Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Erste Bundesliga 22 & 23-11-2014





FC Bayern Munchen  vs  TSG 1899 Hoffenheim

Προϊστορία - Από το 2008 και μετά σε σύνολο 12 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

5-1-0 (20-5 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπάγερν Μονάχου)

0-3-3 (5-8 γκόλ, με γηπεδούχο την Χόφφενχάϊμ)

Γήπεδο : Allianz Arena

Μπάγερν : Στο προηγούμενο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, την οποία κέρδισε με 0-4 σκορ. Ήταν η μέρα που "πήρε το όπλο του" ο καταιγιστικός  Τόμας Μίλλερ. Ο πανέξυπνος στράϊκερ των Βαυαρών σκοράροντας αυθεντικό χατ-τρίκ στο 22',64' και 67', μαζί με τον Σακίρι που σκόραρε και αυτός στο 86', οδήγησαν εκ του ασφαλούς την Μπάγερν στην νίκη με το ευρύ 0-4 σκορ, με την ομάδα να παραμένει αήττητη στην κορυφή, όχι όμως πολυ μακριά από τις ουσιαστικές της διώκτριες.

Bet Info : Το τεράστιο αήττητο σερί της Μπάγερν συνεχίζεται, φτάνοντας αισίως τους 17 αγώνες.

Απουσίες : Ρέϊνα, Στάρκε, Μπάντστούμπερ, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Λάμ, Τιάγκο, Πιζάρρο, Σβάϊνστάϊγκερ.


Χόφφενχάϊμ : Στον προηγούμενο αγώνα της υποδέχθηκε την Κολωνία, από την οποία και έχασε με 3-4 σκόρ. Πολύ ωραία πράγματα έγιναν σε αυτό το ματς, του οποίου το 1ο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο των τελευταίων 3 ετών. Η Χόφφενχάϊμ άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Σζάλαϊ, ομως η Κολωνία απάντησε πάρα πολυ δυνατά, γυρίζοντας το σκορ σε 1-3 μέχρι το 35'. Ούτε η Χόφφενχάϊμ έχασε το κουράγιο της, φέρνοντας το μάτς στα ίσια σχεδόν με την λήξη του ημιχρόνου. Το 2ο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν "συμφωνήσει" να παίξουν σε καπως πιο ορθό τέμπο, κάτι που έγινε. Κάπου όμως προς το τέλος, η Κολωνία αθέτησε αυτή την συμφωνία και με ένα πολυ κρύο γκόλ στο 83' "έκλεψε" την νίκη με το "αγγλικό" 3-4 σκόρ.

Bet Info : Έχασε σε 2ο συνεχόμενο μάτς, κάτι που το επαναλαμβάνει μόλις για 2η φορά μέσα στο 2014, μετα τις 15 Μαρτίου. Οι δυο αυτές ήττες χάλασαν ένα μεγάλο αήττητο από 13 αγώνες.

Απουσίες : Κάστεελς, Σβάμπε, Στόλτς, Βίϊζε, Ακπογκούμα, Τόλιαν, Μουσόνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Χόφφενχάϊμ χωρίς τους δύο βασικούς της τερματοφύλακες στο απόρθητο κάστρο της Μπάγερν, ίσον με τεράστιο πρόβλημα. Πέρσι έγιναν ωραία και πολλά περίεργα στο 3-3, για χατήρι όμως της μεταγραφής του τερματοφυλακα Τόμ Στάρκε από την Χόφφενχάϊμ στους Βαυαρούς. Φέτος όμως τα κόζια είναι πολυ διαφορετικά, με την Μπάγερν να μήν αστειεύεται καθόλου, παίζοντας εξουσιαστικό ποδόσφαιρο. Η επιλογή μου από αυτό το παιχνίδι είναι το Over 2,5 FC Bayern Goals. 





FC Schalke 04  vs  VfL Wolfsburg  

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 29 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

8-3-3 (27-13 γκόλ, με γηπεδούχο την Σάλκε)

7-6-2 (29-19 γκόλ, με γηπεδούχο την Βόλφσμπουργκ)

Γήπεδο : Veltins Arena

Σάλκε : Στο προηγούμενο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Φράϊμπουργκ, από την οποία και έχασε με 2-0 σκόρ. Μετά την Ευρωπαϊκή σφαλιάρα από την Σπόρτινγκ, οι παίκτες του Ντι Ματέο δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν καλά σε αυτό το μάτς. Η Σάλκε ήταν ιδιαίτερα νωθρή και υποτονική, καταφέρνοντας να χάσει από μία Φράϊμπουργκ η οποία δεν τρέλλανε κόσμο με την μπάλλα που έπαιξε, ήταν όμως αρκούντως πιο σοβαρή, συγκεντρωμένη και ουσιαστική στο δημιουργικό της παιχνίδι.

Bet Info : Χάνει δεύτερο συνεχόμενο μάτς με διαφορά τουλάχιστον 2 τερμάτων, κάτι που επαναλαμβάνει για 2η φορά στο 2014, μετά την 1η Μαρτίου. Επιμέρους έρχεται από 6/10 με σύνολο γκόλ από 2 έως 3.

Απουσίες : Γκίφερ, Αόγκο, Κολάζινατς, Ντράξλερ, Γκορέτσκα, Φαρφάν.


Βόλφσμπουργκ : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε το Αμβούργο, το οποίο κέρδισε με 2-0 σκόρ. Φρόντισε με τον καλύτερο τρόπο πριν ξεκινήσει το μάτς, να βάλει σε χαρακτηριστικά σημεία του γηπέδου προκειμένου να ενημερωθεί το Αμβούργο, πινακίδες που έλεγαν οτι σε αυτό το μάτς "οι λύκοι δαγκώνουν άσχημα". Το Αμβούργο έδειξε να το αγνοεί αυτό, ξεκινώντας με την γνωστή τακτική του, που συνιστά πρώτα το πολύ ξύλο και μετά το ποδόσφαιρο. Ήταν όμως η Βόλφσμπουργκ πολύ καλά διαβασμένη, και με τους Όλιτς και Χούνντ να σκοράρουν από μία φορά ο καθένας στο 27ο και 63ο λεπτό, πήρε μία σπουδαία νίκη, η οποία την κρατά στο κατόπι της Μπάγερν.

Bet Info : Τρέχει ένα πολύ ωραίο αήττητο 10 αγώνων, στους οποίους έρχεται από 8 συνεχόμενες νίκες.

Απουσίες : Φελίπε, Όχς, Τέλκε, Ζαβάντα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Οφείλω να ομολογήσω οτι βρίσκω τους bookmakers εξαιρετικά διαβασμένους σε αυτό το παιχνίδι, καθώς μοιράζουν δίκαια το καρπούζι των αποδόσεων στα τρία βασικά σημεία, παρά την καλή διαφορά που έχουν στον πίνακα. Περιθώρια αναστρεψιμότητας στο πρωτάθλημα για την Σάλκε υπάρχουν πολλά. Δεν συμβαίνει όμως σε καμία περίπτωση το ίδιο και στην Ευρώπη. Ο όμιλος της Σάλκε στο Τσάμπιονς Λίγκ εξαιρούμενης όπως φαινεται της Τσέλσι, την οποία θα υποδεχθεί στο προσεχές μεσοβδόμαδο, έχει πάρει φωτιά. Παρά την 2η θέση που έχει η Σάλκε, είναι πολύ κοντά τόσο με την Σπόρτιγνκ, κινδυνεύοντας όμως εξίσου καλά και απο την τελευταία Μάριμπορ, ωστε να εμπλακεί σε σενάριο που την θέλει να μένει ίσως και εντελώς εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Δεν νομίζω πως, ο κόουτς Ντι Ματέο, θα πάρει τόσα πολλά ρίσκα ώστε να πάει το παιχνίδι με την Βόλφσμπουργκ στα ίσια, με κίνδυνο να παρατάξει την Σάλκε κουρασμένη στην Ευρώπη. Θα πάρω αρκετά μεγάλο ρίσκο σε αυτό το μάτς, με την βασική μου επιλογή να είναι η διπλή ευκαιρία Χ2 για την Βόλφσμπουργκ.  





VfL Borussia Monchengladbach  vs  Eintracht Frankfurt 

Προϊστορία : Από το 2003 και μετά σε σύνολο 18 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

5-1-3 (17-15 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ)

4-0-5 (12-10 γκόλ, με γηπεδούχο την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης)

Γήπεδο : Stadion im Borussia Park

Γκλάντμπαχ : Στο προηγούμενο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Μπορούσσια Ντόρτμουντ, από την οποία έχασε με 1-0 σκόρ, στο μεγάλο "Super Borussen Derby". Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα κακό και σκληρό από την αρχή του. Χωρίς πολλές φάσεις, η στιγμή που έκρινε τον αγώνα ήταν στο 58ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο ο Κριστόφ Κράμερ της Γκλάντμπαχ με την μπάλλα στα πόδια σχεδόν στην μεσαία γραμμή, επειχείρησε να την γυρίσει πίσω στον τερματοφύλακά του. Η μπάλλα όμως δεν του έκανε το χατήρι όπως θα ήθελε, διαγράφοντας μία πολύ περίεργη τροχιά, και καταφέρνοντας ουσιαστικά να "κρεμάσει" τον τερματοφύλακα Ζόμμερ, σκοράροντας ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό τέρμα, που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ώς το αυτογκόλ της χρονιάς. Κατα τα άλλα δεν υπάρχει κάτι άλλο άξιο αναφορά από το ντέρμπυ, πέρα από αυτή την πολυ περίεργη φάση. Ακολούθησε όμως κι ένα φιλικό παιχνίδι στις 14 Νοεμβρίου στο διάλλειμα λόγω εθνικών ομάδων. Η Γκλάντμπαχ υποδέχθηκε την Κάϊζερσλάουτερν, με τον κόουτς Λουσιέν Φάβρ να κάνει πολλές αλλαγές, οι οποίες όμως στοίχησαν, καθώς τα "πουλάρια" έχασαν από τους "κόκκινους διαβόλους" με 0-2 σκόρ.

Bet Info : Αυτές οι δύο συνεχόμενες ήττες, είναι και οι μοναδικές στα 15 τελευταία.

Απουσίες : Νταχούντ.


Άϊντραχτ Φρανκφούρτης : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Μπάγερν Μονάχου, από την οποία έχασε με 0-4 σκόρ. Δεν μπήκε καθόλου καλά από την αρχή στο παιχνίδι, έχοντας μάλιστα την ατυχία να "τρακάρει" πάνω στον εκπληκτικό Τόμας Μίλλερ, που την "τιμώρησε" με χάτ-τρίκ. Ηρθε προς το τέλος και το 4ο τέρμα της Μπάγερν για να δέσει το γλυκό, και να συνεχιστεί η σύνθεση ενός πάζλ απαράδεκτων εμφανίσεων για την Άϊντραχτ.

Bet Info : Έρχεται από 5 συνεχόμενες ήττες με επιμέρους 6-15 γκόλ.

Απουσίες : Τράππ, Ντζάκπα, Γκέρεσκίχερ, Θαμπράνο, Ρόζενταλ, Βάλντσμιντ, Βαλντέζ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Δεν θα είναι και τόσο εύκολο όσο φαντάζει, το παιχνίδι για την Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ.Είδε την Βόλφσμπουργκ να την προσπερνά και να ανεβαίνει στην 2η θέση, και την απόστασή της από την Μπάγερν να μεγαλώνει στους 7 βαθμούς. Υπάρχει και η προσεχής μεσοβδόμαδη εκτός έδρας Ευρωπαϊκή υποχρέωση απέναντι στην Βιγιαρεάλ, όπου οι δύο ομάδες έχουν σχεδόν εξασφαλίσει σχεδόν την πρόκριση,και θα παίξουν τα ρέστα τους για την 1η και την 2η θέση στον 1ο Όμιλο του Γιουρόπα Λίγκ.Σχεδόν απόλυτα δικαιολογημένη είναι η μεγάλη ψαλίδα που υπάρχει στις τιμές των αποδόσεων στα 3 σημεία, αν και θα ήθελα αυτές του άσσο να είναι κάπως πιο κοντά στο 1,65 με 1,70 ως τιμές.Επιλογή μου από αυτό το παιχνίδι είναι το Χ στο ημίχρονο. 






1.FSV Mainz 05  vs  Freiburg SC

Προϊστορία - Από το 2002 και μετά σε σύνολο 22 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

4-5-1 (18-7 γκόλ, με γηπεδούχο την Μάϊντς)

4-3-5 (11-13 γκόλ, με γηπεδούχο την Φράϊμπουργκ)

Γήπεδο : Coface Arena

Μάϊντς : Στο προηγούμενο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Μπάγερ Λέβερκούζεν, με την οποία ήρθαν ισόπαλες με 0-0 σκόρ. Είχε τις στιγμές της στην πορεία του παιχνιδιού όμως γενικότερα δεν ήταν καλή. Ήταν όμως πολύ τυχερή, οι γηπεδούχοι είχαν άσχημη μέρα στο τελείωμα των φάσεων, με την λευκή ισοπαλία να μοιράζει τελικά δίκαια από ένα βαθμό στις δύο ομάδες.

Bet Info : Έχει 3 νίκες στα 10 τελευταία.

Απουσίες : Ζένντνερ, Ρόσσμπαχ, Σλίκ, Βόλλσάϊντ, Χόφφμανν, Νεντέλεφ.


Φράϊμπουργκ : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Σάλκε, την οποία κέρδισε με 2-0 σκόρ. Ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι της, με προθέσεις να δώσει γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι. Το κατάφερε άριστα, δεν περίμενε όμως οτι το παιχνίδι θα εξελισσόταν τόσο ευνοϊκά για λογαριασμό της. Η Σάλκε ήταν τόσο κακή και ασύνδετη, που απο καθαρή τύχη γλύτωσε τον διασυρμό, καθώς η Φράϊμπουργκ έριξε ρυθμούς στο 2ο ημίχρονο.

Bet Info : Έρχεται από 3 συνεχόμενες νίκες, κάτι που κάνει για 1η φορά στο 2014 και για 2η φορά μετά την 12-4-13.

Απουσίες : Μπάτς, Ζιλλιέν, Ρίτερ, Πέργκερ, Στάνκο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Το μάτς αυτό αναμένεται να έχει ζωηρό ενδιαφέρον για διαφορετικούς λόγους.Η Μάϊντς έχει αρχίσει να υποχωρεί στον βαθμολογικό πίνακα, σε απόσταση πλέον 2 βαθμών από την Ευρωπαϊκή ζώνη, και σίγουρα δεν θέλει να δεί αυτή την διαφορά να μεγαλώνει κι άλλο. Η Φράϊμπουργκ είναι μόλις 1 βαθμό πάνω από την ζώνη με τους μπελάδες και δεν αισθάνεται πολυ άνετα.Επιλογές μου από το παιχνίδι είναι το γκόλ-γκόλ και το όβερ 2,5. 



Hannover 96  vs  FC Bayer 04 Leverkusen

Προϊστορία - Από το 2002 και μετά σε σύνολο 25 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

2-7-4 (14-20 γκόλ, με γηπεδούχο το Αννόβερο)

9-1-2 (24-6 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπάγερ Λέβερκούζεν)

Γήπεδο : HDI Arena

Αννόβερο : Στο προηγούμενο παιχνίδι αντιμετώπισε εκτός έδρας την Χέρτα, την οποία κέρδισε με 0-2 σκόρ. Είχε ως πλάνο να "χτυπήσει" στην κόντρα, προσέχοντας ιδιαίτερα την άμυνα. Τα κατάφερε περίφημα, καθώς με τους Τζίμυ Μπριάν στο 44' και Χιρόσι Κιγιοτάκε στο 76' να σκοράρουν, πήρε ένα σπουδαίο διπλό που έφερε την ομάδα παραδόξως από το πουθενά στην 4η θέση. Στις 14-11 ακολούθησε ένα εκτός έδρας φιλικό με την Όσναμπρουκ. Ο κόουτς Ταϊφούν Κορκούτ έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν παίζουν πολύ, με το Αννόβερο να χάνει τον αγώνα με 2-0 σκόρ.

Bet Info :  Στα 5 τελευταία έφερε 3 φορές το 2-0 και 2 φορές το 1-0 σκόρ.

Απουσίες : Μίλλερ, Φελίπε, Χόφφμανν, Σανέ, Στανκεβίτσιους, Αντρέασεν.


Λέβερκούζεν : Στο προηγούμενο παιχνίδι υποδέχθηκε την Μάϊντς, με την οποία ήρθαν ισόπαλες με 0-0 σκόρ. Από την αρχή του αγώνα πήρε τον έλεγχο των κινήσεων και είχε περισσότερη ώρα την μπάλλα στα πόδια. Για μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιξε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, όμως η πολυ καλά οργανωμένη άμυνα της Μάϊντς την έκανε να "κολλήσει" επιθετικά, με το 0-0 να μοιράζει δίκαια τους βαθμούς στις δύο ομάδες.

Bet Info : Έρχεται από 3/5 No Goal.

Απουσίες : Παπαδόπουλος, Ράϊναρτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Το Αννόβερο με τους 9 βαθμούς που πήρε στα 5 τελευταία, αναθάρρησε πολύ και μπήκε για τα καλά στο κόλπο της Ευρώπης. Παίζει όμως πολυ στα όρια των φυσικών δυνάμεων των παικτών, και αυτό είναι που προβληματίζει πολυ τον Ταϊφούν Κορκούτ.Για την Λέβερκούζεν θα υπάρχει κάπως μεγαλύτερο άγχος, παρά το γεγονός οτι ακολουθεί Ευρωπαϊκή υποχρέωση στο προσεχές μεσοβδόμαδο,όπου θα υποδεχθεί την Μονακό. Αυτό έχει να κάνει με το ότι υποχώρησε κάπως στον πίνακα, βλέποντας μάλιστα την πλάτη του Αννόβερου πιο πάνω από αυτήν.Ανεξάρτητα με το τελικό αποτέλεσμα,η επιλογή μου είναι το Over 1,5 Leverkusen Goals.   








SC Paderborn 07 e.V.  vs  Ballspiel Verein Borussia Dortmund

Προϊστορία - Από το 2006 και μετά έχουν συναντηθεί 4 φορές, όλες σε φιλικούς αγώνες, όπου έχουμε 3 νίκες για την Μπορούσσια Ντόρτμουντ με 0-2 1-2 και 3-1, ενώ έχουμε και μία ισοπαλία με 1-1 σκόρ. Συναντώνται για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Erste Bundesliga.

Γήπεδο : Benteler Arena

Πάντερμπορν : Στο προηγούμενο παιχνίδι της έπαιξε εκτός έδρας απέναντι στην Άουγκσμπουργκ, από την οποία έχασε με 3-0 σκόρ. Ήρθε πάλι το πλήρωμα του χρόνου για την Πάντερμπορν, ωστε να βρεθεί μία ακόμα ομάδα σε αυτή την δύσκολη κατηγορία, που θα της υπενθύμιζε πως αφενός μέν δεν παίζει μόνη της, και αφ εταίρου πως δεν μπορεί να κάνει ότι της καπνίσει στον αγωνιστικό χώρο. Η Άουγκσμπουργκ την "τιμώρησε" σε τρία χρονικά σημεία του αγώνα που πονάνε, στο 7ο, στο 47ο και στο 68ο λεπτό, σκόρ το οποίο είναι πέρα για πέρα δίκαιο για τους γηπεδούχους, και θέτει την Πάντερμπορν προ μεγάλης προσοχής για το μέλλον.

Bet Info : Οι 7 από τους 10 τελευταίους αγώνες της είχαν συνολικό άθροισμα τουλάχιστον 3 γκόλ.

Απουσίες : Άμεντικ, Μπέρτελς, Βέμμερ.  


Ντόρτμουντ : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Γκλάντμπαχ, την οποία κέρδισε με 1-0 σκόρ, στο σούπερ ντέρμπυ με την μισητή σχεδόν συνονόματη γειτόνισσά της. Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα κακό και απο τις δύο, με το μόνο που αξίζει να αναφερθεί, να είναι το εκπληκτικό αυτογκόλ του Κριστόφ Κράμερ της Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου,γκόλ το οποίο έκρινε και την αναμέτρηση.

Bet Info : Έρχεται από 3/5 No goal.

Απουσίες : Αλομέροβιτς, Χιούμμελς, Παπασταθόπουλος, Μπλαστσικόφσκι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Παρά την διαφορά των 5 βαθμών που χωρίζει τις δύο ομάδες στον πίνακα, ακόμα και απέναντη σε αυτή την ιλαροτραγική Μπορούσσια Ντόρτμουντ, μοιάζει με όνειρο φθινοπωρινής νυκτός μία έστω και δύσκολη νίκη για την Πάντερμπορν. Όχι οτι δεν το μπορεί, το αντίθετο. Για την Ντόρτμουντ όμως υπάρχει το μεγάλο πλεονέκτημα οτι έχει κάνει το 4/4 στο Τσάμπιονς Λίγκ, και θα μπορέσει παρά την επερχόμενη Ευρωπαϊκή της υποχρέωση, να κάνει αυτό που πρέπει σε αυτό το παιχνίδι, προκειμένου να αρχίσει σιγά σιγά να μαζεύει τα κομμάτια της. Επιλογή μου από αυτό το παιχνίδι ειναι το Over 1,5 Borussia Dortmund goals.







1.FC Koln  vs  Hertha Berlin SC

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 17 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

3-1-4 (8-9 γκόλ, με γηπεδούχο την Κολωνία)

5-2-2 (19-11 γκόλ, με γηπεδούχο την Χέρτα Βερολίνου)

Γήπεδο : Rhein Energie Stadion

Κολωνία : Στο προηγούμενο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Χόφφενχάϊμ, την οποία κέρδισε με 3-4 σκόρ. Μπήκε στο παιχνίδι με μοναδική πρόθεση να προσφέρει γκόλ και θέαμα. Η Χόφφενχάϊμ "προσφέρθηκε" αφειδώς να την ακολουθήσει, με τις δύο ομάδες να δίνουν έναν πάρα πολύ τρελλό ρυθμό στο παιχνίδι από τα πρώτα κι ολας λεπτά. Με την ένταση και τις συγκινήσεις να εναλλάσσονται εκατέρωθεν, οι δύο ομάδες πήγαν στο διάλλειμα του ημιχρόνου με το εκπληκτικό 3-3 σκόρ, μετά από ένα φοβερό πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο προκειμένου να μήν μείνουν πολυ νωρίς από φυσικές δυνάμεις οι δύο ομάδες, ηρέμησαν τα πράγματα. Δεν έπαψε όμως σε τακτά χρονικά διαστήματα να απειλεί η μία την άλλη. Κάπου προς το τέλος όμως, η Κολωνία "την είδε" λίγο πονηρά, και από ένα σφάλμα των βοηθών του διαιτητή στο 83ο λεπτό, κατάφερε και έβαλε ένα πολυ "κρύο" γκόλ, το οποίο της χάρισε μία τεράστια πραγματικά νίκη,η οποία την απομάκρυνε 5 βαθμούς πάνω από την ζώνη με τους μπελάδες.

Bet Info : Έρχεται από 4 νίκες στα 5 τελευταία.

Απουσίες : Γκόλομπαρτ, Ρίσσε, Ζόλλερ, Χέλμες.


Χέρτα : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε το Αννόβερο, από το οποίο και έχασε με 0-2 σκόρ. Έδειξε από την αρχή του αγώνα, οτι βρίσκεται σε κρίση τις τελευταίες εβδομάδες, χωρίς να της πηγαίνει τίποτα καλά. Με παίκτες σπουδαίους στο ρόστερ της όπως ο Χέϊτινγκα και ο μπαρουτοκαπνισμένος Σαλομόν Καλού, κι όμως δεν μπόρεσε να κάνει μία φάση της προκοπής για να δειξει οτι μπορεί να ξυπνήσει. Αυτή η γενική της ανακατοσούρα, έδωσε πολυ θάρρος στο Αννόβερο, που με δύο γκόλ στο 44ο και 76ο λεπτό πήρε μεγάλη και δίκαιη νίκη,απέναντι σε μία Χέρτα που εξακολουθεί να μην έχει στοιχειώδη συνοχή στις γραμμές και να ψάχνεται.

Bet Info : Έχει 4 ήττες στα 5 τελευταία, με ισάριθμα No goal.

Απουσίες : Γκέρσμπεκ, Λάνγκαμπ, Λούστενμπέργκερ, Πέκαρικ, Πλάττενχαρτ, Μπάουμγιόχαν, Τσιγκερτσί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Με την μεγάλη φόρα που έχει πάρει η Κολωνία, το έργο της Χέρτα θα είναι ακόμα πιο δύσκολο σε συνάρτηση με τις πολύ "χοντρές" απουσίες που έχει. Εκτιμώ πως η Κολωνία έχει ευκαιρία νίκης ώστε να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τους μπελάδες, βυθίζοντας σε μεγαλύτερο "πένθος" την ομάδα απο το Βερολίνο. Πολύ καλό το μοίρασμα των αποδόσεων, με την επιλογή μου απο το παιχνίδι να είναι ο άσσος.







Hamburger SV   vs  SV Werder Bremen

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά σε σύνολο 33 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

6-4-7 (23-26 γκόλ, με γηπεδούχο το Αμβούργο)

10-3-3 (28-13 γκόλ, με γηπεδούχο την Βέρντερ Βρέμης)

Γήπεδο : Imtech Arena

Αμβούργο : Στο προηγούμενο παιχνίδι αντιμετώπισε εκτός έδρας την Βόλφσμπουργκ, από την οποία έχασε με 2-0 σκόρ. Οι παίκτες του κόουτς Ζίννμπάουερ έκαναν αξιόλογες προσπάθειες να σταθούν αξιοπρεπώς στο γήπεδο. Εξακολουθεί όμως να είναι πολυ χοντρό το πρόβλημα που έχουν οι "δεινόσαυροι" στην επίθεση, με αποτέλεσμα η Βόλφσμπουργκ να το εκμεταλλευτεί αυτό, και με τέρματα στο 27ο και 63ο λεπτό, να πάρει την νίκη περισσότερο ευκολα απ' όσο το τελικό σκόρ δείχνει, με το Αμβούργο να παραμένει στην ζώνη με τους μπελάδες.

Bet Info : Έχει σκοράρει μόλις 5 γκόλ στα 10 τελευταία παιχνίδια.

Απουσίες : Γιάνσεν, Μπάϊστερ.


Βέρντερ Βρέμης : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Στουτγκάρδη, την οποία κέρδισε με 2-0 σκόρ. Το έργο της ήταν από την αρχή πολυ εύκολο, καθώς οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με πολύ φόβο και αμυντικότατο πλάνο. Δύο γκολ από τον Πρέντλ και τον Μπάρτελς στο 30' και 57' αντίστοιχα, ήταν αρκετά για την Βέρντερ ώστε να περάσει ένα ήσυχο απόγευμα. Στις 14-11 ακολούθησε ένα εντός έδρας φιλικό με την Οντένσε, την οποία κέρδισε με 1-0 σκορ.

Bet Info : Έρχεται από 4/5 No goal.

Απουσίες : Χούσιτς, Μπάργκφρέντε, Φον Χάακε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Το σούπερ "Nord Derby" του Γερμανικού Βορρά, και ταυτόχρονα "σούπερ ντέρμπυ" της ουράς στον βαθμολογικό πίνακα της Erste Bundesliga, ανάμεσα σε δύο ομάδες με όνομα βαρύ σαν ιστορία, με όσο αλγεινές εντυπώσεις κι αν προκαλεί αυτό. Να το αφήσουμε στην άκρη καλύτερα.  








VfB Stuttgart 1893 e.V.  vs  FC Augsburg

Προϊστορία - Από το 2006 και μετά σε σύνολο 9 αναμετρήσεων έχουμε τα εξής :

2-0-1 (5-6 γκόλ, με γηπεδούχο την Στουτγκάρδη)

3-1-2 (8-10 γκόλ, με γηπεδούχο την Άουγκσμπουργκ)

Γήπεδο : Mercedes Benz Arena

Στουτγκάρδη : Στο προηγούμενο παιχνίδι της αντιμετώπισε εκτός έδρας την Βέρντερ Βρέμης, από την οποία έχασε με 2-0 σκόρ. Αυτό που παρουσίασε στο γήπεδο ξεπέρασε το πλέον κακό προφίλ που θα μπορούσε να έχει, μοιάζοντας περισσότερο με φάντασμα των παλιών καλών ημερών. Τίποτα δεν λειτούργησε καλά, με την συνολική απόδοση των παικτών της να είναι ελάχιστα καλύτερη από το απόλυτο μηδέν.

Bet Info : Έχει μόλις 2 νίκες στα 10 τελευταία.

Απουσίες : Ντιντάβι, Χόλτσχάουζερ, Αμπντελλαουέ, Ιμπίσεβιτς.


Άουγκσμπουργκ : Στο προηγούμενο παιχνίδι της υποδέχθηκε την Πάντερμπορν, την οποία κέρδισε με 3-0 σκόρ. Οι παίκτες της μπήκαν με ιδιαίτερα "ζωηρές" διαθέσεις, έτοιμοι να πάρουν αυτό που θέλουν με κάθε τρόπο. Με τον Τομπίας Βέρνερ σε ιδιαίτερα "ζεστή μέρα", αλλά και τον Κάλλζεν-Μπράκερ να τον βοηθά τα μέγιστα στην επίθεση, έκανε μία αρχοντική εμφάνιση. Βρήκε την Πάντερμπορν να προσπαθεί να κάνει "πονηρό" παιχνίδι, όμως ήταν πολύ καλά διαβασμένη, και πήρε δίκαια την νίκη.

Bet Info : Έρχεται από 4/5 No goal.

Απουσίες : Φίλπ, Μόραβεκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Το σύνθημα για την Στουτγκάρδη σε αυτό το εξαιρετικά κρισιμότατο μάτς είναι " Εμείς ή κανείς". Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει. Επιλογή μου απο το παιχνίδι το  1 Draw No Bet υπέρ της Στουτγκάρδης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου