Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Επιλογες Σαββάτου 3-8-2013





 1.FC Magdeburg  vs  FC Energie Cottbus



Ώρα Έναρξης   16:30 μμ (Ελλάδας)
Starting Time   14:30 pm (GMT+2)


Η θερομκρασία στο Μαγδεβούργο είναι 29 βαθμοί Κελσίου,με παροδικές νεφώσεις,υγρασία κοντά στο 65%.Αρκετά καλύτερη απο τους 40 βαθμούς που ταλαιπώρησαν σχεδόν όλο το βόρειο μέρος της Ανατολικής Γερμανίας κατα το μεσοβδόμαδο.



Πολύ μεγάλο πρώην Ανατολικογερμανικό ντέρμπυ απο όλες τις απόψεις,μιας και ο διαιτητής μαζί με τους επόπτες που θα διευθύνουν τον αγώνα,προέρχονται και αυτοί απο τον σύνδεσμο διαιτητών του Βερολίνου.


Ψάχοντας κανείς να βρεί αν υπάρχει ειδικό βάρος φανέλας ανάμεσα στις δύο ομάδες,σίγουρα η πρώτη ματιά θα πήγαινε κατ ευθείαν στην Κόττμπους.Εν μέρει υπάρχει ένα δίκιο,όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα.Η Κόττμπους έχει κάνει σπουδαία βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια.Θα βρεί όμως απέναντί της μία ομάδα η οποία μόνο άγνωστη δεν είναι,καθώς είναι η μοναδική εκπρόσωπος της πρώην πλέον Ανατολικής Γερμανίας,όταν πριν απο 4 δεκαετίες,το 1974,έφερε στο Μαγδεβούργο το τότε Κύπελλο Κυπελλούχων Ομάδων Ευρώπης,κερδίζοντας στον τελικό την μεγάλη τότε Μίλαν με 2-0.Ο χρόνος όμως στο περασμά του άφησε πολύ άσχημα σημάδια στην ομάδα,η οποία ψάχνει να αναγεννηθεί απο τις στάχτες της.


Το Μαγδεβούργο έκανε μία πολύ άνετη σεζόν πέρσι στην Regional Liga Nordost,τερματίζοντας στην 6η θέση.Ο περσινός εντός έδρας απολογισμός ήταν 7-4-4 μέ 20-18 τέρματα.

Ο προπονητής Αντρέας Πέτερσεν δεν αντιμετωπίζει κάποια ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11άδα.


Η Κόττμπους τα χάλασε κάπως στην πρεμιέρα της φετινής Zweite Bundesliga,χάνοντας εκτός έδρας όχι τοσο δίκαια απο την Φορτούνα Ντύσσελντορφ με 1-0.Επανέφερε όμως άμεσα την τάξη στο επόμενο μάτς,όπου υποδέχθηκε την Πάντερμπορν,την οποία πέταξε στο καναβάτσο με το βαρύ 4-0.

Λευκό είναι το απουσιολόγιο για τον συμπαθέστατο προπονητή της Κόττμπους τον "ψηλό" Ρούντι Μπόμμερ,ο οποίος αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με ένα ομολογουμένως ασυνήθιστο για τις επιλογές του πολύ επιθετικό σύστημα.Φαίνεται οτι θα στήσει την ομάδα με 4-2-4,με τους Ivica Banovic και Mark Andre Kruska να λύνουν και να δένουν στην μεσαία γραμμή,τους Christian Bickel και Charles Takyi στα πλάγια της επίθεσης,ενώ βάζει δίδυμο απο φόρ περιοχής με τους Boubacar Sanogo και Erik Jendrisek.


Οι δύο ομάδες έχουν ξανασυναντηθει και πάλι για το κύπελλο,την 1η Αυγούστου 2009,πάλι στην έδρα του Μαγδεβούργου,με νικήτρια την Κόττμπους με σκόρ 1-3.


Το μάτς είναι ξεχωριστό για τον αρχηγό του Μαγδεβούργου τον Marco Kurth,καθώς θα αντιμετωπίσει την ομάδα απο την οποία ήρθε στο Μαγδεβούργο,παίζοντας στην Κόττμπους απο το 2008 έως το 2012.



Δεν νομίζω πως η Κόττμπους θα αντιμετωπίσει προβλήματα και πιστευω πως θα περάσει στην επόμενη φάση.Η μεγάλη πληρότητα που έχει στην αρχική της 11άδα,ειδικά με την επιστροφή του Ivica Banovic,της δίνει πολλές επιλογές αλλαγής συστημάτων και δημιουργικού παιχνδιού.Περιμένω να δώ ένα Μαγδεβούργο να παίξει παρα πολυ κλειστά,με πολύ υπομονή και μεγάλη πειθαρχία.Στην προσπάθεια που θα κανει για μία αξιοπρεπή εμφάνιση,θα είναι φυσιολογικό να δώσει χώρους στην  επικύνδυνη επιθετικά Ενεργκί.Και ίσως αυτό να είναι η αφορμή που θα της στοιχήσει την πρόκριση καθώς ο Sanogo δεν παίζεται εύκολα στο ψηλό παιχνίδι,τον οποίο περιμένω να πάρει πολλές πρωτοβουλίες στην αντίπαλη περιοχή.Μία πρώτη σκέψη που έχω είναι το anytime scorer Boubacar Sanogo,θα πάρω όμως ως βασική επιλογή απο αυτό το παιχνίδι το Over 1,5 Away Team Goals.



Καλή Επιτυχία


Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου