Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Erste und Zweite Bundesliga 5-10-2014




SV Darmstadt 98 e.V.  vs  Fortuna Dusseldorf 95

Η Ντάρμσταντ την περασμένη εβδομάδα έπαιξε εκτός έδρας στο σπίτι της Ουνιόν Μπερλίν.Πήγε να αγωνιστεί με στόχο αρχικά να μήν χάσει,και μετά ότι της έρθει καλύτερο.Με πολύ καλή αμυντική τακτική χωρίς να χαλάει το παιχνίδι του αντιπάλου,ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 73',όμως δέχθηκε την ισοφάριση στο 86',με το τελικό σκόρ να την αφήνει ικανοποιημένη,και με διάθεση για καλύτερη συνέχεια.

Η Φορτουνα την περασμένη εβδομάδα υποδέχθηκε την ΆρΜπέ από την Λειψία.Ήξερε τι θα βρεί μπροστά της,παρ όλα αυτά όμως,έπαιξε πολύ επικύνδυνα με την φωτιά.Είδε δύο φορές την πλάτη της ΆρΜπέ στο κεφάλι του σκόρ.Για μία ακομα φορά όμως,μίλησε το άστρο του πολυτάλαντου Τσάρλισον Μπένσοπ,ο οποίος έσωσε την παρτίδα για την Φορτούνα ισοφαρίζοντας στο 86' στο 2-2 τελικό σκόρ.

Και για τις δύο ομάδες ακολουθεί ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμα.Η Ντάρμσταντ έχει κατα σειρά τις Νυρεμβέργη,Χάϊντενχάϊμ και ΆρΜπέ Λειψίας,ενώ η Φορτούνα έχει κατα σειρά τις Ζάνκτ Πάουλι,Κάϊζερσλάουτερν,Ίνγκολσταντ και την 1860 Μόναχο.Και οι δύο ομάδες είναι πολύ κοντά στην κορυφή του πίνακα,και έτσι όπως παίζουν τουλάχιστον,αξίζουν αμφότερες να ζητήσουν την 1η θέση.Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το Γκόλ-Γκόλ.



SV Sandhausen  vs  FSV Frankfurt

Η Ζάντχάουζεν στο παιχνίδι της την περασμένη εβδομαδα φιλοξενήθηκε στο σπίτι της Άϊντραχτ Μπράουνσβάϊγκ.Προερχόταν από 3 σερί τεράστιες νίκες με το ίδιο 1-0 σκόρ.Επιχείρησε με την ίδια δοκιμασμένη συνταγή του επαγγελματικού κλεφτοπόλεμου,να κάνει το ίδιο και σε αυτό το μάτς.Ηταν όμως καλά προετοιμασμένη η Άϊντραχτ στο διάβασμα του παιχνιδιού των φιλοξενούμενων,και με σχεδόν συνοπτικές διαδικασίες πήρε την νίκη με 2-1 σκόρ,υπενθυμίζοντας στην Ζάντχάουζεν σε πιά κατηγορία αγωνίζεται.

 Η ΈφΈςΦάου Φρανκφούρτης την περασμένη εβδομάδα υποδέχθηκε την Ζάνκτ Πάουλι από το κακόφημο προάστειο του Αμβούργου.Το παιχνίδι είχε πολυ ανοιχτό ρυθμό απο νωρίς,και δεν προσφερόταν για καρδιακους.Είδε την Πάουλι να είναι μπροστά με 2 γκόλ διαφορά,έφερε τούμπα το μάτς σε 3-2 αρκετά νωρίς στο 2ο μέρος,όμως έμεινε από φυσικές δυνάμεις στο τέλος,με αποτέλεσμα η Ζάνκτ Πάουλι να πάρει δίκαια την ισοπαλία με 3-3 τελικό σκόρ,με γκολ που σημείωσε στο 86ο λεπτό.

Περιμένω να δώ την Ζάντχάουζεν να επιχειρεί να προστατεύσει τους 3 ποντους της διαφοράς που την χωρίζουν από την ζώνη με τους μπελάδες.Ελπίδες προσωρινής εξόδου από αυτήν την ζώνη,έχει και η ΈφΈςΦάου,η οποία θα ψάξει με το δικό της "αναρχικό" στύλ παιχνιδιού,ναί μεν να το κάνει,επιχειρώντας παράλληλα να μειώσει αυτό το πολυ βαρύ -10 που έχει στην συνολική διαφορά τερμάτων.Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το σύνολο γκόλ από 2 έως 3.



FC Ingolstadt 04  vs  TSV Eintracht Braunschweig

Οι "σάντσερ" της Ίνγκολσταντ την περασμένη εβδομάδα είχαν πολύ δύσκολη αποστολή εκτός έδρας στο σπίτι της Καρλσρούης.Κόντρα στην ροή του αγώνα,κι ενώ οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα νωθροί στο παιχνίδι τους,η Ίνγκολσταντ βρήκε τον τρόπο στο πρώτο ημίχρονο,μετά από μία σύγχηση στην περιοχή των γηπεδούχων να τους δεί να σημειώνουν αυτογκόλ.Το 0-1 σκόρ έμεινε μέχρι το τέλος,με την Ίνγκολσταντ να διατηρεί ένα σπουδαίο για τα δεδομένα της αήττητο σερί από 6 αγώνες,και να κάθεται περήφανα στην κορυφή του πίνακα της Τσβάϊτε Μπούντεσλίγκα,παρά το μεγάλο ζόρι που βγάζει.

Η Άϊντραχτ Μπράουνσβάϊγκ στο τελευταίο της παιχνίδι,υποδέχθηκε την Ζάντχάουζεν.Έτσι όπως πήγε το μάτς,έμοιαζε με ένα κυνήγι μεταξύ κλεφτών και αστυνόμων.Από την μία η γηπεδούχος Άϊντραχτ να επιτίθεται κατα ριπάς,και απο την άλλη η φιλοξενούμενη Ζάντχάουζεν να τρέχει με τέτοιο τρόπο στην άμυνα,δίνοντας την εντύπωση οτι την περίμενε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.Εμφανώς καλύτερη η Άϊντραχτ,βρήκε τον τρόπο να καθαρίσει με συνοπτικές διαδικασίες το παιχνίδι,παίρνοντας την νίκη με 2-1 σκόρ.

Η Ίνγκολσταντ δικαιούται πέραν πάσης αμφιβολίας να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα.Το οτι ακολουθεί μία πολύ καλοστημένη αμυντική με εξαιρετικό transition,δεν της στερεί τις αξιοπρόσεκτες επιθετικές αρετές που έχει.Βλέπω όμως να βγάζει πολύ κούραση,και παρά την συμπάθεια που της έχω μπορώ να πώ ευθέως οτι δεν είναι σε θέση να το πάει έτσι μέχρι το τέλος.Και αυτό διότι ναί μεν διαθέται πολυ καλό αρχικό σχήμα,ο πάγκος της όμως δεν έχει το ανάλογο καλό βάθος που θα ήθελε,ωστε να υποστηρίζει κατάλληλα την βασική 11άδα σε δύσκολα μάτς.Περιμένω να δώ μία ενδιαφέρουσα "ξιφομαχία" μεταξύ των δύο προπονητών,που αν μή τι άλλο αρέσκονται στο παιχνίδι της τακτικής και της υπομονής.Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι ειναι το σύνολο γκόλ από 2 έως 3.




VfL Wolfsburg  vs  FC Augsburg

Προϊστορία - Από το 2008 και μετά εντός κι εκτός έδρας ανεξαρτήτου διοργάνωσης έχουμε τα εξής :

0-3-1 (4-5 γκόλ, με γηπεδούχο την Βόλφσμπουργκ)
1-1-1 (3-2 γκόλ, με γηπεδούχο την Άουγκσμπουργκ)

Βόλφσμπουργκ : Το περασμένο Σάββατο υποδέχθηκε την Βέρντερ Βρέμης. Επέβαλλε από την αρχή τον ρυθμό της, όμως το αρκετά σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων δεν την άφησε να έχει την άνεση που θα ήθελε ωστε να πάρει τελικά την δίκαιη νίκη με 2-1 σκορ. Την Πέμπτη για το Γιουρόπα Λίγκ υποδέχθηκε την Λίλ. Το παιχνίδι ήταν πολυ κλειστο με λίγες φάσεις . Στο δεύτερο μέρος ήταν η Λίλ που άνοιξε το σκορ με πολυ αυστηρό πέναλτυ, ομως οι "λύκοι" αντέδρασαν καλά και πήραν τον πρώτο τους Ευρωπαϊκό βαθμό στον φετινό θεσμό με το τελικό 1-1 σκόρ.

Bet Info : Έρχεται από 4/5 Γκόλ-Γκόλ.

Άουγκσμπουργκ : Την περασμένη Κυριακή υποδέχθηκε την Χέρτα Βερολίνου. Ήθελε να ανοίξει το παιχνίδι από την αρχή, μπαίνοντας με μεγάλο ενθουσιασμό, ήταν όμως η άμυνα της Χέρτα καλά στημένη και δεν της το επέτρεπε αυτό. Το πέναλτυ που εκτέλεσε για λογαριασμό της Άουγκσμπουργκ ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος αμυντικός της ο Πόλ Φερχάεγκ, ήταν αυτό που έκανε την διαφορά στο παιχνίδι, με το τελικό 1-0 να είναι δίκαιο για την Άουγκσμπουργκ, χωρίς να αδικεί καθόλου την Χέρτα, που δεν προσπάθησε καλά.

Bet Info : Έρχεται από ένα 8/10 όπου δέχεται τουλάχιστον 1 γκόλ από τον αντίπαλο.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Το διάλειμμα που ακολουθεί μετά από αυτή την αγωνιστική, ίσως αποδειχθεί ευεργετικό και για τους δύο συλλόγους. Δεν είναι από τις ομάδες που μπορούν να "χτυπήσουν" το πρωτάθλημα, αλλά επειδή η απόσταση από την ζώνη με τους μεγάλους μπελάδες είναι πολύ ρευστή, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Είναι μαζί στον βαθμολογικό πίνακα. Μία πιθανή ισοπαλία θα βολεψει και τις δυο ομάδες, ώστε να επιστρέψουν με φρέσκες ιδέες μετά από 2 εβδομάδες. Στην όποια έκβαση του αποτελέσματος, θα πρέπει να ληφθεί υπ΄ όψιν ομως και ο παράγων Ευρωπαϊκή κούραση για την Βόλφσμπουργκ, που ενδεχομένως να επηρρεάσει το αποτέλεσμα. Βασική μου επιλογή από αυτό το παιχνίδι είναι το σύνολο γκόλ από 2 έως 3.






VfL Borussia Monchengladbach  vs  1.FSV Mainz 05

Προϊστορία - Από το 2000 και μετά εντός κι εκτός έδρας ανεξαρτήτου διοργάνωσης έχουμε τα εξής :

5-3-2 (14-8 γκόλ, με γηπεδούχο την Μπορούσσια Μένχενγκλάντμπαχ)
6-2-3 (16-11 γκόλ, με γηπεδούχο την Μάϊντς)

Γκλάντμπαχ : Το περασμένο Σάββατο έπαιξε στο σπίτι της Πάντερμπορν. Έβαλε δύο πολύ γρήγορα γκολ στα πρώτα 15 λεπτά, καθαρίζοντας ουσιαστικά την μπουγάδα, ενόψει του Ευρωπαϊκού της αγώνα που θα ακολουθούσε.Η μείωση του σκόρ από την Πάντερμπορν 20 λεπτά πριν την λήξη, δεν ανησύχησε τα "πουλάρια", που κράτησαν χωρίς μεγάλες δυσκολίες το αποτέλεσμα. Την περασμένη Πέμπτη φιλοξενήθηκε στο σπίτι της ΈφΤσέΖέτ στην Ζυρίχη. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 23ο λεπτό μετά από μια απίστευτη ασυννενοησία 6 παικτών της στην μικρη περιοχή, απάντησε όμως άμεσα 3 λεπτά αργότερα με φοβερή βολίδα του Νόρντβάϊτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Απο το σημείο της ισοφάρισης και μετά, οι οδηγίες του κόουτς Λουσιέν Φάβρ ήταν προφανείς για συντήρηση δυνάμεων, ίσως επειδή και ο ίδιος δεν ήθελε να "κακοκαρδίσει" την πρώην ομάδα του, με την οποία έκανε σπουδαία πράγματα στην Ελβετία. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, βάζοντας και τις δύο ομάδες στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού.

Bet Info : Έρχεται από 4/5 Under 2,5 Goals.

Μάϊντς : Την περασμένη Παρασκευή υποδέχθηκε την Χόφφενχάϊμ. Περισσότερο επιχείρησε να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου, παρά να κάνει αυτό που πρέπει για να πάρει το αποτέλεσμα που θα την φέρει πιο κοντά στην κορυφή. Η όχι και πολυ δυνατή βροχη που συνόδευσε τον αγώνα, έκανε το ούτως ή άλλως σκληρό παιχνίδι ακόμα πιο άτεχνο, με πολλές δυνατές προσωπικές μονομαχίες. Αμφότερες οι ομάδες έφυγαν ευχαριστημένες από το γήπεδο, καθώς έτσι όπως έπαιξαν, δεν είχαν δικαίωμα να ζητήσουν κάτι παραπάνω από αυτό που πήραν με το 0-0 τελικό σκορ.

Bet Info : Έρχεται από 7/10 όπου σκοράρει τουλάχιστον 2 τέρματα.



ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Είναι φορές, που κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται "με το όνομά τους", όπως είναι. Βεβαίως και σέβομαι την Μάϊντς, καθώς αν και αποδυναμώθηκε σημαντικά στις μεταγραφές του καλοκαιριού, εν τούτοις πορεύεται αξιοπρεπέστατα. Έτσι όμως όπως παίζει, με σοβαρή έλλειψη δημιουργικών ιδεών, και περιμένοντάς τα όλα από τον Ιάπωνα κανονιέρη της τον Οκαζάκι, ο οποίος είναι εξαιρετικά αμφίβολος γι αυτό το παιχνίδι, καθώς έβγαλε με πολύ μεγάλο ζόρι όλες τις προπονήσεις της εβδομαδας, τα πράγματα γίνονται ακομα πιο δύσκολα. Δεν θα έλεγα σε καμία περίπτωση το ίδιο για την Γκλάντμπαχ, η οποία παρά την διαφορά των μόλις τριών πόντων που την χωρίζει στον πίνακα από την σημερινή της αντίπαλο, με πείθει σε σημαντικό βαθμό οτι, φέτος ειναι σε θέση να προβάλλει σοβαρές αντιρρήσεις στην Μπάγερν για την κατάκτηση της "σαλατιέρας" του πρωταθλητή. Βασικές μου επιλογές από αυτό το παιχνίδι είναι, ο άσσος για την Γκλάντμπαχ, το Over 1,5 Gladbach Goals, το Over 0,5 Halftime Goals, καθώς επίσης και τα anytime scorer Patrick Hermann και Branimir Hrgota. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου