Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Erste und Zweite Bundesliga 18-10-2014




TSV Eintracht Braunschweig  vs  SpVgg Greuther Furth  

Στις 5 Οκτωβρίου η Άϊντραχτ Μπράουνσβάϊγκ επαιξε εκτός έδρας με την Ίνγκολσταντ.Το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο από το πρώτο ημίχρονο,όπου και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαρίες τους.Ένα γκόλ που έβαλε η ομολογουμένως καλύτερη Ίνγκολσταντ στο 46ο λεπτό,ήταν που έκρινε το αποτέλεσμα,δίνοντας στους γηπεδούχους την νίκη.Η Άϊντραχτ άξιζε ίσως κάτι παραπάνω,όμως ήταν καλύτερα στημένη η Ίνγκολσταντ.Από την άλλη,η Γκρόϊτερ στις 3 Οκτωβρίου υποδέχθηκε την Άουε.Σαν τον Λούκυ Λούκ,"πυροβόλησε" δύο φορές πολύ γρήγορα στο 8ο και το 17ο λεπτό,κρατώντας με άνεση το 2-0 σκόρ μέχρι το τέλος.  

Αυτό το παιχνίδι θα κρίνει αρκετά για τους στόχους των δύο ομάδων.Απέχουν μεταξύ τους μόλις 4 πόντους και όλα μπορούν να γίνουν.Με νίκη η Γκρόϊτερ μπαίνει για τα καλά στο κόλπο της ανόδου,προβληματίζοντας πολύ την Άϊντραχτ καθώς θα εξακολουθήσει να είναι πολυ κοντά στην ζώνη με τους μπελάδες.Ενώ αν πάρει την νίκη η Άϊντραχτ θα δώσει νέο ενδιαφέρον στην κορυφή.Περιμένω να δώ τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές πίσω και να μήν ρισκάρουν πολύ.Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το σύνολο γκόλ από 2 έως 3.   



1.FC Union Berlin  vs  SV Sandhausen  

Στις 4 Οκτωβρίου η Ουνιόν έπαιξε στο σπίτι της Ζάνκτ Πάουλι.Ξεκίνησε το παιχνίδι της με αρκετά αμυντικές προθέσεις,τουλάχιστον για τα πρώτα λεπτά.Είδε όμως τον Τζόπεκ να αποβάλλεται στο 22ο λεπτό,όπου οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0 με πέναλτυ.Απο εκείνο το σημείο όλα πήραν τον δρόμο τους, με την Πάουλι να είναι εμφανώς καλύτερη από την αρχή και να παίρνει δικαια την νίκη με 3-0,απέναντι σε μία Ουνιόν η οποια εξακολουθεί να προβληματίζει πολύ.Στις 5 του μηνός η Ζάνντχάουζεν υποδέχθηκε την ΈφΈςΦάου από την Φρανκφούρτη.Ενω προσέγγισε πολύ ωραία το παιχνίδι,εν τούτοις "δεν της έβγαιναν" καθόλου οι αρκετές τελικές προσπάθειες που βγήκε.Τα είχε λοιπόν με την ατυχία της,την οποία η ΈφΈςΦάου εκμεταλλεύτηκε άριστα με το πολύ καλό transition που είχε.Οι φιλοξενούμενοι κάνοντας εξαιρετικές κόντρα επιθέσεις,πήραν μία μεγάλη και περήφανη νίκη με 0-3 σκόρ,αποτέλεσμα που έφερε την ομάδα στην προσωρινή θέση των μπαράζ,με δικαίωμα σκέψεων εξόδου από την ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες του υποβιβασμού.  

Είχα προειδοποιήσει από την αρχή της σεζόν οτι η αποχώρηση απο την αρχή του πολύ έμπειρου προπονητή Ούβε Νόϊχάουζ από την Ουνιόν,πως θα έφερνε μεγάλη ταραχή στην ομάδα του Βερολίνου.Θέλει η Ουνιόν να δειξει πράγματα,ομως πρέπει να έχει καλύτερη επαφή με τα δίχτυα.Δεν μπορεί δηλαδή να πάει μπροστά,έχοντας σκοράρει μόλις 6 γκόλ μετά από 9 αγώνες,κουβαλώντας παράλληλα στην πλάτη της κι ένα αρνητικό -9 στην συνολική διαφορά τερμάτων.Η Ζάνντχάουζεν από την άλλη με τους 10 βαθμούς που έχει,δεν μπορεί να αισθάνεται και πολυ άνετα,καθώς βρίσκεται μόλις 2 βαθμούς πάνω από τους μπελάδες,και 3 πάνω από την σημερινή της αντίπαλο.Παίζει ένα σαφώς πιο ορθολογικό και αξιοπρεπές ποδόσφαιρο,δείχνοντάς μας μετά τους πρώτους 9 αγώνες,οτι ξέρει να αμύνεται με συγκεκριμένο πλάνο,και να ζητά το ότι καλύτερο της έρθει στο κομάτι του δημιουργικού της παιχνιδιού.Αυτό που της λείπει και ίσως να της έχει στερήσει κάποιους βαθμούς που θα την είχαν απομακρύνει ενδεχομένως από τα χειρότερα,είναι το οτι δεν αυξάνει την τόλμη της,ωστε να δημιουργεί περισσότερες φάσεις στην αντίπαλη εστία.Δείχνει δηλαδή να είναι ευχαριστημένη με αυτά που κάνει,όμως αυτό μπορεί να της στοιχήσει στο τέλος όταν θα κάνει τον απολογισμό του ταμείου της.Θα δώσω μία ευκαρία στην Ουνιόν για να δώ αν έχει τα προσόντα για να βγεί υπο προϋποθέσεις για πρώτη φορά έξω από την ζώνη με τους μπελάδες,παίρνοντας ως βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι,την διπλή ευκαιρία 1Χ.   


1.FC Koln  vs  Ballspiel Verein Borussia Dortmund

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 17 αγώνων έχουμε τα εξής :

2-2-5 (6-14 γκόλ, με γηπεδούχο την Κολωνία)

7-1-0 (18-6 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπορούσσια Ντόρτμουντ)

Γήπεδο : Rhein Energie Stadion

Κολωνία : Στις 4 Οκτωβρίου έπαιξε εκτός έδρας στο σπίτι της Άϊντραχτ Φρανκφούρτης. Πήγε με προθέσεις για πολυ ανοιχτό παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να μήν της χαλάνε το χατήρι. Οι "τράγοι" λοιπόν ήταν αυτοί που έκαναν νωρίς το 0-1 σκορ, με τους γηπεδούχους να απαντούν 1 λεπτό πρίν το διάλλειμα. Στα πρώτα 10 λεπτά του δεύτερου μέρους, οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμα, με την Κολωνία να μήν το βάζει κάτω και να απαντά κάνοντας το 2-2 σκόρ στο 65ο λεπτό.Το παιχνίδι κρίθηκε στο 79ο λεπτό όταν μετά από ωραία επίθεση της Άϊντραχτ ο αμυντικός της Κολωνίας ο Κέβιν Βίμμερ έστειλε κατα λάθος την μπάλλα στα δίχτυα της ομάδας του, κάνοντας το τελικό 3-2 σκόρ υπέρ των γηπεδούχων. Παρά την ήττα, άρεσε πολύ η Κολωνία, που επιτέλους έδειξε οτι μπορεί να κάνει ωραία πράγματα όταν βγαίνει από το καβούκι της. Δεν συνέβη όμως το ίδιο 4 ημέρες αργότερα, καθώς σε φιλικό με την μισητή γειτόνισσα Αλεμάννια Άαχεν δεν ήταν τόσο καλή, και έχασε με το ίδιο ακριβώς σκόρ, περισσότερο εύκολα από όσο το τελικό αποτέλεσμα δείχνει.

Bet Info : Έρχεται από 3/5 όπου ο αντίπαλος σκοράρει τουλάχιστον 2 τέρματα.

Απουσίες : Γκόλομπαρτ, Χέλμες.

Ντόρτμουντ : Στις 4 Οκτωβρίου υποδέχθηκε το Αμβούργο. Είχε προηγηθεί η μεγάλη εκτός έδρας Ευρωπαϊκή νίκη επι της Άντερλεχτ, και όλοι περίμεναν να κάνει την επαναφορά, απέναντι στους "δεινόσαυρους" από το Αμβούργο, που δεν περνούσαν και τις καλύτερές τους μέρες, όμως ούτε και η ίδια ήταν σε καλή κατάσταση στις τελευταίες αγωνιστικές. Ενα γκολ των φιλοξενούμενων στο 35ο λεπτό, ήταν αρκετό για να διαμορφωθεί το 0-1 σκόρ, αποτέλεσμα το οποίο παρέμεινε με άνεση παραδόξως για το Αμβούργο μέχρι το τέλος, αναγκάζοντας μάλιστα αρκετούς από τους φιλάθλους της Μπορούσσια να χειροκροτήσουν τους αντίπαλους παίκτες της ομάδας τους.

Bet Info :  Έρχεται από 7/10 όπου ο αντίπαλος σκοράρει τουλάχιστον 1 γκόλ.

Απουσίες : Αλομέροβιτς, Σμέλτσερ, Μπλαστσικόφσκι, Κίρχ, Σαχίν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Πολύ μεγάλο γειτονικό ντέρμπυ μίσους και φαγούρας στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Αμφότερες οι ομάδες έρχονται στο μάτς αυτό από διαφορετικό μονοπάτι. Η μέν Κολωνία προσπαθεί αξιοπρεπώς να δειξει κάτι καλύτερο, κάτι που αν μή τι άλλο συμβαίνει, ενώ η Μπορούσσια Ντόρτμουντ δείχνει να έχει πάθει "λάστιχο" και να μήν παίζει καθόλου καλά στα τελευταία παιχνίδια. Οι δύο ομάδες είναι πάρα πολυ κοντά στην ζώνη με τους μπελάδες, με μία ενδεχόμενη ήττα σε αυτό το παιχνίδι, να μπερδεύει αρκετά τα πράγματα. Η Κολωνία έτσι όπως παίζει, δεν είναι από τις ομάδες που αν και εντός έδρας, μπορεί να πιέσει ασφυκτικά την Μπορούσσια απο την αρχή έως το τέλος. Δίπλα σε αυτή την επισήμανση, αν υπολογίσει κανείς τον Ευρωπαϊκό αγώνα της Μπορούσσια που έρχεται στο προσεχές μεσοβδόμαδο εκτός έδρας απέναντι στην αρκετά ισχυρή Γαλατάσαράϋ, ίσως αυτό το παιχνίδι να πάει σε χαμηλό ρυθμό, και γιατί όχι σε μία πολύ πιθανή ισοπαλία, η οποία να βολέψει και τις δύο ομάδες, στην προσπάθεια που κάνουν για να αποφύγουν τα χειρότερα. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη με το παιχνίδι αυτό, προτείνοντας να το αφήσουμε στη άκρη, μιάς και οι δύο ομάδες ακόμα ψάχνονται και δεν είναι σε καλή κατάσταση. 


VfB Stuttgart 1893 e.V  vs  FC Bayer 04 Leverkusen

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 29 αγώνων έχουμε τα εξής :

6-1-7 (21-19 γκόλ, με γηπεδούχο την Στουτγκάρδη)

10-3-2 (38-15 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπάγερ Λέβερκούζεν)

Γήπεδο : Mercedes Benz Arena

Στουτγκάρδη : Στις 3 Οκτωβρίου έπαιξε εκτός έδρας στο σπίτι της Χέρτα Βερολίνου. Μπήκε κυριολεκτικά με το μαχαίρι στα δόντια,και ήταν αυτή που άνοιξε το σκόρ με τον Μόριτς Λάϊτνερ μόλις στο 5ο λεπτό. Από εκείνο το σημείο και μετά ακολούθησε μία σωρεία από διαιτητικά αίσχη, από έναν ρέφερι που έκανε τα πάντα για να βοηθήσει την Χέρτα. Οι γηπεδούχοι γύρισαν εντελώς το μάτς σε 3-1, με την Στουτγκάρδη να μειώνει σε 3-2 λίγο πριν το τέλος, που ήταν και το τελικό σκορ, αλλά να έχει πάρα πολλά παράπονα από την διαιτητική μεταχείρηση.

Bet Info : Έρχεται από 4/5 όπου ο αντίπαλος σκοράρει τουλάχιστον 2 γκόλ, ενώ 2 φορές έφερε το ίδιο 2-0 σκόρ.

Απουσίες : Ντιντάβι,Χόλτσχάουζερ,Αμπντελλαουέ,Γιαλτσίν,Σάραρερ.

Λέβερκούζεν : Στις 4 Οκτωβρίου υποδέχθηκε την Πάντερμπορν. Είδε τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στο 20', όμως έφερε το μάτς στα ίσια λίγο πρίν το διάλλειμα. Στο δεύτερο μέρος άνοιξε πάρα πολύ το παιχνίδι, με πολλές και καλές φάσεις για τις δύο ομάδες. Παρά το γεγονός οτι η Πάντερμπορν έμεινε με 10 παίκτες από το 72ο λεπτό, ήταν αυτή που πήρε ξανά το προβάδισμα στο 87ο λεπτό. Η Μπάγερ παρ όλα αυτά βρήκε τον τρόπο και με τον δαιμόνιο Καρίμ Μπελλαράμπι έβαλε το γκόλ που έσωσε τουλάχιστον την ισοπαλία με το τελικό 2-2 σκόρ.

Bet Info : Έρχεται από ένα εντυπωσιακό 10/15 όπου σκοράρει τουλάχιστον 2 γκόλ.

Απουσίες : Ρόλφες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Η αγαπημένη μου ομάδα στην Γερμανία που είναι η Στουτγκάρδη, προς το παρόν δεν είναι εντελώς καλά. Πάνω που άρχισε να βρίσκει καλύτερα τα πατήματά της, πρέπει να παίζει ακόμα πιο δυνατά, μιάς και έχει να αντιμετωπίσει και τους διαιτητές, που φαίνεται οτι την "έχουν βάλει στο μάτι" τους. Είναι πολύ δύσκολο το μάτς, αλλά δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από την Στουτγκάρδη, από το να κάνει πολύ ανοιχτό παιχνίδι επειδή χρειάζεται επειγόντως τον βαθμό ή τους βαθμούς. Η Λέβερκούζεν είναι σε σαφώς καλύτερη κατάσταση, όμως προβλημάτισε αρκετά με την διαχείρηση της κυκλοφορίας απέναντι στην Πάντερμπορν. Η βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το Γκόλ-Γκόλ. 



SC Freiburg  vs  VfL Wolfsburg  

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 20 αγώνων έχουμε τα εξής :

6-1-3 (16-15 γκόλ, με γηπεδούχο την Φράϊμπουργκ)

4-3-3 (16-13 γκόλ, με γηπεδούχο την Βόλφσμπουργκ)

Γήπεδο : MAGE SOLAR Stadion

Φράϊμπουργκ : Στις 4 Οκτωβρίου έπαιξε εκτός έδρας στο σπίτι της Βέρντερ Βρέμης, απέναντι στον παλιό της προπονητή. Ξεκίνησε πολύ ψηλά το παιχνίδι, ανοίγοντας μάλιστα το σκόρ μόλις στο 8ο λεπτό μετά από πέναλτυ που εκτέλεσε εύστοχα ο Νταρίντα. Οι γηπεδούχοι απάντησαν σε 1-1 στο 31ο λεπτό, κι απο εκείνο το σημείο, η Φράϊμπουργκ κατάφερε με πάρα πολυ μεγάλο ζόρι αλλά και καλά οργανωμένη άμυνα, να κρατήσει τον βαθμό της ισοπαλίας μέχρι το τέλος του αγώνα.

Bet Info : Έρχεται από 4/5 Goal-Goal, με επιμέρους 3/5 Over 3,5 Goals.

Απουσίες : Μπάτς, Ζουλιέν, Στάνκο.

Βόλφσμπουργκ : Στις 5 Οκτωβρίου υποδέχθηκε την Άουγκσμπουργκ. Ήταν πολύ βελτιωμένο το παιχνίδι της σε σχέση με τα προηγούμενα, κάτι που φάνηκε από τις καλές ευκαιρίες που έχασε, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Στο 2ο μέρος, πίεσε περισσότερο με αποτέλεσμα στο 58' να κάνει το 1-0 με τον Νάλντο, σκόρ που παρέμεινε μέχρι το τέλος. Δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα από τους φιλοξενούμενους Βαυαρούς, που παρατάχθηκαν με αρκετά αμυντικό πλάνο στο παιχνίδι τους.

Bet Info : Έρχεται από 7/10 Γκόλ-Γκόλ.

Απουσίες : Φελίπε, Όχς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Η Φράϊμπουργκ γλύτωσε από το στόμα του λύκου στην Βρέμη. Τώρα όμως καλείται να "δείξει" τα δόντια της απέναντι στους "αυθεντικούς λύκους" της Έρστε Μπούντεσλίγκα, μία Βόλφσμπουργκ η οποία θα παίξει σαφώς καλύτερο ποδόσφαιρο από αυτό της Βέρντερ. Τα "γεράκια" της Φράϊμπουργκ είναι οριακά έξω από την ζώνη με τους μπελάδες, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους "λύκους" της Βόλφσμπουργκ, οι οποίοι συνεχίζουν να θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα αν όχι για τον τίτλο, αλλά τουλάχιστον για ένα από τα Ευρωπαϊκά εισητήρια της επομένης περιόδου. Περιμένω να δώ ένα πολυ ανοιχτό μάτς, με την βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι να είναι το Γκόλ-Γκόλ.



Hannover 96  vs  VfL Borussia Monchengladbach  

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 24 αγώνων έχουμε τα εξής :

7-3-2 (26-12 γκόλ, με γηπεδούχο το Αννόβερο)

8-1-3 (21-13 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ)

Γήπεδο : HDI Arena

Αννόβερο : Στις 4 Οκτωβρίου έπαιξε εκτός έδρας στο σπίτι της Μπάγερν Μονάχου. Ξεκίνησε πολύ φοβισμένα και αμυντικά, απέναντι στις "πολύ γρήγορες ορέξεις" των γηπεδούχων. Δύο γκόλ για την Μπάγερν πρίν το 20ό λεπτό, έβαλαν πρόωρο τέλος στο παραμύθι. Η πίεση των γηπεδούχων ήταν ακόμα μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα να έρθουν άλλα δύο τέρματα που διαμόρφωσαν με συνοπτικές διαδικασίες το βαρύ εις βάρος του Αννόβερου 4-0 σκόρ.

Bet Info : Έρχεται από 5/5 No Goal, φέρνοντας από 2 φορές τα σκόρ 1-0 και 2-0.

Απουσίες : Μίλλερ, Χόφφμανν, Σανέ, Αντρέασεν, Έρνστ, Στίνντλ, Σουλεϊμάνι.

Γκλάντμπαχ : Στις 5 Οκτωβρίου υποδέχθηκε την Μάϊντς. Μόλις στο 15' άνοιξε το σκόρ με τον πολύ φορμαρισμένο Μάξ Κρούζε, όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ. Στο 31ο λεπτό μετά ο διαιτητής έδωσε ένα πολυ αυστηρό πέναλτυ στην Μάϊντς, με το οποίο ισοφάρισε σε 1-1, και με τον κόουτς Φάβρ της Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ να διαμαρτύρεται σε έξαλλη κατάσταση στον διαιτητή. Παρά το ασφυκτικό μονότερμα που έπαιξε η Μπορούσσια, το σκόρ παρέμεινε μέχρι το τέλος. Λίγο αργότερα στις 10 του μηνός, η ομάδα υποδέχθηκε σε φιλικό αγώνα την ΈφΈςΦάου από την Φρανκφούρτη. Έβγαλε τα απωθημένα της σε αυτό το παιχνίδι, κερδίζοντας πολύ άνετα με το ευρύ 4-1 σκόρ.

Bet Info : Έρχεται από 4/4 Goal-Goal, έχει την 2η καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, αλλά και την 4η χειρότερη επίθεση.

Απουσίες : Ντάεμς

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Θα έλεγα οτι το Αννόβερο κρατιέται κάπως μακριά από την ζώνη με τους μπελάδες, εξ αιτίας κάποιων θετικών συγκιριών στα αποτελέσματα. Μετά την μεγάλη νίκη της πρεμιέρας επί της Σάλκε, οι "νίντερζάξενερ" έριξαν πολύ την απόδοσή τους, έχοντας παράλληλα χοντρό πρόβλημα στο σκοράρισμα, ίδιο με αυτό που έχει και η αντίπαλος αυτού του αγώνα. Η Γκλάντμπαχ είναι ακόμα σε θέση να προβάλλει αντιρρήσεις στην Μπάγερν, κάνει πάρα πολλές φάσεις σε κάθε παιχνίδι, όμως δεν της βγαίνουν απο καθαρή ατυχία. Βασικές μου επιλογές από αυτό το παιχνίδι είναι το Γκόλ-Γκόλ και η διπλή ευκαιρία Χ2.



1.FSV Mainz 05  vs  FC Augsburg  

Προϊστορία - Από το 2007 σε σύνολο 10 αγώνων έχουμε τα εξής :

2-2-1 (7-3 γκόλ, με γηπεδούχο την Μάϊντς)

3-1-1 (7-6 γκόλ, με γηπεδούχο την Άουγκσμπουργκ)

Γήπεδο : Coface Arena

Μάϊντς : Στις 5 Οκτωβρίου έπαιξε εκτός έδρας στο σπίτι της Μπορούσσια Μένχενκγλάντμπαχ. Το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων από το 1ο κι όλας λεπτό. Δεν άργησε να έρθει το γκόλ, καθώς η Γκλάντμπαχ έκανε το 1-0 στο 15ο λεπτό. Λίγο αργότερα όμως στο 31ο λεπτό, η Μάϊντς ισοφάρισε σε 1-1 σκόρ, με ένα πέναλτυ για το οποίο οι της Γκλάντμπαχ διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα. Από εκείνο το σημείο και μετά η Μάϊντς συμπεριφέρθηκε άριστα στην άμυνα για να συντηρήσει το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του αγώνα, παρά την πολύ μεγάλη πίεση των γηπεδούχων. Ο βαθμός της ισοπαλίας που πήρε ήταν πολύ τυχερός, σε ένα μάτς όπου δεν άξιζε να ζητήσει το θετικό αποτέλεσμα.

Bet Info : Έρχεται από σερί 7 αγώνων χωρίς ήττα, με επιμέρους 4/7 όπου σκοράρει τουλάχιστον 2 γκόλ.

Απουσίες :  Πάρκ, Ρόσσμπαχ, Σλίκ.

Άουγκσμπουργκ : Στις 5 Οκτωβρίου έπαιξε εκτός έδρας στο σπίτι της Βόλφσμπουργκ. Οι γηπεδούχοι έδωσαν από την αρχή του αγώνα γρήγορο και ωραίο ρυθμό, με την Άουγκσμπουργκ να το αντιμετωπίζει αυτό με αρκετή υπομονή. Το αποτέλεσμα του αγώνα κρίθηκε στο 2ο ημίχρονο όταν ο Νάλντο μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Άουγκσμπουργκ, έβαλε το γκόλ που διαμόρφωσε το δίκαιο τελικό 1-0 σκόρ. Αυτό όμως που θορύβησε πολύ κόσμο ήρθε να συμβεί 4 ημέρες αργότερα. Στις 9 του μηνός λοιπόν, η Άουγκσμπουργκ έπαιξε σε φιλικό αγώνα εκτός έδρας στο σπίτι της ΦάουΈφΆρ Άαλεν. Πραγματοποίησε ίσως μακράν την χειρότερή της εμφάνιση στα τελευταία 5 χρόνια. Η Άαλεν ήταν υπέρ του δέοντος καταιγιστική, διαλύοντας την τραγικά απαράδεκτη Άουγκσμπουργκ με το επιβλητικά εμφατικό 7-1 σκόρ. Το αποτέλεσμα αυτό έφερε τον κόουτς Μάρκους Βάϊντσίερλ προ των ευθυνών του, με την διοίκηση του επισημαίνει σε πολύ έντονο ύφος ωστε να συνεφέρει άμεσα την ομάδα μετά από αυτή την τραγωδία.

Bet Info : Έρχεται από 3/3 No Goal, με το ίδιο μάλιστα 1-0 σκόρ.

Απουσίες : Ράϊνχαρντ, Μόραβεκ, Μέλντερς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Το ποδόσφαιρο που παίζει αυτή την περίοδο η Μάϊντς, δεν μπορεί κανείς να πεί οτι έλκει απόλυτα το μάτι του φίλαθλου. Παρά όμως το γεγονός οτι "χάνει λάδια" λίγο στο παιχνίδι της, εντούτοις είναι αρκετά αποτελεσματική, και πείθει οτι "το έχει" μέχρι το τέλος, ωστε να "τσεκάρει" με αξιοπρέπεια ένα από τα Ευρωπαϊκά εισητήρια της επόμενης περιόδου. Η Μάϊντς και το μομέντουμ του αγώνα έχει, αλλά και σε σαφώς καλύτερη κατάσταση είναι από την Άουγκσμπουργκ, η οποία καλείται να συνέλθει μετά από αυτό το απίστευτο "φιλικό" κάζο. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι ο άσσος.



FC Bayern Munchen  vs  SV Werder Bremen  

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 34 αγώνων έχουμε τα εξής :

7-6-4 (36-27 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπάγερν Μονάχου)

5-3-9 (19-34 γκόλ, με γηπεδούχο την Βέρντερ Βρέμης)

Γήπεδο : Αλλιάντς Αρένα

Μπάγερν Μονάχου : Στις 4 Οκτωβρίου υποδέχθηκε το Αννόβερο. Μπήκε αποφασισμένη να ισοπεδώσει τον αντίπαλο από το 1ο κι όλας λεπτό, χωρίς να αργήσει καθόλου να το δείξει αυτό. Έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Λεβαντόβσκι και Ρόμπεν, που σημείωσαν από 2 γκόλ αμφότεροι, έφτασε με σχεδόν σβηστές τις μηχανές στο πολύ άνετο και βαρύ υπέρ της 4-0 σκόρ.

Bet info : Έρχεται από 7/7 No Goal, με επιμέρους 4/7 όπου σκοράρει τουλάχιστον 2 τέρματα.

Απουσίες : Ρέϊνα,Μπάντστούμπερ,Σβάϊνστάϊγκερ,Χάβι Μαρτίνεθ,Τιάγκο.

Βέρντερ Βρέμης : Στις 4 Οκτωβρίου υποδέχθηκε την Φράϊμπουργκ. Βρέθηκε πίσω στο σκόρ μόλις στο 8ο λεπτό, μετά από εντελώς βλακώδες πέναλτυ στο οποίο υπέπεσε. Αντέδρασε καλά όμως, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα στο 31ο λεπτό να κάνει το 1-1 με τον Φράνκο Ντι Σάντο, ο οποιος αυτή την περίοδο είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της Βέρντερ, παρά τα χάλια που έχει η ομάδα του. Το σκόρ αυτό έμεινε μέχρι το τέλος, με την ισοπαλία να δείχνει πως βολεύει και τις δύο ομάδες, καθώς πορεύοντας σχεδόν μαζί στην ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες. Είχαν και οι δύο ομάδες καλές φάσεις εκατέρωθεν, προτίμησαν όμως να μήν πάρουν πολλά ρίσκα.

Bet Info : Έρχεται από 6/10 όπου ο αντίπαλος σκοράρει τουλάχιστον 2 τέρματα.

Απουσίες :  Στρέμπινγκερ,Ζάνντερ,Μπάργκφρέντε,Γκέμπρε Σελασσιέ,Φον Χάακε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Βίοι εντελώς αντίθετοι για τις δύο ομάδες, με την ιστορική Βέρντερ να περνά πολύ δύσκολες ώρες και μέρες. Παρά το οτι αρκετοί παίκτες της Μπάγερν θα έρθουν σε αυτό το μάτς μετά από την συμμετοχή τους σε αγώνες της Εθνικής Γερμανίας, δεν βλέπω την Μπάγερν να αντιμετωπίζει προβλήματα. Εκτιμώ πως αυτό το μάτς ίσως να είναι και το τελευταίο για τον προπονητή της Βέρντερ τον Ρόμπιν Ντούττ, του οποιου η καρέκλα τρίζει επικύνδυνα, με τον ίδιο να συγκαταλέγεται περήφανα ανάμεσα στους 5 πιο άτολμους προπονητές της Έρστε Μπούντεσλίγκα. Βασικές μου επιλογές από αυτό το παιχνίδι είναι ο άσσος για την Μπάγερν αλλά με -1,5 Γκόλ Ασιατικό Χάντικαπ, καθώς επίσης και το Over 2,5 Bayern Goals.



FC Schalke 04  vs  Hertha Berlin SC  

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 26 αγώνων έχουμε τα εξής :

8-3-3 (21-12 γκολ, με γηπεδούχο την Σάλκε)

4-1-7 (16-19 γκολ, με γηπεδούχο την Χερτα Βερολίνου)

Γήπεδο : Veltins Arena

Σάλκε : Στις 4 Οκτωβρίου έπαιξε εκτός έδρας στο σπίτι της Χόφφενχάϊμ. Είχε προηγηθεί η εντός έδρας Ευρωπαϊκή "χοντράδα" με την Μάριμπορ, κι έπρεπε να επανέλθει τουλάχιστον στο πρωτάθλημα, που δεν πάει καθόλου καλά. Για ένα ακόμα μάτς όμως έκαναν την εμφάνισή τους τα πολυ χοντρά προβλήματα που έχει στην επίθεση. Η Χόφφενχάϊμ ήταν εμφανώς καλύτερη, παίρνοντας δικαιότατα την νίκη με 2-1 σκόρ. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν για τον Γένς Κέλλερ το τελευταίο του στον πάγκο. Στο διάλλειμα για τις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των Εθνικών Ομάδων, η διοίκηση της Σάλκε απομάκρυνε με συνοπτικές διαδικασίες τον Κέλλερ, την θέση του οποίου στο τιμόνι του πάγκου των "Κένιγκσμπλάουεν" ανέλαβε ο πρώην διεθνής Ιταλός και αρκετά πρόσφατα πρώην προπονητής της Τσέλσι, ο Ντομένικο Ντι Ματέο.

Bet info : Έρχεται από ένα αρνητικό 13/15 όπου ο αντίπαλος σκοράρει τουλάχιστον 1 γκόλ.

Απουσίες : Γκίφερ, Αόγκο, Φελίπε Σαντάνα, Κίρκχοφφ, Κολάζινατς, Μάτιπ, Γκορέτσκα, Σάμ, Φαρφάν.

Χερτα : Στις 3 Οκτωβρίου υποδέχθηκε την Στουτγκάρδη. Είδε τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πολυ δυνατά κάνοντας το 0-1 σκόρ μόλις στο 5ο λεπτό. Αντέδρασε αρκετά ως πολύ καλά, παρά τον πολυ ανορθόδοξο τρόπο που έπαιζε. Μέχρι το 74ο λεπτό κατάφερε να κάνει την ολική επαναφορά σε 3-1 σκόρ, κάνοντας πάρα πολλά λάθη, αλλά έχοντας όμως και την αμέριστη συμπαράσταση απο κάποια απίστευτα σφυρίγματα του διαιτητή. Η Στουτγκάρδη μείωσε λίγο πρίν το τέλος, με την Χέρτα να παίρνει τελικά μία πολύ δύσκολη νίκη με 3-2 σκόρ.

Bet Info : Έρχεται από ένα αρκετά αρνητικό 7/10 όπου ο αντίπαλος σκοράρει τουλάχιστον 2 τέρματα.

Απουσίες : Γκέρσμπεκ, Λάννγκαμμπ, Μπάουμγιόχαν, Τσιγγερτσί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Ο Ντομένικο Ντι Ματέο, δεν είναι και ο σούπερ προπονητής που θα μπορούσε να κυβερνήσει το πολύ δύσκολο καράβι των "κένιγκσμπλάουεν" της Σάλκε. Όμως η πολυ καλη δουλειά που έκανε στο σύντομο διάστημα που πέρασε από τον πάγκο της Τσελσι, ενέπνευσε απόλυτα θετικά ώστε να του δώσουν τα ηνία του πάγκου του ιστορικού Βεστφαλικού συλλόγου. Δεν περιμένω να δώ κάποια άμεσα τρελλή μεταμόρφωση της Σάλκε, αλλά τουλάχιστον περιμένω να δώ μία σαφέστατα καλύτερη αμυντική συμπεριφορά, σε έναν τομέα όπου πονούσε πολύ το τελευταίο διάστημα. Από την άλλη, περιμένω να δώ μία Χέρτα να μπαίνει στο παιχνίδι αρκετά προσεκτικά, μιας και παραδοσιακά οι αλλαγές προπονητή ευνοούν σε μεγάλο βαθμό τις ομάδες που τις κάνουν, με την Σάλκε να προσπαθεί να μπεί με ανανεωμένη ψυχολογία προς το καλύτερο. Χωρίς να είμαι ιδιαίτερα ζεστός, θα πάρω ως βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι τον άσσο για την Σάλκε.  
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου