Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Erste und Zweite Bundesliga 19-12-2014



Karlsruher SC  vs  FSV Frankfurt 1899 A.M.

Έξω απο τα νερά της ήταν η Καρλσρούη στο μεσοβδομαδο παιχνίδι εκτός έδρας με την Ουνιόν Μπερλιν, απο την οποια και έχασε με 2-0 σκορ. Το γρήγορο γκολ που δεχθηκε μόλις στο 2' την έβγαλε εντελώς εκτός πορείας, και μέχρι να καταλάβει οτι πρεπει να παίξει μπάλλα,ηρθε και το 2ο γκόλ στο 72' για να την βάλει στην θέση της. Παρά την ηττα ομως, παραμενει στην 3η θέση, έχοντας ομως πολλές "γειτονισσες" στον πινακα πολύ κοντα της.

Νίκη-ανάσα πέτυχε η ΈφΈςΦάου από την Φρανκφούρτη,υποδεχομενη την Χαϊντενχάϊμ. Ήταν πολυ καλή σε ολη σχεδόν την διάρκεια του αγωνα, πιέζοντας πολυ ψηλά, κάτι που δεν έχει συνηθίσει πολλές φορες να το κάνει. Η νίκη αυτή την έφερε 5 βαθμούς πάνω από την ζώνη με τους μπελάδες, και έβγαλε την Χαϊντενχάϊμ εκτος πορείας ανοδου.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δικαιολογημένο ως φαβορί η Καρλσρούη, απέναντι σε μία ΈφΈςΦάου που δυσκολεύεται πολυ απέναντι σε οργανωμένες άμυνες. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι ειναι ο άσσος.






Fortuna Dusseldorf 95  vs  1.FC Union Berlin

Έφτασε στα όριά της η Φορτούνα εκτος έδρας με την Άϊντραχτ Μπράουνσβάϊγκ, από την οποία και έχασε με 2-1 σκόρ. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκόρ στο 67' για να απαντήσει η Φορτούνα άμεσα στο 68', κι εκεί που έδειχνε το παχνίδι να οδεύει προς την ισοπαλία, η Φορτούνα έμεινε από δυναμεις,και η Άϊντραχτ πήρε δίκαια την νίκη με γκολ στο 90ό λεπτό του αγώνα. Παρά την ήττα η Φορτούνα έμεινε 2 πόντους πίσω από την προνομιούχο ομαδα της ανόδου.

Μεγάλη νίκη με 2-0 σκόρ εντος έδρας έκανε η Ουνιόν Μπερλίν υποδεχόμενη την Καρλσρούη. Ευτύχησε να βάλει το 1ο γκολ μόλις στο 2ο λεπτό, καταφέρνοντας να πάρει το κλίμα του αγώνα με το μέρος της. Εκμεταλλεύτηκε άριστα τις δημιουργικές αδυναμίες των φιλοξενουμενων, κυρίως στο 2ο ημίχρονο, όπου και ήρθε το 2ο γκολ στο 72ο λεπτό. Η νίκη αυτη έφερε την Ουνιόν 8 βαθμούς πάνω από τους μπελάδες και 6 βαθμούς πίσω από την προνομιούχο τριάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Πολύ ωραίο το μοίρασμα των αποδόσεων στα τρία βασικά σημεία του αγώνα, με τους μπούκμέϊκερς να θέλουν ταυτόχρονα να υποστηρίξουν και την φανέλα της Φορτούνα αλλά και το κίνητρό της. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι ειναι ο συνδυασμός του άσσου για την Φορτούνα μαζί με το όβερ.









1.FC Heidenheim  vs  TSV Eintracht Braunschweig

Η Χάϊντενχάϊμ στο προηγουμενο παιχνίδι της έχασε εκτός έδρας απο την ΈφΈςΦάου Φρανκφούρτης με 2-0 σκόρ. Πέρα απο την καλη και οργανωμένη τακτική που ακολούθησαν οι γηπεδούχοι, η ίδια έδειχνε οτι έπαιζε στα όρια των φυσικών δυνάμεων των παικτών της, χωρίς καλες εναλλακτικές λύσεις από τον πάγκο, αλλά και με έλλειψη σοβαρών δημιουργικών ιδεών. Δίκαια ήρθε η ήττα, που την έφερε 5β πίσω απο την άνοδο και 8β πάνω από την ζώνη με τους μπελάδες.

Πύρρειος νίκη έστω κι αν ήρθε στο 90ό λεπτό του αγώνα, ήταν αυτή που πέτυχε η Άϊντραχτ Μπράουνσβάϊγκ, εντός έδρας με την Φορτούνα Ντύσσελντορφ. Το παιχνίδι εξελίχθηκε με σχεδον απόλυτη ισορροπία. Σχεδόν όλα έγιναν στο 2ο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να σημειώνουν από ένα γκόλ μέσα σε ένα λεπτό, όμως το γκόλ της Άϊντραχτ ήταν αυτό που έκανε την διαφορά στο τέλος του αγώνα,δίνοντάς της μία μεγάλη νίκη,που την έφερε στην 4η θέση,με καλές προϋποθέσεις εισόδου στην τριάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Δύσκολη έδρα για την Άϊντραχτ Μπράουνσβάϊγκ η "Voith Arena",όμως εξίσου δύσκολος αντίπαλος που θα μπορούσε να της τύχει, είναι για την Χάϊντενχάϊμ η Άϊντραχτ Μπράουνσβάϊγκ.Γενικότερα και οι δύο ομάδες έχουν μία σχετική δυσκολία απέναντι σε οργανωμένο παιχνίδι,πιστεύω όμως οτι δεν θα υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες σκοπιμότητες σε αυτο το μάτς, του οποίου βασική μου επιλογή είναι το γκόλ-γκόλ.







1.FSV Mainz 05  vs  FC Bayern Munchen


Προϊστορία - Από το 2004 και μετά σε σύνολο 19 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

3-1-6 (12-27 γκόλ, με γηπεδούχο την Μάϊντς)

6-2-1 (23-10 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπάγερν Μονάχου)

Γήπεδο : Coface Arena

Μάϊντς : Στο προηγούμενο παιχνίδι της έπαιξε εκτός έδρας με την Κολωνία, φέρνοντας ισοπαλία με 0-0. Ως παιχνίδι ήταν από τα 0-0 που δεν αφήνουν σε ησυχία όσους το παρακολουθούν, με τις δύο ομάδες να έχουν στιγμές στο παιχνίδι με πολυ καλές ευκαιρίες. Η Μάϊντς στο δεύτερο μέρος προτίμησε να ρίξει όλο της το βάρος στην προστασία της άμυνάς, προκειμένου να μήν εκτεθεί. Δίκαιη η ισοπαλία μέν, η οποία όμως κρατά την Μάϊντς 3 βαθμούς πάνω από τους μεγάλους μπελάδες.

Bet Info : Έρχεται από σερί 8 αγώνων χωρίς νίκη, ενώ έχει 8/10 όπου δέχεται τουλάχιστον 1 γκολ.

Απουσίες : Ζένντνερ, Μπέλλ, Μπούνγκερτ, Ρόσσμπαχ, Σλίκ, Μπάουμγκάρντλινγκερ, Χόφφμανν, Μόριτζ, Νεντέλεφ, Πφλίκε, Ζάλλερ.




Μπάγερν : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Φράϊμπουργκ. Έδειξε περισσότερο να θέλει να λυπηθεί τα φιλοξενούμενα "γεράκια" της Φράϊμπουργκ, παρά να "σκίσει απο την αρχή" τον αντίπαλο, όπως πολλές φορές έχει κάνει στην σεζον. Το δίδυμο των "συνήθως υπόπτων" Ρόμπεν και Μίλλερ, "καθάρισαν" εύκολα την μπουγάδα, με γκολ στο 41' και 48' αντίστοιχα, διευρύνοντας έτσι κι άλλο το ήδη τεράστιο αήττητο της Μπάγερν στο πρωτάθλημα.

Bet Info : Έρχεται από 5 συνεχόμενες νίκης δεν δέχθηκε ούτε ένα γκόλ.

Απουσίες : Στάρκε, Αλάμπα, Μπάντστούμπερ, Μπενατία, Χάβι Μαρτίνεθ, Λάμ, Ρόντε, Τιάγκο, Τσάμπι Αλόνζο, Κούρτ, Λεβαντόφσκι, Σβάϊνστάϊγκερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Η Μάϊντς πάντα έβγαζε χαρακτήρα και έκανε πολύ καλό παιχνίδι όποτε έβρισκε την Μπάγερν μπροστά της. Από την άλλη όμως το απουσιολόγιο της Μπάγερν γέμισε ξαφνικά με πολλούς παρόντες, με τον κόουτς Γκουαρντιόλα να αναγκάζεται να παρατάξει σχεδον τα δεύτερα. Δεν λέω οτι η Μάϊντς είναι από τις ομάδες που μπορούν να τρομάξουν χαρακτηριστικά την Μπάγερν, όμως προτίμησα να αφήσω το μάτς στην άκρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου