Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Erste und Zweite Bundesliga 19-10-2014





Karlrsruhe SC  vs  VfR Aalen  

Στις 4 Οκτωβρίου η Καρλσρούη έπαιξε εκτός έδρας στο σπίτι της Κάϊζερσλάουτερν.Ήταν αμυντικά προσανατολισμένη, όμως 2 γκόλ των γηπεδούχων στο 1ο ημίχρονο,ήταν αυτά που μαζί με την αποβολή του πολύ φορμαρισμένου Μιγκέλ Τόρρες στο δεύτερο μέρος,έκριναν το απόλυτα δίκαιο 2-0 υπέρ των γηπεδούχων.Στις 3 Οκτωβρίου η ΦάουΈφΆρ Άαλεν υποδέχθηκε την Μόναχο 1860.Ήξερε τι θα έβρισκε μπροστά της και μετά από αρκετούς αγώνες αποφάσισε να παίξει κλειστή άμυνα με ζώνη.Παραδόξως της βγήκε σε καλό αυτό,καθώς "χτύπησε" δύο φορές στην κόντρα επίθεση,προς το τέλος του αγώνα,βάζοντας τα δύο γκολ που την οδήγησαν στη μεγάλη νίκη με 2-0 σκόρ.Τα ακόμα πιο ευχάριστα όμως ήρθαν 4 μέρες αργότερα στις 8 του μηνός,όταν και φιλοξένησε σε φιλικό αγώνα την Άουγκσμπουργκ.Ήταν απλά χάρμα ιδέσθαι,διαλύοντας με χαρακτηριστική άνεση τους Βαυαρούς με το επιβλητικά βαρύ 7-1 σκόρ.  

Αυτό το πολύ βαρύ σκόρ που έφερε η Άαλεν στο φιλικό,με θορύβησε ευχάριστα ώστε να αρχίσω να την προσέχω καλύτερα στην συνέχεια.Από την άλλη,Καρλσρούη χωρίς Μιγκέλ Τόρρες μπροστά ίσον μεγάλο πρόβλημα στο δημιουργικό παιχνίδι για την Καρλσρούη,καθώς πολλές από τις καλές φάσεις που κάνει η ομάδα,περνούν από τα πόδια του πολυτάλαντου Ισπανού επιτελικού μέσου.Θα κάνω στην άκρη,αφήνοντας το μάτς στην κρίση σας.



FSV Frankfurt 1899 A.M  vs  FC Ingolstadt 04  

Στις 5 Οκτωβρίου η ΈφΈςΦάου έπαιξε εκτός έδρας στο σπίτι της Ζάνντχάουζεν.Οι παίκτες του κόουτς Μέλμανν ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο αμυντικό πλάνο τους,και χτυπώντας εξαιρετικά στην αντεπίθεση,πήραν μία πολύ σπουδαία νίκη με 0-3 σκόρ,ένα αποτέλεσμα που δεν αδικεί τους γηπεδούχους,που "πατούσαν περίεργα" στο γήπεδο.Λίγο αργότερα στις 10 του μηνός,στο διάλλειμα λόγω Εθνικών ομάδων,φιλοξένησε σε φιλικό αγώνα την Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ.Το "τρακάρισμα" ήταν αναμενόμενο,καθώς τα φιλοξενούμενα "πουλάρια" σε εμφανώς καλύτερη κατάσταση κέρδισαν με 1-4 σκόρ.Στις 5 Οκτωβρίου η Ίνγκολσταντ υποδέχθηκε την Άϊντραχτ Μπράουνσβάϊγκ.Πολύ πάθος,"ξύλο",δυνατές προσωπικές μονομαχίες και πολυ καλά στημένες άμυνες,ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν το πάζλ του αγώνα.Ένα γκόλ από τον Χίνντερζέερ στο 46ο λεπτό ήταν αυτό που έκρινε το τελικό 1-0 σκόρ υπέρ της Ίνγκολσταντ,φέρνοντας τους "σάντσερ" να είναι η μόνη αήττητη ομάδα πλέον στην Τσβάϊτε Μπούντεσλίγκα,η οποία οδηγεί την κούρσα στον βαθμολογικό πίνακα.  

Το μάτς αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή.Κοινός παρονομαστής των δύο ομάδων είναι ο προπονητής της ΈφΈςΦάου Φρανκφούρτης,ο καθ όλα συμπαθέστατος Μπέννο Μέλμανν.Ο κόουτς στο αρκετά πρόσφατο παρελθόν είχε προπονήσει και την Ίνγκολσταντ,και ξέρει τα κατατόπια του Βαυαρικού συλλόγου.Το μάτς αυτό θα έχει πολύ τακτική και υπομονή χωρίς πολλές βιασύνες.Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το σύνολο γκόλ από 2 έως 3.



FC Erzgebirge Aue  vs  TSV 1860 Munchen  

Στις 3 Οκτωβρίου η Άουε έπαιξε εκτός έδρας στο σπίτι της Γκρόϊτερ Φύρτ.Οι γηπεδούχοι με δύο γρήγορα γκολ στο 1ο ημίχρονο έβαλαν τις βάσεις για το τρίποντο,με το 2-0 να μένει άνετα μέχρι το τέλος.Οι παίκτες του Τόμυ Στίπιτς ήταν απλά παρόντες,βγάζοντας απλά και μόνο απο υποχρέωση τον αγώνα.Η Μόναχο 1860 στις 3 Οκτωβρίου έπαιξε εκτός έδρας στο σπίτι της.Έδειξε οτι επιχειρώντας να βαδίσει καλύτερα,πως ακολουθεί ένα νέο αμυντικό πλάνο τουλάχιστον.Αυτό την βοήθησε πολύ στον αγώνα,ωστε να κρατήσει χαμηλά τον ρυθμό.Δύο στιγμιαίες αδυναμίες της άμυνας στο 83ο και 85ο λεπτό ήταν αυτές που επέτρεψαν στους γηπεδούχους να σημειώσουν τα 2 γκόλ που διαμόρφωσαν το τελικό 2-0 σκόρ.

Το μάτς αυτό θα το χαρακτηρίσω με πολύ ευγενικό τρόπο ως το ντέρμπυ μεταξύ των μονόφθαλμων της κατηγορίας.Με την Άουε στην τελευταία θέση στην ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες με 7 βαθμούς,αλλά και την 1860 οριακά εκτός αυτής με 9 βαθμούς,εκτιμώ πως όλα είναι πιθανά να συμβούν.Θα προτιμήσω να εξασφαλίσω την ηρεμία για το στομάχι μου,αφήνοντας το παιχνίδι στην άκρη.



Hamburger SV  vs  TSG 1899 Hoffenheim  

Προϊστορία - Από το 2008 και μετά σε σύνολο 13 αγώνων έχουμε τα εξής :

5-1-1 (10-6 γκόλ, με γηπεδούχο το Αμβούργο)

4-1-1 (16-5 γκόλ, με γηπεδούχο το Αμβούργο)

Γήπεδο : Imtech Arena

Αμβούργο : Στις 3 Οκτωβρίου έπαιξε εκτός έδρας στο σπίτι της Μπορούσσια Ντόρτμουντ. Μοναδικός στόχος των "δεινόσαυρων" ήταν, το ελάχιστο δυνατό θετικό αποτέλεσμα. Αν και φιλοξενούμενοι, οι παίκτες του Γιόζεφ Ζίννμπάουερ μπήκαν παραδόξως πολύ δυνατά στριμώχνοντας για τα καλά την Μπορούσσια στα σχοινιά. Στο 35ο λεπτό ο Πιέρ Λασσόγκα έκανε το 0-1 σκόρ. Από εκείνο το σημείο και μετά ενώ θα περίμενε κανείς την Ντόρτμουντ να αφυπνιστεί, μόνο κάτι τέτοιο δεν έγινε. Το Αμβούργο έκανε ίσως το καλύτερό του παιχνίδι μέχρι τώρα στην σεζόν κρατώντας αυτό το χρυσό γκόλ μέχρι το τέλος, με εξαιρετικότατη άμυνα, παίρνοντας τελικά μία τεράστια νίκη, απέναντι σε μία όλως παραδόξως και ανέλπιστα πολύ κακή Μπορούσσια Ντόρτμουντ.

Bet Info : Ήρθε η 1η νίκη μετά από ένα αποτυχημένο σερί 6 αγώνων, ενώ έρχεται από 8/10 No Goal.

Απουσίες : Άντλερ, Ράϊκοβιτς, Μπάϊστερ, Ιλίτσεβιτς.

Χόφφενχάϊμ : Στις 4 Οκτωβρίου υποδέχθηκε την Σάλκε σε ένα μεγάλο μάτς. Μόνο όμως ως ντέρμπυ δεν εξεχλίχθηκε, καθώς η Χόφφενχάϊμ βρήκε μπροστά της μία πολύ αποσυντονισμένη και άσχημα στημένη Σάλκε, που δεν πατούσε καθόλου καλά στο γήπεδο. Ουσιαστικά όλα κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Αρχικά μόλις στο 13ο λεπτό με τον Ελγιουνούσσι και λίγο αργότερα στο 310 με τον Σζάλαϋ, ο οποίος "τιμώρησε" την παλιά του ομάδα, η Χόφφενχάϊμ έθεσε τις βάσεις για το σωστό αποτέλεσμα. Η μείωση του σκόρ από τον Χούντελάαρ 8 λεπτά πριν την λήξη δεν την "τρόμαξε" καθόλου, με το 2-1 σκόρ να μένει μέχρι το τέλος, με την Σάλκε να τελειώνει το παιχνίδι με 10 παίκτες.

Bet Info : Έχει ένα εντυπωσιακό σερί 11 αγώνων χωρίς ήττα, με επιμέρους 6/11 όπου σκοράρει τουλάχιστον 2 γκόλ, αλλά και 6/11 Γκόλ-Γκόλ.

Απουσίες : Κάστεελς, Σβάμπε, Στόλτς, Βίϊζε, Ακπογκούμα, Κίμ, Σαλίχοβιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Το να βγάλεις διπλό και μάλισα τόσο τεράστιο μέσα στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Πάρκ" της Ντόρτμουντ, έτσι όπως ήρθε τελικά, μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Όμως οι "δεινόσαυροι" από το Αμβούργο τα κατάφεραν περήφανα, με το διάλλειμα για τους αγώνες των Εθνικών Ομάδων να τους "κάθεται κουτί", ώστε να υποδεχθούν την Χόφφενχάϊμ με την ψυχολογία στα ύψη. Από την άλλη μεριά δεν μπορώ βεβαίως να μήν υποβάλλω τα σέβη μου στον κόουτς της Χόφφενχάϊμ τον Μάρκους Γκίζντολ για την εξαιρετική δουλειά που κάνει. Η Χόφφενχάϊμ φέτος είναι πολύ σοβαρή, με περισσότερη πειθαρχία στο δημιουργικό της παιχνίδι. Με την προσθήκη του Σζάλαϋ μπροστά, έχει μία πολύ ισχυρή front line, την οποία καμία ομάδα της Erste Bundesliga δεν πρέπει να υποτιμήσει. Θα υποβάλλω ομως εκ νέου τα σέβη μου, αυτή την φορά σε όλες τις εταιρείες στοιχημάτων που ασχολούνται με αυτό το παιχνίδι. Το οτι μοιράζουν το καρπούζι των αποδόσεων σχεδόν οριακά στην μέση, με πολύ ελαφρύ φαβορί το Αμβούργο, δείχνει αν μή τι άλλο οτι παρά την μεγάλη διαφορά βαθμών που έχουν οι δύο ομάδες στον πίνακα, οτι υπολογίζουν τόσο την μεγάλη νίκη στο Ντόρτμουντ, αλλά και την βαριά φανέλα που έχει το Αμβούργο. Περιμένω να δώ το Αμβουργο να παίρνει πολλούς χώρους από την Χόφφενχάϊμ, η οποία ξέρει να οργανώνεται με υπομονή, χτυπώντας εξαιρετικά στην κόντρα. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το σύνολο γκόλ από 2 έως 3.



SC Paderborn 07 e.V.  vs  Eintracht Frankfurt    

Προϊστορία - Στις 19-1-2008 συναντήθηκαν στην έδρα της Πάντερμπορν για φιλικό παιχνίδι,φέρνοντας ισοπαλία με 1-1 σκόρ. Έκτοτε ακολούθησαν τα δύο παιχνίδια στην σεζόν 2011-2012 στην Zweite Bundesliga, όπου η Πάντερμπορν ως γηπεδούχος κέρδισε με 4-2, ενώ στην έδρα της Άϊντραχτ οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 0-0 σκόρ.

Γήπεδο : Benteler Arena

Πάντερμπορν : Στις 4 Οκτωβρίου έπαιξε εκτός έδρας απέναντι στην Μπάγερ Λέβερκούζεν. Πήγε με αποκλειστικό στόχο να καταστρέψει το παιχνίδι των γηπεδούχων με κάθε κόστος. Το παιχνίδι άνοιξε από πολύ νωρίς με την Πάντερμπορν παραδόξως να έχει αυτή την καλύτερη διαχείριση στην κυκλοφορία της μπάλλας. Μάλιστα δέ ήταν αυτή που δύο φορές πήρε το προβάδισμα, με την Μπάγερ Λέβερκούζεν να αντιδρά εξίσου πολύ καλά στον αγώνα, οποίος τελείωσε με το δίκαιο για τις δύο ομάδες 2-2 σκόρ. Τέσσερις μέρες αργότερα στις 8 του μηνός, φιλοξενήθηκε από την ΣπόρτΦρόϊνντε Λόττε σε φιλικό παιχνίδι. Σε εκείνο το παιχνίδι ήταν  πολυ επιβλητική καθώς κέρδισε με το αρκετά ευρύ 3-6 σκόρ.

Bet Info : Έρχεται από ένα αρκετά περίεργο 6/10 όπου δέχεται τουλάχιστον 2 τέρματα από τον αντίπαλο.

Απουσίες : Άμεντικ, Μπέρτελς, Βέμμερ, Μπάκαλορτζ, Πέπιτς.

Άϊντραχτ Φρανκφούρτης : Στις 4 Οκτωβρίου υποδέχθηκε την Κολωνία. Οι δύο ομάδες από την αρχή έδειξαν τις προθέσεις τους για να πάνε σε πολύ ανοιχτό παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκόρ μόλις στο 15ο λεπτό. Η Αϊντραχτ όμως αντέδρασε πολύ ωραία, με τον πολύ φορμαρισμένο Άλεξ Μέϊερ, φέρνοντας αρχικά με δύο τέρματα που σημείωσε, σε 1-1 λίγο πρίν το ημίχρονο, ενώ στο 54' έδωσε με ολική επαναφορά, το προβάδισμα στην ομάδα του με το 2-1 που έκανε προσωρινά. Οι φιλοξενούμενοι "τράγοι" όμως, δεν το παράτησαν καθόλου το παιχνίδι, φέρνοντας και πάλι στα ίσια το σκόρ στο 65ο λεπτό. Η πίεση της Άϊντραχτ από εκείνο το σημείο και μετά μεγάλωσε πολύ. Η τύχη ήταν αυτή που χαμογέλασε στην Άϊντραχτ λίγο παραπάνω, καθώς μετά απο πολυ καλά οργανωμένη επίθεση, είδε τον Βίμμερ της Κολωνίας, μετά από συγχηση στην μεγάλη περιοχή, να στέλνει ατυχώς την μπάλλα στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας παρ όλα αυτά μία πολύ μεγάλη και δικαιότατη νίκη για την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης με 3-2 σκόρ. Με αυτό το αποτέλεσμα η Άϊντραχτ συμπλήρωσε 4 αγώνες αήττητη και μαζεύοντας 8 βαθμούς, οι οποίοι απο εκεί που ήταν η ομάδα για βρούβες, την έφεραν να θέτει υποψηφιότητα για ένα από τα Ευρωπαϊκά εισητήρια.

Bet Info : Έρχεται από 6/10 όπου ο αντίπαλος σκοράρει τουλάχιστον 1 τέρμα.

Απουσίες : Τράππ, Ντζάκπα, Γκέρεζγκίχερ, Θαμπράνο, Κίττελ, Ρόζεννταλ, Βάλντσμιντ, Βαλντέζ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Η Πάντερμπορν έτσι όπως πάει στην σεζόν, δεν πρόκεται να "βάλει μυαλό". Εξακολουθεί να παίζει με πολύ μεγάλη αγνοια κινδύνου, χωρίς να υπολογίζει ποιον αντίπαλο έχει μπροστά της. Από την άλλη, η Άϊντραχτ θα έλεγα πως ξέρει να μεταλλάσει το παιχνίδι της ανάλογα με τις απαιτήσεις, και ειδικότερα να έχει την υπομονή που χρειάζεται απέναντι σε "ανώμαλες" ποδοσφαιρικές αιτιάσεις και δημιουργίες, όπως για παράδειγμα είναι αυτές της Πάντερμπορν. Δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από ένα ανοιχτό παιχνίδι, με τις βασικές μου επιλογές να είναι η διπλή ευκαρία Χ2 και το Γκόλ-Γκόλ.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου