Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Erste und Zweite Bundesliga 28-11-2014



SpVgg Greuther Furth  vs  1.FC Heidenheim  

Η Γκρόϊτερ απέναντι στην Φορτούνα Ντύσσελντορφ στο προηγούμενο παιχνίδι της, έκανε μία από τις καλύτερές της εμφανίσεις μέσα στην χρονιά.Στα πρώτα 15 λεπτά οι δύο ομάδες είχαν ήδη σκοράρει από ένα γκόλ,και πήγαν με αυτό το 1-1 στο ημίχρονο.Στο 2ο μέρος το παιχνίδι άνοιξε πολύ, με την Γκρόϊτερ να παίρνει το προβάδισμα στο 54', την Φορτούνα να κάνει την ολική επαναφορά σε 3-1 στο 81ο λεπτό, αλλά η Γκρόϊτερ ήταν αυτή που είπε την τελευταία λεξη, ισοφαρίζοντας στο τελικό 3-3 σκόρ, με γκόλ που σημείωσε στο 84', με τις δύο ομάδες να παίρνουν δικαιότατα από έναν βαθμό, παρά το οτι η Φορτούνα είχε καλύτερες στιγμές μέσα στο παιχνιδι. 

Η κάθετη αφύπνιση της Χάιντενχάϊμ βρήκε τον αποδέκτη που θα την "διευκόλυνε" να ανέβει ακόμα καλύτερα.Υποδέχθηκε την προβληματική Ζάνντχάουζεν, από την οποία δεν αισθάνθηκε σχεδόν καμία πίεση από την αρχή έως το τέλος του αγώνα. Το 3-0 με το οποίο κέρδισε θα μπορούσε να είχε ξεφύγει πολύ αν δεν έπεφτε κάπως ο ρυθμός στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα.  

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Έχουμε να κάνουμε αν μή τι άλλο με δύο ομάδες που δεν φοβούνται τον κίνδυνο στο παιχνίδι τους, και μπαίνουν δυνατά σε κάθε φάση που δημιουργούν. Επιλογή μου από αυτό το παιχνίδι είναι το 1 Draw No Bet για την Γκρόϊτερ.  


FC Erzgebirge Aue  vs  1.FC Union Berlin 

Η Άουε στο προηγούμενο παιχνίδι της, έχασε εκτός έδρας από την Καρλσρούη με 1-0 σκόρ. Εγκλωβίστηκε στην πολύ αμυντική τακτική των γηπεδούχων, που παραδόξως έδωσαν πολλούς χώρους, χωρίς ομως αυτό να διευκολύνει την Άουε να είναι όσο αποτελεσματική θα ήθελε. Η φάση που έκρινε τον αγώνα ήταν το εύστοχο πέναλτυ με τον οποίο η Καρλσρούη έβαλε το γκόλ που της έδωσε την νικη, και άφησε την Άουε να εξακολουθεί να παλεύει στην ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες. 

Ο αθλητικός εισαγγελέας ακομα ψάχνει να βρεί τους ύποπτους στην Ουνιόν Βερολίνου,για να δικαιολογηθούν τα "ποδοσφαιρικά σκουπίδια" που κατάφερε και τάϊσε τους οπαδούς της, στην άκρως απαράδεκτη εντός έδρας εμφάνιση όπου υποδέχθηκε την 1860 Μόναχο, από την οποία έχασε με χαρακτηριστική άνεση με το βαρύ 1-4 σκόρ, το οποίο αν η 1860 δεν ήταν κάπως πιο "ευγενική" στο 2ο μισό του δευτέρου ημιχρόνου,θα είχε ξεφύγει σε διαστάσεις τραγωδίας. 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Μεγάλο πρώην Ανατολικογερμανικό ντέρμπυ από όλες τις απόψεις και για τις δύο ομάδες, με φόντο την αποφυγή της ζώνης με τους μπελάδες. Η Άουε αν και χάνει πολλά λάδια στα παιχνίδια της, εν τούτοις δείχνει με τον κόουτς Τόμι Στίπιτς οτι μπορεί ακόμα να παρουσιάσει κάτι καλύτερο. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την Ουνιόν, πάνω από την οποία ακόμα πλανάται το φάντασμα του περσινού πολύ καλου προπονητή της, του Ούβε Νοϊχάουζ, ο οποιος αποχώρησε χωρίς κανένας ακόμα να καταλάβει το γιατί. Επιλογή μου από αυτό το παιχνίδι είναι η διπλη ευκαιρία 1Χ.


SV Darmstadt 98 e.V.  vs  Karlsruher SC

Οι γαλανόλευκοι "πρόσκοποι" από το Ντάρμσταντ συνεχίζουν με περίσσια άνεση το εμπόριο ποδοσφαιρικής ξυλείας πρός όλες τις ενδιαφερόμενες ομάδες, την οποία είτε αρέσει είτε όχι, αναγκάζονται να αγοράσουν όποτε βρίσκουν την ομάδα από το ομώνυμο προάστειο της Φρανκφούρτης μπροστά τους. Δεν μπορεί να εξηγηθεί με πιο παραστατικό τρόπο οτι το πολύ ξύλο σε σημείο εξάντλησης του αντιπάλου που παίζει η Ντάρμσταντ, κατάφερε να φρενάρει και την Κάϊζερσλάουτερν στο προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι της, το οποίο έληξε με το στείρο 0-0 σκόρ.

Η Καρλσρούη υποδέχθηκε την Άουε στο προηγούμενο παιχνίδι της, κερδίζοντάς της με το φτωχό 1-0 σκόρ. Κόντρα στην πολύ επιθετική της φιλοσοφία που την θέλει να αγωνίζεται κάτι παραπάνω από δυνατά μέσα στο "Βίλντπαρκ Στάντιον", προτίμησε να το γυρίσει σε επαγγελματικό μπετόν αρμέ, προκειμένου να αντιμετωπίσει το μάλλον "πονηρό" ποδόσφαιρο που επιχείρησαν οι "βιολέτες" από το Άουε να παίξουν. Χωρίς να ζοριστεί σχεδον καθόλου, έφτασε στην φάση του 74ου λεπτού, όπου μετέτρεψε σε γκόλ, ένα δίκαιο μέν αλλά παρα πολυ αυστηρό πέναλτυ που της έδωσε ο διαιτητής. Η νίκη αυτή έδωσε στη Καρλσρούη το δικαίωμα να είναι σε απόσταση μόλις ενός βαθμού από την προνομιούχο τριάδα της ανόδου, εξακολουθώντας να σκέφτεται οτι έχει ακόμα τα περιθώρια για να το καταφέρει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Το πως θα καταφέρει η Καρλσρούη να "αποδράσει από το Αλκατράζ" της Ντάρμσταντ, είναι ένα καλό κουΐζ, καθώς θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο οτι εκ μέρους της Ντάρμσταντ θα συνεχιστεί το πολύ ξύλο και απέναντί της. Επιλογές μου από αυτό το παιχνίδι είναι το Χ στο ημίχρονο, αλλά και το σύνολο γκόλ από 2 έως 3.



Freiburg SC  vs  VfB Stuttgart 1893 e.V.

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 23 αγώνων έχουμε τα εξής :

6-0-5 (19-13 γκόλ, με γηπεδούχο την Φράϊμπουργκ)

8-3-1 (25-10 γκόλ, με γηπεδούχο την Στουτγκάρδη)

Γήπεδο : Mage Solar Stadion

Φράϊμπουργκ : Στο προηγούμενο παιχνίδι της έπαιξε εκτός έδρας με την Μάϊντς, με την οποία ήρθαν ισόπαλες με 2-2 σκόρ. Τα πρώτα λεπτά του αγώνα δεν προδιέθεταν για το τί θα ακολουθούσε καθώς κυλούσαν με αρκετά αναγνωριστικές κινήσεις από τις 2 ομάδες. Η Μάϊντς ήταν αυτή που άνοιξε το σκόρ στο 27', όμως μετά το γκόλ, ήταν τα "γεράκια" της Φράϊμπουργκ που ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα, ισοφαρίζοντας σχεδόν αμέσως στο 30ό λεπτό, σκόρ με το οποίο πήγαν στο διάλειμμα του ημιχρόνου. Το 2ο ημίχρονο βρήκε την Φράϊμπουργκ να συνεχίζει ακόμα πιο ζωηρά, καταφέρνοντας μάλιστα να ανακτήσει εκ νέου το προβάδισμα στο 58ο λεπτό, με τον πολύ φορμαρισμένο Μεχμέντι. Κρατούσε με πολύ κόπο αυτό το προβάδισμα μέχρι το 88' όπου η Μάϊντς κατάφερε κι εκείνη με πολύ κόπο να ισοφαρίσει, και μαζί με την Φράϊμπουργκ να μοιραστούν δίκαια από έναν βαθμό.

Bet Info : Έρχεται από 3/5 όπου δέχεται τουλάχιστον 2 γκόλ από τον αντίπαλο

Απουσίες : Μπάλτς, Ζιλιέν, Φίλιππ, Ρίτερ, Στάνκο.


Στουτγκάρδη : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Άουγκσμπουργκ, από την οποία έχασε με 0-1 σκόρ. Ότι με κόπο έχτισε μέχρι τις αρχές του Νοεμβρίου, κατάφερε και το πέταξε κυριολεκτικά στα σκουπίδια, μέσα απο μία σειρά πολύ άσχημων εμφανίσεων. Η αρχή του παιχνδιού την βρήκε να θέλει να επιτεθεί με όλες της τις δυνάμεις και να βγαλει την ψυχή της στο γήπεδο. Βρήκε όμως μπροστά της έναν πραγματικά απίστευτο διαιτητή, του οποίου οι εμπνεύσεις κατάφεραν να εξοργίσουν σχεδον στο μέγιστο μία κατάμεστη "Μερτσέντες Μπέντς Αρίνα", που έμοιαζε με καζάνι έτοιμο να εκραγεί. Δεν μπορεί κανείς να πεί οτι την αδικεί το τελικό αποτέλεσμα, καθώς ήταν περισσότερες οι κακές στιγμές που είχε στο μάτς. Το αποτέλεσμα όμως αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς η διοίκηση απομάκρυνε άμεσα τον κόουτς Άρμιν Φέε, δίνοντας τα κλειδιά του πάγκου για 2η φορά σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα σε ένα πρώην γνώριμό της, τον Χιούουμπ Στέφενς.

Bet Info : Έχει μόλις 2 νίκες στα 10 τελευταία, με ένα επιμέρους 3/5 όπου δέχεται τουλάχιστον 3 γκόλ.

Απουσίες : Νίντερμάϊερ, Ντιντάβι, Χολτσχάουζερ, Ρομέου, Αμπντελλαουέ, Ιμπίσεβιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Το λιγότερο που περιμένω από την εκ νέου έλευση του Στέφενς στον πάγκο της Στουτγκάρδης, είναι να επιστρέψει η ηρεμία στα αποδυτήρια, και να δώ την ιδιαίτερη ποδοσφαιρική μου συμπάθεια στην Γερμανία να επιχειρεί με αξιοπρέπεια να μαζέψει τα κυριολεκτικά διαλυμμένα κομμάτια της. Σε όποια ομάδα κι αν συμβαίνει αυτό, ένας καινούργιος προπονητής οδηγεί το κλίμα της ομάδας σε αναστρέψιμη προς το καλύτερο κατάσταση. Ευχής έργον θα ήταν από το πρώτο κι όλας μάτς με τον καινούργιο προπονητή, να τρελλάνει κόσμο με το παιχνίδι της, προτιμώ όμως να είμαι περισσότερο μετριόφρων, και να κρατάω μικρό καλάθι μέχρι να δώ τις εξελίξεις. Εκτιμώ πως αυτό το μάτς θα έχει πάρα πολλές δυσκολίες και για τις δυο ομάδες, τόσο από τενχικής όσο και απο τακτικής απόψεως. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το 2 Draw No Bet για την Στουτγκάρδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου