Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Zweite Bundesliga 22-12-2014



RasenBallsport Leipzig  vs  TSV 1860 Munchen

Η ΆρΜπέ στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Φάου Έφ Άρ Άαλεν, με την οποία ήρθαν ισόπαλες με 0-0 σκόρ. Οι δύο ομάδες είχαν από το ξεκίνημα του αγώνα αρκετά ζωηρές διαθέσεις για ποδόσφαιρο. Υπήρχαν όμως πολλοί παίκτες που ήταν συγκεντρωμένοι στην μεσαία γραμμή, κάτι που δεν επέτρεψε σε καμία από τις δύο ομάδες την σωστή κυκλοφορία της μπάλλας. Η ίδια κατάσταση επικράτησε στο 2ο ημίχρονο. Η Άρ Μπέ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Άντονι Γιούνγκ στο 56ο λεπτό, και το παιχνίδι χάλασε ακομα πιο πολύ. Με τον βαθμό αυτό η Άρ Μπέ έμεινε 5 βαθμούς πίσω απο την προνομιουχο τριάδα.

Η 1860 στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Κάϊζερσλάουτερν, με την οποία ήρθαν ισόπαλες με 1-1 σκόρ. Ένεκα της ανάγκης των βαθμών, ξεκίνησε πολύ ζεστά, και ευτύχησε να ανοίξει το σκόρ με πολύ ωραίο γκόλ του Γιάννικ Στάρκ στο 26ο λεπτό. Είχε πολύ καλή διαχείρηση στην κυκλοφορία, και πήγε στο διάλειμμα του ημιχρόνου έχοντας το προβάδισμα.Στο δεύτερο ημίχρονο προκειμένου να συντηρήσει το προβάδισμά της, έδωσε αρκετούς χώρους, δίνοντας παράλληλα πολύ προσοχή στα αμυντικά της καθήκοντα. Η κυκλοφορία της μπάλλας περνούσε σταδιακά στα πόδια των παικτών της φιλοξενούμενης Κάϊζερσλάουτερν, της οποίας οι επισκέψεις στην μεγάλη περιοχή γινόταν όλο και πιο επικύνδυνες. Δεν άντεξε τελικά η 1860 και απο μία στιγμιαία αδράνεια στο 86ο λεπτό, δέχθηκε το γκόλ της ισοφάρισης. Δίκαιος ο βαθμός της ισοπαλίας και για τις δύο ομάδες, που κρατά έστω και οριακά την 1860 στην 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ και την "Λάουτερν" 1 πόντο πίσω από την τριάδα της ανόδου.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Σαν κάτι να αρχίζει να κινείται στην 1860 Μόναχο. Δεν μιλάμε βέβαια για κάτι σπουδαίο, αλλά αν μή τι άλλο η ομάδα συνεχίζει να αναπνέει. Η διοίκηση στηρίζει τον προπονητή Μάρκους Φον Άλεν και υποσχέθηκε μάλιστα οτι στην χειμερινή περίοδο που το Γερμανικό Ποδόσφαιρο έχει διακοπή, οτι θα έρθουν στην ομάδα νέοι παίκτες για να την βοηθήσουν. Από την άλλη μεριά, η γηπεδούχος Άρ Μπέ Λειψίας έδειξε μέν οτι μπορεί να σταθεί πολυ καλά στην κατηγορία, όμως το οτι άρχισε να χάνει την βαθμολογική επαφή της με την τριάδα τηςη ανόδου, νομίζω πως οφείλεται κυρίως στην εμφανή έλλειψη εμπειρίας σε ένα τοσο δύσκολο πρωτάθλημα όπως είναι η Zweite Bundesliga. Έτσι όπως έχει η κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα, μία νίκη της Άρ Μπέ θα την φέρει ακόμα πιο κοντά στην τριάδα, σε απόσταση 3 βαθμών, δίνοντάς της νέο ενδιαφέρον για το κυνήγι της κορυφής. Αν όμως έρθει η νίκη για την 1860, θα ισοδυναμεί μέν με έκπληξη τεραστίου μεγέθους, η οποία θα την φέρει σε θέση να "καβαλήσει" την Άαλεν που είναι 1 βαθμό από πάνω της, και να την βάλει εκείνη στην 16η θέση, που θα οδηγήσει μέν στα μπαράζ, αλλα ταυτόχρονα είναι και η 1η από τις 3 που εκπροσωπούν την επικύνδυνη ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες του υποβιβασμού. Ενδεχομένως όμως, η 1860 να βολευτεί ακόμα και με ισοπαλία για να βγεί από αυτή την δύσκολη θέση και να "καβαλήσει" εκ νέου την Άαλεν, καθώς θα ειναι μεν ισόβαθμη μαζί της, αλλά θα υπερτερεί έναντί της, καθώς έχει καλύτερη συνολική διαφορά τερμάτων από αυτήν κατα 3 γκόλ. Στο καθαρά τεχνικό κομμάτι, σαφώς και υπερτερεί η Άρ Μπέ Λειψίας. Στο κομμάτι της τακτικής που μπορεί ίσως και να οδηγήσει το μάτς ακόμα και σε physical game, έχει η 1860 το προβάδισμα. Η βασική μου επιλογή από αυτό το παιγνίδι ανεξάρτητα από το πού θα καθήσει η μπίλλια του τελικού αποτελέσματος, είναι το γκόλ-γκόλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου