Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Επιλογές Παρασκευής 31-5-2013

Μπορντώ - Εβιάν



Ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Γαλλίας ο οποίος διεξάγεται στο "Στάντ Ντε Φράνς" στο Παρίσι.


Η τυπικά γηπεδούχος Μπορντώ,ξεκίνησε την σεζόν με πολύ καλές προϋποθέσεις,όμως τα επιθετικά προβλήματα που αντιμετώπισε ειδκά στον 2ο γύρο,δεν της επέτρεψαν να φτάσει στις προνομιούχες θέσεις,κρατώντας την στο τέλος 9 βαθμούς μακριά απο τα Ευρωπαϊκά εισητήρια.


Η φιλοξενούμενη Εβιάν,έβγαλε πολύ μεγάλο ζόρι στην φετινή σεζόν,όμως τελικά κατάφερε και πέτυχε τον στόχο της παραμονής,ο οποίος πραγματοποιήθηκε την προτελευταία αγωνιστική.


Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί την περασμένη Κυριακή,στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της Ligue 1,μάτς όπου και οι δύο ομάδες ήταν αδιάφορες,και το οποίο βρήκε νικήτρια την Μπορντώ με σκόρ 2-1.Η προϊστορία των δύο ομάδων περιλαμβάνει μόλις 4 αγώνες,όπου καταγράφονται 2 νίκες Μπορντώ και 2 ισοπαλίες.

Ο σημερινός τελικός Κυπέλλου Γαλλίας,αναμένεται να έχει και "Ελληνικό" χρώμα,καθώς αρχηγός της φιλοξενούμενης Εβιάν,είναι ο καθ όλα συμπαθέστατος απο το πέρασμά του απο τον ΠΑΟΚ,ακραίος μέσος Ολιβιέ Σορλέν,ενώ δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί τελικά ο έμπειρος επιθετικός Γκοβού,ο οποίος πέρασε απο τον Παναθηναϊκό.



Για την Μπορντώ δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών,πλην αυτής του Ουρουγουανού επιθετικού Ρολάν,καθώς επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα οι 4 "μάγοι" Τρεμουλινάς,Φομπέρ,Ομπρανιάκ και Πλαζίλ,οι οποίο αναμένεται να πάρουν πάνω τους μεγάλο μέρος του παιχνιδιού.



Το γεγονός οτι έφτασε μέχρι εδώ η Εβιάν αξίζει σίγουρα τον σεβασμό,καθώς δεν ήταν και λίγες οι φορές που ειδικά στο Κύπελλο Γαλλίας,έχουμε δεί μικρές και άσημες ομάδες να κάνουν τρελλές πορείες στο Κύπελλο,προκαλώντας τεράστιες εκπλήξεις.


Δεν μπορεί κανείς να πεί πως υπάρχει τόσο πολύ μεγάλη αγωνιστική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες,έτσι όπως πορεύτηκαν στην φετινή σεζόν.Αν μπορεί κανείς να βρεί κάτι που να ξεχωρίζει ανάμεσά τους,αυτή είναι σίγουρα η διαφορά ειδικού βάρους φανέλας και εμπειρίας,η οποία συγκλίνει σαφέστατα με το μέρος της Μπορντώ.Αυτό το ειδικό βάρος εκτιμώ πως θα κάνει την διαφορά απέναντι στον ενθουσιασμό και την άγνοια κινδύνου της Εβιάν,και θα πάρω ως βασική επιλογή απο αυτό το παιχνίδι τον άσσο για την Μπορντώ.





Καλή επιτυχία


Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου