Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Erste und Zweite Bundesliga 8-11-2014


FC Sankt Pauli  vs  1.FC Heidenheim  

Η Πάουλι έκανε πολυ καλό παιχνίδι εκτός με την Νυρεμβέργη,όμως δεν κατάφερε να κερδίσει.Αυτό οφείλεται στην δημιουργική της αδυναμία ειδικά στο 2ο ημίχρονο,που έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να φέρουν το μάτς στα ίσια στο 2-2,με τις δύο ομάδες να παίρνουν δίκαια από έναν βαθμό.Η Χάϊντενχάϊμ άρχισε να κάνει "κοιλιά" και να απομακρύνεται περισσότερο από την προνομιούχο τριάδα.Αυτό τουλάχιστον έδειξε η απόδοσή της στο εντός 1-1 με την Ντάρμσταντ,όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς καλύτεροι και έχασαν πολλές ευκαιρίες.Επιλογή μου απο το παιχνίδι το γκόλ-γκόλ.   


SV Darmstadt 98 e.V.  vs  RasenBallsport Leipzig  

Η Ντάρμσταντ άρεσε πολύ στο εκτός 1-1 που έκανε μέσα στο Χάϊντενχάϊμ.Ήταν πιο οργανωμένη στο παιχνίδι της,κι αν ήταν ελαφρώς πιο προσεκτική στο τελείωμα των φάσεων,μπορούσε και την νίκη.Κανένας στην ΆρΜπέ Λειψίας δεν έχει παράπονο από την ομάδα,μετά το εντός 0-0 με την Κάϊζερσλάουτερν,αποτέλεσμα που έδειξε ποιος είναι ο ορισμός της απόλυτης ισορροπίας σε ένα παιχνίδι.Παραδόξως έχουμε να κάνουμε με μία σύγκρουση νεοφώτιστων τιτάνων,που θα κρίνει πολλά για την κορυφή.Επιλογή μου από το παιχνίδι είναι το anytime scorer Dominique Stroh-Engel.  


SpVgg Greuther Furth  vs  Karlsruher SC  
  
Είχε την τύχη με το μέρος της η Γκρόϊτερ εκτός έδρας με την πολύ καλύτερή της Ουνιόν Μπερλίν,καταφέρνοντας από το πουθενά,να "κλέψει" μία πολύ σημαντική νίκη με 0-1 σκόρ.Κάτι ανάλογο έκανε και η Καρλσρούη εντός έδρας με την αρκετά ανανεωμένη Ζάννχτχάουζεν,από την οποία δέχθηκε πολύ μεγάλη πίεση,και με πολύ κόπο και ζόρι,κατάφερε και αυτή να "κλέψει" την ισοπαλία με 1-1 σκόρ.Σε αυτό το το παιχνίδι,υπάρχουν πολλές ομοιότητες που συνδέουν την Καρλσρούη με την Γκρόϊτερ,τόσο στο transition,όσο και στο κομμάτι της τακτικής και τεχνικής.Αφήνω το μάτς στην άκρη και την δική σας κρίση.   


SC Freiburg  vs FC Schalke 04  

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 20 αγώνων έχουμε τα εξής :

4-2-4 (16-15 γκόλ, με γηπεδούχο την Φράϊμπουργκ)

6-2-2 (18-8 γκόλ, με γηπεδούχο την Σάλκε)

Γήπεδο : Mage Solar Stadion

Φράϊμπουργκ : Στο προηγούμενο παιχνίδι κέρδισε εκτός έδρας την Κολωνία με 0-1 σκόρ. Σε γενικές γραμμές τα "γεράκια" λειτούργησαν καλύτερα ως ομάδα από τους "τράγους". Το τελικό αποτέλεσμα οφείλεται αφ ενός στην συνολική συνεργασία των παικτών της, αλλά κυρίως στην μεγάλη αγωνιστική επιστροφή του σούπερ στάρ της του Μεχμέντι. Ο πολυτάλαντος μεσοπιθετικός μετά την φοβερή εμφάνιση που έκανε στον αγώνα κυπέλλου βοηθώντας την Φράϊμπουργκ να πάρει την πρόκριση, αν και δεν σκόραρε βοήθησε με το πολύ μεστό δημιουργικό του παιχνίδι, ωστε η ομάδα του να πάρει δίκαια την νίκη.

Bet Info : Έρχεται από 2η συνεχόμενη νίκη, κάτι που επαναλαμβάνεται μετά από 17 αγώνες.

Απουσίες : Κρμας, Φίλιππ, Στάνκο.


Σάλκε : Στον προηγούμενο αγώνα της υποδέχθηκε την Άουγκσμπουργκ, την οποία κέρδισε με 1-0 σκόρ, στο επίσημο εντός έδρας ντεμπούτο του νέου της προπονητή Ντομένικο Ντι Ματέο. Ξεκίνησε το μάτς πολύ δυνατά, κάτι που έφερε τελικά καρπούς, με το γκόλ του Χούντελάαρ στο 37'. Στο δεύτερο μέρος δεν έριξε ρυθμούς παρά το γεγονός οτι είχε Ευρωπαϊκό αγώνα να έρχεται, και είναι είδηση οτι δεν ξέφυγε κι άλλο το τελικό σκόρ.

Bet Info : Έφερε για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι το 1-0 σκόρ, κάτι που επαναλαμβάνεται για 2η φορά από την 5-3-2011 μετά από 208 παιχνίδια. Επιμέρους έρχεται από 3/5 No Goal.

Απουσίες : Γκίφερ, Φελίπε Σαντάνα, Κολάζινατς, Μάτιπ, Ντράξλερ, Γκορέτσκα, Φαρφάν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Η Φράϊμπουργκ μετά την νίκη επι της Κολωνίας είναι έτοιμη να καταθέσει αίτηση εξόδου από την ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες. Δείχνει να το μπορεί αυτό, και ίσως βρεί την Σάλκε να έχει κούραση, καθώς θα προέρχεται από Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Η Σάλκε από την άλλη δείχνει μετά την νίκη της με την Άουγκσμπουργκ οτι είναι ακόμα σε θέση να "επιτηρεί" την Ευρωπαϊκή ζώνη απο πολύ κοντινή απόσταση, μέχρι να είναι σε θέση να μπεί ακομα πιο δυνατά στο κόλπο. Επιλογή μου από το παιχνίδι αυτό ειναι το γκόλ-γκόλ.



Eintracht Frankfurt  vs  FC Bayern Munchen  

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 22 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

2-2-8 (7-18 γκόλ, με γηπεδούχο την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης)

8-1-1 (28-7 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπάγερν Μονάχου)

Γήπεδο : Commerzbank Arena

Άϊντραχτ Φρανκφούρτης : Στο προηγούμενο παιχνίδι έπαιξε εκτός έδρας με το Αννόβερο, όπου και έχασε με 1-0 τελικό σκόρ. Δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι και ήταν πολύ τυχερή, καθώς το Αννόβερο δίκαια διαμαρτυρύθηκε για γκόλ που ακύρωσε ο διαιτητής μόλις στο 5ο λεπτό. Από εκείνο το σημείο ισορρόπησαν κάπως τα πράγματα, με το Αννόβερο όμως να παίζει σαφώς καλύτερα και την Άϊντραχτ να αμύνεται πολύ ανορθόδοξα προκειμένου να κρατήσει χαμηλά το σκόρ. Η τιμωρία όμως για τα "λουκάνικα" ήρθε προς το τέλος του αγώνα στο 87', όταν ο αμυντικός μέσος της Άϊντραχτ ο Άλεξ Μάντλουγνκ σε μία σύγχηση στην μικρή περιοχή έστειλε κατα λάθος την μπάλλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Bet Info : Έκανε 4η ήττα στην σειρά, κάτι που επαναλαμβάνεται για 2η φορά μετά τις 10-11-2013 μετά από 41 αγώνες, ενώ έρχεται απο ένα επιμέρους 7/8 γκόλ-γκόλ και όβερ 2,5.

Απουσίες : Τράππ, Ντζάκπα, Γκέρεσκίχερ, Θαμπράνο, Φλούμ, Λάνιγκ, Ρόζενταλ, Βάλντσμιντ, Βαλντέζ.


Μπάγερν : Στο προηγούμενο παιχνίδι υποδέχθηκε την Μπορούσσια Ντόρτμουντ την οποία κέρδισε με 2-1 σκόρ. Αν και τα πρώτα 30 λεπτά είχαν πολύ ισορροπία, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκόρ στο 31ο λεπτό. Στο 2ο μέρος η Μπάγερν ανέβασε στροφές, όμως η Ντόρτμουντ ήταν πολύ καλά στημένη. Με "ελαφριά συμπαράσταση" από τον διαιτητή, η Μπάγερν αρχικά με τον Λεβαντόφσκι στο 72' και αργότερα με εύστοχο πέναλτυ του Ρόμπεν στο 85' έφτασε στην δύσκολη και τυχερή νίκη.

Bet Info : Αυτό το νικηφόρο 2-1 σκόρ το επαναλαμβάνει μόλις για 5η φορά σε όλο το 2014 έως τώρα, ενώ έρχεται από ένα επιμέρους 4/5 όβερ 2,5.

Απουσίες : Ρέϊνα, Αλάμπα, Μπάντστούμπερ, Χάβι Μαρτίνεθ, Σβάϊνστάϊγκερ, Τιάγκο, Πιζάρρο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Η Μπάγερν έχει καθαρίσει την πρόκριση στην Ευρώπη και θα πάει στην Φρανκφούρτη χωρίς άγχος για το αποτέλεσμα. Αυτή η αλλοπρόσαλλη Άϊντραχτ  μοιάζει αδύνατο να μπορέσει να σταματήσει την Μπάγερν, εκτός κι αν κάνει κάποια πολύ τρελλή εμφάνιση. Επιλογή μου από το παιχνίδι το Over 3,5 Goals.



TSG 1899 Hoffenheim  vs  1.FC Koln   

Προϊστορία - Από το 2002 και μετά σε σύνολο 12 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

2-2-3 (7-12 γκόλ, με γηπεδούχο την Χόφφενχάϊμ)

2-1-2 (7-9 γκόλ, με γηπεδούχο τηνΚολωνία)

Γήπεδο : Wirsol Rhein Neckar Arena

Χόφφενχάϊμ : Στο προηγούμενο παιχνίδι έχασε με 3-1 σκόρ εκτός έδρας από την Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ. Οι δυο ομάδες μπήκαν πολυ δυνατά από τα πρώτα λεπτά, με την Γκλάντμπαχ να προηγείται με 2-1 στο ημίχρονο. Το γρήγορο όμως γκόλ του Χέρμανν για τους γηπεδούχους στο 52', διαμόρφωσε το τελικό σκόρ, βγάζοντας εκτός πορείας την Χόφφεχάϊμ, η οποία στάθηκε μέν καλά, όμως δεν δημιουργούσε εξίσου καλά ως το τέλος.

Bet Info : Το 3-1 από την Γκλάντμπαχ έσπασε αήττητο 14 αγώνων, ενώ έρχεται από επιμέρους 4/5 γκόλ-γκόλ.

Απουσίες : Κάστεελς, Κίμ, Σαλίχοβιτς.


Κολωνία : Υποδέχθηκε την Φράϊμπουργκ, απο την οποία και έχασε με 0-1 σκορ. Οι δύο ομαδες απο την αρχή του αγώνα είχαν πρόθεση να εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο το παιχνίδι του αντιπάλου. Το κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό, όμως την διαφορά στο παιχνίδι την έκανε ένα πολύ αυστηρό και αμφισβητούμενο πέναλτυ για την Φράϊμπουργκ, το οποίο μετέτρεψε σε γκόλ ο Νταρίντα στο 57', δίνοντας την μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη στην ομάδα του.

Bet Info : Έρχεται από 3 συνεχόμενα No Goal και Under 2,5 goals.

Απουσίες : Κάλας, Πέτσκο, Ρίσσε, Χέλμες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, η Κολωνία έχει σοβαρό πρόβλημα στο σκοράρισμα αλλά και στο να γίνει σαφώς καλύτερο το δημιουργικό της παιχνίδι. Δεν είναι η ομάδα που μπορεί να πάει το παιχνίδι στα ίσια με την Χόφφενχάϊμ, γιατί αν το κάνει θα γράψει πολλά ο λογαριασμός των τερμάτων. Όπως και να έχει πάντως, θεωρώ πως η Χόφφενχάϊμ έχει το προβάδισμα. Επιλογές μου από το παιχνίδι ο άσσος και το Over 1,5 Hoffenheim Goals.



FC Augsburg  vs  SC Paderborn 07 e.V.  

Προϊστορία - Από το 2006 και μετά σε σύνολο 9 αγώνων έχουμε τα εξής :

2-0-2 (4-2 γκόλ, με γηπεδούχο την Άουγκσμπουργκ)

1-4-0 (5-4 γκόλ, με γηπεδούχο την Πάντερμπορν)

Γήπεδο : SGL Arena

Άουγκσμπουργκ : Αντιμετώπισε εκτός έδρας την Σάλκε, η οποία είχε καινουργιο προπονητή στον πάγκο. Οι γηπεδουχοι μπήκαν με μεγάλη ορμή στο παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά, με την Άουγκσμπουργκ να ανταποκρίνεται καλά σε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες της Σάλκε. Το γκόλ όμως του Χούντελάαρ στο 37ο λεπτό ήταν αυτό που έκανε την διαφορά στον αγώνα, δίνοντας την νίκη στην Σάλκε με 1-0 σκόρ, και την Άουγκσμπουργκ να παίζει αξιοπρεπέστατα έως το τέλος του αγώνα.

Bet Info : Στα 10 τελευταία έφερε 5 φορές το 1-0 σκόρ και 2 φορές το 2-0 σκόρ.

Απουσίες : Ντε Γιόνγκ, Φίλπ, Κόχρ, Μόραβεκ, Πάρκερ.


Πάντερμπορν : Στο προηγούμενο παιχνίδι υποδέχθηκε την Χέρτα. Το 1ο ημίχρονο ήταν πολύ ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στο διάλλειμα με 1-1 σκόρ. Στο 2ο μέρος όμως η Πάντερμπορν ήταν αυτή που μπήκε με μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι της, απέναντι σε μία Χέρτα η οποία είχε πρόβλημα στο δημιουργικό της παιχνίδι. Η Πάντερμπορν σημειώνοντας ακόμα δύο γκόλ στο 52' και 75' πήρε δίκαια την νίκη με 3-1 σκόρ, αποτέλεσμα που την ανέβασε πολύ στον πίνακα, ωστε να αρχίσει να ξανασκέφτεται τα Ευρωπαϊκά εισητήρια.

Bet Info : Έρχεται από 6/10 όπου σημειώνει τουλάχιστον 2 τέρματα.

Απουσίες : Άμεντικ, Μπέρτελς, Χούνεμάϊερ, Ράφα, Κότς, Ντούξ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Πολύ παράξενο μάτς. Η Άουγκσμπουργκ από την μία δεν φοβάται να δείξει ποιά είναι και πως παίζει, ενώ η Πάντερμπορν απο την άλλη επιχειρεί να προσεγγίσει κάθε παιχνίδι της πιο επιθετικά μέν αλλά και με πιο πονηρό τρόπο δέ. Θεωρώ πως το μοίρασμα των αποδόσεων στα 3 σημεία δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, με την επιλογη μου απ' το παιχνίδι αυτό να είναι το διπλό για την Πάντερμπορν αλλά με +0,75 γκόλ Ασιατικό Χάντικαπ.



FC Bayer 04 Leverkusen  vs  1.FSV Mainz 05

Προϊστορία - Από το 2004 και μετά σε σύνολο 18 αγώνων έχουμε τα εξής :

3-4-3 (16-13 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπάγερ Λέβερκούζεν)

4-1-3 (12-11 γκόλ, με γηπεδούχο την Μάϊντς)

Γήπεδο : Bay Arena

Λέβερκούζεν : Το καλο σερί των 8 αγώνων χωρίς ήττα που είχε, σταμάτησε εκτός έδρας στο Αμβούργο όπου και έχασε με 1-0 σκόρ, μετά από πολύ αμφισβητούμενο πέναλτυ στο 23ο λεπτό. Το παιχνίδι ήταν παρα πολύ σκληρό, με κύριο πρωταγωνιστή τον διαιτητή ο οποίος μοίρασε πολλές κίτρινες κάρτες. Ξαναφόρεσε όμως το καλο της κουστούμι στην Ευρώπη, όπου με πολύ θάρρος, θράσος και υπομονή κέρδισε εκτός έδρας την Ζενίτ με 1-2 σκόρ, αποτέλεσμα που κατα 95% της εξασφαλίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λίγκ.

Bet Info : Έρχεται από 6/10 όπου σκοράρει τουλάχιστον 2 τέρματα.

Απουσίες : Γεβντάϊ, Παπαδόπουλος, Κάστρο, Ράϊναρτς, Ρόλφες.


Μάϊντς : Δέν τα κατάφερε υποδεχόμενη την Βέρντερ Βρέμης κι έχασε με 1-2 σκόρ. Αν και ο δαιμόνιος Οκαζάκι ήταν αυτός που άνοιξε το σκόρ μόλις στο 3ο λεπτό, την απάντηση για την πολύ ανανεωμένη με καινούργιο προπονητή Βέρντερ, την είχε ο εξαιρετικά φορμαρισμένος Ντι Σάντο, που έδωσε την νίκη στην ομάδα του έχοντας σημειώσει και τα δύο τέρματα. Ήρθε και η 2η ήττα στην σειρά, που έφερε την Μάϊντς να υποχωρεί λίγο στον πίνακα, όχι όμως πολύ μακριά από την ζώνη με τα Ευρωπαϊκά εισητήρια.

Bet Info : Κάνει 2η συνεχή ήττα για 2η μόλις φορά μετά από 21 παιχνίδια με θετικό αποτέλεσμα από τον Μάρτιο του 2014, ενώ έχει ένα επιμέρους 4/5 με σύνολο γκόλ από 2 έως 3.

Απουσίες : Ζένντνερ, Ρόσσμπαχ, Σλίκ, Χόφφμανν, Μόριτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Μπορεί οι δύο ομάδες να απέχουν μόλις δύο βαθμούς στον πίνακα, όμως υπάρχουν και μεγάλες διαφορές που τις χωρίζουν. Η Μπάγερ είναι πολύ δυνατή εντός έδρας, και με την φόρμα που έχει θα βρεί τον τρόπο ωστε να πάρει αυτό που θελει, για να παραμείνει δυνατά στο Ευρωπαϊκό κόλπο. Αν και θα περίμενα ελαφρώς πιο συμμαζεμένες τις αποδόσεις, επιλογές μου απ το παιχνίδι είναι ο άσσος και το Over 1,5 Bayer Leverkusen Goals.



SV Werder Bremen  vs  VfB Stuttgart 1893 e.V.  

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 29 αγώνων έχουμε τα εξής :

6-5-4 (28-19 γκόλ, με γηπεδούχο την Βέρντερ Βρέμης)

6-4-4 (33-21 γκόλ, με γηπεδούχο την Στουτγκάρδη)

Γήπεδο : Weser Stadion

Βέρντερ Βρέμης : Στον προηγούμενο αγώνα της κέρδισε την Μάϊντς εκτός έδρας με 1-2 σκόρ. Βρέθηκε μόλις στο 3ο λεπτό πίσω στο σκόρ, και είδε μάλιστα τους γηπεδούχους να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια από εκείνο το σημείο και μετά, ωστε να "έχουν με το μέρος τους" τα σφυρίγματα του διαιτητή. Οι παίκτες του Βίκτορ Σκρίπνικ όμως έδειξαν να τιμούν πολυ τις οδηγίες του προπονητή τους, και με τον πολύ φορμαρισμένο Φράνκο Ντι Σάντο στο 44ο και 49ο λεπτό, έκαναν μία σπουδαία νίκη με ανατροπή αποτελέσματος. Μετά το προβάδισμα η Βέρντερ δεν έδειξε να δέχεται και κάποια ιδιαίτερη πίεση ως το τέλος από την Μάϊντς, η οποία έδειχνε να τα έχει παρατήσει.

Bet Info : Κάνει 2η συνεχόμενη νίκη μετά από αυτήν του κυπέλλου, κάτι που συμβαίνει για 2η φορά μετά από 13 αγώνες. Επιμέρους έρχεται από 3/5 No Goal με σύνολο γκόλ από 2 έως 3.

Απουσίες : Ζάνντερ, Μπάργκφρέντε, Φον Χάακε.


Στουτγκάρδη : Στον προηγούμενο αγώνα της υποδέχθηκε την Βόλφσμπουργκ από την οποία έχασε δικαιότατα με το πολύ βαρύ 0-4 σκόρ. Είχε απίστευτα κακή και απαράδεκτη απόδοση, χωρίς να δικαιούται να έχει αντιρρήσεις για το τελικό αποτέλεσμα. Αυτή η ήττα την θέλει να έχει πετάξει στα σκουπίδια ότι με κόπο χτίζει μέχρι τώρα, με το να είναι πολύ οριακά έξω απο την ζώνη με τους πολύ μεγάλους μπελάδες του υποβιβασμού.

Bet Info : Δέχεται τουλάχιστον 4 γκόλ από τον αντίπαλο σε 2ο συνεχόμενο μάτς, κάτι που επαναλαμβάνεται για 2η φορά απο την 15-2-2014 μετά από 28 αγώνες. Επιμέρους έρχεται από 4/4 Όβερ 3,5 γκόλ.

Απουσίες : Ντιντάβι, Χόλτσχάουζερ, Αμπντελλαουέ, Ιμπίσεβιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων όμως, δεν της πηγαίνει καθόλου της Στουτγκάρδης το ανοιχτό και γρήγορο παιχνίδι, παρά το γεγονός οτι έχει ένα πολυ νεανικο και γεμάτο ταχυτητα και δημιουργικές εμπνεύσεις ποδοσφαρικό σύνολο. Σε αυτό το παιχνίδι υπάρχει ένα οξύμωρο μεταξύ των δύο προπονητών. Απο την μία έχουμε τον εντελώς άβγαλτο Βίκτορ Σκρίπνικ για την Βέρντερ, ο οποίος δείχνει να διαβάζει με καλύτερο τρόπο το παιχνίδι του αντιπάλου. Από την άλλη μεριά έχουμε τον σαφώς πιο έμπειρο και μπαρουτοκαπνισμένο απο πλευράς Erste Bundesliga τον Άρμιν Φέε, ο οποίος θα πρέπει να αλλάξει κάπως την φιλοσοφία της Στουτγκάρδης, έχοντας πάρει μερικά πολυ επικύνδυνα ρίσκα ως τώρα. Επιλογή μου από αυτό το παιχνίδι είναι η διπλή ευκαιρία 1Χ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου