρ της Άουε να μήν επιδέχεται καμία αντίρρηση.Από την άλλη,το εντός έδρας ραντεβού της Άϊντραχτ Μπράουνσβάϊγκ με την Γκρόϊτερ Φύρτ έτσι όπως εξελίχθηκε,κατέληξε σε θρίλλερ.Με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο,μοιράστηκαν τους βαθμούς με το 2-2 σκόρ,στο οποίο έφτασε η Άϊντραχτ ισοφαρίζοντας στο 97ο λεπτό του αγώνα στην τελευταία φάση του μάτς.  

Δεν είμαι σε θέση ακόμα να θυμηθώ,αλλά έχω ομολογουμένως πολλά χρόνια να δώ την ιστορική Μόναχο 1860,ανεξάρτητα από το πόσοι αγώνες μπορεί να έχουν περάσει σε μία οποιαδήποτε σεζόν,να την δώ να βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμογολικού πίνακα ειδικά της Zweite Bundesliga.Παίζει ένα ποδόσφαιρο αρκετά ως πολύ αναχρονιστικό,σε σημείο που θα το χαρακτήριζε κανείς ως παλαιάς κοπής.Το μόνο παρήγορο που θα μπορούσε να της προσφέρει λίγο θάρρος και άνοδο ψυχολογίας είναι,πως έχει μία απόσταση 6 βαθμών από το μέσον του βαθμολογικου πίνακα,και μόλις δύο από την αντίπαλό της σε αυτό το μάτς,με όλα τα ενδεχόμενα πλέον να παίζουν ανοιχτά.Από την άλλη,δεν περίμενα οτι τόσο νωρίς στην σεζόν,πως η καλοκαιρινή αποχώρηση του Ντόμινικ Κουμπέλα από την Άϊντραχτ Μπράουνσβάϊγκ θα άφηνε τόσο έντονα τα σημάδια πίσω της.Η ομάδα που πέρσι ήταν φόβητρο τόσο εντός αλλά και εκτός έδρας,φέτος μοιάζει περισσότερο με βρεγμένο γατί που προσπαθεί να μήν πέσει στο χαντάκι,το οποίο στην ποδοσφαιρική διάλεκτο μεταφράζεται σε ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες του υποβιβασμού στην Trei Liga.Απο στοιχηματικής απόψεως στην προσπάθεια που κάνω για να το προσεγγίσω προκειμένου να αλιεύσω οτιδήποτε,βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση.Να το αφήσουμε στην άκρη καλύτερα,για να συνέλθουν οι δυο ομάδες και μετά αναλόγως των εξελίξεων θα πορευτούμε κι εμείς.    



FC Ingolstadt 04  vs  1.FC Heidenheim  

Το τρελλό ταξίδι των "σάντσερ" από το Ίνγκολσταντ καλά κρατεί και συνεχίζει.Η ομάδα στο εκτός έδρας ραντεβού με την ΈφΈςΦάου παρέδωσε σεμινάριο εξαιρετικής αμυντικής λειτουργίας,κερδίζοντας κατα κράτος τους γηπεδούχους,έστω και με το φτωχό 0-1 τελικό σκόρ.Η Χάϊντενχάϊμ από την άλλη,ζωήρεψε πολύ,κάτι που φάνηκε από το οτι εντός έδρας κατάφερε και "φρέναρε" την Κάϊζερσλάουτερν με 1-1 σκόρ.Απο εκεί που υπήρχε προβληματισμός για την απόδοσή της,έχοντας μαζέψει 8 βαθμούς στα 4 τελευταία παιχνίδια,έφτασε σε απόσταση 3 βαθμών από την προνομιούχο ζώνη της ανόδου,έτοιμη να θέσει και πάλι σοβαρή υποψηφιότητα εισόδου σε αυτήν.

Δεν μπορώ να μήν υποβάλλω τα σέβη μου στην εξαιρετική δουλειά που κάνει ο κόουτς της Ίνγκολσταντ ο Ράλφ Χάζενχούττλ,στον οποίο θα πρέπει να αποδοθούν βεβαίως και τα εύσημα για την πολύ καλή διαχείρηση των φυσικών δυνάμεων των παικτών του.Βρίσκω όμως την Ίνγκολσταντ να έχει αρχίσει σιγά σιγά να "χάνει πολλά λάδια" από το τεχνικό μέρος του καθαρά δημιουργικού της παιχνιδιού.Κάπου εδώ αρχίζω να πιστεύω πως αυτό ακριβώς το πρόβλημα οτι μπορεί να το εκμεταλλευτεί η Χάϊντενχάϊμ,η οποία αυτή την περίοδο υπερτερεί σαφέστατα στο τεχνικό μέρος,και να γίνει ίσως η πρώτη ομάδα στην φετινή Zweite Bundesliga,η οποία ίσως αναγκάσει την Ίνγκολσταντ σε ήττα.Η βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το διπλό για την Χάϊντενχάϊμ,αλλά με + 0,75 Γκόλ Ασιατικό Χάντικαπ.   



VfL Wolfsburg  vs  1.FSV Mainz 05  

Προϊστορία - Από το 2004 και μετά σε σύνολο 17 αγώνων έχουμε τα εξής :

3-2-3 (18-19 γκόλ, με γηπεδούχο την Βόλφσμπουργκ)

3-2-4 (12-11 γκόλ, με γηπεδούχο την Μάϊντς)

Γήπεδο : Volkswagen Arena

Βόλφσμπουργκ : Την περασμένη εβδομάδα έπαιξε εκτός έδρας στο σπίτι της Φράϊμπουργκ.Παρατάχθηκε με στόχο να χτυπήσει στην κόντρα,και τα κατέφερε πολυ καλά.Είχε σε μεγάλη μέρα τον Ντάνιελ Καλιγκιούρι, ο οποίος με 2 προσωπικά του τέρματα οδήγησε την ομάδα του σε μία δίκαιη νίκη με 1-2 σκόρ,αποτέλεσμα που ανέβασε την Βόλφσμπουργκ στην 5η θέση,στους ίδιους βαθμους με την αντίπαλό της σε αυτό το παιχνίδι.Ακολούθησε η Ευρωπαϊκή εκτός έδρας υποχρέωση απέναντι στην ΦΚ Κράσνονταρ.Οι "λύκοι" έκαναν επιβλητικά αρχοντική εμφάνιση προσπερνώντας το εμπόδιο των Ρώσων με το ευρύ 2-4 σκόρ,το οποίο σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα,βρήκε την Βόλφσμπουργκ να είναι στην κορυφή του 8ου Ομίλου στο Γιουρόπα Λίγκ.

Bet Info : Έρχεται από 5 αγώνες χωρίς ήττα έχοντας φέρει 2 φορές το 2-1 σκόρ.

Απουσίες : Φελίπε, Όχς.

Μάϊντς : Την περασμένη εβδομάδα υποδέχθηκε την Άουγκσμπουργκ.Το παιχνίδι απο τα πρώτα κι όλας λεπτά, εξελίχθηκε έναν επιθετικό μονόλογο της Μάϊντς, που πίεζε συνεχώς. Αυτή λοιπόν η διαρκής πίεση δεν άργησε να φέρει αποτελέσματα. Με δύο γρήγορα γκόλ στο 20ό και το 23ολεπτό έκανε το 2-0, στέλνοντας παράλληλα την Άουγκσμπουργκ για τσάϊ, βγάζοντάς την εντελώς εκτός ρυθμό. Το μόνο που κατάφερε η Άουγκσμπουργκ ήταν να μειώσει σε 2-1 στο 78ο λεπτό, με το σκορ να μένει δίκαια υπέρ της Μάϊντς μέχρι το τέλος.

Bet Info : Τρέχει ένα πολυ ωραίο σερί 8 αγώνων χωρίς ήττα.

Απουσίες : Πάρκ, Χόφφμανν, Σλίκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Βρίσκω τις δύο ομάδες να είναι σε διαφορετικού είδους πολυ καλή κατάσταση. Η μέν Βόλφσμπουργκ έχει πάρει όντως μεγάλη φόρα, βάζοντας πλώρη για τα Ευρωπαϊκά εισητήρια. Κάτι ανάλογο συμβαίνει με την Μάϊντς, η οποία όμως μπορεί να κρατιέται όντως αξιοπρεπέστατα κοντά στην "προνομιουχο" ζώνη, βγάζει όμως πάρα πολυ μεγάλο ζόρι στις προσπάθειές της, περιμένοντας εξίσου πάρα πολλά από τον Οκαζάκι, ο οποίος ναί μέν είναι πολύ επικύνδυνος, δεν είναι όμως από του παίκτες που μπορεί να σηκώσει όλη την ομάδα στις πλάτες του με τις ποδοσφαιρικές του εμπνεύσεις. Βασικές μου επιλογές από αυτό το παιχνίδι είναι, ο άσσος αλλά με Draw No Bet υπέρ της Βόλφσμπουργκ, ενώ θα μπώ με σαφώς μεγαλύτερο θάρρος στο anytime scorer Ivica Olic.



VfL Borussia Monchengladbach  vs  FC Bayern Munchen  

Προϊστορία - Από το 2001 και μετά σε σύνολο 27 αγώνων έχουμε τα εξής :

4-7-3 (19-18 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ)

9-3-1 (25-10 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπάγερν Μονάχου)

Γήπεδο : Stadion im Borussia Park

Γκλάντμπαχ : Την περασμένη εβδομάδα έπαιξε εκτός έδρας στο σπίτι του Αννόβερου. Είχε ως πρόθεση να κάνει παιχνίδι συντήρησης εν όψει Ευρωπαϊκού αγώνα. Βρήκε όμως πολλούς χώρους ανοιχτούς, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει το παιχνίδι με μεγαλύτερη όρεξη. Τα πολλά αμυντικά προβλήματα των γηπεδούχων της επέτρεψαν να κάνει ένα πολύ άνετο παιχνίδι και να φτάσει στην νίκη με 0-3 σκόρ. Ακολούθησε και η μεσοβδόμαδη εντός έδρας υποχρέωση όπου υποδέχθηκε τον "άβγαλτο" Απόλλωνα Λεμεσού. Οι διαφορές ήταν τόσο μεγάλες ανάμεσα στις δύο ομάδες, με την Γκλάντμπαχ να κάνει επιβλητική εμφάνιση κερδίζοντας το μάτς με 5-0 σκόρ.

Bet Info : Έρχεται από σερί 10 αγώνων χωρίς ήττα.

Απουσίες :  Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών

Μπάγερν : Την περασμένη εβδομάδα υποδέχθηκε την Βέρντερ Βρέμης.Το οτι ακολουθούσε Ευρωπαϊκή υποχρέωση μετά από αυτό το μάτς, δεν την εμπόδισε καθόλου στο να φτάσει με περίσσια άνεση στην νίκη με το πολύ βαρύ 6-0 σκόρ, απέναντι σε επιεικώς τραγική Βέρντερ που δεν βλεπόταν με τίποτα.Στην μεσοβδόμαδή της υποχρέωση έπαιξε εκτός έδρας απέναντι στην Ρόμα.Στο μάτς αυτό κληθηκαν να συνδράμουν όλες οι γεωδυναμικές υπηρεσίες και ινστιτούτα καταγραφών, για να αποτυπώσουν τον "Κόκκινο Σεισμό" που χτύπησε την Ρώμη, ο οποίος είχε τεράστια ένταση 7 βαθμών της Κλίμακας Μπάγερν. Απέναντι σε μία άκρως απαράδεκτη Ρόμα, η οποία έκανε ίσως το χειρότερο Ευρωπαϊκό της παιχνίδι τα τελευταία τουλάχιστον 25 χρόνια, η Μπάγερν Μονάχου πέρασε σαν αρχοντικός οδοστρωτήρας σκορπίζοντας την Ρόμα στους 4 ανέμους με το επιβλητικά σούπερ βαρύ 1-7 σκόρ.

Bet Info : Το παιχνίδι αυτό με τα 7 γκόλ, είναι μόλις το 2ο μετά από 34 παιχνίδια όπου η Μπάγερν Μονάχου σκοράρει τουλάχιστον 6 τέρματα. Επιμέρους έρχεται από 8/10 No Goal.
Απουσίες : Ρέϊνα, Μπάνστούμπερ, Χάβι Μαρτίνεθ, Σβάϊνστάϊγκερ, Τιάγκο, Αλάμπα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Οι δύο ομάδες είναι σε απίστευτη κατάσταση και φοβερό φεγγάρι, αρχίζοντας να θυμίζουν στους έχοντες μία κάπως προχωρημένη ηλικία, τρομερές πλήν όμως πολύ σκουριασμένες αναμνήσεις από την δεκαετία του 70' όπου αμφότερες έκαναν απίστευτα πράγματα τόσο σε εγχώριο όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Κάθε χρόνο είτε το μάτς γίνεται στο Μένχενγκλάντμπαχ είτε στο Μόναχο, μαζεύονται για να το παρακολουθήσουν μαζί βετεράνοι και των δύο ομάδων από εκείνη την χρυσή δεκαετία, κάτι για το οποίο φροντίζει εδώ και πολλά χρόνια ο τεράστιος "Κάϊζερ" του Γερμανικού Ποδοσφαίρου, ο Φράντς Μπέκενμπάουερ. Στο φετινό ραντεβού απο πλευράς βετεράνων της Γκλάντμπαχ θα είναι οι Μπέρτι Φόγκτς,Ούλι Στίλικε,Χέρμπερτ Βίμμερ,ο απίστευτος Δανός ο Άλαν Σίμονσεν και ο αχώριστος φίλος του Μπέκενμπάουερ ο Γκίνντερ Νέτσερ. Αρκετές θα είναι και οι παρουσίες των βετεράνων της Μπάγερν Μονάχου, με πρώτο και καλύτερο τον Φράντς Μπέκενμπάουερ φυσικά, τον εμβληματικό Λότταρ Ματέους, ο οποίος για όσους πιθανόν να μήν γνωρίζουν, είχε ξεκινήσει την σπουδαία καριέρα του από τα "πουλάρια" της Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ. Την παρέα θα συμπληρώσουν οι Ζέπ Μάγιερ, Γκέρντ Μίλλερ, Πάουλ Μπράϊτνερ, Γκέοργκ Σβάρτσενμπεκ, Κλάους Άουγκεντάλλερ, Κάρλ Χάϊντς Ρούμμενίγκε, ενώ ο πιο "μικρός" σε ηλικία βετεράνος της Μπάγερν θα είναι ο εξίσου εμβληματικός Στέφαν Έφενμπεργκ, ο οποίος και αυτός πέρασε από την Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ. Εξακολουθώ να πιστεύω πως αυτή η φετινή Γκλάντμπαχ είναι ίσως η μόνη ομάδα στην Erste Bundesliga, η οποία θέλει και μπορεί να προβάλλει πολύ σοβαρές αντιρρήσεις στην Μπάγερν Μονάχου ώς προς το θέμα της κατάκτησης της σαλατιέρας του πρωταθλητή. Μένει να δούμε αν εξακολουθεί να τις έχει, σε αυτό το πάρα πολύ δυνατό ποδοσφαιρικό crash test. Για λόγους καθαρού τηλεοπτικού ενδιαφέροντος, θα αφήσω το μάτς στην άκρη και την δική σας κρίση και αξιολόγηση.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου